Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Benim oglum yenidoganken hep 7'de gece uykusuna yatardi. 1 yasina dogru 8:00-8:30 oldu. Su anda 2.5 yasinda, hala 8 bucukta uyur. Ama 4. aydan memeyi kestigimiz 21. Aya kadar gece defalarca uyandi. Evet melatonin onemli ama bebegin uyku kalitesi baska degiskenlere de bagli. Sık uyaniyorsa sebebi illa gec uyumasi degildir. Arkadasiniz kendince iyi bir sey soylemek istemis, bebeklerin erken uyumasi onemli. Biraz buyuyunce siz de rahat edersiniz erken uyuyunca. Ama uslubu kotu ve yargilayici. Boyle bir durumla karsilassam arkadasima bebegimle ilgili yorum yapmam, ondan yorum ya da tavsiye istemem. Uzerinde cok durmam ama henuz 2 aylik lohusa oldugunuz icin daha cok etkilenmissiniz. Zamanla kafaya takmamayi ogreniyor insan.

Bu mesajda sizin yetersiz hissetmenizi gerektirecek birşey yok sadece hadsizlik söz konusu
En yakın arkadaşım yeni doğum yaptı , ben ise deneyimli anneyim , bana birşey sormadan ağzımı dahi açmıyorum moralini bozmamak için , bebeğin için en iyisini sen bilirsin diyorum sürekli moral veriyorum , bebeğinize ciddi zarar vermiyorsaniz çevreden dost kisvesi altında bu tarz müdahaleler çok yanlış , tikayin kulaklarınızı bu tarz insanlara..
Uyku meselesi ise evet ne kadar erken uyurlarsa o kadar iyi gelişimleri için ancak her bebek aynı değil , benim oğlum kolik bebekti gece 12 den önce uyumazdi , erken uyuması gerektiğini bilmeme rağmen elimden birşey gelmiyordu , takılmayın hiç bu tarz yorumlara

Arkadaşınız kendiyle ilgilensin.

2bucuk yaşında kızım var doğundan beri 11_ 12den onc euyuduguna Sahit olmadim. Ara uykuları oldu elbet ama uyuyan bı çocuğum yok maalesef. Geceleri de sürekli uyanır . Uyumuyor yani cidden uyumuyor. Her çocuk başka kıyas yaptırmayın . Sorunca da üstünkörü cevap verin karışmasına izin vermeyin. Sıkmayın canınızı:))

Dünya kadar yorum gelmiş ama ben de yazacağım. Arkadaşınız maşallah her şeyin profesörü olmuş ama 2 3 aylık bebeğin siz uyutunca değil kendi istediğinde uyuyup uyandığına kafası basmamış. Ne yapacaksınız uyumayan bebeği karanlığa hapsedip eziyet mi edeceksiniz melatonin salgılasın diye. Bu aylar bebeğin size değil sizin bebeğe uymak zorunda olduğunuz aylardır çünkü düzen kavramları kendilerine hastır. Uykusu gelip de zorla uyanık tutma şansınız da yoktur o bezi değişirken bile uyuyakalır uykusu varsa. Çok bilmiş arkadaşınıza kendi bebeğini öyle büyütmesini söyleyin. Yetersiz falan değilsiniz lütfen kendinizi üzmeyin

uffff herkes cocuk profosoru olmus bitane doguran yada ablasi sunu bunu doguran Prof oluyor basimiza。 sizin yine iyi tanidikmis。 hastanede dolmusta sokakta yanindan gecen hic tanimadigin。。。 neyse en uyuz oldugum konu yazarsam banlanirim。 emiyormu anne sutu onemli aaaa mama veriyormusun diyende varsa tamam

Arkadaşınızın verdiği bilgiler gayet doğru
Ancak arkadaş olan sizsiniz ne niyetle bunları söylediğini en iyi siz bilirsiniz yardımcı mı olmak istiyor yoksa sizi eleştirmek mi istiyor
Msjlarda bir sorun görmedim önemli olan kimin söylediği özetle

valla ben yıllarca eğitimini aldığım, hakkında yüksek lisans tezi yaptığım ve yıllardır çalıştığım alanla ilgili bile kimseyle böyle üstten üstten konuşmam. hakkında iki kitap okuduğum veya netten araştırıp öğrendiğim bir konuyla ilgili arkadaşınızınki gibi bir tutumla konuşmak çok abes olmuş. dedikleri doğru ama 2 aylık bebe için değil.

Dramitize etmeye bakar mısınız, çok çokkk büyük bir yanlış

Yanlış yapıyor olsanız bile böyle mi ifade edilir. Ben saat 8 gibi yatmasının doğru olduğunu duydum. Melatonin üretmesi için iyi saatlermiş. Sen de bir araştır istersen, belki daha iyi olur dense neyse. Ayrıca yazım tarzı ve yanlışlarıyla gözüm kanadı.

