Arkadaşlar bana bir akıl verin

ben yazdıklarınız kadarıyla yorum yapıyorum
detayını bılemem ama eger gercekten egıtım hayatınıza engel olmak ısteselerdı sımdıye kadar bunu gerceklestırırlerdı
sonucta destek olmuslar ve esınızde aılesını bırakarak sızınle bırlıkte gelmıs
hatta ıs bulana kadar da maddı anlamda da destek olmuslar sıze

kıskanılacak, karısacak ya da yanlıs anlayacak bır durum gormuyorum
belkı artık ayaklarınızın uzerınde durmanız ıcın ya da ıs hayatınızın daha erken baslaması ıcın sıze fıkır sunmuslar
evet belkı baskıcı bır tavırla soylemıs olsalarda kotu nıyetle oldugunu dusunmuyorum

ama ne yaparlar ya da nasıl davranırlarsa davransınlar sızı sınırlendırecekler
cunku sız onları dıkkate almıyor adeta yarısırcasına ınatlasıyorsunuz bence
herseyı arkanızda bırakarak evlendıgınız esınızı bıle sıze destek vermeseydı bırakıp gelecek kadar cıkarmıssınız hayatınızdan

umarım hem okul hem ıs hayatınız ıstedıgınız gıbı sekıllenır
ama ılerıde gerıye donup baktıgınızda aslında esınızın aılesının kotu seyler ıstemedıgını anlayacaksınızdır umarım

ıngilizce Öğretmenliği sanırım son yıllarda makul puanlarla atama yapıyor.
Ben lise matematik ögretmenliği okuyorum ve atamam çok zor ama yavaş yavaş açılıyor.
Yani bazı bölümlerde,bunun içinde ingilizce öğretmenliğide dahil zamanla atama zorlaşabilir.
Belirtmek istedim.. =)

ben türkiyedeki okul sistemini cok bilmem ama bencede kimseyi karistirtma hayatina hele senden binlerce km uzakta olanlari. cünki onlar senin durumunu asla bilemez bilsede anlayamaz. bende okulu, isi, evi bi süre yürütmeye calistim oluyor ama ona buna suna yetisecegim diye insan eriyor valla. ama ben mecburdum ve kendim istedigim hedefe ulasmak icin yaptim. istemiyorsan olmaz zaten bosuna girmis olursun. görümcen konusunuda bence esinle acikca konus sikyet etmeden örnek vererek anlatmaya calis. bende öyle yapiyourm yerimseniben

zbyd amin canım cümlemize inşallah...

Minik Kalimero benim eşimin babasıyla kardeşleriyle herhangi bir sorunum asla yok. ama görümcem onlar gibi değil. Şimdi anlatmaya kalksam ne ben anlatabilirim ne siz dinlersiniz. Gerçekten abartmıyorum.. Ben onun ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyorum... Evet her ne kadar çok seviyor da olsam eşimi de hayatımdan çıkarabilirdim. Çünkü dayanılacak gibi değildi. Şimdi okulu nasıl uzatırım da oraya dönmem diye düşünüyorum adete. Master doktora hepsini yapıcam. Sırf oraya dönmemek için...

Esila_ evet şuan makul puanlarla alıyor. Ama ben puan nasıl olursa olsun başaracağıma inanıyorum. Çünkü çok hırslıyım. Yaparım deyip yapamadığım şey yoktu bugüne kadar... Tabi takdir Allah'tan...

gamzeliyarim ben kendi hedeflerim için bu yola girdim. Gerçekten çok zor hem ev hem okul... Ödev yetiştireyim derken ev işine yetişemiyorum. Yemek yapamıyorum bilmem ne. Gerçekten hiç zaman kalmıyor. Bide üstüne işi eklersem nasıl yetiştireyim. Görümceme söyleyeyim de 1 gün saatini 40 saate çıkarsın o zaman mümkün olur belki

aslında şuan çanakkalede okuyorsan, kpss ye girip çanakkaledeki üni. de memur olmayı deneyebilirsin, hem okulunu okursun hem memuriyet, hem kimseye muhtaç olmazsın hem de oraya geri dönmemiş olursun
bence bunu denemelisin

