- 25 Aralık 2020
- 1.568
- 3.047
- 53
- Konu Sahibi Tuannasena
-
Bilinçli insanlar pandemi döneminde farklı şehirdeki anne baba, kardeşlerine bile gitmiyorlarken turlarla filan gezmeler nasıl bir aymazlık ve rahatlıktır inanamıyorum ve bunu yapan insanlara hakkımı helal etmiyorum. Ve biliyorum ki hastalığa yakalanan, acı çeken ve vefat eden her can'ın da bu kişilerde hakkı vardır!. Sizin konunuza gelince samimi arkadaşsınız diye her anı ve anıyı birlikte yaşamak durumunda değil insanlar. Onunla ayrı sizinle ayrı güzellikler paylaşmayı tercih edebilirler. En zor anlarımda yanımda olan yirmi yıllık arkadaşım, başka bir arkadaşımı kıskanarak beni sildiğinden beri bu arkadaşlık dostluk konularında çok farklı düşünüyorum doğrusu. Bir insanı sevmek dost olmak kanka olmak, acı tatlı en özel anlarınızı paylaşmış olmak ona istediğiniz hoyratlığı yapmak, onu hacizlemek hakkı vermemeli kimseye. Bir gezmede, bir sohbette vs sizi değil başkasını tercih ettiğinde alınıp kırılıp küsecek kadar basit olmamalı dostluk dediğin.En yakın arkadaşım bana hiç haber vermeden bir tura katılmış. Onu da arkadaşı davet etmiş. Aslında arkadaşını ben de tanıyorum. Yabancı olduğum biri değil. Açıkçası kırıldım. Gittiği yeri çok görmek istediğimden bahsetmiştim daha önce. O kadar ihtiyacım vardı ki böyle bir geziye. Bana da haber verebilirdi diye düşünüyorum. Yoksa çocuk gibi alınganlık mı ediyorum?
Aynen ya. Daha bugün bilim kurulu üyesi mesela Istanbul'da yasayıp da virüse yakalanmamak çok zor dedi. Çember iyice daraldı. Allah yardımcımız olsun.Bu korona bu bana var herhalde herkes deli gibi düğün yapıyor geziyor içiyor eğleniyor
Ben de helal etmiyorum. Çünkü hepimizin görevi dikkat etmek. İhmalkarlık sonucu ölüm olabiliyorBilinçli insanlar pandemi döneminde farklı şehirdeki anne baba, kardeşlerine bile gitmiyorlarken turlarla filan gezmeler nasıl bir aymazlık ve rahatlıktır inanmıyorum ve bunu yapan insanlara hakkımı helal etmiyorum. Ve biliyorum ki hastalığa yakalanan, acı çeken ve vefat eden her can'ın da bu kişilerde hakkı vardır!. Sizin konunuza gelince samimi arkadaşsınız diye her anı ve anıyı birlikte yaşamak durumunda değil insanlar. Onunla ayrı sizinle ayrı güzellikler paylaşmayı tercih edebilirler. En zor anlarımda yanımda olan yirmi yıllık arkadaşım, başka bir arkadaşımı kıskanarak beni sildiğinden beri bu arkadaşlık dostluk konularında çok farklı düşünüyorum doğrusu. Bir insanı sevmek dost olmak kanka olmak, acı tatlı en özel anlarınızı paylaşmış olmak ona istediğiniz hoyratlığı yapmak, onu hacizlemek hakkı vermemeli kimseye. Bir gezmede, bir sohbette vs sizi değil başkasını tercih ettiğinde alınıp kırılıp küsecek kadar basit olmamalı dostluk dediğin.
