Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Senin durumda karışıkmış arkadaşım kafaya tak tak nereye kadar bi duruma geldik artık resmen. Ama sen sanki testi biraz erken yapmamış mısın? Çünkü geçen ay gecikmeli oldun diye hatırlıyorum bu ayda mecburen ona uyarak biraz tarihin atlamış olacak yani 1 hafta falan daha var di mi regl gününe, dur bakalım hiç belli olmaz yani acele etme bence. Ama yine de sonuç düşündüğün gibiyse öncelikle üzülme diycem biliyorum moral bozmamak üzülmemek elde değil ama sperm sonuçları gayet güzel ve artık normal olmaması için bir sebep yok ama eğer beklemek istemiyoruz olsun artık aşamasına geldiyseniz tabii ki aşılamaya yönelmekte fayda var. Ama bana göre bu kadar beklediniz 2 ay daha deneyip öyle aşılama deneseniz sanki daha mantıklı gibi, gerçi testleri yenilemem gerekecek diyosun ama ne biliyim değerler böyle iyiyken insan son denemelerden de kendini alamıyo bu sefer tutucak umudu oluyo bi şekilde içinde. İş konusuna gelince, yani böyle güzel bir fırsatı da kaçırmak istemez insan hem şimdi evde olunca da kendini dinliyosun bi şekilde ister istemez çalışmaya başlasan en azında hem maddi hem manevi iyi gelebilir sana. Hamilelik konusuna gelince sonuçta bir sürü çalışmaya yeni başlayan insan hamile kalabiliyo sonuçta kimisi planlamadan bu durumu yaşıyo. Hem bakarsın iki taraflı birbirinizden memnun kalırsınız seni de bırakmak istemezler doğum izni alırsın ya da diyelim olmadı madem parasal anlamda sıkıntı olmayacak ayrılırsın napalım. Buarada çalışırken doktor iznine gelince o dediğin gibi biraz zor olabilir ama şimdi bence o kadar detaylı düşünme biraz akışına bırak. Bence sen güzelce görüşmeye git bakalım görüştüğün insanlar nasıl ortamı beğenecek misin bence bi önce ona bak sonuçta herşeyin hayırılsı, eğer senin için hayırlı değilse belki ufacık bişiden senin içine sinmeyecek ve istemeyeceksin o yüzden sen bi yarın git bi bak bakalım sonrasını da çok kafa yormadan biraz akışına bırak derim ben.

haklısın testi erken yaptım ama ovulasyona göre hesaplarsan aslında erken değil bir de sabah idrarıyla yaptım.(hormonun en yüksek olduğu zaman) hani silik bir çizgi falan çıksa azıcık ümidim olurdu ama yok işte dümdüz zeminde kıpkırmızı tek bir çizgi çıktı. ve yine haklısın insan doğal yoldan denemek istiyor. çok açık söyleyeyim ben tüpe falan hiç güvenmiyorum aslında. kendi çevremde 3 ayrı kişi tüple hamile kaldı, ama spermdeki genetik sorunlardan düşük yaptılar. ama doğal hamilelikde bu tip genetik sorunlu spermler doğa tarafından sanki daha bir eleniyor. yani genetik hasarlı spermle hamile kalma olasılığın yine var ama daha düşük. tüpdeyse doğayı zorluyorsun sonuçta. onlar istediği kadar biz en iyi spermi seçiyoruz desinler ben inanmıyorum. çünkü öyle olsa bu kadar düşük yapan olmazdı. ama ne kadar bu yöntemlere başvurmak istemesem de, geç mi kalıyoruz korkusu da iyice başladı(özellikle doğumgünümden beri) dile kolay bu yola baş koyduğumuzdan beri 7-8 ay olmuş. bakıyorum kimse bu kadar beklemiyor. herkes arada aşılamaydı, tüpdü muhakkak deniyor. oluyor olmuyor, doğal yolları zorlamaya, takviyelere de devam ediyorlar bu arada. yani biz bu kadar beklemekle yanlış mı yapıyoruz diye de şüphelerim var artık.

