Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Elbette bilimsel verilerden ve benzeri konulardan tavsiye verebilir insanlar. Ama üslup çok önemli bu konuda. Bir insan ne kadar haklı olursa olsun, üslubu yanlışsa, tüm haklılığı çöpe gidiyor otomatik olarak.

Mesajdaki hanımın, yazık derin’e yaa, çok yanlış yapıyorsun nihal vb demesi, hoş mu sizce?

Zaten konu sahibinin ilk çocuğu, yeterince stresli ve tecrübesiz, şefkatle yol göstermek varken, üstten üstten, böyle bilgiçlik taslayarak tavsiye verilmesini doğru bulmuyorum

Siz de mi eğitim verdiniz?
Vermedim. Gerek de duymadım. Verene neden veriyorsun, vermeyene ver demedim. İki çocuğum var. İyi bir anne olabilmek için elimden geleni yaptım. Ama yetiştirdiğim iki çocuk ve çevremde gördüğüm 3-5 akraba çocuğuyla hiç bir kuralda genelleme yapmadım. Her çocuk ve her anne özeldir.

Tamam da hani bazı annelerin hadsizliği eleştirilirken yapılan hadsizlik komik oluyor.
Ben hadsizlik olarak gormuyorum,herkes herseyi mantikli bulmak zorunda degil.
Ben de cocuk buyuturken kitaplar okurdum,fakat bir cogunu gereksiz ve yetersiz buldum.
Ornegin emzik biraktirirken alin vermeyin,aglaya aglaya uyusun deniyordu,alisacakmis.
10 dk agladi,yemisim kitabini dedim geldim cocugumu seve oksaya bir hikaye uydurdum,benimle yatti,uyuyunca kalktim,uzmeden ezmeden atlatti sureci.
Herkes bir sey soyler,akil suzgecinden gecirir,uyarsin ya da uymazsin..

Bence 30 senelik de olsa arkadaşınla arana mesafe koyup, bebeğin konusunda yorumlarından, sana karşı takındığı üsluptan kesinlikle rahatsız olduğunu kendisine söyle Nihal. Doğumdan ve lohusalık durumlarından dolayı hassassın, çiçeği burnunda yeni annesin, yıllarca bebeğini bekledin; seni böyle insanlar çok üzer ve yorar. Mesafe candır. Bebeğinin için neyin iyi neyin kötü olduğunu, arkadaşın senden daha iyi bilemez. Üzme kendini olur mu?

Ne uyumuş hee zamanında kereta
Hala uyuyor sağolsun 16 aylık oldu şimdi akşam 9 oldu mu hadi uyuyalım mı dediğimde babasına öpücüklü baybay yapıp yatak odasına doğru tın tın gider. Hala emerek uyuyor o ayrı mesele he o rutin denen şeyi 6 aydan sonra oturtabildik tabi yeni doğmuş bebeden düzen beklemek saçmalık

Konusahibinin arkadaşına kesinlikle hak vermedim. Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Mesajımda tersini anlayacağınız bir durum yok zaten.

Benim eleştirdiğim nokta bu arkadaşı eleştirenlerin bu arkadaşla aynı tarz konuşması benzer şekilde yorum yapması.

engelleyin bu kadını.. sizi yetersiz hissettiren herkese de cevap verin “ ben böyle uygun gördüm” diye. iki aylık bebekten, dört yaş performansı beklemek pes yani cahil cühela..
not: 2,5 ve 1 yaş kızlarım az evvel uyudu ne kadar kötü anaysam artık puu bana

Yani ciyak ciyak ağlamasını bende beklemedim fakat uykusu gelen çocukta huysuz olur hık mık eder durmaz yani kesinlikle
tabi bi 5 dk sonra kıyamet koparır ilgilenmezsen
Ama 2 aylık bebek 8de yatar 11de uyanır 1de yatar 5te uyanır yani
En fazla uyuyacağı 6 saattir zaten gündüz uykusundada büyüyorlar gündüz geceden daha fazla uyuyorlar

O zaman bu yazdığınız mesajınıza göre konusahibinin arkadaşı da yanlış bir şey yapmamış. Herkes gibi o da bir şeyler söyleyebilir. Konusahibi akıl süzgecinden geçirir, uyar ya da uymaz.

Ben böyle düşünmüyorum. Bence özellikle sorulmamışsa herkes fikrini kendisine saklasın. Herkesin tecrübesi kendine özel.

Bilgili ama ukala biri
Bilgisini ukalalığına tercih mi edersiniz
Bu tavırları yüzünden hayatınızdan mı çıkarırsınız bilemem
Kendi çocuğunuzu büyütürken sanki hakları varmış gibi herkes birşey söyler
Anneler teyzeler komşular
Yoldan geçen bile müdahale eder
Çünkü çok lazım
Gece yıkama
Yüzünü açma nazar değer
Kırkından önce çıkma bu benim duyduklarım
Allah bilir daha neler var
En azından bu kadın birşey biliyor
Toplum olarak böyleyiz işte
Ne yaparsın

Aslında doğru söylüyor arkadaşınız. Yalnız 2 aylık bir bebekte bir rutin oluşturmak zor. Benim bebeğimde asla o saatlerde uyumuyor. Doktorumuzda bize en geç 9 da uyumalı demişti. Denedim olmadı. O ne zaman uyumak isterse o zaman uyuyor. Yani duymayın söylenenleri ağlanıp üzülecek bir durumda yok. Kimse evladını bir anne kadar düşünemez.

Aslında kadının konuşma tarzı çok hadsiz üslup yanlış . Ama söylemek istediği şey 8 de yatar ya mesela 11 de kalktı çocuğu aaa uyandı diyip odadan çıkarma loş ortamda emzir çocuk alışacak ve uykuya geri dönmeyi öğrenecek. Böyle böyle düzen kurulacak ağaç yaşken eğilir atasözü doğru kendim tecrübe ettim . 20:00 de uyuyan çocuk gece 4 kere uyanıyordu mesela emzirip yanına uzanıp uykuya dönmesini bekliyordum

Hooffff bende nerede kaldı diyordum.

Annelik sezgiseldir, kim ne derse desin bebek sana değil sen bebeğe uyum sağlıyorsun. Kızkardeşimin 4 aylık bebeği var ayakta sallamayı asla yapmam derdi. Şimdi ayakta sallamayı bırak en son çingene beşiği bile kurdu evine.
Hatta geçende onun esprisini yaptık. Kendinden sallanır ana kucağına onca para verdim çingene beşiğinde uyuyor sadece diye.

Çocuğuyla savaşır gibi onu hizaya getirme amaçlı annelik yapanların psikolojisini de ben anlamıyorum.
Abartmadığınız, bebeğinizin sağlığına etki edecek bir şey olmadığı sürece bildiğiniz gibi devam edin.
Ve lütfen bu çok bilmiş ordinaryus anneye haddini bildirin

Ama konu sahibi ozellikle sordu:)
Fikir saklanacakj bir durum yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…