Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Uyku egitimi diye bir seye inanmiyorum. Bunu savunan Dr. Osman Gonulal bile ogluna verdigi uyku egitimini dis cikariyor diye yarida kesmek zorunda kalmis gecen bir yayininda soyledi.

18 aylik oglumla oturduk lego oynuyoruz su an. Cunku erken uyudu ve uykusunu aldi.

Arkadasinizin uslubu berbat. Her seyi gectim hala lohusasiniz. Bu yollardan kendisi gecmis, ne oldugunu biliyor olmali.

Gelip bana “ben pispislar ilgilenirim, hadi sen dusa gir” demesi gerekirken bunlari yazani siler, ustunu kalin kalemle cizerdim. Hadsizligin bayrakli mihmandari.

Gule gule buyutun kizinizi.

Canın nasıl istiyorsa öyle büyüt bebeğini Öpmek istediğin zaman öp , koynuna gelmek istediği zaman al yatır yanına . 4-5 yaşına gelince öptürmüyor bile sıpalar hele kucağa hiç yakışmıyorlar . Koynuma alıp yatayım diyorum anneee benim çarşafım daha güzel diyorlar .
İçinden bebeğinle yağmur altında dama etmek bile geliyorsa yap valla , her türlü büyüyorlar zaten . Benim büyük oğlan hava ve su ile büyüdü yemek yemezdi .

Dediğim gibi üslubu aşırı çirkin. Çocuğa uyku eğitimi verme gerçekten güvenli bağlanmada sorun yaşayabilirsiniz . Ama kesinlikle uyku düzeni kurmaya çaba göster ilerde rahat etmen açısından önemli oluyor . Çocuk diş çıkarıyor düzen bozuluyor ama alışkanlıkları olduğu için kolay toparlıyorsun . Bunu insan gibi söylemek var birde bu arkadaşın yaptığı gibi başka yoldan söylemek var

Ayrıca derin isminde 2 tane öğrencim oldu , çok severdim onları . Sorumluluk sahibi, çalışkan ve dürüst kızlardı . Ömrü uzun bahtı güzel olsun

Öf ben bu nicki her okuyusta çok üzülüyorum tekrardan Volkan'ın dramına

yahu niye her şeye ağlıyorsunuz anlamıyorum sinirlenip bir iki kelimeyle susturabilirsiniz kadını. kendinizi üzünce ne olacak? lafı çat diye söyleyin bırakın o hadsiz üzülsün.

Hahahaa ayyyy benim oğlum 2 yaşında. Eşim nöbetten gelince çocuğa diyoruz ki gel hep birlikte birbirimize sarılıp uyuyalım sevelim öpelimmm bu ağıt tutturuyor odasına götürüyor beni .

Agzinin ustune kepçeyle vurulacak bi tip

Hahahaa ayyyy benim oğlum 2 yaşında. Eşim nöbetten gelince çocuğa diyoruz ki gel hep birlikte birbirimize sarılıp uyuyalım sevelim öpelimmm bu ağıt tutturuyor odasına götürüyor beni .
Ben bazen rüyamda kötü şeyler görünce yatağından alıp getirip , sabaha kadar sevdiğim zamanlar oldu ama uyandırmamaya çalıştım tabi ki . Bu arkadaş beni görse , sosyal hizmetlere şikayet ederdi kesin 11 yaşına geldi büyüğü , okul yoksa uykusu gelinceye kadar oturuyor bazen .

Banada denk geldi böyle biri ama sonunda öyle bir sacmaladıki eminim kendi dahil pişmandr .. aldırmayın bebekle ilgili herşeyi de birilerine sormayın gerek yok uğraşan bakan vsizsiniz

Ay bak aynı bensin 20 gündür filan gece uykuları kötüleşti birkaç kere uyanıp ağlıyor. Doktoru yaşı itibari ile şuan stresli bir dönem geçiriyor ondan ağlıyor dedi . Geçen gece ağlıyor yanına gittim hadi aşkım gel babanla birlikte uyuyalım diyorum yatağından almaya çalışıyorum beni ittirdi sırf götürmeyeyim diye ama yakalar götürürsem sırtından sarılıyorum kokusunu içime çekiyorum misss

Ben çocuk gelişimi uzmanıyım. Evet 0-2 yaş aralığında bebeklerin 19:30 civarında uyuması önerilir. Fakat her bebek kendine özgüdür, özeldir. Ki bebek melatonini ise ilk 3 ay anne sütünden sağlar.