hareketin 0 çıkması dediğiniz gibi perhiz süresinin uzun olmasıyla da alakalı olabilir, eşiniz bu sırada ateşli hastalık geçirdiyse veya antibiyotik vs kullandıysa bunlar da etkiliyor.

herhengi bir rahatsızlığı olmadı ilaçta kullanmadı ama perhiz süresi 1 haftayı geçmiştir ben ona yoruyorum.bayram dönüşü testleri tekrarlıycaz ozaman anlarız ne olduğunu .eşim bu aralar african mango kullanıyo ben hernekadar istemesemde kullanmasını dinlemiyo onunda zayıflattığı falan yok hepsi hikaye:)ama içeriğinde biberiye, yeşil çay ,kahve,funda ,yulaf,bamya çiçeği,sinameki ve mango var bunlar herhangi bi olumsuz etki edermi bilmiyorum (

Geç kalma meselesi için bende aynı ikileme düşüyorum çoğu zaman Yani bi taraftan bişilerin iyi gelmesini bekleyip denerken bi taraftan da zaman akıyo ama işte normal yoldan olma şansı biraz göz kırpınca da insan bu kadar bekledim hadi azıcık daha deneyim demekten alamıyo kendini. Dediğin gibi normal yoldan her anlamda daha sağlıklı tabii ki ama benim de bir arkadaşım mesela ilk denemesinde üçüz oldu, birini aldılar diğer ikisi sağlıklı büyüsün diye ve en başta doktor embriyoları hiç beğenmedim tutmayacak diyo bi sonraki muayenede gayet sağlıklı tutmuş olduklarını görüyor bakalım 2 ay sonra doğum yapıcak umarım sağlıkla doğarlar. Yani demek istediğim bu tüp ve aşılama işi de tamamen kısmet işi, kimisi deniyo deniyo olmuyo kimisi ilkinde tutturuyo. Bazen bende acaba bi aşılama denesek mi diyorum ki bizim doktor aşılamayı boşverin şansınız az direk mikroenjeksyon deneyin nasıl olsa ikisinde de o kadar ilaç alıcaksınız daha garanti olur diyo ama benim açıkçası biraz gözüm korkuyo sonuçta %100 değil ki aksi bi durumda o psikolojiyi nasıl atlatırım stresine falan giriyorum zaten gereksiz ve aşırı hassasım o durumdan maddi manevi kolay sıyrılamazsam uğraş dur diye düşünüyorum bazen Senin de kafanı karıştırıp sinirini bozmak istemem ama işte ruh durumum böyle şu aralar Ama herşeye rağmen şu geç kalma hissi de bi taraftan dürtüyo o ayrı

yok tatlım ne sinirimi bozacaksın, biz seninle kader arkadaşıyız:)) hep aynı endişeleri sıkıntıları ümitleri paylaşıyoruz duruyoruz. inan anlattığn her şey benim de kafamda dönüp duran şeyler. benim bir arkadaşımın eşinde hiç sperm yoktu. mikro teseyle 6 tane mi ne sperm buldular, kız şimdi ilk denemelerinde 6 aylık hamile. başka bir arkadaşım 2. başarısız deneme bir de 9. haftada düşük yaşadı. dediğin gibi kader kısmet de faktör. ama burada da bakıyorum herkes illa ki bir şeyler denemiş. bizse çok mu bekliyoruz, hata mı yapıyoruz, zaten yaşımız almış başını gidiyor bekle bekle nereye kadar diye endişe başladı. milleti göre göre ben de hani hem aşılama yaptırmadım demeyeyim, şansımı denemedim demeyeyim, hem de kanuni zorunluluğumu üstümden savmış olayım diye düşünmeye başladım. aşılama konusunda doktorun haklı. şansın diğer ivf yöntemleri gibi yüksek değil. ama şu da var normal yollarla uğraşmaktan daha yüksek bir şansın da var. benim de aşılamayla başaracağız diye çok bir ümidim yok. ama bu ay normal yolla deneyeceğimize gideriz aşılama deneriz hiç olmazsa 15 milyon hızlı spermin 15 milyonunu da götürüp yumurtanın dibine bırakırlar diyorum. hani doğal yolla hamile kalmaya 1 şansım varsa bununla belki bu şekilde 2 olur derdindeyim. neyse karar aldım yarın eşimle doktora gideceğiz. o üroloğa gidecek ben infertiliteye. ha belli olmaz ürolog belki bu sefer sayılar bu kadar ilerlemişken bir ilaç falan verir. ben aşılama diye giderim ilaç alın derler. belki eskiden çok ümitsiz gördü de hiç bir şey vermedi.herkese klomendir şudur budur dünya kadar ilaç veriyorlar ne de olsa. ben de infertilitede sorayım bakayım bu aya aşılama yaparlar mı? öyle ya belki de kendi kendime gelin güvey oluyorum. yeni bir test falan istiyorlar mı? rapor yetişmez derlerse raporsuz kaç paraya mal oluyor falan filan.
içimdeki sabır taşı mı çatladı nedir bugün:) bir anda kendimi aksiyona geçme ihtiyacında hissettim...