zorLasacaktır da. nitekim aLımLar önceki yıLLara göre hem azaLıyor hemde sözLesmeLi kadroLu meseLesi yüzünden aLımLar cogunLukLa kadroLu oLup sözLesmeLinin kadroya gecmesi gözetiLiyor.
bence onun bunun söyLemesinden önce kpss ye girmek oLdukca mantıkLı. kacıncı sınıfta oLdugunuzu biLmiyorum ama sınav puanı 2yıL gecerLi.bu sene oLmasa biLe seneye isinize yarıyabiLir.
bu isin dertLisi oLarak söyLüyorum; üniversite okurken kpssden aLdıgım ön Lisans puanını simdi bir sınıf ögretmenLigi mezunu oLarak aLamıyorum.
senede bir kez oLan bir sınav ve size giris ücretinden baska bir küLfeti oLmaz.
bir gün isinize yarayabiLir.
görümceniz söyLedi diye degiL esim ve benim hayatımı koLayLastırıcı bir kapı oLabiLir diyerek bu sınavı düsünmeLisiniz.

Canım üni öğrencisi olarak lise düzeyinde girdiğim sınavın sonucu ne işime yarayacak ki?
Artı ben üni 1'de bile değilim. Muafiyet sınavında özellikle kötü yapıp 5 yıla uzattım. Yani hazırlığım daha. Seneye 1 olucam. Yani 4 yılım daha var...

''Kpss ye gireceksin ?'' mi dedi, ''girsen iyi olur ''anlamında mı konuştu.._?

Ben, kim olursa olsun karşısındakine ''sınava gireceksin!! şeklinde emir kipiyle konuşacağını sanmıyorum, insan çocuğuna bile demez öyle..

Acaba siz mi yanlış anladınız?

Ama ''yok emir verir gibi defalarca gireceksin'' dediyse çok komik bir durum :)

Gerçekten böyleyse ,bu durumda konuyu emrivaki ve kibar birşekilde kapatacaktın canıım sen.
---'ay neyse canım ya girerim ya da girmem o benim sorunum boşver sen şimdi benim Kpss yi
ee sen nelere yapıyorsun anlat bakalım? '' vs..diyecektin..

Bu kibarca'' benim sınavım seni hiç ilgilendirmez sen kendi işine bak bu konu burda kapanmıştır''..demek..anlayana tabii:)

Yani sana defalarca emirli konuştuysa eh bunu da haketmiş demektir..

Neyse bunu geçelim de eşinin senin üniversitede okuman için babasının onayını alması da hiç hoş değil..

Bu durumda senin Kpss ne de karışırlar, ilerde çalışıp çalışmayacağına da...Hayatlarınıza bu kadar müdehale ettirmeyin kimseyi.

Ünivden mezun olana kadar lise düzeyinde kpss ye girip memur olunabiliyor. Daha sonrasımı sonrası edineceğimiz çevreye kuracağımız baglantılara baglı,kurumlar arası atama ile kadrolu olarak yer değiştirebiliriz. Önemli olan kadroyu alabilmek.

deniz_güneş Sınava gireceksin demedi. Ama girsen iyi olur da demedi. Defalarca sınava gir dedi sadece...
Ben hayatıma karıştırmayı asla istemem deliriyorum böyle yaptıklarında. Ama eşim karıştırmaya çok meraklı. Ne yapacam bu adamla bilemiyorum...