Benim bi komsum var ondan ayri hic bi yere gitmim kimseyi cagirmim istiyor kaynanadan beter ama ben boguldum bunu da ifade ettim.sizin yaptiginiz da ayni durum insanlar heryere sizi cagirmak zorundami onlar basbasa gitmek istemis demekkiEn yakın arkadaşım bana hiç haber vermeden bir tura katılmış. Onu da arkadaşı davet etmiş. Aslında arkadaşını ben de tanıyorum. Yabancı olduğum biri değil. Açıkçası kırıldım. Gittiği yeri çok görmek istediğimden bahsetmiştim daha önce. O kadar ihtiyacım vardı ki böyle bir geziye. Bana da haber verebilirdi diye düşünüyorum. Yoksa çocuk gibi alınganlık mı ediyorum?
Eee seyahat yasağı geldiğinde tıpış tıpış uyuyorsunuz ama. Seyahat yasağı kalksa da başkalarının sağlığını da düşünüp vicdanımızla hareket etmek zorundayız. Binden fazla vaka varken yasak vardı. Şimdi 50binde yok. Şimdi vicdanımızla ve kendi sağlığımızı düşünmekle baş başayız. Umarım bir gün kendi içinize hesap vermek zorunda kalmazsınız. Yoksa kimse size hesap sormuyor.Siz olsanız gitmezsiniz ben gidiyorum. Bunun hesabını da tek kişiye bile vermem.
Sizin zihniyetinideki insanlar yüzünde bu hastalık bitmiyor ..keşke sadece sizin zihniyetinzdeki insanlara bulassaydida bu hastalık .. bizde ne haliniz varsa görün diyebilseydik...Siz olsanız gitmezsiniz ben gidiyorum. Bunun hesabını da tek kişiye bile vermem.
Seyahat yasağından muafım ben. Yani tıpış tıpış uyuyorsunuz diye bilmeden konuşmayı bir kenara bırakalım. Onun dışında muafiyeti olmayan arkadaşlara da seyahat yasağına karşı bireysel olarak idare mahkemelerinde dava açmalarını öneririm. Anayasal haklar ancak kanunla kısıtlanır. Öyle bir adamın hadi ben yasaklıyorum demesiyle kısıtlanamaz. Virüs bahanesiyle barolara seçim yaptırılmıyor, insanların en temel hakkı olan gösteri hakları engelleniyor. Ne güzel dünya. Vicdanen en ufak bir rahatsızlığım da yok. Hastası olan evinde kalsın herkes aşılanana kadar. Bilim sadece tıptan ibaret değil. Bunun psikolojik ve ekonomik boyutu da var. İnsanlar birkaç ay daha böyle yaşarsa virüsten değil 10 TL için sokakta gasp edilerek öleceksiniz. Doktor bir annenin kızıyım. Erkek arkadaşım da doktor. Onlar da benim gibi düşünüyor.Eee seyahat yasağı geldiğinde tıpış tıpış uyuyorsunuz ama. Seyahat yasağı kalksa da başkalarının sağlığını da düşünüp vicdanımızla hareket etmek zorundayız. Binden fazla vaka varken yasak vardı. Şimdi 50binde yok. Şimdi vicdanımızla ve kendi sağlığımızı düşünmekle baş başayız. Umarım bir gün kendi içinize hesap vermek zorunda kalmazsınız. Yoksa kimse size hesap sormuyor.
Yani ne haliniz varsa görün demekten başka şansınız yok. Kendi içinizde benden çok uzakta sinirlenmekle yetineceksiniz ne yazık ki. Veya çoluk çocuğunuzla ölene kadar kendinizi evinize kapatabilirsinizSizin zihniyetinideki insanlar yüzünde bu hastalık bitmiyor ..keşke sadece sizin zihniyetinzdeki insanlara bulassaydida bu hastalık .. bizde ne haliniz varsa görün diyebilseydik...