ayol gazeteler kaç gündür yazıyor o african mangoyla bir kadının önce kalbi durmuş sonra komaya girmiş falan. içinde aşırı miktarda sibütramin varmış. sağlık bakanlığı falan açıklama yaptı, bitkisel diye kandırıyorlar, bu hapların hepsinde sağlığı tehlikeye atacak derecede sübütramin var ve aşırı tehlikeli diye. karaciğere ve kalbe çok zararlıymış. eşin deli mi bu kadar haberin üstüne içilir mi o haplar? al bak gazete haberleri aşağıda...
Gıda takviyesi değil tam bir ölüm tuzağı / Sağlık / Radikal İnternet
http://gundem.milliyet.com.tr/-muci...em/gundemdetay/21.07.2012/1569805/default.htm

immo cum senin de durumun bayagi karisik be canim., ya da sen mi karisik yapiyorsun acaba bilemedim ki :26:

ben senin yerinde olsam bir an önce aksiyon yaparidim ki karar vermissin sende zaten

cidden . 8 ay olmus zaten bekleyeli. he esinin durumu yeni yeni düzeliyor o da dogru. bence bu kadar ilerlemisken. asilama yaptirin bitsin.
burada ( almanyada ) cok kolay degil bu isler. Doktorlar evet cok ilgili ama bilgisizler sanki. Bir de saglik sigortasi herseyi karsilamiyor diye ya da doktorlara verdikleri bir SINIR mi vardir nedir bilemiyorum ama hemen tedaviye yanasmiyorlar. birde burda özel hastane diye birsey de yok ki paramizla gidip tedavi olalim. bekle babam bekle durumundayiz. TR de olsam heralde esimi de ikna eder( kendisi hep " dogal haline birakalim " modunda cünkü ) bir an önce asilamaya giderdim. ne oldugunuda tam bilmiyorum ya neyse

is o radddeye gelince tabii ki de arastirir ögrenirim.

Dediigim gibi bende bu ay da bekliyorum olmazsa baska doktora gidicez israr edicem olmuyo bisiler yapin diye.
Biz iki bucuk senedir evliyiz. Hic korunmadik diyebilirim . Hadi baslarda esim korunuyordu. Sonradan zor geldi onu da biraktik. Ölee devam ettik Ama ilk baslarda istemedigimiz icin olmamasi bize iyi geldi.
Umursamadik.

E stres SIKINTI da had safhadaydi. Cok SIK halvet olmuyordu.
Ama kardesim iki bucuk senede hic mi denk gelmez yani. Buna takigim ben. Bakalim iki aydir gercekten ciddi derecede kafama takarak basladim bu ise. Ve esime de senin sayende takviyeler iciriyorum. Ne olacak görecegiz.

valla african mangoyu bilemicem ama perhiz süresini baya uzatmış ondan olabilir. ayrıca kul yapısı sonuçta bu testler. adamın çalıştığı ortamdan şundan bundan herşeyden kaynaklanır bu. hani kural olarak labaratuvar ortamının temiz olması şart ancak dediğim gibi kul yapısı işte düşük bi ihtimal de olsa bunlar ihtimal dahilinde olabilecek şeyler. içinize sinmediyse gidin başka bir hastaneye orada tekrarlayın testi. yani takviyeleri kulllanarak 3 ay sonra tekrarlayın size kalmış.

