- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
Cokkklari da katmerlemis:)allam bilirkişi buyurmuş çok çok büyük bir yanlış
İyide ilk dört ay bebeğin uyku düzeni yoktur ki. Arkadaşınız acaba uyku eğitimi veren bir kişimi. Vallahi her çocuk bir olmuyor. Kafaniza takmayın. Ağzının payını da verin bi zahmet. Yazışmalar da haddini aşmış çünkü. Kıskançlıktanda yapabilir.Siz evladiniz için en iyisini bilirsiniz.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Cokkklari da katmerlemis:)
Yorum sahibine katılıyorum. İlk 3-4 ay bebekler henüz dünyayı fark edemezler bizzat doktor söyledi bunu bana. 4.trimester diye geçiyormuş bu dönem. Yani arkadaşınız uyduruyorÇok biliyor.
İlk 4 ay bebeklerin uykusu düzenli olmaz. Siz ona uyum sağlarsınız. Yavaş yavaş gece-gündüz düzeni oluşur ki 2 ay bunun için çok erken. 4. Ayı dolduktan sonra yavaş yavaş düzen oturtabilirsiniz ya da uyku eğitimi verebilirsiniz ki gerçi bununla ilgili de çok tartışmalar var.
Öff herkesin de işine karışmasalar olmaz…
Peki şimdi kacta yatıp sabah kaçta kalkacak ? Benim oğlum da 2 yasinda meraktan soruyorum2 aylık bebek istediği saatte uyur istediği saatte uyanır, o melatonin salgılanması olayı daha büyük çocuklar ve yetişkinler için. Benim oğlum 2 yaşında akşam 9:30 da uyudu 12’de uyandı. Şuanda uyanık, ne yapayım zorla uyutamam ki uykusunu almış.
Benim yanlışım burda. Arkadaşımın anne babası halası doktor. Gerek sağlık konularında, gerek çocuk gelişiminde pek çok kez ona akıl danıştım. Ama inanın bugün uykusu hakkında hiç bir şey sormadım. Mutlu bir anımı paylaşmıştım. Kızım oyun halısını çok sevdi, ayaklarını çırpıyordu. Ama benim mutluluğumu kursağımda bıraktı. Akşam saatinde kızımla oynamamı yanlış buldu. Ve arkasından bu mesajlarj ardı ardına atmış.Bilgili ama ukala biri
Bilgisini ukalalığına tercih mi edersiniz
Bu tavırları yüzünden hayatınızdan mı çıkarırsınız bilemem
Kendi çocuğunuzu büyütürken sanki hakları varmış gibi herkes birşey söyler
Anneler teyzeler komşular
Yoldan geçen bile müdahale eder
Çünkü çok lazım
Gece yıkama
Yüzünü açma nazar değer
Kırkından önce çıkma bu benim duyduklarım
Allah bilir daha neler var
En azından bu kadın birşey biliyor
Toplum olarak böyleyiz işte
Ne yaparsın
Bana böyle anlatsa dikkat ederdim. Ama beni inciten üslubu oldu. Bundan sonra söylediğiniz gibi yapacağım zaten. Belki işe yarar.Aslında kadının konuşma tarzı çok hadsiz üslup yanlış . Ama söylemek istediği şey 8 de yatar ya mesela 11 de kalktı çocuğu aaa uyandı diyip odadan çıkarma loş ortamda emzir çocuk alışacak ve uykuya geri dönmeyi öğrenecek. Böyle böyle düzen kurulacak ağaç yaşken eğilir atasözü doğru kendim tecrübe ettim . 20:00 de uyuyan çocuk gece 4 kere uyanıyordu mesela emzirip yanına uzanıp uykuya dönmesini bekliyordum
Bence de.Yorum sahibine katılıyorum. İlk 3-4 ay bebekler henüz dünyayı fark edemezler bizzat doktor söyledi bunu bana. 4.trimester diye geçiyormuş bu dönem. Yani arkadaşınız uyduruyor
O zaman sabaha kadar eğlence2 aylık bebek istediği saatte uyur istediği saatte uyanır, o melatonin salgılanması olayı daha büyük çocuklar ve yetişkinler için. Benim oğlum 2 yaşında akşam 9:30 da uyudu 12’de uyandı. Şuanda uyanık, ne yapayım zorla uyutamam ki uykusunu almış.
Bebeğinizin bakımı size aittir kimseye açıklama yapmak zorunda değilsinizBenim yanlışım burda. Arkadaşımın anne babası halası doktor. Gerek sağlık konularında, gerek çocuk gelişiminde pek çok kez ona akıl danıştım. Ama inanın bugün uykusu hakkında hiç bir şey sormadım. Mutlu bir anımı paylaşmıştım. Kızım oyun halısını çok sevdi, ayaklarını çırpıyordu. Ama benim mutluluğumu kursağımda bıraktı. Akşam saatinde kızımla oynamamı yanlış buldu. Ve arkasından bu mesajlarj ardı ardına atmış.
