Altını cizdiginiz yerler bana çok zalimce geldi kusura bakmayın. Çocuk agliycsak ama mecbur kalmadıkça kucağa almayın falan. Ağlasin ağlamaktan yorulsun öğrenilmiş çaresizlik şeklinde uyusun demek bu resmenArkadaşınızın üslubu çok kötü olsa da söylediklerin de dogruluk payı var. Bu konu için uyku diye bir kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ederim. Orda da bebeklerin akşam uykularının en geç 8.00 olması gerektiğine, melatonin hormonu salgılamasının önemli olduğuna değinilmiş. Kitabı henüz bitirememiş olsam da okuduğum yere kadarki kısımlardaki altını çiziğim bazı sayfaları size yolladım. Bebeklerin ve çocukların hangi ayda ve yaşta uyku düzenlerinin nasıl olmasıyla alakalı bilgilendirici bir kitap. Bu arada yaptığim yüklemeyi sondan başa doğru okumanız daha doğru olur. Sayfaları sabahın 4.40'nda gece lambasında cektigim için biraz okunaksız çıkmış olabilir, isterseniz sabah net bir şekilde de çekip yollayabilirim :)
Saatlerce ağlasa bile bebeği bırakın almayın diye bir tavsiyede bulunmuyor ki kitap. Bahsettiği şey bebeğin ve çocukların numaradan bağırma olayları. Gerçekten ağlayan bir bebekle numaradan ağlama taklidi yapan bebek arasında çok ama çok fark var. Bebekler ilk önce numaradan bağirip istedigi şey oluyor mu diye test ediyorlar, eğer oluyorsa bu yöntemi benimsiyorlar demek istiyor. Neticede bu uyku düzeni hem bebek için hemde ona bakan anne baba vs kisiler için son derece önemli bir durum. Eğer bu, yapılabilen bir şeyse denemekte elbette fayda var. Kitap zaten şöyle yapın böyle yapın diye bebegin ayına ve yaşına göre size yol gösterip seçenek sunuyor. Atıyorum ağladı; kucağına al, sakinleştir, duşa sok, masaj yap, rahatlat tekrar dene gibi.
Doktorunuz çok çok doğru söylemiş. Arkadaşınız her konuda en doğrusunu kendi bilir sananlardan. Daha onceden de fikirlerine deger verdiginizi yazmışsınız. Muhtemelen rahatlığı burdan geliyor. Kendisi de sizi tanıyor. Ayrıca o kadar yumuşak cevap vermişsiniz ki bence hak etmemiş. Sonra bir yerde yeter demek istediğinizde yine kötü siz olacaksınız. Ilişkilerde normal olan rahatsızlık duyduğumuz şeylerin üzerini örtmemek olmali.Öyleymiş Nehir hanım. Bende bu konuşmadan sonra öğrendim bebeklerin melatonini ilk 3 ayda anne sütünden aldığını. Doğumdan itibaren bir çocuk doktorumuz var. Şahsi numarasını da verdi. Bir sıkıntımız olduğunda cevap veriyor sağolsun. Uyku konusunda bu zamana kadar beni uyarmamıştı. Zamanla gece-gündüzü ayırt edecek demişti. Bende bunun bir sorun teşkil ettiğini düşünmemiştim.
Lohusa çünkü. Sen benim lohusalığıma denk gelseydin inanamazdınağlamayı bırak ensesine vur , ekmeğini al bi tip olmuştum. Nihal bundan dolayı çok hassas bir yaklaşım içinde zaten.
Benimkinin gündüz uykusu akşam üzeriydi bir kesilse şu uykusu 9da uyur diyordumBacım 2 yaştan sesleniyorum. Haftalardır uğraşıyorum. 11 de uyuyordu sıpa, artık saat 1 de uyuyor. Her türlü yolu denedim, deniyorum. Olmuyor
Yaşıyorlar zaten hdhshd hatta çoğu kadından daha ağır yaşıyorya neden bebek sürecinde hep kadınlara yüklenilmiş acımasızca değil mi ? bari lohusalığı erkeklere ittirebilseymişiz
Konusahibi arkadaşının tavrı karşısında nasıl davranması gerektiğini sordu. Çocuğun uyku düzenini değil. Bu konuda da bahsi geçmişken yorum yapılabilinir. Ancak dediğim gibi bazı yorumlar konusahibinin arkadaşının sözlerinden farklı değildi.
Gece yedide uyuyup sabah beste uyuyan bebe gece emiyordur herhalde,yoksa sekeri dustugunden bayilip kaliyor olmasin kuzuUslubu hos degil elbette.. belli ki yakin bir arkadaşınız.. sizi kirmak amacli değildir.. sadece daha naif daha guzel bir uslupla yapabilirdi..
Bu arada nacizane bir de tavsiye.. 7 aylik bir kiz annesiyim..
Ilk 3 ay uykudan cok cektik..
gazi vs gecince( 3 aylikti sanirim) hic inanmasam da uyku egitimi vermistim..2 hafta sonra kizim 7 de uyuyup sabah 5 te uyanmaya basladi..
ki gece 1 de uyumayan bir bebekti..
Cok bilmislik yapmak degil amacim sadece uykusuzluk cok kötü biliyorum belki biraz olsun yardimci olur diye yaziyorum.. bebeginiz uykuyu cok sevecek diye bir kitap almistim.. o kitap bana cok yol gosterici oldu.. biliyorum her bebek farklıdır her anne onun icin en iyisini düşünür.. siz zaten onun icin en guzelini yapacaksiniz.. sadece ufak bir tavsiye birakmak istedim.. bazen uyku egitimi ise yaşayabiliyor gercekten..
Sen kendi isine bak, bir daha da ben sormadikca fikir verme der konuyu kapatirdimİyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Evet canımArkadasin 1200 devirli camasir makinesi gibi Nihal..
pes pese,hizli hizli nefes almadan yazmis sanki :)
Biz sadece ilk 6 dakikasini goruk ama geriside varmis gibi geldi bana.
Her konuda boyleyse biraz panik sanki.Sadece bu konu ozelinde bu sekilde davraniyorsa kendisini fazlaca kaptirmis demek ki :)
Bende artık böyle düşünüyorum. Bundan önce benim eş seçimlerim, boşanmam, annemle ilişkim hakkında da eleştiriler yapmıştı ama “Dost acı söyler” diye haklı olabileceğini düşünmüştüm. Ama annelik çok zor elde ettiğim ve hassas olduğum bir konuymuş meğer. Dün canımı çok yaktıArkadaşınızı ücretsiz dovebilirim.bence o sizin arkadaşınız dehil egosunu tatmin etmek için arkadaşınız gibi davranıyor.
Burcucum s...g canım yazmıs olun nolurİyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?