Neden muafsiniz? Seyahat yasağı varken muaf olanlar var tabii ki onları biliyordum ama tatil için gezmek için muaf olani ilk defa duyuyorum. Zaten kimseye kapan demiyoruz.turlar tehlikeli bence. Şimdilik kamp yapılabilir mesela? Normal zamanda tabii ki rahatsız olunur yasaklardan elden ne gelirse yapılır. Ama keyfi yapılan bir uygulama değildi çoğu. Şu an bu kadar vaka varken keyfiyetten ya da ekonomiden dolayı her yer açık tam tersi. Ben de keyfi yasaklara karşıyım şu anda da bazılarını sayabilirim ama siyasete giriyor o ve burda yasak.Seyahat yasağından muafım ben. Yani tıpış tıpış uyuyorsunuz diye bilmeden konuşmayı bir kenara bırakalım. Onun dışında muafiyeti olmayan arkadaşlara da seyahat yasağına karşı bireysel olarak idare mahkemelerinde dava açmalarını öneririm. Anayasal haklar ancak kanunla kısıtlanır. Öyle bir adamın hadi ben yasaklıyorum demesiyle kısıtlanamaz. Virüs bahanesiyle barolara seçim yaptırılmıyor, insanların en temel hakkı olan gösteri hakları engelleniyor. Ne güzel dünya. Vicdanen en ufak bir rahatsızlığım da yok. Hastası olan evinde kalsın herkes aşılanana kadar. Bilim sadece tıptan ibaret değil. Bunun psikolojik ve ekonomik boyutu da var. İnsanlar birkaç ay daha böyle yaşarsa virüsten değil 10 TL için sokakta gasp edilerek öleceksiniz. Doktor bir annenin kızıyım. Erkek arkadaşım da doktor. Onlar da benim gibi düşünüyor.
kapanma hayallerinizin gerçekte karşılığı yok ve olmayacak da...
Dimi? Hepimiz çılgınlar gibi seyahat edelim, birilerini hasta edelim, yakınları ölenlere de "benim özgürlüğüm" diyelim. Böyle bir mantık var mı? Asıl her yere gidip her istediğini yapan tipler yüzünden seyahat özgürlüğü kısıtlanıyor. Bu mantıkla bakarsanız zararlı çıkarsınız. Kimse de bana evde yıllarca tıkılı kalma zorunluluğunu veremez o zaman.Kimse size seyahat özgürlüğünün hesabını vermek zorunda değil?
Evet sadece sinirleniyorum sizin gibi umutsuz vakalara, yapacak birşey yok bazen konuşmak anlatmak yetmiyor. yaşamak lazım. dedem oldu koronadan etrafımda daha niceleri.. siz seyehat özgürlüğünüzü aman kisitlamayin ne olucakki üç beş kişi ölmüş hastalanmış sizin yüzünüzden. . gezin doyasıya benim yerimede.. ben vicdanı rahat bir şekilde sizin zihniyetinzdeki insanlarla aynı havayı soluma dan evimde oturuyorumYani ne haliniz varsa görün demekten başka şansınız yok. Kendi içinizde benden çok uzakta sinirlenmekle yetineceksiniz ne yazık ki. Veya çoluk çocuğunuzla ölene kadar kendinizi evinize kapatabilirsiniz
Benim de şu an en büyük hayalim,çocuğumun özgürce sosyalleşebileceği bir çevreBenim de en çok üzüldüğüm o. Çocuğum doğru düzgün ne sokak biliyo, ne park ne arkadaş. Hayalim oyun gruplarına yazdırmaktı ama yapcak bişey yok. Keşke herkes dikkatli oösa
Baksana kimse önemsemiyorBenim de şu an en büyük hayalim,çocuğumun özgürce sosyalleşebileceği bir çevre
Doktor kızıymıs, erkek arkadası da doktormus. Onlar bizden daha iyi bilir. Hani özrü kabahitinden beter dedikleri bu olsa gerekEvet sadece sinirleniyorum sizin gibi umutsuz vakalara, yapacak birşey yok bazen konuşmak anlatmak yetmiyor. yaşamak lazım. dedem oldu koronadan etrafımda daha niceleri.. siz seyehat özgürlüğünüzü aman kisitlamayin ne olucakki üç beş kişi ölmüş hastalanmış sizin yüzünüzden. . gezin doyasıya benim yerimede.. ben vicdanı rahat bir şekilde sizin zihniyetinzdeki insanlarla aynı havayı soluma dan evimde oturuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?