Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

İyide ilk dört ay bebeğin uyku düzeni yoktur ki. Arkadaşınız acaba uyku eğitimi veren bir kişimi. Vallahi her çocuk bir olmuyor. Kafaniza takmayın. Ağzının payını da verin bi zahmet. Yazışmalar da haddini aşmış çünkü. Kıskançlıktanda yapabilir.Siz evladiniz için en iyisini bilirsiniz.

2 aylık bebek istediği saatte uyur istediği saatte uyanır, o melatonin salgılanması olayı daha büyük çocuklar ve yetişkinler için. Benim oğlum 2 yaşında akşam 9:30 da uyudu 12’de uyandı. Şuanda uyanık, ne yapayım zorla uyutamam ki uykusunu almış.

Yorum sahibine katılıyorum. İlk 3-4 ay bebekler henüz dünyayı fark edemezler bizzat doktor söyledi bunu bana. 4.trimester diye geçiyormuş bu dönem. Yani arkadaşınız uyduruyor

Peki şimdi kacta yatıp sabah kaçta kalkacak ? Benim oğlum da 2 yasinda meraktan soruyorum

Benim yanlışım burda. Arkadaşımın anne babası halası doktor. Gerek sağlık konularında, gerek çocuk gelişiminde pek çok kez ona akıl danıştım. Ama inanın bugün uykusu hakkında hiç bir şey sormadım. Mutlu bir anımı paylaşmıştım. Kızım oyun halısını çok sevdi, ayaklarını çırpıyordu. Ama benim mutluluğumu kursağımda bıraktı. Akşam saatinde kızımla oynamamı yanlış buldu. Ve arkasından bu mesajlarj ardı ardına atmış.
Bana böyle anlatsa dikkat ederdim. Ama beni inciten üslubu oldu. Bundan sonra söylediğiniz gibi yapacağım zaten. Belki işe yarar.

Yorum sahibine katılıyorum. İlk 3-4 ay bebekler henüz dünyayı fark edemezler bizzat doktor söyledi bunu bana. 4.trimester diye geçiyormuş bu dönem. Yani arkadaşınız uyduruyor
Bence de.
Daha anne ve cocuk yeni tanisiyor,birbirini kesfediyor,neyin dayatmasi bu:/

O zaman sabaha kadar eğlence

Bebeğinizin bakımı size aittir kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz
Bence sizde çok iyi bir anne olacaksınız
Sağlıkla büyüsün yavrunuz

Bence arkadaşlığınızı gözden geçirin anneliğinizi değil. Sanki uyuyan çocuğu zorla uyandırıp oyun halısında oynatmışsınız gibi konuşmuş. Asıl kötülük sizi yetersiz hissettirmiş olması. Benim oğlum 8 gibi uyur 9-10 gibi uyanırdı karanlıkta emzirir pışpışlar uyutmaya çalışırdım yok bana mısın demezdi. Geceleri kaç sabahı ettik bilmem. 18 aylık ben hala bi düzen tutturamadım. Dişti, hastalıktı oydu buydu derken kaç düzen şaştı bilmem

2 aylık bebek daha doğduğunun farkında değil derler hamileliğin 4. Parçası derler
Hem o düzen 40 kez kurulur 40 kez bozulur hasta olur tatile gider anneanneye gider çocuk bu annesi düşünmez de arkadaşı mı düşünüyor? Konu sahibi hiç üzülme bebeğin oyun halisini kesfetmesi öğrenmesi gülmesi mutlu olması herseyden onemlidir sanki gece 12ye kdr ayakta uykusuz ağlattın yapma nolur üzme kendini
Çocuklar kuralları sever ama huzurlu mutlu olması en kıymetli bunu da her çocuğa annesi sağlar kimse karisamaz

Üslubu gibi kusura bakmayın . Ayrıca siz sormamışsınız ki kadına neden durduk yere böyle birşey yazma ihtiyacı hissetti acaba ?

Hatta uyku eğitimini 1 yaşından sonra başlamayı önerenler var. Çünkü 1 yaş öncesi yaşanan atak dönemleri diş dönemleri rutini bozmaya müsait zamanlar olduğundanmış. P.S: Ben uyku eğitimi almadım. Bundan sonraki süreçte de uygulamayı düşünmüyorum.

Üslubu gibi kusura bakmayın . Ayrıca siz sormamışsınız ki kadına neden durduk yere böyle birşey yazma ihtiyacı hissetti acaba ?
Bugün sormadım ama hamileliğimden beri sağlık ve çocuk gelişimi ile alakalı pek çok kez soru sordum. Kendisinin 5 yaşında çocuğu olması ve doktor bir aileden gelmesi sebebiyle bilgili olduğuna inanıyordum. Ama bugün beni çok kırdı. Bir daha onunla kızımla alakalı bir şey paylaşacağımı düşünmüyorum,

Benim oğlum da aynısı, akşam uyudu şu anda uyanık. 8 gibi uyusa 11’de uyanır. O yüzden 11 gibi yatırıyorum gece kalkıyor ama emzirip tekrar yatırınca uyumaya devam ediyor. Bugün 9 buçukta uyudu gece 12 gibi uyandı. Allahtan yarın Cumartesi. Hafta içi büyük oğlum için sabah 7’den önce kalkıyoruz, okula gidiyor.

Ah keşke, çocuklar akşam 8 de uyumalı dediğimizde uyusalar, yok öyle birşey. Her çocuğun uyuması yemesi gelişimi farklı. O bir canlı kurmalı, oyuncak değil ki. Bğtğn anneler ister erkenden uyusun ama kaç çocuk erkenden uyuyor? Çocuğu geç uyuyan anneler kötülük mü yapıyor. Uyumuyolar bazen işte. Ne yapsın anneler ilaç mı, versin. Ne saçma uyut demek. Evet her anne istiyor ama bazen, olmuyor işte. Arkadaşınızın üslubu cidden kötü. Ama o sizw yetersiz hissetirmesin, bu konuda otorite değil. Kendisi başarmışsa ne mutlu. Ama çocuklar standart değil malesef.

Benim yanlışım burda. Arkadaşımın anne babası halası doktor.

Benim de babam doktor o zaman ben de ameliyat yapayım

Nihal cano arkadaşının babası doktor olabilir ama kendisi değil, kulaktan dolma bilgilerle takılıyor. Bebeğin çok küçük daha beyin gelişimi bile tamamlanmadı , onu da geçtim daha kaftası bile tam kaynamamıştır akıl var mantık var sence bu bebeğin beyni hormon salgılayabiliyor mudur? Çocuk daha yeni doğdu, sen de daha yeni annesin bu şekilde kendine yüklenirsen bu işin sonu gelmez emin ol. En doğrusu bu bilgileri 1. elden öğrenmen, için rahat edecekse kap bir çocuklarda beyin gelişimi kitabı oku gitsin. Bu kulaktan dolma bilgileri aktarmak bizim toplumu batırıyor genel olarak oysa ki hekesin ebyni okuduğunu anlamaya yetiyor ve bilgiye erişmek çok kolay. Youtubeda tonla doktor var, kitapçılarda tonla çocuk gelişimi kitapları var, olmadı çocuk doktorunun numarası var.... Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…