eşim şöyle bir kanıya vardı. onun kendi şahsi düşüncesi. ben öyle düşünmüyorum ama o öyle düşünüyor. 1. si Allah vermek istediği zaman verir. takviyeleri kullanmakta fayda ama abartmanın alemi yok. 2.si ya milletin sayısı hareketi çok iyi onların bile hemen olmuyor biz de bekleyelim mantığı çok yanlış. insan vücudu bu dünyadaki en karmaşık yapı. yumurtlama zamanını vs hesap etmekte sıkıntılar yaşanıyor olabilir. veya yumurtalar tam olgunlaşmıyor olabilir. veya olgunlaşıyor da çatlamıyor olabilir. illaki doktora gidip görünmek lazım. doktor ilaç yazarsa o ilaçları doktora yedirmek lazım. ilacı bırak şu yumurta takibini yap. yumurta olgunlaşınca çatlatma iğnesini vur. o gün deneme yapılsın. olmadı mı doktora tekrar git. aşılama yap. gerekli takipler ve ilaçlar ve iğneler kullanılsın olmadı mı tekrar aşılama yap. olmadı mı tekrar aşılama yap. olmadı mı tüp bebek yap. maddi durumun varsa aşılamaları devlet hastanesinde tıp fakültelerinde yap. bu aşılama ve tüp bebek denemeleri sırasında kullanacaksan takviye kullan kadında veya erkekte herhangi bir rahatsızlık varsa tedavi için gerekli olan şeyleri yine kullan. ama önce tedaviyi uygulayalım olmadı aşılama vs geçeriz demeyin vakit kaybetmeyin. bugün bilgisayarın başına geldi yazılanları itinayla okudu ve ondan sonra aynen kurduğu cümleleri yazmaya çalıştım :)

benim eşim de bu anlattığım hadiseden sonra bir ara antakya biberi kapsülleri almış, gizli gizli. bir de tutmuş mutfakta az kullandığımız bir çekmecenin taaa arkalarına gizlemiş, görmeyeyim diye:)) ama ben kullanmaya başladığının 2. günü bunu enseledim. elinde kutusuyla yakalandı. bir ton azarlayıp, hemen bıraktırdım. hapları da çöpe attım. delirtiyor beni ya. allahın ne idüğü belirsiz haplarında çare arıyor boğazını tutacağına. hatta senin eşini anlattım bugün "ne var spermler düşecek diye bağırışıp durmasan ben de içerim" dedi. içinde sübutramin varmış gazeteler yazdı diyorum "olsun az içerin birşey olmaz" dedi:)))
sepe de at kestanesi yok hayatım. l-carnitine var. at kestanesi gnc'nin var maalesef sadece. solgarın da sözde varmış ama ben daha hiç görmedim.

aynen hayatım ben de aynı şeyi düşünüyorum, o lüks varsa da bir yere kadar. bir de hazır değerler yüksekken denedik denedik dedim kendi kendime. sen de testlerine git bakalım. yalnız şunu söyleyeyim bizim doktorlar her şeyi taksit taksit söylediği için şubat haziran arası hep hastaneye git gelle geçti. mesela kanda hormon bakılıyordu sonucunu alıyordum götürüyordum aaaa size seroloji yapılmamış diyorlardı bir daha kan veriyordum. serolojiyi götürüyordum aaa hepatit yapılmamış, aids yapılmamış diyorlardı. onları götürüyordum hsg çektirin diyorlardı. hsg için adetimin 10. günü bekliyorum götürüyorum başka bir şeyler söylüyorlardı. inan içime fenalıklar getirdiler. aman sen de dikkat et mesela kan mı vereceksin ne gerekiyorsa hepsi bir kerede bakılsın. yani ısrarcı ol, başka bir tahlil var mı diye falan sor.

