- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Lohusa çünkü. Sen benim lohusalığıma denk gelseydin inanamazdınyahu niye her şeye ağlıyorsunuz anlamıyorum sinirlenip bir iki kelimeyle susturabilirsiniz kadını. kendinizi üzünce ne olacak? lafı çat diye söyleyin bırakın o hadsiz üzülsün.
Evet calci. Ben çok uğraş vererek çocuk sahibi oldum. İlk evliliğimde senelerce eşime çocuk istediğimi söyledim. Kabul etmemişti.Bu mesajı bana atsa engeli yerdi. Sen bu çocuğa kavuşmak için yıllarca bekledin bu yüzden kimseye söz hakkı tanıma.
Ben oğlumum 20.00da uyuduğunu hiç görmedim hep 23 24 arası uyurdu. Ne kadar uğraştımsa uyumadı. Büyüdükçe uykusu düzene girdi şimdi 20de uyumuş oluyor.
Acımasız geliyor biliyorum ben de bu konuda başarısız olanlardanımSwancım gerçekten çok kırıldım. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Ben çocuğuma neden kötülük yapmak isteyeyim. Ama uyumuyor ve bende onu oyalamaya çalışıyorum. Karanlık odada ağlamasına razı mı geleyim?
Yok yazılar görünüyor teşekkür ederim. Yarın okuyacağım. Ben de fırsat buldukça okuyorum. Doktorumuzun dediklerini uyguluyorum. Ama bu zamana kadar doktor uykusuyla alakalı bana herhangi bir uyarıda bulunmamıştı. Bende kızımın uykusunu aldığını düşünüyordum.Arkadaşınızın üslubu çok kötü olsa da söylediklerin de dogruluk payı var. Bu konu için uyku diye bir kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ederim. Orda da bebeklerin akşam uykularının en geç 8.00 olması gerektiğine, melatonin hormonu salgılamasının önemli olduğuna değinilmiş. Kitabı henüz bitirememiş olsam da okuduğum yere kadarki kısımlardaki altını çiziğim bazı sayfaları size yolladım. Bebeklerin ve çocukların hangi ayda ve yaşta uyku düzenlerinin nasıl olmasıyla alakalı bilgilendirici bir kitap. Bu arada yaptığim yüklemeyi sondan başa doğru okumanız daha doğru olur. Sayfaları sabahın 4.40'nda gece lambasında cektigim için biraz okunaksız çıkmış olabilir, isterseniz sabah net bir şekilde de çekip yollayabilirim :)
Not ettim kitabı çok sağolun. Ben bilginin ne kadar değerli bir şey olduğunun farkındayım.Uslubu hos degil elbette.. belli ki yakin bir arkadaşınız.. sizi kirmak amacli değildir.. sadece daha naif daha guzel bir uslupla yapabilirdi..
Bu arada nacizane bir de tavsiye.. 7 aylik bir kiz annesiyim..
Ilk 3 ay uykudan cok cektik..
gazi vs gecince( 3 aylikti sanirim) hic inanmasam da uyku egitimi vermistim..2 hafta sonra kizim 7 de uyuyup sabah 5 te uyanmaya basladi..
ki gece 1 de uyumayan bir bebekti..
Cok bilmislik yapmak degil amacim sadece uykusuzluk cok kötü biliyorum belki biraz olsun yardimci olur diye yaziyorum.. bebeginiz uykuyu cok sevecek diye bir kitap almistim.. o kitap bana cok yol gosterici oldu.. biliyorum her bebek farklıdır her anne onun icin en iyisini düşünür.. siz zaten onun icin en guzelini yapacaksiniz.. sadece ufak bir tavsiye birakmak istedim.. bazen uyku egitimi ise yaşayabiliyor gercekten..
