Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Altını cizdiginiz yerler bana çok zalimce geldi kusura bakmayın. Çocuk agliycsak ama mecbur kalmadıkça kucağa almayın falan. Ağlasin ağlamaktan yorulsun öğrenilmiş çaresizlik şeklinde uyusun demek bu resmen

Benim bebeğim 9 aylık daha numaradan ağladığını hiç görmedim. İlk 6-7 ay yatağında kendi uyudu. Ama şimdi ayrılık kaygısı vs yaşıyor mesela. Yatağına bıraktığımda ciddi ciddi ağlıyor. Bu kitaplara göre sakinleştirip geri koymam lazım zamanla süreyi artırarak. Çocuk da asla oradan çıkamayacağını kabulleniyor bir süre sonra ve susuyor mecburen heralde. Bilmiyorum 2 yaşına kadar uyku düzeni oluşmuyor zaten. Yattığı kalktığı saat belli olduktan sonra bu tarz eğitimler travmaya sebep olacak diye de korkuyorum ben çok bildiğimden değil ya. Yine de 9 aylık bebeği ağlatamam sırf benim kokuma ihtiyaç duyduğu için onu eğitemem yani.

Doktorunuz çok çok doğru söylemiş. Arkadaşınız her konuda en doğrusunu kendi bilir sananlardan. Daha onceden de fikirlerine deger verdiginizi yazmışsınız. Muhtemelen rahatlığı burdan geliyor. Kendisi de sizi tanıyor. Ayrıca o kadar yumuşak cevap vermişsiniz ki bence hak etmemiş. Sonra bir yerde yeter demek istediğinizde yine kötü siz olacaksınız. Ilişkilerde normal olan rahatsızlık duyduğumuz şeylerin üzerini örtmemek olmali.
Soyle düşünüyorum ben artik bakiyorum üslubuna ve bana mi böyle yazabiliyor yoksa başkalarıyla da böyle konuşabilir miydi diyorum. Özellikle en yakınlarındaki kişileri böyle eleştirebilir miydi ? Bana özelse kesinlikle benimde hatam vardır. Izin vermişim hep alttan almışım demekki. Yanlışını görmesine fırsat vermemişim. O zaman o kişiye kızamıyorum bile. En büyük hatayı kendimize yapıyoruz ne yazikki. Neden böyle bir uslup mesela? Yine kirmadan, cirkinlesmeden, ben doktorumla ilerliyorum tarzı seyler yazıp bir sınır koyabilirdiniz konuşmasına bence. Verdiğiniz cevaptan güç alip daha çok ego tatmin edebilir. Bence bu hususta net bir sekilde cevabini verin.
2 aylık bebekten beklediğine bak asıl zir cahil kendisi . Annelere yapilan elestrilerden nefret ediyorum.

Lohusa çünkü. Sen benim lohusalığıma denk gelseydin inanamazdın ağlamayı bırak ensesine vur , ekmeğini al bi tip olmuştum. Nihal bundan dolayı çok hassas bir yaklaşım içinde zaten.

ya neden bebek sürecinde hep kadınlara yüklenilmiş acımasızca değil mi ? bari lohusalığı erkeklere ittirebilseymişiz

Bacım 2 yaştan sesleniyorum. Haftalardır uğraşıyorum. 11 de uyuyordu sıpa, artık saat 1 de uyuyor. Her türlü yolu denedim, deniyorum. Olmuyor

Bacım 2 yaştan sesleniyorum. Haftalardır uğraşıyorum. 11 de uyuyordu sıpa, artık saat 1 de uyuyor. Her türlü yolu denedim, deniyorum. Olmuyor
Benimkinin gündüz uykusu akşam üzeriydi bir kesilse şu uykusu 9da uyur diyordum
Bir haftadır gündüz uykumuz yok hala 1de 2de uyuyor bi değişiklik olmadı

Gece yedide uyuyup sabah beste uyuyan bebe gece emiyordur herhalde,yoksa sekeri dustugunden bayilip kaliyor olmasin kuzu

Arkadaşınız doktor mu kaldı ki doktorlar bile bu şekilde cevap vermiyor. En sevmediğim insan tipi hem karşısındakinin işine karışan hem büyüklük taslayan. Ayrıca ilk 3 ay bebeklerde bir düzen olmuyor sonrasında düzen oturuyor. O da diş atak gaz bilmem ne derken yani haftada 3 gün düzenliyse herkes kendi çocuğunu nasıl büyütmek isterse öyle büyütür ki çocuğun karakterini saymıyorum bile. Biz hepimiz aynı mıyız mesela onlar aynı olsun.

