arapça bilen arkadaşlar lütfen yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi cikom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çokta anlam yüklemeli mi bilemedim benimde kapımın karşına abuk yazılar yazılıyodu ölüm peşinde ölüm takip seni takip ediyo gibi sonuç bi eşşeğin şakası

El yazısı olduğu için de böyle bence canım. Matbu metin olsa harfler net olurdu. Latin harfleriyle bile bazı insanların el yazısını okumakta zorlanırız ya. Bu onun gibi bişey bence :)

Aynen canim kesinlikle katiliyorum :) Yazisi duzgun olmayan biri yazmis ondan :)

İlk resmin basindaki "ha" değil mi? Ortaki çözülmüyor. İmzasını atmış çocuk bence

İlk resmin basindaki "ha" değil mi? Ortaki çözülmüyor. İmzasını atmış çocuk bence
İlk resmin başındaki Ha ama devamını çözemediğimden o kısmı "...." olarak belirtip son kısmı okumaya çalıştım üniversiteden kalan el alışkanlığı.

Bunlar anlamlıysa bile Arapça bilen değil, direkt Arap bulmanız lazım.

Bizdeki küfür kısaltmaları gibi bir şeyin kısaltması falandır belki.

Arapça tercümanım resimdeki şekiller arapça değil ve hiç bi anlama gelmiyor..

El yazisi arapca bildiginiz basin yayin arapcasindan cok farkli, bunu bilmeyen okuyamaz.
Suriyeli birisi yazmis olabilir.
Ayrica kitap gibi duzgun olsa bile, araplar hareke kullanmiyor. Kelimeyi tanimayana hareke lazim.
Bunu cevrenizde suriyeli falan varsa ona sorun.

Arkadaşlar taksit taksit konu anlatmışlığım hiç yoktur forumda öncelikle bu yüzden özür dilerim. Ama inanın çok sinirliydim. Arkadaşım falan geldi sakinlestim.

Bu evde 8 yıldır oturuyorum. İlk oturmaya 400 tl ile başladım. O zaman lara göre bu muhitte bi kira bu eve normal di. Ama su an yeni kiracı gelse 800 den aşağı degil ve biz480 veriyoruz önümüzdeki ay zam ayı.

Biz ilk taşıdığımız zaman üst iki6katı eb sahibi kullanır alt katta universite ogrencileri kalırdı. 2 yıl resmen saltanat yaşadım çok mutluydum bu evde bu eve gelin geldim çocuğum bu evde doğdu büyüdü manevi değeri çok benim için ama malesef benim değil.

Ev sahibimiz o dönem her gördüğü zaman nasılsın abla iyimisin eşime de aynı sekilde evden memnunmusunuz vs diye sorar kira goturunce bir çay içmeden bırakmaz. Bakın siz sakın kiracıyım demeyin kızarım siz komşu sunuz derdi ama son iki yıl once karşımıza yeni bir apartman yaptı kendisi.

12 hane nin sadece2 si türk geri kalan suriyeli. Tabiki bu beni ilgilendirmez.

Ama inanılmaz gürültü oluyor. Yazın surekli zılgıt halay sesleri slogan gibi bağırıp zılgıt cekmeler ve bu gece3 lere kadar böyle. Mahallede başka suriyeli ler de var ama bir bizim evsahibinin kiracıları böyle.

Öyleki karşı mahalleden gece insanlar burda noluyor diye picamaları ile çıkıp geliyor bakmaya.

Camlar surekli açık ve ben mecburmuyum belden altı çıplak evet doğru gördünüz çıplak milleti izlemeye. Tabiki görünce kafamı ceviriyorum ama rahatsız edici.
Bu ev sahibi burda oturur ken apartmana kim girdi kim çıktı. Kapıyı kim açık bıraktı kim camdan bişey sirkeledi peşine duser di. Hatta bizi bu konularda uyardı. Sirkeleme yasak. Kapı açık bırakmak yasak oh dedim ne güzel tam benlik ev.

Adam taşındı kiracı geliyor hali yıkıyor suyu bizim cama. Tepemde masada gece yarısı davul gibi müzik yapıyor. Kesilen kılları ne kılı bilemiycem camdan sirkeliyor mutfağıma doluyor. Bunları ilettim kendisine uyar lütfen diye.

En son üst kat boşaldı suriyeli geldi. Bide bu karşıdaki gürültücü olanlar ile gelip gidiyor lar. Bende siz burayı aile apartmanı diye söylediniz bize ama tasindiniz gittiniz hiç umurumuzda değil. Alt kata yeni bekar aldın beni arıyorsun bir kadin çıktı senden mi diye. Üst kata suriyeli aldın bir şikayetim olsa komşu şunu yapma lütfen diyemem. Derken benim12 kiracidan2 si türk aman ben sadece suriyelilerden memnunum dedi. Dedim bütün mahalle şikayetçi sen nasıl degilsin çünkü burda yaşamıyor sun.

Derken aradan bir iki ay geçti ufak tefek şeyler oldu tabi ama boşver cikom. Elin iyisi bulunmaz dedim. Gördüm selam verdim vs. Hatta kendisine de digerlerini görüp önyargılı davrandım halbuki bir sorunum yok insallah ta böyle devam eder dedim. Ama tabi evin kirasinin düşük olması susturdu birçok şeye karşı. Mesela rutubet var yer yer. Mutfak dolapları çok eski ama çok banyo dolabı falan yok yani herşey eski yapılan evler gibi zaten bina yaşı çok eski.

