Çok güzel bir yere değişmişsiniz, arkadaş deli gibi seviyor , görmüyor hiç bir şey görmüyor, arkadaş hafta sonu dahil çalışır gecesini gündüzüne katıyor , eşi olacak kişide dışarda yemek yer, alışveriş yapar aynı şekilde ablasıda buna benzer bi evlilik yapmış ayrışmış ,arkadaşı çok uyardı ama o anlamadı, arkadaşı uyaran herkesi arkadaş siz benim mutluluğumu istemiyorsunuz diye hayatından çıkarıyor hemen, arkadaşıma da çok kızıyorum gül gibi mesleği vardı ne zorlukla okudu şimdi kendini harcadı ama farkında değil.süpermişti.
Bir kadın birini severken insanlar karşı çıkınca asla onun kötü yanlarını görmez. Onu savunmaya ve ona daha çok bağlanmaya başlar. Çevresinde uyaran insanlar iyilik yaptım sanar ama o kadın kendini ateşe atar. Kadın sorunu kendisi görene kadar ya da erkek kadına tekmeyi basana kadar gerçekleri görmek istemez . Herşey bittikten sonra bana şunu da yapmıştı bunu da yapmıştı olur. Arkadaşınıza üzülüyorsanız konuşmaya devam edip , yanında olun. Eşini asla eleştirmeyi, iyi görünerek arkadaşınızın görmesini sağlayın. Mesela eşiyle ilgili bir sorunu başkası üzerinden anlatın. Mesela çalışmamasını , Kuzenim evlendi kız çalışıyor bu işten çıkıyor, eniştem her gün hafta iş buluyor, çoğuna gitmiyor, gittiğiiyle kavga ediyor çıkıyor bizi rezil ediyor. Elin kızı buna ne kadar dayanır. kızın da başını yaktı. Kız da garibim çok seviyor vazgeçemiyor ama gözü açılır onunda yakında. Hayatını karartmaz inşallah gibi sözlerle kendisinin düşünmesini sağlayabilirsiniz.
Ben bunları duyarlı çok olmadı ilk görev yerinde olmuş bunlar benim olduğum yerde 1 senedir çalışıyordu , benide kandırdı herkes gibi evliyim diye olaylar patlak vermeye başlayınca hemen bana anlattı , ama anlatalıda fazla olmadı, ben hemen mesafe koydum yani.Kendisi meslekten men edilmesi gereken bir insan. Nasıl bir rehberlik öğretmeni derdini dinlediği "çocuk"la gönül ilişkisi yaşayabilir çok ilginç. Şu an sizi ilgilendirmez ama o dönem olsaydı kesinlikle şikayet edip attırmanız gerekirdi.
Aynen öyle olacak çocuğu aöften okutuyor birde normal üniversiteye git diyor.Arkadaşım çok saf dicem ama yaptıkları safça değil,Oğlan akıllıymış da arkadaşınızın ki biraz şüpheli resmen nüfusuna geçirmiş:) Çocuğu okutur iş sahibi eder.Sonra da ayrılırlar.:) Olacağına bak.
Aynen öyle olacak çocuğu aöften okutuyor birde normal üniversiteye git diyor.Arkadaşım çok saf dicem ama yaptıkları safça değil,Oğlan akıllıymış da arkadaşınızın ki biraz şüpheli resmen nüfusuna geçirmiş:) Çocuğu okutur iş sahibi eder.Sonra da ayrılırlar.:) Olacağına bak.
Sanane derken? Lütfen böyle yorum yapcaksanız hiç yapmayın.!Ya...sanane!?
Olmustuydu da bitmistiydi...
Herkes kendi deneyimini yasar
Sana uymuyorsa gorusmessin
Cocuk bunu kullaniyorsa kullansin uyardin bitti...senin parani yemiyor ya....bosver
Çok haklısınızArkadaşınız bir zahmet beter olsunüzülüp durmayın mesafe koyun bence bunun yadırgamakta alakası yok
Ben bunları duyunca önce bi şok oldum arkadaşıma bazı şeyleri anlatmaya çalıştım o benidw anlamadı, ailesine karşı cıktı, çocuk desen kopuğun teki bende mesafe koydum ilk başlarda bu durumdan haberim olmadı için çok samimiydim ama bunları duyunca soğudum zaten , ya nasıl bakar o gözle öğrencisine yaOf çok kötü bir durum bunu aklı başında hem de rehber öğretmen olan birisi nasıl yapar anlamıyorum. Benim arkadaşım da bizim öğretmenimizle evlendi ama kız okudu üni.yi bitirdi öyle evlendiler. Tabii bu o öğretmenle 15 yaşında tanıştığımız ve daha liseden mezun olmadan sevgili oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Bir öğretmen öğrencisine nasıl öyle bakabilir? Ben de ilk öğretmenliğe başladığımda öğrencilerimle 5-6 yaş vardı aramda o zamanlar bile çocuğum gibi görüyordum onları. Bu tür durumları anlayamıyorum. Arkadaşınız yaptığı hatanın farkında bile değil Allah akıl fikir versin ne diyim. Siz de görüşmek istememekte haklısınız. Bu sapık bir zihniyet bence hem de o yaşta çocukla aynı evde yaşamış bi de
Çekiyor zaten eşi olacak çocuk, ay bitmeden kartların limitini bitiryor arkadaşım aksama kadar çalışıyordu o dısarlarda yemek yiyordu araba kiralayıp geziyordu aman nasıl zihniyettir bu ya.Arkadaşım 30 öğrencisi 17 yaşında ve arkadaşım öğrencisinin ilgisinden etkilendiği için artık arkadaşım değil. Benim midem kaldırmaz sübyancılığı. Ne olursa olsun aşkından geberse de hakim olacak kendine, el kadar çocuğu öğretmenine emanet edemeyecek de ailesi kime emanet edecek?
