Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

yahu niye her şeye ağlıyorsunuz anlamıyorum sinirlenip bir iki kelimeyle susturabilirsiniz kadını. kendinizi üzünce ne olacak? lafı çat diye söyleyin bırakın o hadsiz üzülsün.
Lohusa çünkü. Sen benim lohusalığıma denk gelseydin inanamazdın ağlamayı bırak ensesine vur , ekmeğini al bi tip olmuştum. Nihal bundan dolayı çok hassas bir yaklaşım içinde zaten.

Evet calci. Ben çok uğraş vererek çocuk sahibi oldum. İlk evliliğimde senelerce eşime çocuk istediğimi söyledim. Kabul etmemişti.
Daha sonra yaşım faktörüyle yumurtalarım kalitesiz dediler. 5 ameliyat, 5 tüp bebek tedavisi görerek Allah’a şükür evladım oldu. Belki bu beni daha hassas yaptı. Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Bana moral oldu

Acımasız geliyor biliyorum ben de bu konuda başarısız olanlardanım Şimdi olsa karnın tok, altın temiz, gazın çıktı yallah yatağa yaparım ama yeni anne zamanları bebeğin çığlık çığlığa ağlamasına tepkisiz kalınamıyor. Bebeğin iletişim şekli ağlamak. Burada önemli olan sizin dayanma gücünüz.

Ya benim yabancı arkadaşım, atıştırma saati yaklaşıp bebek huysuzlanmaya başlayınca daha değil, 5 dakika var hayır deyip vermiyordu ara öğününü. Tam saatinde veriyordu ve bebek mesela uyuyacağı zaman koyuyordu yatağına beşiğine bebek bir iki mızırdanıp ağlayıp uyuyordu veya yatakta uyanık şekilde kalıyordu. Kendinden ve babasından başkası mesela bebeğini kucağına alamaz. Meme verilecek, gazı çıkartılacak ve en geç yarım saat sonra bebek yatağa konacak ister ağlasın ister uyusun. Gram esnemiyorlar. Ben kıskançlık hasetlik dayanıksızlık, başarısızlık...aklımıza ne gelirse o hislerle şahit oldum bunlara çünkü ben iki çocuğumda da başaramadım.

Ama eninde sonunda hepsi büyüyor ve okul çağı başlayınca dürte dürte zor kalkıyorlar. Tek fark yabancılar uykusuzluk çekmiyor ya da çok az çekiyor, biz ağlamasına kayıtsız kalamadığımız için perişan oluyoruz.

Yok yazılar görünüyor teşekkür ederim. Yarın okuyacağım. Ben de fırsat buldukça okuyorum. Doktorumuzun dediklerini uyguluyorum. Ama bu zamana kadar doktor uykusuyla alakalı bana herhangi bir uyarıda bulunmamıştı. Bende kızımın uykusunu aldığını düşünüyordum.
Not ettim kitabı çok sağolun. Ben bilginin ne kadar değerli bir şey olduğunun farkındayım. Kendim evet tecrübesizim ama bu benim çocuğumu “Acınası” bir duruma sokmuyor. Hayatta kızımı benden daha çok seven, düşünen bir başka canlı olabilir mi? O yüzden canım bu kadar yandı.

Uykunun eğitimi mi olur ya çoğu uzman uyku eğitimine karşı , resmen bebeklere eziyet

Uykunun eğitimi mi olur ya çoğu uzman uyku eğitimine karşı , resmen bebeklere eziyet
Yanı verene de bir şey diyemem. Ama ben asla yapmam. Bana çok zalimce geliyor. Çocuk uyumayı öğrendiğinden değil , çaresizlikten uyuyor. Bak benim ki 5.30 da uyandı şimdi yeniden uyudu. Kollarımada uyuya kaldı. Olacaksa bence böyle olmalı. Benim uykuma etti orası ayrı tabi

Ya aslında demek lazım :) direkt tabii ki denilmiyor ama azalarak bitmesi dilegiyle. Ya yerim onu sizin kollarıniz en güvenli yer onun için

Harikasın uzman, harikasın kültürlü insan deyin.
Saka bir yana ben cevap vermezdim. Hiç birşey yazmazdim. Sinirim geçene kadar 5 6 ay belki bir yıl. Belki daha fazla.

Bu ezberci arkadaşınızın bilmediği ideal her çocuğa ideal degil. Her çocuğun mizacı ailesi ortamı farklı.
Siz çocuğunuzu en iyi tanıyan siniz. Sağlıkla buyutun inşallah.