Oldu olacak çocuk esirgemeye haber verseymis, çocuğunu 8 den sonra uyanık bekletiyor diye, bunlar nasıl kafalar, çok gülerdim biri bana böyle konuşsa.
Daha bismillah çocuk iki aylık, ayrıca ona nee..

Benim kızım 6 aylık olana kadar falan gece 3 de yatardı uykuya, ben annelerin yüz karasıyım o zaman

Yok artık bu kadar bencil anneler de var mı ya insan inanmak istemiyor

Konu sahibi arkadaşımın eğer bebeğin uyumuyorsa yapacak bir şey yok geçe sarkicak uyumasi...yok uyuyorda siz geçe bırakıyorsuniz yanlış tabi ki...ama şöyle bir şey var...benim 4 aylik bebegim 8 dedin mi uyur...uyur uyumasına da on kere kalkar sipa...Yani o arkadaşın dediği gbi olmuyor o işler...iyi bir şey söylemeye çalışsa da üslubu çok kaba...

Maalesef var. Hem de kendisi bu olayı çok komikmiş gibi anlatıyor. İşte “yavrum koltukta uyumuş ya, biz de zorla uyandırdık, iki saat oyaladık falan hihihi” diye. Allah herkese akıl fikir versin

Tavsiye ettiğiniz kitabı not aldım. Muhakkak bakacağım. Teşekkür ederim. Bende son 1 haftadır dediğiniz gibi rutin oluşturmaya çalışıyorum. Ama daha bir kaç gün öncesine kadar gaz ve reflü şikayeti sebebiyle gece 2-3’te ancak uyuyordu kızım.
TheQueeninthenorth bende dünden beri gerek burda yazılanlardan, gerekse kendi araştırmalarımdan uyku düzenini 3 aydan itibaren oluşturabileceğimi okudum. Bugün öğlen Burcu’num dediği gibi 4’ten sonra ara uyku uyutmamayı deneyim dedim ama ne mümkün! Dün akşam 22’de heyecanla çırpınarak tepki verdiği oyun halısının üzerinde uyuyakaldı. Ben uyumak istediği zaman zorla uyandırıyor değilim yavrumu. Uyumak istemediği zaman ağlamasın diye onu oyalamaya çalışıyorum. Bunun yanlış olduğunu bilmiyordum.

Eklentiler

• 26FF08FE-ACA0-42C3-830D-734C82B3D768.webp
    62,1 KB · Görüntüleme: 47
Nihal lütfen uyku eğitimi verme
Ben sana başka bir kitap öneririm
Uyku, bebeğiniz ve güvenli bağlanma ismi
Uzun uzun neden uyku eğitimi verilmemeli anlatıyor başında
Sonra uyku düzeni için (desteksiz uyku becerisi diyor) bir sürü öneri ve deneme sunuyor annelere
Ama uyku eğitiminden çok farklı
Bir kere instagram uyku eğitmeninden geçilmiyor
Sadece ben 8 tane biliyorum
Bakıyorum ne çocuk gelişimci ne bu alanda uzman. Ama neymiş. Sertifika almış.

2 aylik bebeden mi
Bahsediyoruz ya benim bebeler 2-2,5 yastan sonra aksam o saatte yatmaya basladi..Ayvayi yemisek yaw birde yazmis cok cok cok yanlis diye herkes uzman herkes pedagog oldu basimiza.. 8 de yatmaz 9 da yatar yani…

Maalesef var. Hem de kendisi bu olayı çok komikmiş gibi anlatıyor. İşte “yavrum koltukta uyumuş ya, biz de zorla uyandırdık, iki saat oyaladık falan hihihi” diye. Allah herkese akıl fikir versin
Ben dayanamaz pat pat söylerdim valla yazık o yavruya. Al benimki yarım saat önce uyudu yrn pazar sabah 7de ayaktayız yani...napayim kaldırılır mı yazık yavruya ya

Robot mu bu bebek yani kimisi ne yaparsan yap da uyumuyor yani, çocuk yetiştirme konusunda bu genelgeçer konuşmalardan nefret ediyorum

Bu şey değil mi ya ben unumu eledim astım dur biraz başkasına akıl vereyim.siz de kendisine dil bilgisi dersi almasını söyleyin demet akalin gibi yazıyor
Bana tavsiye verenlerde ikinciyi doğurup bende tavsiye istiyorlar. ilkinde acemi olmaları gerekirken ikincinde acemi oluyor bazılarında demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…