Bu bayan hala arkadaşınız değildir umarım.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Evet bi de o aylarda gece gündüz algısı yok. Herkesin dediğini boşver, sen doktorun dediğine bak kuzum.30 senelik arkadaşım. Bir günde silemem ama mesafe koyacağım ve kesinlikle bebeğim hakkında beni eleştirmesine izin vermeyeceğim. Başka bir konu olsa bu kadar üzülmezdim ama söyledikleri yüzünden ağlamamak için kendimi zor tuttum. Benimde ilk bebeğim ve tek başıma büyütmeye çalışıyorum. Bir doktorumuz var. Kontrollerde uykusu hakkında bir uyarıda bulunmadı bana. Şayet doktor şöyle yap deseydi onu da uygulardım ama bir kaç gün öncesine kadar gece 2-3’te uyuyordu kızım. Gündüz uyuyor ama. Doktorumuz “gece ve gündüzü ayırt edemiyor. Zamanla düzene oturacak” dedi.
2 aylık bebeğin rutini olmaz ki dahaİyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Uykusu gelip aglamaya birakmadan belirtilerinden ve saatinde uyutulmali cocuklar.Haydaaaa putmuymuş bu yat diyince yatsın uyu diyince uyusun
Bebek zaten kendi belirliyo herşeyini
Kendini ağlayarak ifade eden bir canlı
Ağladığında 3 4 sorunu olur genelde
Uykusu gelincede ağlıyorlar zaten
Uykusunu almış, karnı tok, altı temiz, sağlıklı ve keyfi yerinde olan bir bebeyi nasıl uyutmayı düşünüyormuş acaba arkadaşın ?
Böyle bi mucize varmıymış acaba
ya boyle her halta maydonaz tiplere sinir oluyorum.bir cocugu en iyi anne bilir.ve bir cocugu en guzel anne yetistirir.benim oglum 2 yasinda dogdugundan beri 9 bucuk 10 da uyur.yeri geliyor 12 de yattigida uyur.bosver bacim cocuk yetistirirken kimseyi sallama.omu bilecek senin cocugunun iyiligini.o senin cocugun herseyin iyisini once sen bilirsinİyi akşamlar arkadaşlar.
Iyi de bu sende olabilmiş. Başkasında olamıyo işte tam da onu konuşuyoruz. Okey demiş beben ama demeyen demiyor işte 1 gece yatmadı beşikte 1 ge ceŞimdi çocuğa bir uyku düzeni kurmak lazım orası kesin . 21:00 de uyumuş olması lazım ki büyüme hormonu salgılansın. Oğlumun 40 I çıktıktan sonra uykularını düzenlemek için çok çabaladım . Gece uykusuna geçişi ilk 21:00 di sonra 20:30 a çektim 20:00 ye çektim . Şuan 2 yaşını geçti 20:30-21:00 arası uyumuş oluyor . Gazı varsa ilaç kullanıp gazı azaltmak lazım reflü içinde yöntemler var . 2 aylık bebek sanırım 1.5 saat filan ayakta kalır en fazla . 20:00 den sonra uyansa bile odanın ışığını açmam lazım bence de . Ama bunu arkadaşını sormamışsın onu ilgilendiren bir şey yok . Benim etrafımda da yanlış yaptıklarını düşündüğüm insanlar oluyor ama bana sormadıkları için karışmıyorum sorana da kendim ne yaptıysam anlatıyorum gerisi ona kalmış arkadaşını ilgilendirmez yani
Bazi insanlar dogru soyler,ama oyle batar ki resmen tuylerim kirpi gibi kazaktan cikar:)Aslında kısmen doğru söylüyor.
Ama söylemesin :)
Çünkü ona ne...
Çünkü böyle çok bilmiş edasıyla maval okumak onun haddine değil.
Kimsenin değil.
Hiç katlanamıyorum böyle insanlara.
Bozarım ben olsam, ben de böyleyim derim ne bileyim cüret edemesin bir daha.
"Ayy Nihalciğiim yanlış yapıyorsun kuzum"
Düzen kurmaya çalışıyorsun çocuk hemen okey demiyor sorun o 1000 kere yapıyorsunIyi de bu sende olabilmiş. Başkasında olamıyo işte tam da onu konuşuyoruz. Okey demiş beben ama demeyen demiyor işte 1 gece yatmadı beşikte 1 ge ce
Egitim verenler gomulmedi,gereksiz konusanlar gomuldu:)Neden bazı yorumlarda belli konularda eğitim veren anneler bu kadar gömüldü, çocukları psikolojik vaka ilan edildi. Herkes nasıl biliyorsa öyle yetiştirsin. Kimse kimsenin anneliğine karışmasın. Bu tarz yorumların konu sahibinin arkadaşının sözlerinden ne farkı var.
Bazı yorumlarda eğitim verenler gömülerek gereksiz konuşulmuş.Egitim verenler gomulmedi,gereksiz konusanlar gomuldu:)
E konusulmusta olabilir,sonucta her fikirde insanlarin bulundugu bir platform:)Bazı yorumlarda eğitim verenler gömülerek gereksiz konuşulmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?