Arkadaşınızın üslubu bana hiç hoş gelmedi. O kadar yanlış bilgiler veriliyor ki şaşırıyorum. Özellikle “bak her ağladığında kucağına alma, kucağa alıştırma” gibi söylemlerde mevcut. Güvenli bağlanma için tensel temas o kadar mühim ve o kadar özel ki. Siz annesiniz, bebeğinizi herkesten çok düşünen sizlersiniz. Kendinizi üzüp yıpratmayın. Uzmanlar haricinde de kimseden fikir almamanızı öneririm.

2 aylık bebekte ne uyku düzeni arıyor pardon? Uyutabilmek için amuda kalkmadığım kalıyor gün içerisinde ve geceleri uyumuyorsa uyumuyor. Destek olmak yerine ne diye insanı demorilize ederler bilmiyorum sözde arkadaş olacak çok bilmiş herşeyi o biliyor çünkü bi ana o . Sakın canını sıkmasına musade etme unutma ki bebeğin için en iyi ve en yeterli anne sadece sensin. Seni cok iyi anlıyor ve sımsıkı sarılıyorum sana yalnız değilsin... ❤

Engelleyin yA şu herbokolog karakteri. Sinir oldum o mesajlara. Çok çok çok büyük demiş bide. Ahahahah

İyide bebeğin ilk aylarda bu şekilde uyuması beklenemez ki zaten uzmanlar bile uyku eğitimini 4. Aydan sonra öneriyorlar..
He birde oğlumu 3 yasina kadar en geeç 9 buçukta uyuttum ama şimdi noldu? Bı taraflarimi yirtsam bile 11den önce uyumaz oldu çocuk yani neymiş çokta şaaapmamak lazımmış.

Teorik olarak haklı buldum arkadaşını.
Bebekken ben de 19.30 20.00 gibi uyuturdum ama bunu kendim için yapardım. Bebek yattıktan sonra gelen kendine zaman ayırma seansı efsaneydi.

Ama bunu 2 aylıkken yaptım mı bilmiyorum. Sanki 4 ay sonrasıydı. Ben 2 aylıkken gece falan uyuyan çocuğu uyandırıp seviyordum. Ajsjajs.

Üslubu kötü mü, kötü. Sinir olmakta haklısın. Ama ben en büyük kötülüğü yaptığını falan düşünmüyorum.

5 yaş kızım daha yarım saat önce yattı, kendimi mi keseyim napayım eğleniyordu ellemedim. Ki bebekken akşam 8 sabah 8 uyuturdum black out perdeler falan. Uyku eğitimi de vardı.

Zamanla oturur düzenin merak etme. Yetersiz falan da değilsin.

Cherry canım baktım bu yazışmadan sonra Susmuyorr da yazmış. Bebeklerde melatonin 3 aya kadar anne sütünden sağlanıyormuş. Burcu kulaktan dolma bilgilerini bana satmaya çalışmış.
Kızım doğduğundan beri belki 6 kere doktora muayene olmaya gitti. Hiçbirinde de doktor saat kaçta uyuyor demedi. Ben dedim “geç yatıyor ama gündüz uyuyor.” Hatta geçen arabada video çektim. Son ses Tarkan çalıyor. Derin uyanmıyor.
Benim ilk çocuğum ve kendim büyütüyorum. Tabii ki bazı yerlerde yetersiz kalıyor olabilirim. Her türlü bilgiyi şükranla kabul ederim ama beni bu şekilde yetersiz hissettirerek değil. Sana da çok teşekkür ederim bitanem

Üzüldüm bu nasıl arkadaş ? Üslup o kadar önemli ki. Eminim bebeğinize misler gibi bakıyorsunuzdur . Herkes profesör olmuş ... memlekinde.

Ne demişler; " Yanlış üslup,doğru sözün katilidir..!"
Ona güzelce o eksikliğini hissettiği egosunu aynaya bakarak tamamlaması gerektiğini ondan uzaklaşarak göstermelisiniz...Binlerce bebek bakımı kanalları ve on binlerce bu konuyla alakalı kitaplar varken bunu ilk defa ondan duydugunuzu zannetmesin..(Sinir oldum gerçekten)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…