valla raporu zeynep kamil hastanesinden alıyorum ama sonrasında oradamı yaptırırım, üniversite hastanesine mi giderim bilmiyorum. ama özele gitmeyeceğim kesin. daha önce de söylemiştim bence aşılama çok özel bir işlem değil. iyi bir devlet hastanesinde de gayet gereği yapılacaktır. bir de özellerde genelde işleme 700 lira civarı, ilaçlara da 300-400 lira civarı gittiğini duydum. zaten aşılamada başarı şansı %20. oldu tutmadı 1000+1000=2000 lirayı şimdiden çar çur etmek istemiyorum. paramı elimde tutup eğer tüp bebek aşamasına geçersem orada harcarım diyorum. tutarsa da hamilelikte yine doktora harcarım, doğuma harcarım, harcayacak yer çok sonuçta... eşim pintilik ettiğimi söylüyor, ona kalsa rapor bile almayız, sgk nın da geçmediği brüksel tüp bebek merkezi var. oradaki dr yücel karaman'ın methini duymuş hemen orada yaptıralım dedi. ama bizim evin kasası bende toplandığı için ben daha dikkatliyim(eşimin kazandığı para da bende durur) bakalım karar vereceğiz:)))

sağolasın canım benim. o üroloğu zaten allaha havale ettim. ama maalesef bayram tatili sebebiyle önümüzdeki ay başlayamıyormuşum. 1 ay daha doğal yolu el mahkum deneyeceğiz. ctesi yeni takviyelerimiz geliyor. içinde yok yok. onlarla beraber belki bu psikolojik rahatlama bize iyi gelir de aşılamaya gerek kalmaz. ama inan içim rahatladı kuş gibi oldum. en azından yol haritam daha net belli artık.

okudum tatlım. doktor sorma sinir etti. sanki sayıları yükselttik suç işledik... hele aşılama deneyelim dememiz ayrı suç. bir de çekmecesinden bir kutu ilaç çıkardı elinde sallayıp durdu. bakın diyor bu anti oksidanlar için firmalar bize de geliyor. ben de biliyorum sayıları yükselttiğini, ama bu geçicidir, varikoseli temelli tedavi etmezzzzz, o yüzden kimseye önermiyoruz... o sallıyor ben ilacın ismini okumaya çalışıyorum, o tekrar çekmeceye koymadan bir türlü okuyamadım:))))) diyecektim ki iyi halt ediyorsun! kimse sana tamamen tedavi et demiyor, çocuk oluncaya kadar sayıları düzelt yeter. ama senin dediğin gibi el mahkum dinledik. rapor yetişiyor ama maalesef bu ay bayram tatili olduğu için kimseye aşılama yapmıyorlarmış. hani yumurtanın olgunlaşması tatile denk gelir de kaçırırsın hesabı. bir sonraki ayı bekleyecemişiz
almanyada sperm eksikliğinde verdikleri çok meşhur bir ilaç vardı. ismi galiba padutin'di. size vermediler mi? benim kuzenim de almanyada yaşıyor. onun kocasına vermişlerdi. 2 çocuğunu da onun sayesinde yaptı.

hahaha doktor salliyo ben okumaya calisiyorum ay cok güldüm ya

hakkaten sayilari yükseltelim yeter yani . son radan azalacaksa gene azalsin. töbe töbe yaa

ay canim o dedigin ilaci hic duymadim. zira dedigim gibi bi problem yok multivitamin yazayim mi size demis. esimde gerek yok demis cikmis. valla senin bu takviyelerden ben cok eminim Allahin izniyle. ama bu ilaci da hemen arastirayim. esim de bu vitaminleri aldigindan beridir hic yaptirmadi test. gitcem gitcem deyip duruyor .. bence o da benim regl i bekliyor. olmazsa o zaman gidecek D

simdi de 400 mg C + 5mg zink + 36 mg E +400 mg folik asit + 30 mg selen ( selenyum mu deniyodu ) bu karisimi buldum. 40 tablet 5 euro muydu neydi. bunu da ekledim takviyelerine. ya ama bu vitamin zavallim i uyutmadi yaa döndü durdu .gecen sen de yazdiydin simdi bidaa okuycam geri dönüp hangisiydi senin yazdigin uyutmayan :)))

ya tam bilemiyorum ki yumurtlama dönemim bittimi bitmedi mi. geriye saymaya basladim ben son 9 gün. dedigim gibi bu ay iki güne bir halvet oldu mutlaka.