Arkadaşın çeksin şimdi saçmalıklarının cezasını!
Arkadasımla yıllar sonra eski oturduğum şehirde karşılaşmıştık ve görüşmeye başlamıştık, Öğretmen olarak bulunduğum ilçeye atanmıştı evlendiğini eşininde öğretmen olduğunu ne anlatmıştı ailecek görüşmeye başlamıştık. Daha sonra bana yalan söylediği çıkmıştı ortaya...
Arkadaşım 26 yasında eşi 20 yasındaymış aslında eşi değil öğrencisi nasıl anlatacağını da bilemedim, arkadaşım rehber öğretmen öğrencisinin derdini dinlerken tanışmışlar ve sevgili olmuşlar ama oğlan çok olgun 20 değilde sanki 30 yasında gibi, neyse işte ilk görev yerinde tanışmışlar oğlanında ailevi sıkıntıları varmıştı arkadaşla beraber yasamaya başlamışlar ,
Arkadaşımla bir çok arkadaşı bu sebepten dolayı arkadaslığını bitirmiş, arkadaş 3 yıldır bu oğlanla yasıyor ailesininde bu durumdan hiç haberi yok, arkadas evlenmek istediğini ne söylemiş ailesine , ailesinde oğlanın yasını ne duyuyor kesinlikle olmaz demiş bayağı bi süre ,sonra gecen ay evlendiler ama aileside mesafe koydu Kıza,
Bende ne yapacagımı şaşırdım kesinlikle kimseyi yargılamıyorum yaptığınıda doğru bulmuyorum öğrencisiyle evlendi diye kızıyorum ama bi taraftan da oğlan hiç çalışmıyor akşama kadar bana iş vermiyorlar diye evde yatıyor , arkadaşımın bütün kartları onda en iyi yerden giyiniyor yiyor içiyor , beş kuruş para kazandığı yok ,arkadaşta okulun yanında seminerler düzenliyor ek gelir sağlıyor akşama kadar canı çıkıyor, aslında üzülüyorum da ..
Yoksullukla okumuş arkadasım hiç bişey almıyor giymiyor, hep eşi olacak o çocuğa alıyor, oğlan resmen kandırıyor arkadaşımı elini avcunu sömürüyor kızı ortada bırakacak az kaldı , arkadaşıma diyorum bak ailene bunun için küsme diyorum, yok onlar benim mutlu opmamı istemiyor diyor ,x beni deli gibi seviyor diyor gözü kör olmuş kızın ,oysa x onu deli gibi kullanıyor..ben mesafemi koydum.
Siz olsanız görüşmeye devam edermisiniz kimin kimi kandırdığı belli değil sürekli arar sorar ama ben konuşmak istemiyorum.
Düzeltme arkadaşım 23 çocukta 17 yaşındayken sevgili olmuşlar çocuk daha liseyi bitirmemişti..ben konusmuyorum diye de üzülüyor ama ne olursa olsun 17 yaşındaki bir erkek öğrenciyle aynı evde yasamaya başlaması ve milleti okulunu evliyim diye kandırması çok yanlış.
Yakın arkafasımdı ,bize gelip kalırlardı sonra millet bunlar evli değil diye dedikodu yapmışlar , sonra arkadasımı eve çağırdım, ben bazı şeyler duydum doğru olamaz herhalde diyince o da anlattı herşeyi, bazı şeyler anlatılmıyor, aksam öğrencisiyle beraber oluyor sabaha okulda öğretmeni oluyordu iğrendim resmen ya abartacak nasıl bi durum olsunki 17 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye başlamıs,Evlenmiş olmuş bitmiş. Arkadaşınızın hayatı bu kimseyi ilgilendirmez.
Yakın bir arkadaşımsa benim mesafe koymazdım.. öyle abartılacak bir olay değil.
Kimseyi değilde bu olaylar toplumu bile ilgilendirmeli diye düşünüyorum, çocuğumuz yok ama kardeşlerimiz var, bi düşünğn 17 yaşındaki erkek kardeşiniz öğretmeniyle ilişki yaşıyor onla yasıyor ya da kız kardeşiniz ikisinde aynı durum. Arkadaşım olabilir ama yaptığı çok yanlış hiç etik değil,milletin ozel hayatı kimseyi ilgilendirmez derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?