Sabah çocuğu okula goturucem merdivenden başladım inmeye. Duvara baktım türkçe yar..k yazıyor. Az aşşağıda da resmini yapmışlar ama belliki çocuk yazısı. Bu arada bilirsiniz suriyeli çocuklar bizim okullarda okuyor yani türkçe biliyor çocuğu ama bunlar bizim millet gibi ilk küfür öğrenmiş. Başka bir duvarda pkk yazıyor. Az aşşağı da b.k ye yazıyor o resimde de gözüküyor zaten yanında arapça biseyler. Az aşağıda 3 penis resmi daha var. Arapça biseyler daha. Birde lam mesela ustune nokta sonuna türkçe t koymuş lar it yazıyor. Aşağı indim ev sahibini gördüm. Hacı abi sen suriyeli ler ile dil olarak anlaşıyor musun bak duvarlar hep böyle böyle yazılmış dedim. Küfür dedim tabi özet olarak ona. Allah allah o nebicim şey ben hallederim merak etme dedi.

Akşam geldi çaldı kapıyı. Birde suriyeli çalışanını getirmiş. Bu yazı mi dedi bende aşşağı kadar tüm duvarlar yazılmış dedim. Belliki çocuklar evden çıkmış kendi kapılarından sonra yaza yaza inmiş ama illa bu evin çocukları demiyorum çünkü birsürü çocuk surekli apartman boşluğunda oynuyor onların akrabası vs geliyor çok.

Gitti adamı çağırdı. Bu tercuman denen adam pkk alenen yazılmış bunun bir anlamı yok dedi. Ev sahibi de sizin için yok ama bunlar için terorizim dedi. Sonra arapça için de bir anlamı yok diyince bende türkçe olanlar gayet anlamlı dedim. Ev sahibi de başta ben buraları boyatıcam dedi. üst kattaki adama bak olmaz böyle dedi. Sonra bana döndü. Sen biraz hassassın bu mahallenin tadı tuzu kalmadı kendine benim tavsiyem iyi bir muhitte ev bul dedi.

Bende tamam hacı abi. Bu olayda evden taşınması gereken bensem tasınırım. Kadıki ben sana bu insanları evden çıkar demedim. Belliki zaten bir çocuk yazmış. Sen bu güne kadar apartman size emanet vs vs dedin diye sana anlatıyorum zaten bir büyüğün yazısı olduğunu anlasam senden önce polise giderim dedim. 3 ü birden donarak bana baktı o an. Demekki dedim benim de üstünü başka bir renkle karalamam gerekirdi birazda benim batırmam gerekirdi. Kimin yazdığını bulup uyarman gerekirken bunu yapıyor isen benim yapmam gereken de buydu dedim.

Sonra yok abla ben sana çık dermiyim hiç istersen sen hep otur beni yanlış anlama falan ben senin için dedim ayakları na girdi. Sen dedim diyeceğini dedin. Hadi uğurlar ola. Bu arada kapıya geldiği zaman senin evin neresinde rutubet var dedi ki ben bugüne kadar ona hiç bu durumdan sikayet etmedim. Boyadım koruyucu boya macun vs ile. Ama eski kiracılar buna çok saydırmiş rutubet yüzünden. Dedim ben sana öyle bişey demedim. Sanki sabah dedin diyor. Yani anladım ki bizim ev sahibi direk çık diyecek kadar yurekli değil. Ama diger kiralar 800 850 ye verilince gözü dönüyor.

Yani ben yıllardır eve tablo vs asmayan biriyim delmemek için. Evi tutarken rengini degistirmek için müsade istedim. Her oda ayrı renk ti. Mesela yılı dolmuş su saati ydi sanırım gelip degistir misler. Faturaya baktım yüksek gittim sordum bu parayi ev sahibi öder dediler. Ya olsun adam okadar iyi davranıyor bunu ben oderim dedim. Yani kendi evim olsa bukadar ozenmem ama başkasının evi diye ince ince düşünürüm hep. Oğluma kapı bile vurdurmam.

Ama bu kiralar tavan yaptı yapalı adam da hal tavır değişti.

Ilk defa kirada olduğum için çok kötü hissettim kendimi. Çok ağırıma gitti kaç saattir ağlıyorum. Onca türkçe kufur varken bak tercuman bir anlamı yok dedi diyor.

Hmmm etraf suriyeli dolu çocklar yapmıstırr

Cnm bosveer ins. Bizde ev sahibi oluruz salla ayıya dayı de

Nerde yaşadığınızı merak ettim. Suriyelilerden bizim de dilimiz yandı.. Laf anlamazlar, paralarına hiç sadık değiller. Anlayışsızlar gece 3-4 bağıra bağıra konuşurlar , balkonda mangal yaparlar daha bir sürü aklıma gelmeyen şeyler var. Oturduğunuz ev çok ucuzmuş gerçekten ama çekilecek gibi değil. Bizim memleketimiz mi onların mı belirsiz...

Ben bunların arapça harf olduklarını düşünmüyorum. Ilk harf cim ve ayn harflerine benziyor ama olamaz çünkü kelimenin başında yazılışları farklı olduğu için sallamasyon olmuş. Ve arapça da w gibi bir harf yok.. Dediğim gibi uydurulmuş yada arapça sanılsın diye yapılmış. Kendimi de dedektif gibi hissettim ehehhehe.
Imam-Hatip lisesi mezunuyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…