arkadaşım beni biraz ürküttü

teşekkür ederim yorumunuz için. terk edilme korkusu gerçekten var. beni korkutan kısmı sanki beni gerçekten çok yüceltti bir anda. ve o nefretten ve intikam için bir şeyler yapmak istemesinden korkuyorum ben de.

Ben de rahatsız olurdum. Çık bence forumdan durma. İlle durucam diyorsan yeni bir hesap aç

teşekkür ederim yorumunuz için. terk edilme korkusu gerçekten var. beni korkutan kısmı sanki beni gerçekten çok yüceltti bir anda. ve o nefretten ve intikam için bir şeyler yapmak istemesinden korkuyorum ben de.

Su an 'idelizasyon' evresinde cunku, onu reddettiginizde 'devaluasyon' evresine geciyor. Bu bir saniye icinde bile olabilir cunku korteksin verdigi bir tepki degil, amygdala tepkisi yani kendisi dusunmeden ortaya cikiyor tepkisi. Ama Borderline'da o sekilde nefret ediyorum gidip ben o kisiye zarar verecegim durumu yaygin degil, siz ideal kisisiniz, zarar gormesi gereken kisi degilsiniz. Ama hedef sizi elde tutmak oldugu icin genelde iste seni cok sevdigim icin ilac ictim, geri gelmezsen kendimi suradan atacagim gibi zarari kendine donduren hareketler yaygin. Amac karsidaki kisinin terk etmemesini saglamak cunku.

Bence sana ulaşamaz zaten, kendi kendine çalışmak istediğini söyleyip bırakabilirsin, forum hesabını silersen de komple kurtulursun gibi.
Aile yapini ve sevgilinin karakterini bilemiyorum ama ben olsam onlarla da mutlaka paylasirdim.

peki terk edince ne oluyor? ideal kişi tamamen terk etti ve dönmeyecek diyelim?

bu arada vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim

peki terk edince ne oluyor? ideal kişi tamamen terk etti ve dönmeyecek diyelim?

bu arada vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim

Tedavi gorup gormuyor olduguna gore degisir ama bir sure ulasma cabalari devam eder, sonra soner cunku yerinizi baska biriyle doldurur. Ama tek sorun Borderline'da intihar orani %80lerde malesef o yuzden cok tehlikeli. Ya da ilgi cekmek icin kendine zarar verme davranisinin dozu kaciyor bazen falan. Ama sizin bir sorumlulugunuz yok bu konuda, iletisim cabalarini engelleyin, sinir cizin, manipulasyonlarina kanmayin yeterli.

Hem ona zarar vermemek hem de takıntı haline gelmemesi için yavaş yavaş mesafe koymayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla tedavi görmüyor, bir ilaç kullanıyor ama başka bişeyle alakalı sanırım. Kendi kendi otokontrolü ele almaya başlamış seneler içinde. Öfke patlamaları olmuyormuş mesela artık hatta çok sakin birine benziyor konusunca

Gruptan çık zaten ortada grupta yok da kısacası engelle bu insanı. Sağlam bir tip değil. Ayrıca sevgilinin haberi var mı? Eğer haberi yoksa habersizce karşı cinsle uzun zamandır konuşman bana garip geldi. Empati yaparsak sevgilim bunu yapsa farklı düşünürdüm.

haberi var ama bu konudaki şeylerden haberi yok, biz öyle her gün muhabbet etmiyorduk başta sadece ders raporu şeklindeydi, daha yeni oldu bu yazdıklarım, anlatıcam ona da

Ben de cok sakinim ama zaten bu durum sadece cok yakinlarina karsi ortaya cikiyor. Benimki sadece romantik partnerlere karsi ortaya cikiyordu mesela. Kendi kendine kontrol saglamasi imkansiz terapi gormediyse cunku bu kisilik ozelliklerinin aslinda ilac tedavisi bile yok. Sadece terapi ile duzenlenebiliyor cunku dedigim gibi beynin islevsel tarafi yani korteks hakim degil o anda, ilkel beyin kismi olan ve duygularimizi yoneten amygdala tepki veriyor. O yuzden kendi kendine tedavi olma kismi imkansiz, birinci agizdan soyleyeyim size, terapisiz yol katedilmiyor.

Bu arada siz de cogu insan gibi cok naifsiniz ama yavas yavas mesafe koymaniz durumu degistirmeyecek. Zaten bu surecte sizin manipule olup iliskiyi birakamamaniz da olasi. Ama karsi taraf bir anda kesseniz de , 6 ayda yavas yavas kesseniz de ayni sekilde terk edilme hissi yasayacak emin olabilirsiniz.

bence zaten aşırı gereksiz bir iletişime dönmüş ama bi takıntı durumu olduğu da aşikar, eski sevgiliyi düzenli stalklamak falan. bana da böyle birkaç kez takıntılı tipler denk geldi hatta iletişimi kesmek istediğimde kendine zarar veren, bi taraflarını kesip bana öyle resimler atan bi manyak olmuştu sonra başkasını bulunca benden vazgeçti öyle kurtuldum ama o dönem ben de tırsmıştım açıkçası. sağları solları belli olmuyor çünkü. bi tanesi var te ortaokul liseden beri takık bana, hala senede 1 kez falan sosyal medyadan farklı hesaplarla ulaşmaya çalışır hiç karşılık vermem ama yılmadı herif yani. üstelik arkadaşım bile değil, hiçbir geçmişimiz yok. sen yavaştan girme sıklığını azalt sonra da hesabını kapat ya da hiç aktif olma hiç girme, o da ne yaparsa yapsın. o foruma başka bir hesapla kaydolur öyle takılırsın. numara falan vermediğin iyi olmuş.

Anladım, haklısınız. İyi ki bu konuyu açmışım sayenizde çok şey öğrendim

Anladım, haklısınız. İyi ki bu konuyu açmışım sayenizde çok şey öğrendim

Rica ederim, istediginiz zaman yazabilirsiniz. Dedigim gibi ben 10 seneden fazladir terapi gordugum icin artik bir sorun yasamiyorum, hislerimi ve davranislarimi kontrol edebiliyorum ama evlenmeden onceki duygusal iliskilerimde cok sorun yasadigim icin az cok sureci tahmin edebiliyorum boyle iliskilerde.

nerden bulaştıysam.. ne yapacağıma karar verdim ama içim hala rahat değil

Borderline ise , kendine ya da başkasına zarar verme ihtimali büyüktür. Uzak durun. Sezgilerinize güvenin. Size en iyi rehberliği iç sesiniz yapar.

Adını soyadını bilmiyorsa sil engelle gitsin herif bildigin sapık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…