Arkadasinizin uslubu yanlış ancak soyledikleri doğru. Üslubu yanlista olsa niyetini ancak siz bilebilirsiniz. Bu tip seyler dikte ederek soylenmemeli ama herkes karisacak birsey buluyor. Yarin obur gun bur baska super anne isinize karisacak maalesef. Duymamak en guzeli. Sadece doktorunuzu dinleyin.

Bu arada bebeginiz uyumasada 22.00dan sonra odayi karanliga yakin, los tutmanizda fayda var. Oyun oynasak bile los isikta oynuyoruz. Ben cok faydasini gordum, 2 aylik bebegim gece gunduz farkini ogrendi ve gece daha uzun uyuyor. Kendiniz rahat edersiniz, arastirin isterseniz bu konuyu.

Arkadaşınıza atmalık bir link. ^_^

Sen kendi isine bak, bir daha da ben sormadikca fikir verme der konuyu kapatirdim

Evet canım SayYouLoveMe Dün peşpeşe mesaj gelince, eşimde “Bildiği yerden soru sordun” heralde dedi. Annelik konusunda obsesif derecede takıntılı ve çocuğunu çok bilinçli, kusursuz yetiştirdiğini düşünüyor.
Arkadaşınızı ücretsiz dovebilirim.bence o sizin arkadaşınız dehil egosunu tatmin etmek için arkadaşınız gibi davranıyor.
Bende artık böyle düşünüyorum. Bundan önce benim eş seçimlerim, boşanmam, annemle ilişkim hakkında da eleştiriler yapmıştı ama “Dost acı söyler” diye haklı olabileceğini düşünmüştüm. Ama annelik çok zor elde ettiğim ve hassas olduğum bir konuymuş meğer. Dün canımı çok yaktı

Burcucum s...g canım yazmıs olun nolur

İşinize bu denli karışması gerçekten çok hadsizce nefret ediyorum bu tarz insanlardan.

Ama nacizane fikrimi belirteyim, söylemek istediği şeyde doğruluk payı var 8.3-9.0 gibi uykuya dalması gerekir bunun içinde bir çok yöntem var onu hazırlarsanız oldukça kolay olacaktır.Tracy Hog & Melinda Blau nun Easy yönetimine bi bakın derim. Emzirmeden sonra gaz çıkarma az biraz aktivite 5 dk kadar sonrasında uykuya hazırlık için bir duş, masaj loş bir ortam vs yapabilirsiniz. Oyun halısına koymak o saatte bebek için oldukça uyarıcı ve aslında yorucuda olur . Bu kitabı okuyabilirseniz eğer sizin içinde çok rahat olabilir.

Arkadasinizla iliskinizi direk azaltin bence su dönem, asla boyle birisi insana iyi gelmez.

Ama uyku konusunda ben de su deneyimimi anlatayim.

Hollandaya tasindiktan sonra ne zaman doktora bir sorun sebebi ile gitsek, her zaman kacta uyku saati diye sordular, ki benim cocuklar max 9 da yatarlar. Inanmazsiniz ogretmen, doktor, danisman azar yemedigim insan kalmadi o ilk yil, 7de yatmaliymis cocuklar, tum problemlerin sebebi oymus... Cocuklarin uyku saatini 8e cektim hemen, azar seviyesi tavsiyeye donustu, 7 de odalarinda olsalar iyi olur falan seklinde. Ki benim kucuk 2 büyük 5 yasindaydi.

Arkadadinizin üslubu kötü, ama bir yandan bu deneyimimdeki kisiler de ayni sertlikle konusmuslardi. Kulak vermekte fayda var

arkadaşınızın söylediklerinde doğruluk payı var diyenler olmuş çocuk 2 aylık sadece 2 aylık. nasıl doğru oluyor söyledikleri? sabi daha annesinin karnından çıktığının farkında değil 20:00 de yatacak aklım almıyor. konu sahibi lütfen çocuğunuzu her ağladığında kucağınıza alın, her ağladığında emzirin. evet çok yorucu yıpratıcı ama geçiyor inanın. kendiliğinden düzen oturuyor. dişi atağı vs o düzen bozuluyor tekrar başka düzen kuruluyor böyle böyle büyüyor bebekler. çocuğunuzu kokunuza muhtaç bırakmayın lütfen. son tavsiyem belki okumuşsunuzdur bile Doğal Ebeveynlik kitabını mutlaka okuyun. bu anlayışı benimseyen kişilerin ingilizce adıyla kurduğu instagram sayfaları da var bir bakın. kuzuyu sağlıkla büyütün sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…