Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

arkadaşım birincisi eşin ameliyat olmuş. varikosel ameliyatının nekahat süresi 1 yıla kadar uzuyor. yani bence tam iyileşip de ne olacak görmeden bir şey yapma. 3 ayda biraz aceleci davranmışın. ikinci olaraktan c vitamini, folik asit, e vitamini, b vitaminleri, selenyum ve çinko gibi takviyeler hız ve morfolojinize yardımcı olacaktır. içinde c vitamini bol bir multivitamin multi mineral takviyesi kullanın bence. hesperidin kullanarak iyileşmeyi hızlandırabilirsiniz de. şu sayılarla bile önce aşılama denememeniz yazık olur.

selamlar gecen yıl bır urolojı uzmanı önermişti,Almanya da tanıdığınız varsa getirtebilirsiniz demişti ve ben araştırınca aynı sebeplerden kullanmamıştım

bu arada immo çokk alemsin vesselam :)) doktor sallarken ben okumaya çalışıyorum kısmında koptum hala gülümsüyorum yazarken ..sen çok yaşa emi

Son düzenleme:

sorma yaaa ne yapayım yaradılışım böyle meraklı. kutusundan belliydi bir ilaç firması üretmiş, sonra da adama yeni ürün diye getirmiş gelmiş. hani belki hakikaten faydalı bir şeydir, adına bakayım da eve gelince araştırayım diye baktım ama göremedim işte:))

Evet dediğin gibi her doktor farklı bir yorum getiriyo sanırım. İlk değere göre bizim aynı yere bağlı olan jinokologda direk mikroenjeksiyon demişti, bu değerlerle aşılama önermedi ikiside ama acaba bu son değer fikirlerini değiştirir mi bilmiyorum. Gerçi hareket artmadı ama toplam ml ve sayı arttı belki farklı bir yorum yaparlar bakalım bi danışıcam ama işte yine sinir bozmalarından da çekiniyorum açıkçası. Sonuçta zaten stresli bi dönem bi doktorlar ileri geri konuştukça moral falan kalmıyo insanda. Yaş konusunda da aslında yaş ilerledikçe daha çok mikroenjeksiyona yönlendiriyolar diye biliyodum hani zaten genellikle erkek interfilitesi durumunda kullanılan bi yöntem olduğu için ve yumurta sayısı da yaşla birlikte gittikçe azaldığından dolayı daha garanti bi çözüm olarak sunuyolar hatta bi sitede yaş sınırı 45 demiş doktorun biri.

aaa bende antakyalıyım ama antakya biberi kapsülünü demenedik daha onunda reklamını falan duysa biyerden kesin onuda alırdı eşim
bende senin eşinden bahsettim eşime senden zaten sürekli bahsediyorum uzman doktorumuz diye eşim sigara kullanırken bizim sayı 20 milyonu geçmiyodu zorlada olsa sigarayı bıraktı şimdi şükür sayı 70 miilyon çıkıyo ama varikosel işi bozuyo
immocum sen şanslısın herşeyin bilincinde olarak (inş. gerek kalmaz)aşılama yaptıracaksın.ben üç aşılamamıda çok biliçsiz yaptırdım daha morfolojimiz ne onu bile bilmiyorduk doktorumuz kesinlikle aşılamalıksınız deyip bize aşılama yaptı üçüde tutmadı ayrıca bide benim tüplerden biri kapalı doktoruma sordum kapalı tüpler açılabiliyomu diye teoride var ama uygulamada yok deyip bizi kandırdı.bayramda yıllık izne çıkıyoruz memleketteki doktoruma gidip tüm teslerimi yeniden yaptırcam bakalım hayırlısı. ben tüp bebek yaptırmaktansa laparaskopiyle tüpümü açtırmayı düşünüyorum sence mantıklımı ? bu konuda ne dersin

