teşekkür ederim yorumunuz için. terk edilme korkusu gerçekten var. beni korkutan kısmı sanki beni gerçekten çok yüceltti bir anda. ve o nefretten ve intikam için bir şeyler yapmak istemesinden korkuyorum ben de.Ben de 10 seneden fazladir terapi goren bir Borderline'liyim. Borderline iliskilerde sevgi-nefret dongusu vardir. Su an sizi en onemli kisi gibi goruyor hayatinda ama en ufak bir reddedisinizi tamamen terk edilme olarak algilayip size nefret sacacaktir. Size zarar verme olasiligi dusuk ama siz her iletisimi kesmeye calistiginizda kendi zarar vererek sizi manipule edip iliskide kalmanizi saglamasi cok olasi bir ihtimal. O yuzden daha fazla baglanmadan karsi taraf, iletisimi kesin derim. Borderline'in temeli terk edilme korkusuna verilen kontrolsuz ofke cevabindan olusuyor, ileride daha zor iletisimi kesersiniz
Ben de rahatsız olurdum. Çık bence forumdan durma. İlle durucam diyorsan yeni bir hesap açmerhabalar,
bir sınava hazırlanıyorum. sıkı calısıyorum. arkadaslarımdan bu sınava hazırlanan yok.
ben de kendi bölümümle alakalı bir forumdan bir gruba girdim. her gün çalışma hedefi koyup o kadar saat çalışıyoruz.
sonra grup dağıldı, çalışamayanlar oldu. gruptaki bir erkekle ben kaldık.
sadece forum üzerinden konusuyoruz. sanal oldugu için güvenemedim. telefon numaramı vermedim.
ikimizin de sevgilisi var, tamamen arkadaşca ders calısma üzerine konusuyoruz.
4-5 ay oldu biz bu grup işine gireli. sanal da olsa arada dertlestik konustuk.
bazı davranışları bana garip geldi ve rahatsız oldum ancak ben zaten paranoyağım biraz ve kaçıngan bağlandığımı düşünüyorum, o yüzden size danışmak istedim
arkadaşlığımızı reele dökmek istiyor hatta reelde bile böyle güvendiği arkadaşı olmadığını söylüyor. bense sanal olunca güvenemeyip pek kişisel bilgi vermiyorum ve reele yanaşmıyorum. sadece adımı yaşadığım ili biliyor.
geçen gün bana yolda yürürken yürüyen her kızın gözlerinin içine ya bensem diye baktığını dedi. bana bu cok garip geldi cunku baska illerde yasıyoruz ve fotoğrafımı görmedi.
yine geçen gün bir düğün için bulunduğum ile geldi. bir anda evin ...... avm'ye yakın mı dedi. gerçekten de oranın dibinde oturuyoruz. bir anda anlam veremedim. sonra hatırladım ki o konustugumuz forumda eskiden o tarz bir konuya orayla alakalı bir şey yazmıştım. eski mesajlarımı aratmış muhtemelen ancak kendisi arattığını kabul etmedi.
sürekli ailesinin bir işi çıkıyor ve bulunduğum ile geliyor ve bu da beni rahatsız ediyor, zırt pırt gelip duruyor. buluşmayacağımı biliyor o yüzden bir şey demiyor. (yakın iller değil)
ve bana durup dururken sen şunu şunu mu yapıyorsun, şu tarz müzik mi dinliyorsun denen nokta atışı yaygın olmayan şeyler söylüyor. muhtemelen eski mesajlarımdan bulmuş.
ben bunlardan o kadar rahatsız oldum ki adımı söylediğime bile pişman oldum zaten aynı bölümüz bulur hemen diye, bir iki kez de dertleşmiştik anlattığım şeyler basit şeyler de olsa rahatsız oldum. borderline kb varmış o yüzden mi abartıyor her şeyi bilmiyorum ama bazı duygu durumları bana çok yüksek geliyor ve takıntılıymış izlenimi veriyor (kaç sene önceki sevgilisini hala düzenli stalklaması vs).
ben mi pimpirikliyim yoksa cidden sıkıntı şeyler mi bunlar? bu ders calısma grubu benim için aslında çok iyi olmuştu ama şimdi ya konusmayı bırakırsam ve beni takıntı haline getirirse diye ürküyorum.
teşekkür ederim yorumunuz için. terk edilme korkusu gerçekten var. beni korkutan kısmı sanki beni gerçekten çok yüceltti bir anda. ve o nefretten ve intikam için bir şeyler yapmak istemesinden korkuyorum ben de.
Bence sana ulaşamaz zaten, kendi kendine çalışmak istediğini söyleyip bırakabilirsin, forum hesabını silersen de komple kurtulursun gibi.ben de direkt iletişimi kesmeyi düşündüm ancak başıma bela alırım diye korktum çünkü yaklaşımı değişti, günlük ders saatlerini rapor etmek ve dersler hakkında konusuyorduk normalde, bir iki dertleştik bir anda hayatının en değer verdiği insanları arasına koymaya başladı beni. takıntılı yapısı korkutuyor. forum hesabımı da mı silsem acaba
peki terk edince ne oluyor? ideal kişi tamamen terk etti ve dönmeyecek diyelim?Su an 'idelizasyon' evresinde cunku, onu reddettiginizde 'devaluasyon' evresine geciyor. Bu bir saniye icinde bile olabilir cunku korteksin verdigi bir tepki degil, amygdala tepkisi yani kendisi dusunmeden ortaya cikiyor tepkisi. Ama Borderline'da o sekilde nefret ediyorum gidip ben o kisiye zarar verecegim durumu yaygin degil, siz ideal kisisiniz, zarar gormesi gereken kisi degilsiniz. Ama hedef sizi elde tutmak oldugu icin genelde iste seni cok sevdigim icin ilac ictim, geri gelmezsen kendimi suradan atacagim gibi zarari kendine donduren hareketler yaygin. Amac karsidaki kisinin terk etmemesini saglamak cunku.
