Arkadasim altinimi caldi

size söyle bir olay anlatayım..
bigün bir arkadaşım bizde kaldı.. yanındada kira parası varmış ama benim hiç haberim yok..
sonra bir ara tuvalete gitti o aradada çantası ağzına kadar açık ve orta yerde..
odada da sadece ben varım..neyse kaldık ertesi gün evine gitti..biz gündüz buluştuk kirayı yatıracak bi baktık ki cüzdanda para yok...
bana dönüp dedi ki sizden biri çalmış olabilir mii? şok geçirdim resmen.. kim aldı nereye gitti bulunamadı ama anneside kendiside hep bizden şüphelendi.. bilmiyorum ne oldu ama öbür dünyada bunu suratına mutlaka çarpacağım Allah büyük... tek tesellim Allah gördü o biliyor..
şimdi bütün eldeki veriler beni gösteriyor ama ben yapmadım zatende hırsız değilim :) üstelik bu arkadaşımada bütün arkadaşlarımada yanımdayken para harcatmam kimseye bir çay bile ısmarlatmayan biri olarak buna maruz kaldım...kimsenin hakkı boğazımdan 5 kuruş geçmesin diye yırtınan biriyim..
uzattım farkındayım fakat göz görmeden kimseye yaptı demeyin vebali çoook büyük..

Kac aydan bu yana altin yapiyorum ben hic boyle bisey basima gelmedi.
Hem dusecek bir yere de koymadim yani. Cantamin fermuarli gozundeydi.
O zaman 8 yıllık arkadaşın da embesil. Hiç anlamadı senin anlayacagini. Tövbe tövbe ya.. Bana ne günah senin şey senin ama yaziktir, ayiptir, günahtir. Allah inancın varsa çok büyük günaha girersin

nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz hiç anlamıyorum!

8 yıllık arkadaşınızı tanıyamamış ve güven sağlayamamışsanız neden arkadaşlık ediyordunuz?
Canim, arkadasimin paraya zaafi var. Sirf nisanlisi evi ve arabayi almadigi icin nisani atan bir insan. Gozunu sirf para burumus. Kendisi de soyluyor zaten.

valla benim evden altın künyem gitti ben belkide çok geç fark ettim setin içinde ama evime giren herkese güvenirim hiç kimse gelmedi aklıma ki kaybetsem eve gelip çıkartığımda fark ederdim ne olduysa oldu ama aklıma hiç şüphe getirmiyorum bende başka yere koymuş olabilrim kimseyi düşüncemle bile zan altında bırakamam ha çalındıda çok ihtiyacı varsa çalan kişinin helal olsun ne diyim

Canim, arkadasimin paraya zaafi var. Sirf nisanlisi evi ve arabayi almadigi icin nisani atan bir insan. Gozunu sirf para burumus. Kendisi de soyluyor zaten.
ne kadar da arkadaşına benziyorsun öyleyse.
desene tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.
emin olmadığın bir konu üzerinden atıflarda bulunuyorsun ve yetmiyor birde arkadaşın için burada saygısızca kelimeler kullanıyorsun.

Ortada kesin bir şey yok
Gözle görmemişsiniz
Çantadan kaybolma ihtimali çok çok yüksek
Fermuarlı göz bile olsa
Benim kolumun altındaki çantadan, fermuarlı gözün içindeki cuzdanı çaldılar ruhum duymadı minibüste
Arkadaşınızı itham ederken bence çok ön yargılısınız
Yarım altın nedir ki sekiz yıllık arkadaşın hatırı çiğnenip çalınsın
Çok ayıp ediyorsunuz
Ayrıca bir insanın parayı sevmesi onun hırsız olduğunun kanıtı değildir, hırsızlık başka bir şey

Bir kere bi arkadasmda bu kadar emindi parasinin cuzdanda oldugundan x kisiyi sucladi kalbini kirdi snr para cantanin kucuk gozunden cikti suclanan degil suclayan onunla konusmuyor simdi utancindan
Umarm sende boyle yanilmazsin

Ama gözünüzle görmediniz.. Madem gözünü para bürümüş bir arkadaş olarak görüyorsunuz, güvenmiyorsunuz ne diye buluşuyorsunuz onunla , çantanızı niye emanet ediyorsunuz ?
Çakan kadar çaldıranda suçlu oluyor tedbirsizlikle.

çok geçmiş olsun. keşke yanınızda bulundurmasaydınız altınınızı.

anneannem rahmetli, ben künyemi kolyemi ortada bırakınca bana kızardı.
"eve girene çıkana şeytanlık etme kaldır şunları ortadan" diye
ne kadar haklıymış.
öncelikle yargınız için çok ama çok erken düşmüş de olabilir
farzedelim çaldı ve siz eminsiniz usulünce anlatıp arkadaşlığı kesersiniz.
ve madem o kadar kötü bir arkadaş niye hala arkadaşsınız 8 yıldır.
ek olarak yarımlık dediğiniz 350 lira filan, o parayla kimsenin hayatı kurtuulmaz.

millet öyle bir hale geldi ki, arkadaşlarımızın çantasını tutmaya, evlerine girmeye, eşlerine merhaba demeye korkar olduk.

Gozunuzle gormeden itham etmeyin belki siz düşürdünüz.

Cocukken yani ortaokuldayken evden cep telefonum çalındı. Arkadasim bizdeydi ve telefnumu cok begenirdi. O gitti telefonda gitti. Bir anda istanbula donmus o gun ailesiyle. Halbuki gitmicekti. Cocuk akliyla o yapti diye kapilarina kadar gittim. Hayla emin degilim oda yapmis olabilir ama su an vicdan azabi duyuyorum o yapmadiysa kizi rezil ettim diye.ki ben cocuktum siz kocaman insansiniz artik. Sonunu dusunmeden hareket etmeyin derim.

Bir şüphe için arkadaşınızı mı engellediniz?
Çok ilginç, peki ya o almadıysa? Ne kadar peşin hükümlüsünüz.. Belki ailenizden biri almıştır? Şüphe için onları da silecek misiniz merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…