Bana böyle anlatsa dikkat ederdim. Ama beni inciten üslubu oldu. Bundan sonra söylediğiniz gibi yapacağım zaten. Belki işe yarar.
ÜslubuBenim yanlışım burda. Arkadaşımın anne babası halası doktor. Gerek sağlık konularında, gerek çocuk gelişiminde pek çok kez ona akıl danıştım. Ama inanın bugün uykusu hakkında hiç bir şey sormadım. Mutlu bir anımı paylaşmıştım. Kızım oyun halısını çok sevdi, ayaklarını çırpıyordu. Ama benim mutluluğumu kursağımda bıraktı. Akşam saatinde kızımla oynamamı yanlış buldu. Ve arkasından bu mesajlarj ardı ardına atmış.
Bana böyle anlatsa dikkat ederdim. Ama beni inciten üslubu oldu. Bundan sonra söylediğiniz gibi yapacağım zaten. Belki işe yarar.
Hatta uyku eğitimini 1 yaşından sonra başlamayı önerenler var. Çünkü 1 yaş öncesi yaşanan atak dönemleri diş dönemleri rutini bozmaya müsait zamanlar olduğundanmış. P.S: Ben uyku eğitimi almadım. Bundan sonraki süreçte de uygulamayı düşünmüyorum.Çok biliyor.
İlk 4 ay bebeklerin uykusu düzenli olmaz. Siz ona uyum sağlarsınız. Yavaş yavaş gece-gündüz düzeni oluşur ki 2 ay bunun için çok erken. 4. Ayı dolduktan sonra yavaş yavaş düzen oturtabilirsiniz ya da uyku eğitimi verebilirsiniz ki gerçi bununla ilgili de çok tartışmalar var.
Öff herkesin de işine karışmasalar olmaz…
1-2 saat takılıp uyur diye ümit ediyorum.Peki şimdi kacta yatıp sabah kaçta kalkacak ? Benim oğlum da 2 yasinda meraktan soruyorum
Bugün sormadım ama hamileliğimden beri sağlık ve çocuk gelişimi ile alakalı pek çok kez soru sordum. Kendisinin 5 yaşında çocuğu olması ve doktor bir aileden gelmesi sebebiyle bilgili olduğuna inanıyordum. Ama bugün beni çok kırdı. Bir daha onunla kızımla alakalı bir şey paylaşacağımı düşünmüyorum,Üslubugibi kusura bakmayın . Ayrıca siz sormamışsınız ki kadına neden durduk yere böyle birşey yazma ihtiyacı hissetti acaba ?
Benim oğlum da aynısı, akşam uyudu şu anda uyanık. 8 gibi uyusa 11’de uyanır. O yüzden 11 gibi yatırıyorum gece kalkıyor ama emzirip tekrar yatırınca uyumaya devam ediyor. Bugün 9 buçukta uyudu gece 12 gibi uyandı. Allahtan yarın Cumartesi. Hafta içi büyük oğlum için sabah 7’den önce kalkıyoruz, okula gidiyor.Bence arkadaşlığınızı gözden geçirin anneliğinizi değil. Sanki uyuyan çocuğu zorla uyandırıp oyun halısında oynatmışsınız gibi konuşmuş. Asıl kötülük sizi yetersiz hissettirmiş olması. Benim oğlum 8 gibi uyur 9-10 gibi uyanırdı karanlıkta emzirir pışpışlar uyutmaya çalışırdım yok bana mısın demezdi. Geceleri kaç sabahı ettik bilmem. 18 aylık ben hala bi düzen tutturamadım. Dişti, hastalıktı oydu buydu derken kaç düzen şaştı bilmem
Ah keşke, çocuklar akşam 8 de uyumalı dediğimizde uyusalar, yok öyle birşey. Her çocuğun uyuması yemesi gelişimi farklı. O bir canlı kurmalı, oyuncak değil ki. Bğtğn anneler ister erkenden uyusun ama kaç çocuk erkenden uyuyor? Çocuğu geç uyuyan anneler kötülük mü yapıyor. Uyumuyolar bazen işte. Ne yapsın anneler ilaç mı, versin. Ne saçma uyut demek. Evet her anne istiyor ama bazen, olmuyor işte. Arkadaşınızın üslubu cidden kötü. Ama o sizw yetersiz hissetirmesin, bu konuda otorite değil. Kendisi başarmışsa ne mutlu. Ama çocuklar standart değil malesef.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Benim yanlışım burda. Arkadaşımın anne babası halası doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?