Allah izin verdiyse mutlaka tutmustur diye düsünüyorum. insallah cok heveslenmis olmam. hayatimda ilk defa test de aldim. test bana bakiyor ben ona bakiyorum. adet im yaklasinca yapicam insallah

canım içinde c vitamini olan şeyler gece uyutmuyor. ilk bir kaç saat bir şey olmuyor ama sonra vücutta emilince aşırı bir enerji mi veriyor nedir:) benim eşim de mesela akşam 8-9dan sonra içti mi sabaha kadar gözünü kırpmıyor. o yüzden sabahtan vermen lazım. oruç tutanlar da en iyisi sahurda içsin. hemen emilmeyeceği için bir süre daha uyuyabilirler. sabah da zinde uyanırlar.
sen şu padutini bir araştır bence. benim bildiğim almanyada ve avusturyada çok meşhur. doktora gidip de spermi az olanlara çok sık verdikleri bir takviye. hatta türkiyede de bir ara karborsadaydı. ithalatı olmadığından millet almanyadan getirip pahalı pahalı satıyordu. bana da ilk almanyadaki kuzenim söylemişti. onun anlattığına göre etrafında sperm sorunları olan bir çok kimse bu ilaç sayesinde çocuk sahibi olmuş. 2 çocuğuna da hamile kalmadan önce kendi eşi de kullanmış. bunları duyunca ben de oturup neymiş bu diye epey araştırmıştım. ama pek bir şey bulamadım. zaten almancam da yıllar icinde oldukca pas tuttugundan okuduğum tıbbi şeylerin yarısını da anlamadım:)) tek bulduğum içinde kallikrein diye kinin benzeri bir madde varmış. bu madde normalde erkek genital sisteminde de üretiliyormuş. böyle ilaç olarak dışarıdan ayrıca alınınca sperm sayısıyla hızını düzeltiyormuş. sonra hakkında bundan daha fazla bir şey bulamadığımdan ve reçetesiz kendi kendimize böyle bilmediğimiz ialçları kullanmak istemediğimden sorup soruşturmaktan vazgeçtim. daha bir vitamin ve bitkilere yoğunlaştım. ama sen madem ki bunun memleketindesin bir daha doktora gittiğinizde sor bakalım nasıl bir şeymiş, size yararmıymış. aşağıya prospektesünün linkini de koydum istersen bakabilirsin. sonucta arastırmaktan bir zarar gelmez.
http://www.wabosan.at/deutsch/texte/padutin.pdf

Son düzenleme:
immocum yaa sen nasil iyi bir insansin. Allah senden razi olsun ya. her sorumuza her probleme bir cözüm buluyorsun. eli öpülecek kadinsin valla. esin cok sansli. kiymetini bilsin :)

az önce ynz 06 ya yazdiklarini okudum da. valla hayran kaldim. keske yakin olsak da sürekli görüssek dedim kendi kendime. her insanin sahip olmak isteyecegi arkadas gibisin.

arastiracagim bende canim bu ilaci. link icinde tesekkür ederim cok cok

bu padutin i ben de araştırmıştım bir ara internette gezinirken denk geldi de görmüştüm ama kimisi tansiyon rahatsızlığı yapıyor diye yasak türkiyede demiş ( sanmıyorum çünkü almanlar bizden daha az mı önem veriyor sağlığına) kimisi de domuz pankreası var içinde diye yorum yapmış. türkiyede yasak olması için geçerli bir neden olabilir kafama yattı ama ne kadar doğrudur bilemiyorum....

merhaba arkadaşlar....

ben de durumumu anlatayım sizlere... eşimde maşallah 180 milyon sperm var ama hareketlililk yüzde 1... morfoloji yüzde 3.... varikosel ameliyatı oldu 3 ayımızı yeni doldurduk ramazan sonrası tekrar gidecek doktora bu değerler yeni değerler ameliyat öncesi hareketlilik yüzde 10 du.. nasıl oldu da düştü anlamadım pek.... en nihayetinde doktor karar verecek bizim durumumuza ama sizlerinde bi yorumunu alayım dedim.. 2 yıllık evliyiz ve 2 yıldır çocuk istiyoruz... bizim bu değerlere göre tüp mü aşılamam mı sizce? yada tüp yaptırmak için illa öncesinde bi kaç kere aşılama mı yaptırmak gerekiyor???

