Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Çok bilmiş ya. Bı kere birine tavsiye verecekken bile böyle baslanmaz cümleye. Daha ılımlı konuşursun karşıdaki kişinin ilgilsini düşünüyorsan. Resmen küçümseyici bı şekilde konuşmuş. Ayrıca ilk 3-4 ay bebeğin geceyi gündüzü bilmemesi o kadar normal ki. 2. Çocuğumu büyütüyorum şuan gayette tecrübeliyim ama bebeğim doğduğu 3-4 ay geceleri 1-4 arası uyuyordu. Daha erkene asla çekemedim. Şuan 19 aylık ve 1 yılı aşkın bir süredir 7.30-8 de uyur akşam. İlk 3-4 ay o Sabri göstermeliyiz bence bebeklerimize. Bana çocuğu odada ağlar vaziyette bırakıp çıkmak çok gaddarca geliyor...

Ama konu sahibi ozellikle sordu:)
Fikir saklanacakj bir durum yok yani.
Konusahibi arkadaşının tavrı karşısında nasıl davranması gerektiğini sordu. Çocuğun uyku düzenini değil. Bu konuda da bahsi geçmişken yorum yapılabilinir. Ancak dediğim gibi bazı yorumlar konusahibinin arkadaşının sözlerinden farklı değildi.

İyi niyetle uyarılabilir ama ben arkadaşınızda art niyet sezdim. Yazık Derine ne demek ya. O kadar büyük bir mesele de değil. Size kötü hissettirmek istemiş.

İyi niyetle uyarılabilir ama ben arkadaşınızda art niyet sezdim. Yazık Derine ne demek ya. O kadar büyük bir mesele de değil. Size kötü hissettirmek istemiş.
Yazık derine diyerek konu sahibini aşağılıyor aklında

Gecen gün bı arkadas ortamında çocuklarımızla ilgili konuşuyorduk ve diğer arkadaşlarim çocuklara x bir konuda bisey aciklayacekken kurdukları bı cümleyi söylediler. Diğerleri de birbirine katıldı bende böyle söylüyorum diye ama yanlıştı kurdukları cümle. Bende kızlara dedim kızlar çok bilmişlik yapmak istemem bende bilmiyordum eşimden öğrendim (çocuğumuza hamileyken) o durumda kurmamız gereken cümle bu sekildeymis diye. Düşünüp bana hak verdiler aslında doğru ya böyle dememiz lazım yanlış söylüyormuşuz diye. Yani insanları kırmadan, kendimizi yuceltmeden de gördüğümüz yanlışları iletebiliriz. Ama arkadaşınız bu yolu sevmemiş maalesef.

Bu mesajı bana atsa engeli yerdi. Sen bu çocuğa kavuşmak için yıllarca bekledin bu yüzden kimseye söz hakkı tanıma.
Ben oğlumum 20.00da uyuduğunu hiç görmedim hep 23 24 arası uyurdu. Ne kadar uğraştımsa uyumadı. Büyüdükçe uykusu düzene girdi şimdi 20de uyumuş oluyor.

Baska bır arkadasın konusuna ozguven ıle ılgılı araştırma yaparken uzman dıyorkı 0 2 yas arası cocukların ihtiyacına hemen cevap veremezsek bu cocuk icın ozguven kaybına sebep olur dıyor bu da hayatının tum zamanını etkileyebilir orda cocuk uyuyacak dıye aglasın catlasın ilgilenmiyelım cocugun en güvenmediği annesı olsun sonra anneyle bagı guclu olmayan cocugun sorunları bır omur bitmiyor halıyle

