Arkadasim altinimi caldi

Ablam önce bi konuşaydın arkadaşınla. Ne bu acelen hemen engellemeler filan

Benim altın bilekliğim vardı üzerindeki taşını düşürmüşüm akşam kasamdan çıkardım ve yatak odamda ki makyaj masamın üzerine koydum,eşim sabah işe giderken alıp kuyumcuya götürecekti yaptırmak için.Öğlen baktım bilekliğim yerinde yoktu ve doğal olarak eşimin götüreceğini bildiğim için kayboldu diye düşünmedim.Sonra gün içinde eşimle konuştuk,biraz unutkandır kendisi bende bilekliği kuyumcuya vermeyi unutma dedim o da aşkım almayı unuttum ben onu dedi..Bende dedim nasıl almayı unuttun yerinde yok dedim ben bakayım eve o zaman belki düşmüştür biyere dedim kapattım telefonu.Evde de yardımcı kadın var temizlik yapıyor zaten kendisi çok çok iyi bir insandır asla öyle bir şey yapacak birisi değildir aklımın ucundan bile geçmedi zaten onun alacağı.Belkide makyaj masamdan alıp başka yere koydum dalgın kafayla dedim üzerine düşmedim.Aradan 1 saat geçti eşim aradı telefonda gülüyor aşkım almışım ben bilekliği uyku sersemi farkında değilim,hatırlayamadım aldığımı şimdi gördüm çantamdan çıktı vericem kuyumcuya merak etme dedi ve konu kapandı..Eğer ki ben eşim ben almadım dediğinde o anlık şaşkınlıkla şeytana uyup o kadıncağızı suçlasaydım yerin dibine girmiştim. O utançla asla onun yüzüne bakamazdım bir daha..Yani bazen kafa dalgınlığıyla öyle şeyler oluyor ki şaşıp kalıyoruz..Siz siz olun gözünüzle görmediğiniz bir şey için kimsenin günahını almayın suçlamayın..Belki çantanızdan düştü ya da başka biri çaldı çantanızdan sonuçta sokağa çıkmışsınız hemen arkadaşınızın yapacağını getirmeyin aklınıza..

Emin misin peşin hüküm verme

bence düsürmüs olabilirsin günaha girme derim

Olayın doğru olmama ihtimalini savunanları anlayamadım. Neden almış olmasın ki sırf uzun arkadaşlık diye?

Benim takıldığım nokta madem böyle bir şeyden eminsen neden ergenus gibi engellemeler falan yaptın? Liseli misiniz siz? Ara konuş, sor, sıkıştır, itiraf ettir. Facebooktan engelleyince ne oluyor yani???
İnsanlar konuşa konuşa demişler.
Ne ilginç ya şimdi ki zamanda kötü olmakta zor. Ordan engelle burdan sil ohooo.

Konu sahibi arasada bir şeyin değişeceğini pek sanmıyorum..Gözüyle görmediği bir şey için kimseyi suçlamaya hakkı yok..Zaten arayıpta sen mi çaldın altını mı diyemez arkadaşına..Altınım kayboldu bulamıyorum,düşürdüm mü ya da biri mi aldı acaba diye sıkıştırsa ee kızda aptal değildir tabi ki aldıysa bile ben aldım evet demez..Yapacak pek bir şey yok gibi gözüküyor.

Ben üniversitedeyken annemin hediyesi altın bir kolyem vardı çok severdim. Neyse bir gün koptu o kolye bende tamire vermek için tıpkı sizin gibi çantamın fermuarlı kısmına koydum. Sonra unuttum onu kaldı gitti öyle açmadım da hiç o kısmı. Neyse aradan bir kaç gün geçti aklıma geldi bi bakayım dedim yok. Şok oldum birden etrafı aramaya başladım. Çok ses yaptım sanırım ev arkadaşım geldi ne oluyor diye ben de söyledim kolyem çantamdaydı kaybolmuş diye. İkimiz canla başla aradık. Velhasıl bulamadık. En sonunda arkadaşım ' Defne ben çok huzursuz oldum eve de kimse gelmedi bizden başka' deyince ben farkettim arkadaşım üzerine alınmış. O kadar çok utandım ki. Açıklamamı yaptım hemen çok oldu koyalı çantama evde kaybolmamıştır ki aklıma bile gelmedi böyle bişey yanlış anlama sakın diye kaç kez söyledim.

Yani kıssadan hisse gözünüzle görmediniz sonuçta nasıl bu kadar eminsiniz? Hadi eminsiniz niye karşısına çıkıp hesap sormadınız? Eğer yanılıyorsanız çok büyük günaha giriyorsunuz konu sahibi.

Birgun annem parasını kaybediyor yanına o sırada bizde olan bir bayana annem paramı senmi çaldın diyor kızda ses yok annem diyor aldiysan söyle kizda ne aldım diyor ne almadım diyor kız sessiz olunca kendini savunmayinca annem kesin o aldı diyor bir süre sonra parasını buluyor aradan yıllar gecti halende annem onun gunahini nasıl aldım der sırf kendini savunmadigi icin

Benimki altın değil paraydı birebir aynı şekilde bir hırsızlık olayım olmuştu o arkadaş seneler sonra yine aynı kursta başka birine de bana yaptığını yaptıktan sonra yakalandı ama çok pişkindi ki ağzımız açık kaldı..biz kondurmadıkça o coşmuştu yıllar içinde..ben hiç suçlamadım kendisini ama onun olduğundan o kadar emindim ki.

Gece gece sayende dilime hamamcı teyze, hamamcı teyze altınlarım çalındı bulamadım türküsü takıldı yaw.
Keşke arkadşını silip engellemeden önce emin olsaydın.ne bileyim bir süre sonra denemek için çantanda altın varken( bu defa sahte altın koysaydın çantana) birikim yaptığını ve çantanda altın olduğunu ima edip çantanı ona emanet etseydin en azından olay netleşirdi.

Son düzenleme:

Konu sahibi olabilir, insan seytana uyar ama gozunuzle gormeden yine de vebal altina girmeyin. O yapmissa bile itiraf etmedigi surece Allah tan baskasi bilemez.

emin olmadan suclamayin boyle bseyle cok günah. evden biyerden cikarsa ne kadr vicdan azabi cekersiniz? emin ol bil ogren oyle hareket et. yargisiz infaz yapma.

Haklısınız.
konu sahibi peşin hükmünü vermiş.hem şüpheleniyorum demiş hem de arkadaşım altınımı çaldı diyor.
Benim de okulda henuz son taksidini odemisken telefonum calindi ama tek bir kisiden dahi suphe etmedim. Giden gitti dedim ve uzerine bir bardak soguksu ictim. O vebali alamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…