Bence de bekleyeceğiniz bu bir ay miniğin süpriz yapması içindir belki de:) Hem şimdi sonuçta bişeye karar verip o yolda emin adımlar atıyosunuz ve ister istemez o psikolojik rahatlama hormonları da olumlu etkileceyek. Çoğu insandan duyuyorum tam aşılama ya da tüp bebek yaptırmak üzereyken hamile kaldım dediklerini. Acaba oldu mu stresi uzaklaşınca kendiliğinden gelip konuyo bu minikler anlaşılan. Hatta bi laf var çok hoşuma gitmişti "Beklemekte olduğun şey beklemeyi unuttuğun an gerçekleşir. Bu doğanın Sen bakarken soyunamıyorum deme şeklidir." Gerçekten çok doğru aslında ama işte çoğu zaman bu bekleme modundan çıkamıyoruz haklı olarak. Ama bu sefer siz tam o aşamadasınız ya süprizle ya da minik bi yardımla gelicek inş tatlı bebişiniz.

Buarada bişi sorucam dün de çok araştırdım tam net rakamları bulamadım bu aşılama için sperm değerlerinin en az kaç olması lazım. Yani okuğum kadarıyla sayının 10.000.000 dan az ,ileri hareketin %10 dan az ve morfolojinin de %4 tan az olması durumunda başarılı olma şansı az yazmışlar ama tam bi değer yazmıyo. Doktor daha doğrusu ikinci doğru düzgün olan ürolog size bununla ilgli bişi söyledi mi? gerçi maşallah sizin değerler gayet iyi belki bu yüzden yorum yapmamıştır bu konuda ama eğer biz de karar verip o aşamaya gelecek olursak bizim mikroenjeksiyon meraklısı gıcık ürolog ters bi yorum yaparsa verecek bi cevabım olsun dedim:)

canım ben de tam bilmiyorum. biliyorsun herkes ayrı bir kriter koyuyor, kendi görüşünü belirtiyor doktorlardan. devlette total sayı 5m üstünde olan herkese aşılama yapıyorlar sanırım. ama daha önce de söylemiştim infertilitedeki uzmanı bir doktor total sayı 20m hadi bilemedin 15m olmalı, hız da en az %10-15 olmalı, yoksa pek başarı şansı olmuyor diye deneyimlerini aktarmıştı. bunun altına da elbette yapıyorlarmış ama hani pek başarı beklemiyorlarmış. en iyisi sayını hızını olabildiğince yükseltip yaptıracaksın. zaten ben de o yüzden böyle ani karar aldım.bence sizin de sayılarınız aşılama için gayet uygun aslında istiyorsan deneyebilirsin. mikroenjeksiyon konusuna gelince, tüp bebek merkezleri benim bildiğim mikroenjeksiyon yöntemini daha çok 30 yaşın altında çiftlere uyguluyor. neden nasıl konunun ayrıntısını bilmiyorum ama bir kaç tüp bebek merkezinin sitesini açarsan oralarda yazıyor. bir de ürologlar ivf uzmanı değil. sen onun mikroenjeksiyon ısrarına falan bakma. onlar evet sperm uzmanı ama fertilite uzmanı değil. bence aşılamamı, imsimi, normal tüpmü, mikroenjeksiyonmu konusuna karar için bir infertilite(jinekolog ama bu konuda uzmanlaşmış) uzmanınla görüşün. al işte bizim ürolog da tüp tüp diye tutturmuştu sakın aşılama yapmayın dedi ama infertilite bölümü yok sizin için aşılama gayet uygun, o ne biliyormuş dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…