pes yani sizin doktor da amma yalancıymış. ben taaaa 12 yıl önce falan rahim duvarına yapışmış zararsız bir kist yüzünden ameliyat oldum. o zaman bile doktor ameliyatta açmışken ne olur ne olmaz tüplerine de bakalım kapalıysa açalım demişti. düşün ki o zaman bile açıyorlarmış. üstüne histeroskopiler, laparoskopiler neler neler çıktı şimdi mi açamayacaklar. tüpünü bence de ivf yaptırsan da yaptırmasan da açtır. hem olur olur ileride başka bir rahatsızlık verir falan. siz aşılamaları sgk raporuyla mı yaptırdınız kendi cebinizden mi? devlette hakkınızı kullanmadıysanız bir daha raporla da deneyebilirsiniz. sen şu at kestanesiyle, daflonu kullandırt kocana gör bak varikosel tamamen olmasa da düzelecektir. bir nebze bile düzelse hızda, morfolojide hakikaten fark ediyor. düşün bak biz doktora ilk 5 milyonun altında sürünen spermlerle gittik. ah o günlerimde beni görsen resmen dünya başıma yıkılmış gibiydi. sizin o beğenmediğiniz 20 milyonu görsem göbek atacak durumdaydım. içimdeki tek teselli en azından azo olmamasıydı. eşime onca şeyi verirken her gün allahım bir 15-20 milyon görelim sayımız aşılamaya yetsin başka bir şey istemem diyordum. ama 2,5 ayda fazla fazlasını gördük. dün gittiğimizdeyse artık kağıt üzerinde oligospermi teşhisi konmayan, normal kategorideydik (bu arada devletteki doktorlar 40 milyonun üstüne normal diyormuş) hızımıza, morfolojimize oo herşeyiniz çok güzel sizin dediler. sizin bir de şu an 70 milyon sperminiz var. yani yüzdelik olarak her oynama ciddi rakamlar yapıyor. valla seni bilemem ama ben sizden çok ümitliyim. bizden önce hamile haberi verirsen hiç şaşırmam.

canım senin dediğin doğrudur, bir ara bu ivf yöntemleriyle ilgili sürüyle şey okudum, artık hepsi bir birine girmiştir yanlış hatırlıyorumdur. şu mini tüp bebek denen bir şey var belki onunla falan karıştırdım. internette mikroenjeksionla ilgili aşağıdaki bilgileri buldum.

Mikroenjeksiyon Tedavisi Nedir.?

Tüp bebek tedavisinin bir ileri aşamasıdır.Daha çok erkek infertilitesi için yapılan bir tedavi şekli olmasına rağmen artık bütün dünyada ve Türkiye’de bütün tüp bebek tedavileri bu şekilde yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlanan mikroenjeksiyon, sperm sayısının çok düşük olması ve hatta menisinde hiç sperm olmamasına karşın, testisinde sperm bulunan erkeklerin tedavisinde bir devrim olarak nitelendirilmektedir.
Erkekten alınan spermler gene laboratuar ortamında yıkanıp en iyileri ayıklanarak kadının yumurtalarının içine enjekte edilerek döllenmesi beklenir.

Kimlere Mikro-Enjeksiyon Uygulanmaktadır?

İleri düzeyde sperm sayı, hareket ve morfoloji bozukluğu olanlar: Sperm sayısı 5 milyon/mL altında olanlarda Konvansiyonel IVF yerine ICSI yapılmalıdır.

Azospermi, yani sperm analizinde hiç sperm olmayan erkekler: PESA/MESA/TESE veya TESA yöntemleri ile direkt testis veya epididimden sperm elde edilir. Çok az sayıda da olsa bu şekilde elde edilen olgun spermler (spermatozoa) ICSI için kullanılabilmektedir.

Daha önce Konvansiyonel IVF yöntemi ile döllenme meydana gelmemiş olan çiftler (total fertilizasyon failure).

Embriyolarına Pre-implantasyon genetik tanı (PGD) yapılacak çiftler.

Bazı seçilmiş hastalarda gebelik şansını arttırmak için (şansı az olan çiftler).

yalnız anlamadığım siz bu sayılan grupta değilsiniz ki????? eşinin sperm sayısı da o kadar az değil, sende de sorun yok... acaba daha garanti olsun diye mi mikroenjeksiyon tavsiye ettiler. yalnız başka bir yerde de normal tüpe göre galiba az biraz daha anomali riski varmış gibi okudum. neyse vakti gelirse araştırır soruşturur karar verirsiniz zaten.