Uykunun eğitimi mi olur yaUyku eğitimi alan bir arkadaşım var. Girdiği her ortamda sürekli hımmm uykusu nasıl peki deristisnasız her bebekli anaya sorar. Sonra başlar bilir kişi gibi konuşmaya. Ben en son dayanamadım hayatta tek başarın bebeği yatağa atıp , uyumasını öğretmek olmuş sanırım dedim. Beni engelledi ÇOK ŞÜKÜR
Yanı verene de bir şey diyemem. Ama ben asla yapmam. Bana çok zalimce geliyor. Çocuk uyumayı öğrendiğinden değil , çaresizlikten uyuyor. Bak benim ki 5.30 da uyandı şimdi yeniden uyudu. Kollarımada uyuya kaldı. Olacaksa bence böyle olmalı. Benim uykuma etti orası ayrı tabiUykunun eğitimi mi olur yaçoğu uzman uyku eğitimine karşı , resmen bebeklere eziyet
Ya aslında demek lazım :) direkt tabii ki denilmiyor ama azalarak bitmesi dilegiyle. Ya yerim onu sizin kollarıniz en güvenli yer onun içinYanı verene de bir şey diyemem. Ama ben asla yapmam. Bana çok zalimce geliyor. Çocuk uyumayı öğrendiğinden değil , çaresizlikten uyuyor. Bak benim ki 5.30 da uyandı şimdi yeniden uyudu. Kollarımada uyuya kaldı. Olacaksa bence böyle olmalı. Benim uykuma etti orası ayrı tabi
Harikasın uzman, harikasın kültürlü insan deyin.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Niyeti kötü değil sanırım. Ya da bilmiyorumDedikleri doğru ama deme şekli yanlış. Arkadaşınızı en iyi siz tanirsiniz. Niyeti iyi mi kötü mü? Fesat mıdır? Yoksa samimiyetinden mi siz bilirsiniz. Ama henüz doğum yapmış bir annenin ne kadar hassas olacağını bilmeliydi eğer doğum yaptiysa. Bir de bizlerde en iyi anne benim sendromu var ya ne yazık ki. İşte ona kapılmış olabilir. Elbette ideal olan bebeğin en geç sekiz buçuk gobi uykuya geçmiş olması ama bu her zaman mümkün olmuyor işte. Sizin ona uyku rutinine başlarken gece olduğunu belli etmeniz ve gece gündüz farkını öğretmeniz lazım. Bunun için de bin tane yol var internette bulabilirsiniz. Ama bebeğinizin yapısına bağlı olarak yine de bunu uygulayamayabilirsiniz? En ideali deneyip en olabilire razı oluyorum bensıkmayın siz de canınızı. Gerekirse konuşun arkadaşınızla. Hislerinizi anlatın.
Burda yazdığımı. Çocuğumun öğlen uyuduğunu. Çokta fazla bir şey yazmadım. O benim kalbimi fark etmeden kırmış olsa da, ben onu üzmek istemem. Ama bundan sonra mesafeli olacağım. Belki de hiç konuşmam.Sen ne cevap yazdın bırcu hanıma
Öyleymiş Nehir hanım. Bende bu konuşmadan sonra öğrendim bebeklerin melatonini ilk 3 ayda anne sütünden aldığını. Doğumdan itibaren bir çocuk doktorumuz var. Şahsi numarasını da verdi. Bir sıkıntımız olduğunda cevap veriyor sağolsun. Uyku konusunda bu zamana kadar beni uyarmamıştı. Zamanla gece-gündüzü ayırt edecek demişti. Bende bunun bir sorun teşkil ettiğini düşünmemiştim.Ben çocuk gelişimi uzmanıyım. Evet 0-2 yaş aralığında bebeklerin 19:30 civarında uyuması önerilir. Fakat her bebek kendine özgüdür, özeldir. Ki bebek melatonini ise ilk 3 ay anne sütünden sağlar.
Arkadaşınızın üslubu bana hiç hoş gelmedi. O kadar yanlış bilgiler veriliyor ki şaşırıyorum. Özellikle “bak her ağladığında kucağına alma, kucağa alıştırma” gibi söylemlerde mevcut. Güvenli bağlanma için tensel temas o kadar mühim ve o kadar özel ki. Siz annesiniz, bebeğinizi herkesten çok düşünen sizlersiniz. Kendinizi üzüp yıpratmayın. Uzmanlar haricinde de kimseden fikir almamanızı öneririm.
İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşınızın üslubu çok kötü olsa da söylediklerin de dogruluk payı var. Bu konu için uyku diye bir kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ederim. Orda da bebeklerin akşam uykularının en geç 8.00 olması gerektiğine, melatonin hormonu salgılamasının önemli olduğuna değinilmiş. Kitabı henüz bitirememiş olsam da okuduğum yere kadarki kısımlardaki altını çiziğim bazı sayfaları size yolladım. Bebeklerin ve çocukların hangi ayda ve yaşta uyku düzenlerinin nasıl olmasıyla alakalı bilgilendirici bir kitap. Bu arada yaptığim yüklemeyi sondan başa doğru okumanız daha doğru olur. Sayfaları sabahın 4.40'nda gece lambasında cektigim için biraz okunaksız çıkmış olabilir, isterseniz sabah net bir şekilde de çekip yollayabilirim :)
Saatlerce ağlasa bile bebeği bırakın almayın diye bir tavsiyede bulunmuyor ki kitap. Bahsettiği şey bebeğin ve çocukların numaradan bağırma olayları. Gerçekten ağlayan bir bebekle numaradan ağlama taklidi yapan bebek arasında çok ama çok fark var. Bebekler ilk önce numaradan bağirip istedigi şey oluyor mu diye test ediyorlar, eğer oluyorsa bu yöntemi benimsiyorlar demek istiyor. Neticede bu uyku düzeni hem bebek için hemde ona bakan anne baba vs kisiler için son derece önemli bir durum. Eğer bu, yapılabilen bir şeyse denemekte elbette fayda var. Kitap zaten şöyle yapın böyle yapın diye bebegin ayına ve yaşına göre size yol gösterip seçenek sunuyor. Atıyorum ağladı; kucağına al, sakinleştir, duşa sok, masaj yap, rahatlat tekrar dene gibi.Saatlerce çocuğu ağlatınca gelen mükemmel sonuç kalsın be ablacım
Yapılan herşey doğru mu ki sanki eğer bu yapılan bişeyse denemekte fayda var diyelim. Bu numaradan ağlıyor gerçekten ağlıyor derken bikac uzman bence annelerin aklına girip onları yanlışa yönlendiriyor. İki çocuk büyüttüm vermedim vermemde uyku eğitimi. Çocuğumu saatlerce aglattiktan sonra gelen deliksiz uyku eksik kalsın ben böyle uykusuz uyanayim 2 sene. Çocuğuma feda olsun.Saatlerce ağlasa bile bebeği bırakın almayın diye bir tavsiyede bulunmuyor ki kitap. Bahsettiği şey bebeğin ve çocukların numaradan bağırma olayları. Gerçekten ağlayan bir bebekle numaradan ağlama taklidi yapan bebek arasında çok ama çok fark var. Bebekler ilk önce numaradan bağirip istedigi şey oluyor mu diye test ediyorlar, eğer oluyorsa bu yöntemi benimsiyorlar demek istiyor. Neticede bu uyku düzeni hem bebek için hemde ona bakan anne baba vs kisiler için son derece önemli bir durum. Eğer bu, yapılabilen bir şeyse denemekte elbette fayda var. Kitap zaten şöyle yapın böyle yapın diye bebegin ayına ve yaşına göre size yol gösterip seçenek sunuyor. Atıyorum ağladı; kucağına al, sakinleştir, duşa sok, masaj yap, rahatlat tekrar dene gibi.
O kendi dogurdugunun melatoniniyle ilgilensin. Koni hakkinda ona konusacak alan tanimayin. Cocugu siz dogurdunuz. Bu yaptigi bilmislik taslamak resmen. Her cocuk ayni degil kimininki uyur o saatte kimininki uyumaz gelsin kendi baksin cok dert ediniyosa. Nasi sinirlendimİyi akşamlar arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?