Niyeti kötü değil sanırım. Ya da bilmiyorum hayatı boyunca kendini benden daha üstün gördü, kendi hayatını daha başarılı gördü diye düşünüyorum. Şu an inanın bende buna net bir cevap veremiyorum. Ama önceden verdiği tavsiyeleri önemserdim. Bu gün bana hissettirdiği yüzünden bir daha ona özellikle anneliğim hakkında konuşma hakkı vermeyeceğim.
Sen ne cevap yazdın bırcu hanıma
Burda yazdığımı. Çocuğumun öğlen uyuduğunu. Çokta fazla bir şey yazmadım. O benim kalbimi fark etmeden kırmış olsa da, ben onu üzmek istemem. Ama bundan sonra mesafeli olacağım. Belki de hiç konuşmam.

Eklentiler

• E5857ECD-5C7C-4421-AFD3-5AA20A561420.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 91
Öyleymiş Nehir hanım. Bende bu konuşmadan sonra öğrendim bebeklerin melatonini ilk 3 ayda anne sütünden aldığını. Doğumdan itibaren bir çocuk doktorumuz var. Şahsi numarasını da verdi. Bir sıkıntımız olduğunda cevap veriyor sağolsun. Uyku konusunda bu zamana kadar beni uyarmamıştı. Zamanla gece-gündüzü ayırt edecek demişti. Bende bunun bir sorun teşkil ettiğini düşünmemiştim.

Söyledikleri doğru olabilir kısmen. Tartışılır. ama yeni bir anneye bu tonda üslupta konuşulmaz. Ben olsam Tamam mikemmel anne bi daha öyle yaparım der geçerdim daha da bir şeyimi paylaşmazdım. :)

Arkadasin 1200 devirli camasir makinesi gibi Nihal..
pes pese,hizli hizli nefes almadan yazmis sanki :)
Biz sadece ilk 6 dakikasini goruk ama geriside varmis gibi geldi bana.
Her konuda boyleyse biraz panik sanki.Sadece bu konu ozelinde bu sekilde davraniyorsa kendisini fazlaca kaptirmis demek ki :)

Arkadaşınız size bir bilgi vermek iştemis ,bence burada sorun yok ama bunu daha kibar bir dille ifade edebilirdi ki boyle yapmamasi bir sorun..

Saatlerce çocuğu ağlatınca gelen mükemmel sonuç kalsın be ablacım

Saatlerce çocuğu ağlatınca gelen mükemmel sonuç kalsın be ablacım
Saatlerce ağlasa bile bebeği bırakın almayın diye bir tavsiyede bulunmuyor ki kitap. Bahsettiği şey bebeğin ve çocukların numaradan bağırma olayları. Gerçekten ağlayan bir bebekle numaradan ağlama taklidi yapan bebek arasında çok ama çok fark var. Bebekler ilk önce numaradan bağirip istedigi şey oluyor mu diye test ediyorlar, eğer oluyorsa bu yöntemi benimsiyorlar demek istiyor. Neticede bu uyku düzeni hem bebek için hemde ona bakan anne baba vs kisiler için son derece önemli bir durum. Eğer bu, yapılabilen bir şeyse denemekte elbette fayda var. Kitap zaten şöyle yapın böyle yapın diye bebegin ayına ve yaşına göre size yol gösterip seçenek sunuyor. Atıyorum ağladı; kucağına al, sakinleştir, duşa sok, masaj yap, rahatlat tekrar dene gibi.

Çoçuklarıma hiç uyku eğitimi vermedim 9 buçuk 10 arası zaten uyulardı battaniyeye sarılıp. Askermi bu çoçuklar şu saatte yatsın bu saatte kalksın oldu başka.
Okula gidince zaten erken yatacaklar erken kalkacaklar niye bu çaba.

Yapılan herşey doğru mu ki sanki eğer bu yapılan bişeyse denemekte fayda var diyelim. Bu numaradan ağlıyor gerçekten ağlıyor derken bikac uzman bence annelerin aklına girip onları yanlışa yönlendiriyor. İki çocuk büyüttüm vermedim vermemde uyku eğitimi. Çocuğumu saatlerce aglattiktan sonra gelen deliksiz uyku eksik kalsın ben böyle uykusuz uyanayim 2 sene. Çocuğuma feda olsun.

O kendi dogurdugunun melatoniniyle ilgilensin. Koni hakkinda ona konusacak alan tanimayin. Cocugu siz dogurdunuz. Bu yaptigi bilmislik taslamak resmen. Her cocuk ayni degil kimininki uyur o saatte kimininki uyumaz gelsin kendi baksin cok dert ediniyosa. Nasi sinirlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…