Çok sağol arkadaşım bende okudum bu ve buna benzer şeyler ama bi yerden sonra kafa karıştırıyo gerçekten. Yani düşününce bizim ilk değer bile öyle çok çok kötü değildi hatta doktor bile ne iyi ne kötü %50 %50 sınırda demişti. Ama işte bu mikroenjeksiyon dediklerini daha garanti buluyorlar. Mesela bi çok yerde tüpten daha garantili çünkü ikisinde de dışarda lab ortamında döllenme sağlanıyor ama tüpte spermin kendi kendine yumurtayı döllemesi bekleniyor, mikroenjeksiyondaysa sperm direk yumurtanın içine enjekte ediliyor diyo yani zorla dölleme sağlanıyo işi şansa bırakmıyo tabi içeri yerleşince tutar tutmaz o ayrı. Hatta bunda da enjeksiyon olduğu için çoğu insan aşılamayla karıştırıyormuş o yüzden 3 yöntemi de ayrıntılarıyla anlatıyolar artık. Bakalım umarım takviyelerdne biraz daha fayda görürüz de o aşamaya gerek kalmaz. bizde daflona başladık bu hafta umarım kısa sürede fayda sağlar tavsiyen için tekrar çok teşekkürler.

Buarada çok alakasız ne zamandır sorucam unutuyorum siz gnc mega men kullanmış mıydınız? Son kullanma tarihler ne kadar oluyo aşağı yukarı gnc markanın? Biz taa ne zaman bu işlere kalkışmadan önce bi gnc ye gitmiştik ordaki çocuk bana ayrı eşime ayrı vitamin önermişti ve öyle hatırlıyorum ki adı da mega men di ama o ara ben onu başka bi kutuya koymuştum kolay olsun diye asıl kutuyu da attım gitti ve sağolsun eşim içinden bikaç tane içip yarıdan fazlasını unutmuş gitmiş geçenlerde o ilaçları buldum ama 1 -1,5 yılı bulmuştur son kullanma tarihi geçmiş midir bilemedim bi de tabi mega men mi ondan da tam emin değilim siz kullandıysanız eğer böyle şeffaf içindeki nohut rengi tozu görünen bi kapsül mü? Ay biliyorum çok saçma oldu ama bilemedim bi sorup ona göre napıcağıma karar veriyim dedim:))

Son düzenleme:

megamen biliyorsun aslında çeşit çeşit, gold'u green'i ultrası falan var. acaba siz hangi çeşidini aldınız? biz eskiden bir çok çeşidini kullanmıştık, ama genelde tablet şeklinde bir takviyeydi diye hatırlıyorum. kapsül değildi. o senin kapsüller başka bir şey olmasın? vitaminlerin ve ilaçların skt'leri minimum 2 yıl oluyor. eczacı bir arkadaşım aslında 3 yıla göre üretim yapılır ama sizin saklama koşullarınıza göre (sıcak, nem) tedbir olsun diye 2 yıl yazılır demişti. buzdolabında falan sıkı sıkıya kapalı şekilde sakladıysan her ilacı, takviyeyi gönül rahatlığıyla 3 yıl kullanabilirmişin aslında. buzdolabına koymadıysam, kapsüllerin bozulmaya başlayıp başlamadığını ben şu şekilde anlıyorum: içinden bir tane kapsül alıp kırıyorum. bozulmaya başlayanlarda, zaten kapsül yumuşamış oluyor, içindeki toz da nem almış ve birbirine yapışmış oluyor ve büsbütün hap gibi çıkıyor. yok bir şeyi yoksa normal toz halinde dökülüyor. gnc tabletlerde de bozulunca tabletin üstünde tuhaf noktacıklar oluşuyor. ikisi de başıma geldi de biliyorum.daha yeni yarım kutu gnc l-carnitine'i çöpe attım

yeni not: şimdi kalkıp gnc l-arginine tabletlere baktım skt 04-2015. demekki içindeki maddenin bozulma süresine göre bazı takviyelerde zaten 3 yıl yazıyorlar.

Son düzenleme:

Ay çok sağol valla yaa. Hatırladığım ve internette resimlerine baktığım kadarıyla şu klasik siyah men's mega men di hatta siyah kutusu direk gözümün önünde ama işte bi emin olamadım buarada bende meraktan kapsülü aralayıp baktım hala toz halde görünüyodu çok sıkışık ama yine de tane tane duruyo. Hatta aşağı resmini koydum direk aklımdaki kutu bu zaten bi kere almıştık o da bitmeden kalmış öylece. Tarih sanırım kurtarıyo olmazsa bunları da bi kullanalım bakalım:)) Buarada merak ettim sende regl emareleri var mı hala içimden bi ses belki de tutmuştur regl olmazsın diyo hani bi de erken yaptın testi sonuçta o yüzden bi acaba var kafamda.

