Arkadaşlar ben sizofrenim ?

Dün intihar etmeyi düşündüm ama şaka marka değil dedim oldureyim kendimi bitsin bu azap plan bile yaptım hat da sonra aklima annem babam geldi kardesim geldi bensiz annem yaşayamaz ki dedim sonra kızıma sarildim ağladım nasıl onu annesi siz bırakırım diye ağladım sonra eşimi düşündüm daha bi ağladım yani burdakiler troll diyor gerçek değil diyor yada sapık olduğumu idda ediyor ama arkadaslsr içimde ole bir sadik yön var ki ölmeyi bile göze alırım ben gerçek olmayan düşüncelerden bile acaba gerçek mi diye bu kadar buyutuyorm ve size bisi soru cam mesela degilim ki o an sadece yakisikli buldum hoş buldum kamerda neden bu his beni rahatsız etdi o kadar o an bile sonuçta o an bole takinti m yoktu onu çok merak ediyorum

Durumunun şizofreniyle alakası yok. Kaynını saplantı haline getirmişsin; muhtemelen çekici bulmaya başlamışsın ancak bunu kendine bile itiraf edemiyorsun. Dolayısıyla takıntı haline gelmiş, zihninden de atamıyorsun. Öncelikle durumu kabullenmeni ve düşünceyi bastırmaya çalışmamanı tavsiye ederim. Yani o düşünce akıp gitsin zihninden, ne kadar bastırmaya çalışırsan o kadar su yüzüne çıkar.

Eşinle ilişkin nasıl, severek mi evlendin? Kaynananla beraber mi yaşıyorsun, bu eşinle olan ilişkini ne kadar etkiliyor? Aile düzenin ve eşinle olan ilişkinden biraz daha bahsedersen daha sağlıklı yorumlar yapmam mümkün.

Kendinizi suçlamayi bırakın. Keyfî bir durum değil yaşadığınız.

Ne denli rahatsızlık duyduğunuz böylesine aşikâr iken vakit kaybetmeksizin bir uzman desteği alın derim.

Çekici bulmaya baslamadim zaten hep gorsel olarak yakisikli geliyordu ama bu art niyetli değildi .yani çekici gelmesi o an keşke benimle olsa falan derdim herhalde itiralik bisi yok

Çekici bulmaya baslamadim zaten hep gorsel olarak yakisikli geliyordu ama bu art niyetli değildi .yani çekici gelmesi o an keşke benimle olsa falan derdim herhalde itiralik bisi yok

Yakışıklı geliyor işte. Çekici dediğim o. Hoş buluyorsun adamı.

Itiraf edemediğim nokta değil ki bu eşime de söylerim kardeşinde sende karizması niz iyiki sizi biz aldık başka kizlar kalmadı derim hat da

Itiraf edemediğim nokta değil ki bu eşime de söylerim kardeşinde sende karizması niz iyiki sizi biz aldık başka kizlar kalmadı derim hat da

Canım, demek istediğim öyle bir şey değil. İtiraf dediğim şey mecazi yoksa tabi ki "Aaa kaynım ne kadar hoş yav" demezsin. Yani bu düşünce sende var ama sen bunu kabul etmek istemiyorsun, şizofreni olduğunu düşünüyorsun falan ama şizofreni böyle bir şey değil. Kafanda böyle bir düşünce var ve sen bu düşünceyi kabul etmek istemediğin için bu da kafanda saplantı haline gelmiş, takıntı oluşturmuşsun demek istediğim daha anlaşılır oldu mu şu an? Bu takıntın geçsin istiyorsan kafandan geçen o düşünceyi engellemeye çalışma. Bırak o düşünce aksın öyle kafandan. Hamilelikle alakalı olabilir, eşinle aran eskisi gibi değildir ondan olabilir, severek evlenmemişsindir ondan olabilir, tutucu bir çevrede büyümüşsündür fazla erkek arkadaşın olmamıştır ondan olabilir bir sürü sebebi olabilir bunu seni tanımadıkça, aile düzenini bilmedikçe ben de bilemem.