Esila_ kadro alsam da benim daha 4 yılım var. Şuan bide o stresi çekemem başımda bu kadar sorun varklen

canım tahmin edyim görümcenin eğitimi seninle eşit şu anda üniversiteyi bitirince ondan fazla olacak ya da onun işi seninkinden kariyer olarak daha farklı o kendini aşağıda görüyor bu sebeple de senden anca bu olura getirmeye çalışıyor sana muhtemelen bitirince kazanamazsın felan da der yakında

ben avukatım görümcem öğretmen öğretmenlik bence en saygın ve en kutsal meslek bir kere inanılmaz zor ama niyeyse kayınvalide ve görümce benim mesleğimin daha iyi olduğunu düşünüyor bir dönem başkasının yanında çalıştım bana ne de olsa işçisin dedi kayınvalidem :)) şimdi de hazine avukatlığı için kpss ye gircem memur olurum dedim yanlış anlama bizim bilmem kim var lise mezunu o da memur oldu diyor bana yok annecim dedim ben gene avukat olcam ama devletin avukatı olcam

eltim de iki yıllık halkla ilişkiler mezunu ona da işsizken tezgahtarlık bile yapabilirsin seni küçük göreceğimizi düşünme dedi görümcem

ben gülüp geçiyorum sana da aynını tavsiye ederim bir daha kpss derse görümcen abla ben araştırdım 4. sınıfta girsem yetiyormuş atanmam için iki yıl geçerli olduğu için şimdiden girmem öğretmen olmamı kolaylaştırmıyormuş de geç ağzını açamasın

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla biraz haksızsınız. Hem yüzlerini görmek istemiyorsunuz, yanlarına gitmemek için kırk takla atıyorsunuz hemde onların paralarıyla okuyorsunuz. Biraz ayıp ediyorsunuz, sizi engellemek niyetinde olsalar herhalde okutmazlardı. Eşinizin işi olmadığına göre bir an önce siz bari bir iş bulun da kendi ayaklarınızın üzerinde durun diye söylemiş olamazlar mı?
Maşallah yani, sizi okutan kişilere karşı tavrınız hiç hoş değil. Açıkcası ben olsam hemen keserdim yardım etmeyi.
Kendi ailenizde gönderiyormuş aynısını sizin aileniz içinde söylüyorum, evlenip barklanmışsınız hala aileler size bakmak zorunda değil. Evlenmeyi bildinizse ev geçindirmeyide bileceksiniz. Yok yardıma ihtiyacınız varsa öyleyse biraz daha anlayışlı olacaksınız ailelere karşı.

Ben niye bu kadar sinirlendigni anlayamadim.....CADIARZU

Sinava gir demis, küfür etmemiski kadin...ne var bunda?benneyaptımki

Yok canim, suan icin öyle birsey düsünmüyorum....benimde bildiklerim var, dersin olur biter...o söyledi diye mecbur degilsinki buna...

Ayrica hayatina kimseyi karistirmak istemiyorsan hayatini tüm zorluklari ile kendin omuzlayacaksin güzelim....özelliklede maddiyat konusunda.
Kim olursa olsun seninde ailen olsa birilerine gebe gibi olmak hicte güzel birsey degil, cünkü bu her zaman karsi tarafin hayatina karismasina yol aciyor.

iste Lise düzeyinde girdiginiz kpss bu ise yarıyor.
maddi anLamda rahatsanız düsünmeyebiLirsiniz tabi.
hem evLi oLup hem okuyup hem caLısmak cok zor buna hak veriyorum.
ama maddi anLamda bagımLı oLmak ya da hic maddiyata sahip oLmamak cok daha zor.

mutnojmet benim görümcem ilkokul mezunu :S Yani ben biliyorum bu yüzden yapıyor muhtemelen. Kadınların okumasına gerek yokmuş. KPSS'ye girmesine neden gerek var bilemiyorum zaten... Gerçekten de dediğin gibi 4 sene sonra girecem zaten diyeceğim... Teşekkürler cevabın için. Avukatlık güzel meslektir hep hayalimdi :)

burbuk bana yardım eden görümcem değil yalnız? Kayınbabamla da asla bir sorunum yok. O da başta KPSS'ye gir dedi konuştuk hallettik. Hiçbir saygısızlığım da olmadı kimseye karşı. Ben onlardan para da istemedim. Para benim eşimin sorunuydu. Onlar bana değil kendi oğullarına yardım etti. Ve bunu yapmak zorundalar... Hiçbir kız ailesi de evlendi diye kızını atmaz. Ben kendi ailemden de yardım beklemedim. Zamanım olsa kendim çalışırdım ama yok... Şuan eşim çalışıyor ama hala karışıyorlar. Ne fark var?

