Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Bu bayan hala arkadaşınız değildir umarım.

Evet bi de o aylarda gece gündüz algısı yok. Herkesin dediğini boşver, sen doktorun dediğine bak kuzum.

2 aylık bebeğin rutini olmaz ki daha
Arkadaşınızın dediğinin tam tersi: siz bebeğe ayak uyduracaksınız, o size değil (henüz). Sizi ve bebeğinizi düşünen biri bu kadar sert konuşmaz ayrıca. Bebeğinize yazık ettiğinizi söylemiş resmen. Bunu ben bebeğini tv karşısına park etmek gibi bilinçsizce yapılan hatalarda bile kimseye diyemezdim, arkadaşınız haddini aşmış.

Son düzenleme:
Benim bebe 5 aylık aylardır gece uyumuyoruz uyuduğumuz çok nadirdir yani, şuan fıldır fıldır suratıma bakıyor muhabbet istiyor oyun istiyor, ne yaptıysam gece uykusuna alıştıramadım, sabahlara kadar çok ağladım ama şimdi alıştım ben ona ayak uyduruyorum, şimdi alıcam bi güzel oyun oynayacağım ne var kötü anne miyim ben şimdi... Arkadaşının aklı fazla geliyorsa kendine saklasın elbet lazım olur. Üsluba bak, hadsiz.

Ayrıca 2 aylık bebek 4ten sonra 8e kadar yine uyur. Uyumasın ne yaa, uyur
2 bilgi öğrenmiş harmanlamış size satmaya çalışmış.
Hiç üzülmeyin, sana mı düştü tasası diyip geçin.
Bebeğinizi güle güle büyütün, hayırlı olsun

Uykusu gelip aglamaya birakmadan belirtilerinden ve saatinde uyutulmali cocuklar.
Gelisine birakmakta dogru degil.
Ama konudaki bebek zaten yeni yeni olusturacak duzenini.
Anne duzeni cocuk uyumu bir yerde saglanacak,akil ebeligi yapmis sozde arkadas..

Şimdi çocuğa bir uyku düzeni kurmak lazım orası kesin . 21:00 de uyumuş olması lazım ki büyüme hormonu salgılansın. Oğlumun 40 I çıktıktan sonra uykularını düzenlemek için çok çabaladım . Gece uykusuna geçişi ilk 21:00 di sonra 20:30 a çektim 20:00 ye çektim . Şuan 2 yaşını geçti 20:30-21:00 arası uyumuş oluyor . Gazı varsa ilaç kullanıp gazı azaltmak lazım reflü içinde yöntemler var . 2 aylık bebek sanırım 1.5 saat filan ayakta kalır en fazla . 20:00 den sonra uyansa bile odanın ışığını açmam lazım bence de . Ama bunu arkadaşını sormamışsın onu ilgilendiren bir şey yok . Benim etrafımda da yanlış yaptıklarını düşündüğüm insanlar oluyor ama bana sormadıkları için karışmıyorum sorana da kendim ne yaptıysam anlatıyorum gerisi ona kalmış arkadaşını ilgilendirmez yani

ya boyle her halta maydonaz tiplere sinir oluyorum.bir cocugu en iyi anne bilir.ve bir cocugu en guzel anne yetistirir.benim oglum 2 yasinda dogdugundan beri 9 bucuk 10 da uyur.yeri geliyor 12 de yattigida uyur.bosver bacim cocuk yetistirirken kimseyi sallama.omu bilecek senin cocugunun iyiligini.o senin cocugun herseyin iyisini once sen bilirsin

Neden bazı yorumlarda belli konularda eğitim veren anneler bu kadar gömüldü, çocukları psikolojik vaka ilan edildi. Herkes nasıl biliyorsa öyle yetiştirsin. Kimse kimsenin anneliğine karışmasın. Bu tarz yorumların konu sahibinin arkadaşının sözlerinden ne farkı var.

Iyi de bu sende olabilmiş. Başkasında olamıyo işte tam da onu konuşuyoruz. Okey demiş beben ama demeyen demiyor işte 1 gece yatmadı beşikte 1 ge ce

Bazi insanlar dogru soyler,ama oyle batar ki resmen tuylerim kirpi gibi kazaktan cikar:)
Hele bir de kendilerince "tatli tatli"soylerler ama bilmezler ki sadece kendilerine "tatli" geliyor,bizim kulaklarimizi bet bet tirmaliyor:)

16:00 dan sonra ara uyku olmaması lazım 20:00 de gece uykusu demiş ya gerizekalı kesinlikle kusura bakmasın . Bu dediği şey 9 aylık bebekte ancak oluyor o zaman çocuk 3 uyku yapıyor . Oğlum 8 aylık filanken 16:30 gibi uyurdu 17:30 da 3. Uykudan uyanırdı sonra 20:00 de uyurdu gece uykusunu. Yani dediği şey 2 aylık bebek için imkansız

Iyi de bu sende olabilmiş. Başkasında olamıyo işte tam da onu konuşuyoruz. Okey demiş beben ama demeyen demiyor işte 1 gece yatmadı beşikte 1 ge ce
Düzen kurmaya çalışıyorsun çocuk hemen okey demiyor sorun o 1000 kere yapıyorsun

Egitim verenler gomulmedi,gereksiz konusanlar gomuldu:)

Bu arada insanlara da bi türlü yaranılmıyor. Benim bebeğim de ilk aylar geç yatardı, hiç umursamazdım, normal olduğunu biliyordum. 1 yaşından beri akşamları 7de yatar, sabah 6-7 gibi kalkar. Bu sefer de "çoook erkenn yaaaa" diyorlar Sanki sadece moral bozmak için konuşuyor gibiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…