peki terk edince ne oluyor? ideal kişi tamamen terk etti ve dönmeyecek diyelim?
bu arada vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim
Hem ona zarar vermemek hem de takıntı haline gelmemesi için yavaş yavaş mesafe koymayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla tedavi görmüyor, bir ilaç kullanıyor ama başka bişeyle alakalı sanırım. Kendi kendi otokontrolü ele almaya başlamış seneler içinde. Öfke patlamaları olmuyormuş mesela artık hatta çok sakin birine benziyor konusuncaTedavi gorup gormuyor olduguna gore degisir ama bir sure ulasma cabalari devam eder, sonra soner cunku yerinizi baska biriyle doldurur. Ama tek sorun Borderline'da intihar orani %80lerde malesef o yuzden cok tehlikeli. Ya da ilgi cekmek icin kendine zarar verme davranisinin dozu kaciyor bazen falan. Ama sizin bir sorumlulugunuz yok bu konuda, iletisim cabalarini engelleyin, sinir cizin, manipulasyonlarina kanmayin yeterli.
haberi var ama bu konudaki şeylerden haberi yok, biz öyle her gün muhabbet etmiyorduk başta sadece ders raporu şeklindeydi, daha yeni oldu bu yazdıklarım, anlatıcam ona daGruptan çık zaten ortada grupta yok da kısacası engelle bu insanı. Sağlam bir tip değil. Ayrıca sevgilinin haberi var mı? Eğer haberi yoksa habersizce karşı cinsle uzun zamandır konuşman bana garip geldi. Empati yaparsak sevgilim bunu yapsa farklı düşünürdüm.
Hem ona zarar vermemek hem de takıntı haline gelmemesi için yavaş yavaş mesafe koymayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla tedavi görmüyor, bir ilaç kullanıyor ama başka bişeyle alakalı sanırım. Kendi kendi otokontrolü ele almaya başlamış seneler içinde. Öfke patlamaları olmuyormuş mesela artık hatta çok sakin birine benziyor konusunca
Anladım, haklısınız. İyi ki bu konuyu açmışım sayenizde çok şey öğrendimBen de cok sakinim ama zaten bu durum sadece cok yakinlarina karsi ortaya cikiyor. Benimki sadece romantik partnerlere karsi ortaya cikiyordu mesela. Kendi kendine kontrol saglamasi imkansiz terapi gormediyse cunku bu kisilik ozelliklerinin aslinda ilac tedavisi bile yok. Sadece terapi ile duzenlenebiliyor cunku dedigim gibi beynin islevsel tarafi yani korteks hakim degil o anda, ilkel beyin kismi olan ve duygularimizi yoneten amygdala tepki veriyor. O yuzden kendi kendine tedavi olma kismi imkansiz, birinci agizdan soyleyeyim size, terapisiz yol katedilmiyor.
Bu arada siz de cogu insan gibi cok naifsiniz ama yavas yavas mesafe koymaniz durumu degistirmeyecek. Zaten bu surecte sizin manipule olup iliskiyi birakamamaniz da olasi. Ama karsi taraf bir anda kesseniz de , 6 ayda yavas yavas kesseniz de ayni sekilde terk edilme hissi yasayacak emin olabilirsiniz.
Anladım, haklısınız. İyi ki bu konuyu açmışım sayenizde çok şey öğrendim
nerden bulaştıysam.. ne yapacağıma karar verdim ama içim hala rahat değilbence zaten aşırı gereksiz bir iletişime dönmüş ama bi takıntı durumu olduğu da aşikar, eski sevgiliyi düzenli stalklamak falan. bana da böyle birkaç kez takıntılı tipler denk geldi hatta iletişimi kesmek istediğimde kendine zarar veren, bi taraflarını kesip bana öyle resimler atan bi manyak olmuştu sonra başkasını bulunca benden vazgeçti öyle kurtuldum ama o dönem ben de tırsmıştım açıkçası. sağları solları belli olmuyor çünkü. bi tanesi var te ortaokul liseden beri takık bana, hala senede 1 kez falan sosyal medyadan farklı hesaplarla ulaşmaya çalışır hiç karşılık vermem ama yılmadı herif yani. üstelik arkadaşım bile değil, hiçbir geçmişimiz yok. sen yavaştan girme sıklığını azalt sonra da hesabını kapat ya da hiç aktif olma hiç girme, o da ne yaparsa yapsın. o foruma başka bir hesapla kaydolur öyle takılırsın. numara falan vermediğin iyi olmuş.
ay size özelden yazsam olur mu korktuğum bir konu var da
Değil değil, biz konuştukİstersen yaz kız tabi
Yüzünü görmedim ama nude mude attım yazma sakın düşer ölürüm bak
Adını soyadını bilmiyorsa sil engelle gitsin herif bildigin sapıkben de direkt iletişimi kesmeyi düşündüm ancak başıma bela alırım diye korktum çünkü yaklaşımı değişti, günlük ders saatlerini rapor etmek ve dersler hakkında konusuyorduk normalde, bir iki dertleştik bir anda hayatının en değer verdiği insanları arasına koymaya başladı beni. takıntılı yapısı korkutuyor. forum hesabımı da mı silsem acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?