koyduğun resimde kutunun ustunde caplet yazıyor kapsule konmus toz demek. demekki senin o kapsüller hakikaten mega men. biz şu aşağıdaki linkteki ürünü kullanmıştık. kutu isim aynı gibi ama tablet olanı. acaba aynı vitaminin bir tablet bir kapsül olanı mı var?
GNC - Mega Men

bugün adet görmeye başladım. yani senin ümitler boşa çıktı böylece 2-3 gün de erken geldi. ben sana diyorum ben vücudumu tanırım geçen ayki gecikmeden sonra şimdi kendini düzeltiyor, eski takvimine dönüyor yavaş yavaş:) bu arada bugün dosyamızın kurula girmiş olması lazım. inşallah bir aksilik olmaz da kabul edilir. ya bu arada dosyayı götürüp kaleme kendin kaydettiriyorsun. orada bir masanın üstünde görsen iki tane her biri dağ gibi kurul raporu başvuruları vardı. biri aşılama biri de tüp içindi. kurul her perşembe yeni dosyalara baktığı için, içimden yahu bunlar sadece perşembeden salıya birikenler ve sadece bu hastaneye başvuranlar dedim. başka başka hastanelerde illerde böyle dağ gibi başka yığınlar da var. demek genelde ne kadar çok insan var infertiliteden çeken sen hayal et.... bu yediğimiz gıdalar, soluduğumuz hava bizleri böyle kısır bırakıyor artık iyice inanıyorum. eskiden kısırlık sorunu tek tüktü. şimdi herkeste. istatistiklere göre türkiyede çiftlerin %20si sorunlu diyorlar ya o falan da yalan bence çok daha fazla.

dün gece adetime 15 gün daha olmasına rağmen kanama olmuş. nasıl tırstığımı anlatamam bugün alelacele en son gittiğimiz doktora gittik idrar yolu iltihaplanmış meğerse ilacımızı filan aldık inşallah çabucak geçer. dün de deneme günümüzdü inşallah dün veya bugün yumurtlamamışımdır da şansımızı kaçırmış olmayız

buranın demirbaşları artık en azından birileriniz hamile kalın da (inşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz en kısa zamanda) bizler için umut olun bari. biz de sizler için sevinelim.

çok çok geçmiş olsun canım. inşallah tez zamanda iyileşirsin. sana da nazar mı değdi nedir böyle üst üste geldi. valla hakikaten artık birimiz hamile kalsak da moral bulsak. çoğu kişinin sayıları hamile kalmaya müsait de aslında ama işte her şey allah ol dediğinde. görmüyormusun böyle bekle bekle ben bile sıkıldım artık aşılama yaptırmaya karar verdim. ben ki doğalını denemek konusunda en ısrarcı insanlardan biriydim ama sayıyı yükselttik, hızı yükselttik, morfolojiyi yükselttik ama yok olmuyor işte. artık ne yapayım ki daha fazla? genç olsam, hadi oturup 1 yıl denesem illa ki olur ama o kadar da zamanım yok ki.... burada da çoğu kişiden olumlu haberler alıyoruz, sayılar yükseliyor, şanslar artıyor ama artık hamilelik haberine hasret kaldık

Evet bencede iki türlü demek ki. Ya da eskiler kapsüldü şimdi tablete dönmüşte olabilir. Gerçi aslında mantıklı olan kapsül olan en azından mideyi rahatsız etmeden tüketilir, onu yaygınlaştırmalılar. Biz buna devam edelim bakalım:) Buarada bi umut acaba dedim ama işte senin günler geçen ay kaydı ondan belki de kaçırdınız asıl yumurtlama gününü Olsun şimdi artık daha emin adımlar atıyorsun normal yoldan olmazsa da bi aşılama yardımıyla ve Allah'ın izniyle olacak inşallah. Buarada dediğin doğru böyle böyle kaç dosya milyonlarca insan var aynı dertten muzdarip Ama işte klasik belki ama resmen çağın hastalığı gibi bişi oldu iyice artan radyasyon, en güvendiğinden yiyecekten bile çıkan hormon, her gün artan stres. v.s hepsi bu kısırlık olayının destekçisi ne yazık ki. Neyse ki bi takım yardımcı yöntemlerde umut oluyo bi taraftan ama işte insan her türlü yıpranıyo maalesef Aaah aahh inşallah bu süreç fazla uzun sürmez de kısa zamanda sağlıkla kucağımıza alırız artık miniklerimizi biz de..

