Tamam da hani bazı annelerin hadsizliği eleştirilirken yapılan hadsizlik komik oluyor.E konusulmusta olabilir,sonucta her fikirde insanlarin bulundugu bir platform:)
Siz de mi eğitim verdiniz?Bazı yorumlarda eğitim verenler gömülerek gereksiz konuşulmuş.
Elbette bilimsel verilerden ve benzeri konulardan tavsiye verebilir insanlar. Ama üslup çok önemli bu konuda. Bir insan ne kadar haklı olursa olsun, üslubu yanlışsa, tüm haklılığı çöpe gidiyor otomatik olarak.Neden bazı yorumlarda belli konularda eğitim veren anneler bu kadar gömüldü, çocukları psikolojik vaka ilan edildi. Herkes nasıl biliyorsa öyle yetiştirsin. Kimse kimsenin anneliğine karışmasın. Bu tarz yorumların konu sahibinin arkadaşının sözlerinden ne farkı var.
Vermedim. Gerek de duymadım. Verene neden veriyorsun, vermeyene ver demedim. İki çocuğum var. İyi bir anne olabilmek için elimden geleni yaptım. Ama yetiştirdiğim iki çocuk ve çevremde gördüğüm 3-5 akraba çocuğuyla hiç bir kuralda genelleme yapmadım. Her çocuk ve her anne özeldir.Siz de mi eğitim verdiniz?
Ben hadsizlik olarak gormuyorum,herkes herseyi mantikli bulmak zorunda degil.Tamam da hani bazı annelerin hadsizliği eleştirilirken yapılan hadsizlik komik oluyor.
Hala uyuyor sağolsunNe uyumuş hee zamanında kereta
Konusahibinin arkadaşına kesinlikle hak vermedim. Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Mesajımda tersini anlayacağınız bir durum yok zaten.Elbette bilimsel verilerden ve benzeri konulardan tavsiye verebilir insanlar. Ama üslup çok önemli bu konuda. Bir insan ne kadar haklı olursa olsun, üslubu yanlışsa, tüm haklılığı çöpe gidiyor otomatik olarak.
Mesajdaki hanımın, yazık derin’e yaa, çok yanlış yapıyorsun nihal vb demesi, hoş mu sizce?
Zaten konu sahibinin ilk çocuğu, yeterince stresli ve tecrübesiz, şefkatle yol göstermek varken, üstten üstten, böyle bilgiçlik taslayarak tavsiye verilmesini doğru bulmuyorum
Hala uyuyor sağolsun16 aylık oldu şimdi akşam 9 oldu mu hadi uyuyalım mı dediğimde babasına öpücüklü baybay yapıp yatak odasına doğru tın tın gider. Hala emerek uyuyor o ayrı mesele he o rutin denen şeyi 6 aydan sonra oturtabildik tabi yeni doğmuş bebeden düzen beklemek saçmalık
engelleyin bu kadını.. sizi yetersiz hissettiren herkese de cevap verin “ ben böyle uygun gördüm” diye. iki aylık bebekten, dört yaş performansı beklemek pes yani cahil cühela..İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Yani ciyak ciyak ağlamasını bende beklemedim fakat uykusu gelen çocukta huysuz olur hık mık eder durmaz yani kesinlikleUykusu gelip aglamaya birakmadan belirtilerinden ve saatinde uyutulmali cocuklar.
Gelisine birakmakta dogru degil.
Ama konudaki bebek zaten yeni yeni olusturacak duzenini.
Anne duzeni cocuk uyumu bir yerde saglanacak,akil ebeligi yapmis sozde arkadas..
O zaman bu yazdığınız mesajınıza göre konusahibinin arkadaşı da yanlış bir şey yapmamış. Herkes gibi o da bir şeyler söyleyebilir. Konusahibi akıl süzgecinden geçirir, uyar ya da uymaz.Ben hadsizlik olarak gormuyorum,herkes herseyi mantikli bulmak zorunda degil.
Ben de cocuk buyuturken kitaplar okurdum,fakat bir cogunu gereksiz ve yetersiz buldum.
Ornegin emzik biraktirirken alin vermeyin,aglaya aglaya uyusun deniyordu,alisacakmis.
10 dk agladi,yemisim kitabini dedim geldim cocugumu seve oksaya bir hikaye uydurdum,benimle yatti,uyuyunca kalktim,uzmeden ezmeden atlatti sureci.
Herkes bir sey soyler,akil suzgecinden gecirir,uyarsin ya da uymazsin..
Aslında kadının konuşma tarzı çok hadsiz üslup yanlış . Ama söylemek istediği şey 8 de yatar ya mesela 11 de kalktı çocuğu aaa uyandı diyip odadan çıkarma loş ortamda emzir çocuk alışacak ve uykuya geri dönmeyi öğrenecek. Böyle böyle düzen kurulacak ağaç yaşken eğilir atasözü doğru kendim tecrübe ettim . 20:00 de uyuyan çocuk gece 4 kere uyanıyordu mesela emzirip yanına uzanıp uykuya dönmesini bekliyordumYani ciyak ciyak ağlamasını bende beklemedim fakat uykusu gelen çocukta huysuz olur hık mık eder durmaz yani kesinlikle
tabi bi 5 dk sonra kıyamet koparır ilgilenmezsen
Ama 2 aylık bebek 8de yatar 11de uyanır 1de yatar 5te uyanır yani
En fazla uyuyacağı 6 saattir zaten gündüz uykusundada büyüyorlar gündüz geceden daha fazla uyuyorlar
Hooffff bende nerede kaldı diyordum.Şimdi çocuğa bir uyku düzeni kurmak lazım orası kesin . 21:00 de uyumuş olması lazım ki büyüme hormonu salgılansın. Oğlumun 40 I çıktıktan sonra uykularını düzenlemek için çok çabaladım . Gece uykusuna geçişi ilk 21:00 di sonra 20:30 a çektim 20:00 ye çektim . Şuan 2 yaşını geçti 20:30-21:00 arası uyumuş oluyor . Gazı varsa ilaç kullanıp gazı azaltmak lazım reflü içinde yöntemler var . 2 aylık bebek sanırım 1.5 saat filan ayakta kalır en fazla . 20:00 den sonra uyansa bile odanın ışığını açmam lazım bence de . Ama bunu arkadaşını sormamışsın onu ilgilendiren bir şey yok . Benim etrafımda da yanlış yaptıklarını düşündüğüm insanlar oluyor ama bana sormadıkları için karışmıyorum sorana da kendim ne yaptıysam anlatıyorum gerisi ona kalmış arkadaşını ilgilendirmez yani
Ama konu sahibi ozellikle sordu:)O zaman bu yazdığınız mesajınıza göre konusahibinin arkadaşı da yanlış bir şey yapmamış. Herkes gibi o da bir şeyler söyleyebilir. Konusahibi akıl süzgecinden geçirir, uyar ya da uymaz.
Ben böyle düşünmüyorum. Bence özellikle sorulmamışsa herkes fikrini kendisine saklasın. Herkesin tecrübesi kendine özel.
Ne demek istiyorsunuz ?Hooffff bende nerede kaldı diyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?