Ay o kadar hadsiz o kadar cüretkar bir arkadaşınız var ki bozmadınız mı Allah aşkına bu tarz konuşan birisini, sen hayırdır pardon deyip verseydiniz hak ettiği cevabı. Öyle ezbere konuşmayı ebem de biliyor gel pratiğe dök denilince tıkır tıkır işlemiyor her şey, bebek de zaten programlanmış şekilde sadece sizin tuşa basmanızı bekliyordu hemen 8de uyuyacaktı yani. 3.5 yaşındaki oğlumun bebekliğinde her şeyi o kadar hakkıyla yapmaya çalıştım ki yıpranan ben oldum. 8 de uyuyacak diye k.çımı yırtmadıgim kalırdı, saatlerce uğraşırdım filan. Her çocuk o kitaplarda yazdığı gibi tek kalıp şeklinde gelmiyor dünyaya hepsinin karakteri farklı doğduğu ev farklı, öyle zırt diye yazılan her sey bir anda olsaydı hiçbir anne yorgun savaşçı gibi gezmezdi ortalıkta. 1.5 aylık bebeğim var şimdi de valla hiç kasmıyorum siz de salın gitsin, zaten gece gündüz kavramı şu an yok onlarda bebek bize değil biz bebeğe uyacağız bu dönemde. Benimki 9.30dan önce uyumuyor mesela bazen 10u buluyor ee napim şimdi karalar bağlayıp ağlayayım mı, normalde bu aydaki bebeklerin gündüz uyku arasının en fazla 1 saat olması gerekiyor yazıyor her yerde benimki en az 4 saat uyanık kalıyor yani zorla uyutmak için çırpınayım hem kendimi hem bebeği mi yıpratayım. O çok bilmiş arkadaşına söyleyin işine baksın. Ayar oldum kıza.

Bazen insanlar bilgilerini öğrendiklerini paylaşmayı severler . Farkına varmadan fikir sormasaniz dahi kendilerini kaybedip başlarlar taramalı tüfek gibi.
Bana böyle birsey söylese yakın arkadaşım. Kırılmam alınmam kötü hissetmem. Bilgisini benimle paylaşmak istiyor yardım etmek istiyor bilmiş hanım diye düşünürüm.

Ben böyle çok insan gördük. Niyeti kötü hissettirmekse Haklısınız.. fakat değilse idare edin. Yakın arkadasinizmis neticede.

Ben erken çocukluk eğitimi uzmanıyım. Oyun çocuğun işidir. Uyumadıysa zorlanma. Napalım. O gün o saatte uyumadı. Kurmalı oyuncak mı bu çocuk. Benim oğlum 7 aylık ve oyun halısı ile tutma uzanma takip etme iki eliyle kavrama vs bir ton beceri öğrendi. Kötülük mü şimdi?

Uyutmak…. Sabah bilmem kaça kdar uyuması falan aşırı ütopik geliyor bana. Hep düşünüyorm millet 2 3 nasıl doğuruyor.. ne uyutması allah aşkına saat seçicem bir de… 18 ay 2 saat aralıksız uyumadm ben. Ne kolay demesi. Asla zorlamayın. Çocuğunuza güvenin. En büyük kötülükmüş

İçine kocakarı kaçmış…

Arkadaşınızın üslubu çok kötü olsa da söylediklerin de dogruluk payı var. Bu konu için uyku diye bir kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ederim. Orda da bebeklerin akşam uykularının en geç 8.00 olması gerektiğine, melatonin hormonu salgılamasının önemli olduğuna değinilmiş. Kitabı henüz bitirememiş olsam da okuduğum yere kadarki kısımlardaki altını çiziğim bazı sayfaları size yolladım. Bebeklerin ve çocukların hangi ayda ve yaşta uyku düzenlerinin nasıl olmasıyla alakalı bilgilendirici bir kitap. Bu arada yaptığim yüklemeyi sondan başa doğru okumanız daha doğru olur. Sayfaları sabahın 4.40'nda gece lambasında cektigim için biraz okunaksız çıkmış olabilir, isterseniz sabah net bir şekilde de çekip yollayabilirim :)