Gülsüm Sultan okul yüzünden bütün düzenimizi değiştirmek zorunda kaldık. Ve bu değişim süresinde her iki aile de yardım etmek zorundaydı. ış bulmak kolay mı? ama ben asla kimseden birşey istemedim yine de...

b3bish seni anlıyorum. Sabahın 8'inden akşamın 3'üne kadar okula gidip 2. öğretim saatinde de formasyon derslerine girmek zorunda olsanız böyle demezdiniz. 5'ten 8'e kadar da formasyon dersleri desek... 8'den de sabah 8'e çalışırım artık değil mi? Evet maddi anlamda bağımlılık zordu ama geride kaldı. Şuan kimseden bi maddi destek almıyoruz. Ama hayata müdahalenin maşallahı var...

valla benim çevremde çok hem çalışıp hem okuyan, bu hem kpssyle memur olup hem üni. okumak yeni icat edilmiş bişey değil, herkes yapıyor, hatta can atıyor bunu yapmak için insanlar, büyük nimet çünkü, ikinci öğretimle yapıyor olmadı memuriyeti vardiyalı olan bi işte akşamları yapıyor işini
gerçi senin artık paraya ihtiyacın kalmamış, okulu bitirmek konusunda da kararlı olduğun görülüyor, başarılar sana

hem fikir isteyip hem insanlara kızmanıda anlamadım doğrusu, farklı fikirlere açık olmadıktan sonra sana sadece duymak istediklerin söylendikten sonra ne anlamı var ki konu açmanın
ayrıca görümcenin ilkokul mezunu olmasınıda küçümsemeni anlamadım, şu hayatta edindiğim en büyük tecrubelerden biride insanın insanlığının eğitim düzeyiyle hiç bir alakası olmadığı

Son düzenleme:

Canım yanlış anlaşıldığımı görmek beni üzdü...
Kimseye asla kızmadım. Tabiki ortada bir konu varsa yorum yapılacak... Herkes fikrini söyleyecek. Çok Normal bu... Ben sadece okulum tam günken ne ara çalışacağımı söylediklerini merak ediyorum? Bana uyumak için zor zaman kalıyor. Bekar üni öğrencisi olsam amenna zaten çalışırım...
Ayrıca ben görümcemin ilkokul mezunu olmasını asla küçümsmedim. Benim babam da ilkokul mezunu. Ailemde de birçok ilkokul mezunu var. Ben de öyle olabilirdim. Bunda küçümsenecek birşey yok. Ama görümcem kendini küçük görüp benim de onun yaptığı herşeyi yapmamı bekleyince kafayı yiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ki. Benim eltim de ilkokul mezunu ne güzel de anlaşıyoruz... Eğitimle alakası yok insan olmanın... Bunu ben de çok iyi biliyorum...

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim...
Benle aynı fikirde olan veya olmayan...
Şu bir gerçekki bazı şeyleri söylemek çok kolay...
Ben burada anlatamadığım o kadar çok şey yaşadım ki. Kimseden nefret etmem boşuna değil...
Buna emin olabilirsiniz. Asla kimsenin hakkını yemem ve abartmam. Herşey neyse odur....
Dinlediğiniz ve yorum yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum...
Yanlış anlaşılmak üzdü beni...
Asla kimseye kızmadım.
Kimseyi aşağılamadım küçümsemedim. Ve asla da yapmam öyle birşeyi...

azmini takdir ediyorum ama ben görümcenin söylediklerinin seni neden deli ettiğini anlamadım, belli ki iyi niyetiyle sana sınava girmeni söylemiş, ben de baya bir sıkıntı var zannetmiştim okumadan önce, bunlar kafaya takılcak şeyler değil, sen yapmak istediğini yapmakta özgürsün, ister girersin ister girmezsin, görümcene de girmeyeceğim deyip kestirip atarsın,ben burada bir sorun göremedim işin açığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…