- 8 Kasım 2018
- 5.884
- 14.305
- 248
İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Dünya kadar yorum gelmiş ama ben de yazacağım. Arkadaşınız maşallah her şeyin profesörü olmuş ama 2 3 aylık bebeğin siz uyutunca değil kendi istediğinde uyuyup uyandığına kafası basmamış. Ne yapacaksınız uyumayan bebeği karanlığa hapsedip eziyet mi edeceksiniz melatonin salgılasın diye. Bu aylar bebeğin size değil sizin bebeğe uymak zorunda olduğunuz aylardır çünkü düzen kavramları kendilerine hastır. Uykusu gelip de zorla uyanık tutma şansınız da yoktur o bezi değişirken bile uyuyakalır uykusu varsa. Çok bilmiş arkadaşınıza kendi bebeğini öyle büyütmesini söyleyin. Yetersiz falan değilsiniz lütfen kendinizi üzmeyinİyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşınızın verdiği bilgiler gayet doğruİyi akşamlar arkadaşlar.
Yok artık bu kadar bencil anneler de var mı ya insan inanmak istemiyorŞey ben acaba konuşma resmini kaldırsanız mı diye düşündüm. Kendisi buradaysa görüp kızabilir. İsmi falan da yazıyor. Daha önce böyle konularda sorunlar yaşandı o yüzden uyarmak istedim
Arkadaşınızın tavsiyesine gelince erken yatması konusunda haklı. Yalan söyleyemeyeceğim. Doktorlar da öyle öneriyor. Belki sizi acemi gördüğü için böyle yazdı. Lakin eminin siz de erken yatırmak isterseniz. Düzeniniz yavaş yavaş oluşur. Stres olup hemen kendinizi kasmayın.
Ha daha güzel anlatabilirdi mi, anlatabilirdi.
Benim mesela 2-3 aylık bebeği akşam saat 10da uyuyunca, çocuğu zorla uyandırıp 12de uyutan bir arkadaşım var. Sebebi de ne biliyor musunuz, “gece çok uyanmasın”. Yani böyle olmamalı. Ki yine de ben böyle yorum yapamadımNasıl yani diye şok oldum sadece
Maalesef var. Hem de kendisi bu olayı çok komikmiş gibi anlatıyor. İşte “yavrum koltukta uyumuş ya, biz de zorla uyandırdık, iki saat oyaladık falan hihihi” diye. Allah herkese akıl fikir versinYok artık bu kadar bencil anneler de var mı ya insan inanmak istemiyor
Konu sahibi arkadaşımın eğer bebeğin uyumuyorsa yapacak bir şey yok geçe sarkicak uyumasi...yok uyuyorda siz geçe bırakıyorsuniz yanlış tabi ki...ama şöyle bir şey var...benim 4 aylik bebegim 8 dedin mi uyur...uyur uyumasına da on kere kalkar sipa...Yani o arkadaşın dediği gbi olmuyor o işler...iyi bir şey söylemeye çalışsa da üslubu çok kaba...
Tavsiye ettiğiniz kitabı not aldım. Muhakkak bakacağım. Teşekkür ederim. Bende son 1 haftadır dediğiniz gibi rutin oluşturmaya çalışıyorum. Ama daha bir kaç gün öncesine kadar gaz ve reflü şikayeti sebebiyle gece 2-3’te ancak uyuyordu kızım.İşinize bu denli karışması gerçekten çok hadsizce nefret ediyorum bu tarz insanlardan.
Ama nacizane fikrimi belirteyim, söylemek istediği şeyde doğruluk payı var 8.3-9.0 gibi uykuya dalması gerekir bunun içinde bir çok yöntem var onu hazırlarsanız oldukça kolay olacaktır.Tracy Hog & Melinda Blau nun Easy yönetimine bi bakın derim. Emzirmeden sonra gaz çıkarma az biraz aktivite 5 dk kadar sonrasında uykuya hazırlık için bir duş, masaj loş bir ortam vs yapabilirsiniz. Oyun halısına koymak o saatte bebek için oldukça uyarıcı ve aslında yorucuda olur . Bu kitabı okuyabilirseniz eğer sizin içinde çok rahat olabilir.
valla ben yıllarca eğitimini aldığım, hakkında yüksek lisans tezi yaptığım ve yıllardır çalıştığım alanla ilgili bile kimseyle böyle üstten üstten konuşmam. hakkında iki kitap okuduğum veya netten araştırıp öğrendiğim bir konuyla ilgili arkadaşınızınki gibi bir tutumla konuşmak çok abes olmuş. dedikleri doğru ama 2 aylık bebe için değil.
Ben dayanamaz pat pat söylerdim valla yazık o yavruya. Al benimki yarım saat önce uyudu yrn pazar sabah 7de ayaktayız yani...napayim kaldırılır mı yazık yavruya yaMaalesef var. Hem de kendisi bu olayı çok komikmiş gibi anlatıyor. İşte “yavrum koltukta uyumuş ya, biz de zorla uyandırdık, iki saat oyaladık falan hihihi” diye. Allah herkese akıl fikir versin
Robot mu bu bebek yani kimisi ne yaparsan yap da uyumuyor yani, çocuk yetiştirme konusunda bu genelgeçer konuşmalardan nefret ediyorumİyi akşamlar arkadaşlar.
Bana tavsiye verenlerde ikinciyi doğurup bende tavsiye istiyorlar.Bu şey değil mi ya ben unumu eledim astım dur biraz başkasına akıl vereyim.siz de kendisine dil bilgisi dersi almasını söyleyindemet akalin gibi yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?