Eklentiler

• 20220305_043523.webp
    51,9 KB · Görüntüleme: 47
  • 20220305_043458.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 45
  • 20220305_043422.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 44
  • 20220305_043314.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 40
  • 20220305_043244.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Dedikleri doğru ama deme şekli yanlış. Arkadaşınızı en iyi siz tanirsiniz. Niyeti iyi mi kötü mü? Fesat mıdır? Yoksa samimiyetinden mi siz bilirsiniz. Ama henüz doğum yapmış bir annenin ne kadar hassas olacağını bilmeliydi eğer doğum yaptiysa. Bir de bizlerde en iyi anne benim sendromu var ya ne yazık ki. İşte ona kapılmış olabilir. Elbette ideal olan bebeğin en geç sekiz buçuk gobi uykuya geçmiş olması ama bu her zaman mümkün olmuyor işte. Sizin ona uyku rutinine başlarken gece olduğunu belli etmeniz ve gece gündüz farkını öğretmeniz lazım. Bunun için de bin tane yol var internette bulabilirsiniz. Ama bebeğinizin yapısına bağlı olarak yine de bunu uygulayamayabilirsiniz? En ideali deneyip en olabilire razı oluyorum bensıkmayın siz de canınızı. Gerekirse konuşun arkadaşınızla. Hislerinizi anlatın.

Uslubu hos degil elbette.. belli ki yakin bir arkadaşınız.. sizi kirmak amacli değildir.. sadece daha naif daha guzel bir uslupla yapabilirdi..

Bu arada nacizane bir de tavsiye.. 7 aylik bir kiz annesiyim..
Ilk 3 ay uykudan cok cektik..
gazi vs gecince( 3 aylikti sanirim) hic inanmasam da uyku egitimi vermistim..2 hafta sonra kizim 7 de uyuyup sabah 5 te uyanmaya basladi..
ki gece 1 de uyumayan bir bebekti..
Cok bilmislik yapmak degil amacim sadece uykusuzluk cok kötü biliyorum belki biraz olsun yardimci olur diye yaziyorum.. bebeginiz uykuyu cok sevecek diye bir kitap almistim.. o kitap bana cok yol gosterici oldu.. biliyorum her bebek farklıdır her anne onun icin en iyisini düşünür.. siz zaten onun icin en guzelini yapacaksiniz.. sadece ufak bir tavsiye birakmak istedim.. bazen uyku egitimi ise yaşayabiliyor gercekten..

Evet tarzı çok itici ama doğru söylemiş. Ben önce kibarca uyarıyorum devam ederlerse de tak diye kesiyorum böyle tiplerle kontağı. Ben doğum yapınca doktorundan başkasını dinlememiştim. Annem bile bazen eski kafa müdahalelerde bulunmak istemişti, yok dedim. Bazıları kabalığı ve çok bilmişliği dobralık sanıyor. Benim kayınvalidem ağzına gelen her şeyi söyler sonra da ben dobrayım der. Bir cinnet anında "size sorulduğu zaman doğrusunu söylerseniz dobra olursunuz ama ben size sormadım bu nasıl diye" demiştim ama nasıl dediğime şimdi bile şaşırıyorum.

Konu sahibi, daha yolun başındasın, ne mücadeleler verecek ne bilmişliklerle karşılaşacaksın. Şimdiden yetersiz anne moduna girme. Sütün az, sütün çok, onu yedirme kabız olur bunu verme ishal olur, eskiden doktor mu vardı, biz nasıl büyüttük... Daha bunlar gelecek. Ya en basitinden memeden gelen ilk koyu sarı süte bile zehirli deyip atarlarmış eskiler. Senin vereceğin tek bir cevap var, "biz düzenli doktor takibindeyiz ve bebeğimin doktoru ne derse o doğru benim için"

Gece lambası bile olmayacak şekilde karanlıkta ve saat 8 9' u geçmeden uyutmak gerek ama yalan yok ben de yapamadım. Şimdiki aklım olsa odasında karanlıkta bebek kucağımda otururdum. Ya da bir mucize olur da ağlamazsa yatağına koyardım. Ama yavaş yavaş, sizin bebek daha küçük. Evet büyüme hormonları akşam karanlıkta faaliyete geçiyorlar. Bunu doktoru söylemişti ve bir profesörden de duydum. Karanlığa alışsın ve bu odaya gelindiği zaman uyunacağını öğrensin

Biz de her aldığımız şeyi hemen deniyorduk bebek ilgilenip kendi kendine vakit geçirebilecek mi diye. Hevesinizi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…