Bakın intiharı düşünmekle intihar etmenin yolları araştırmak arasında fark var.düşünce size ya da çevrenizdekilere zarar vermez bunu unutmayın.onlar sadece düşünce.emin olun birbirimizin her düşündüğünü duyabilseydik kendi halinize şükrederdiniz.
Bazen hepimize bu türlü düşünceler gelebilir.bu düşünceleri bir bulut zihninizi gökyüzü gibi düşünün gelsin zorlamadan gitmesine izin verin.
Emin olun ne fanteziler kuruluyor insanların kafasında ama onlar gerçek değil.bunlar için suçluluk duymak manasız.

Ama burdaki ınsanlar yok sen kendini bastrysn yok kalıp arıyorsun aslinda hoslaniyorsun diyorlar emin olduğum şeyden şüphe duyuyorum beni, zaten abim ile ilgili tek rahatsız olduğum şey o kamerda cekinmem ve o an gözüme hoş gelmesi ve bundan rahatsız olmam ama bu olay neden oldu bilmiyordu, basit birşey mi yoksa ben mi buyutuyoru, sebebini öğrenmek ıstiyorum diyorum ki severek evlendim onsuz da yapamam neden

Yapma , bu kadar büyütme. Altı üstü yakalanma fantezisi kurmuşsun , heyecan böyle duyuyorsun demek ki. O an evde kim varsa onu düşündüm, kaynanam kaynım diyorsun , niye bunkadar dert ettin ki.

Yakışıklı bulsan ne olacak , eşinin kardeşi, senin kardeşin.

Bende kaynimi çok yakışıklı bulurum, kim görse yakışıklı der ona. Ben niye eksik kalayım ki :)

Yakıştırması kendine kötü duygular. Bak içinde büyüdükçe zarar göreceksin.

Gül geç . Kimseye de anlatma.

Uzman desteğini ihmal etme .

Bu düşünce sizce ayıp mi yanigorsel olarak hoş bulmam ayıp mi yani benim onda gözü, mu var anlamına geliyor yani ben bole dusunursem kusarim Tövbe yarabbi düşüncesi bi
E kötü yani

Abin mi?

Ali cam yarın ilk isim bu olcak

Bu düşünce sizce ayıp mi yanigorsel olarak hoş bulmam ayıp mi yani benim onda gözü, mu var anlamına geliyor yani ben bole dusunursem kusarim Tövbe yarabbi düşüncesi bi
E kötü yani

Hayır, her zaman o anlama gelmez. Dediğim gibi takıntı olmuş; ben kaynınıza aşk beslediğinizi düşünmedim. Böyle danışanlar olur mesela örnek vereyim. Adam çok dindar, yani bildiğin namazında niyazında Müslüman. İçinden sürekli Allah'a küfretmeye başlamış birdenbire sonra binlerce kez tövbe haşa çekiyormuş ama ne fayda. Takıntı olmuş o düşünce gitmemiş kafasından. En son bir psikiyatristten ilaç ve psikoterapi alarak düzeldi. Sizin de muhtemelen benzer bir durum. En yakın hastanenin psikiyatri bölümüne başvurmanızı öneririm, ilaç ve psikoterapi ile iyileştirilebilir.

Ali cam yarın ilk isim bu olcak

Konumu kapatmayı tavsiye ediyorum , takintini tetikler.

Düşünme. Düşündüğün zaman da , komik olduğu için gül kendine.

Gerçekten de kırk yıl düşünsem , yakalanma fantezisi gelmez aklıma. :) sen de gül geç.

Normal sağlıklı biri bole dusunemez mi yani benim ablam kaynim yakisikli valla el tim daha çirkin der güler hatta kahkaha atar yani kafa çok karışık bendeki insano duygular mi yoksa gerçek mi bilemedim

Internet de araştırdım bole bir fantazi varmış ve kadınlar da görülür muş genelde ama herkeste değil tâbi

Normal sağlıklı biri bole dusunemez mi yani benim ablam kaynim yakisikli valla el tim daha çirkin der güler hatta kahkaha atar yani kafa çok karışık bendeki insano duygular mi yoksa gerçek mi bilemedim

Düşünceden ziyade o düşünceyi takıntı haline getirmek sağlıklı bir durum değil aslına bakarsanız. Sürekli bunu düşündüğünüz için, hatta ağladığınız, üzüldüğünüz için, kısacası yaşamınız etkilendiği için ben psikolojik yardım almanızı öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…