Çok geçmiş olsun aman dikkat et kendine. İlacı sonuna kadar bitirince geçer ama yarım bırakma ki tekrarlamasın. İnşallah yakalamışsınızdır şanslı günü. Valla artık değer yükselmeleri de çok iyi haber ama asıl bebek haberini almak ve de vermek için sabırsızlanıyorum bende. İnşallah kısa zamanda hepimizin yüzü güler.

özel hastahanede ssk anlaşmalı idi 2 aşılamada sadece çatlatma iğnesini kurum ödedi üçüncüde onuda biz ödedik bide tabi aşılama ücretlerinide biz karşıladık. evet yalancının önde gideni hemde, artık katiyyen gitmiyorum o kadına hele eşim okdar hırslı ki yolda görse dövecek o kadını resmen bzi kekledi bizde salaklık ama nerden bilecen bi ümit deyip ne derse inandık doktor sonuçta bide güler yüzlü oluşuna aldandık. daha önce ne doktorlarla karşılaştık baktık bu gülüp hoş geldin hoş gittin deyince aa işte bu dedik...
Ayrıca buda önemli bu kadın benim HSG mi çekti ve beni uyarmadı korunun diye ben o ay hamile kaldım 8 haftalık olmadan kalbi atmıyodu ve kürtaj oldum , film çekilince yumurtalar radyasyona maruz kalıyomuş meğer(ama bunun doktor hatası olduğunu çook sonra burdaki forumları okuyunca öğrendim (ailenden uzakta çevrende kise yok herkesede benim çocuğum olmuyo bana bi doktor tavsiye edin diyemiyosun , ben bunları yaşayarak öğrenmek zorunda kaldım malesef(
ilk çocuk yapmaya karar verdiğimize yine böyle özel bi hastahanede densiz bi doktora gittim eşimin sperm sonuçlarını görünce ne dese beğenirsin kızım senin eşinin ciddi problemi var git onları hallet bana öyle gel dedi bende üroloji doktorumuz değerler normal dedi 20 milyonu normal kabul ediyolar sanırım.ben ürolojiden anlamam ben kadın doğumcuyum diyo bide ayyy ne kötü oldum ağlamamak için kendimi zor tuttum ben kendi problemimi kendim halledeceksem sen niye doktor oldun.
immocum inan ben senden çook ümitliyim ilk müjdeyi senden alıcaz inşallah:) şuan sizin sayınız morfolojiniz süper sendede bi sorun yok şükür daha ne olsun biraz rahat olmaya çalış herşey güzel olacak SENİN AZMİN VE GAYRETİNLE:)

Son düzenleme:

hayatım özel hastane ssk anlaşmalı olsa da siz devlette olan hakkınızı kullanmamışsınız sanırım. çünkü kullanmak için önce bir eğitim araştırma hastanesinden kurul raporu çıkartıyorsun. bu raporla devlet sadece iğneyi değil tüm ilaçlarını ödüyor (yani sen de katkı payı veriyorsun ama daha az ödemiş oluyorsun) işlem için de devlette para ödemezken, anlaşmalı özellerde sadece bir miktar fark ödüyorsun yani tamamını ödemiyorsun. eğer öyleyse gidip devlette rapor çıkartıp 2 kere da aşılama deneyebilirsin. ya da daha önce sgk anlaşmalı hastanede aşılama denediğin için direkt tüp raporu verebilirler.
anlattığın doktora harbi sinir oldum. maalesef öğle haysiyetsizler bizim de karşımıza çıktı durdu. halbuki bu çocuk meselesi en nazik konu. insanların en duygusal olduğu, moral motivasyonlarının bir tek sözle bile en çok etkilendiği mevzu. bana kalırsa bu alanda çalışan doktorların mesela bir otopediste, bir nöroloğa göre hal ve tavırlarında çok daha dikkatli olması gerekirken, sanki bütün gıcıklar bu alanı seçmiş. üroloğa gidiyorsun ayrı gıcık, jinekoloğa gidiyorsun ayrı gıcık, hep bir ters hal hareketler... geçende hastaneden dönerken eşim dedi, "bu infertiliteyle ilgili çalışan doktorlarda her halde zamanla bir tanrı kompleksi oluşuyor o yüzden hep böyle arızalar" diye.
o ters ters doktorlardan sonra da işte 2 güler yüze aldanıp her yalana kanıyoruz bir de. aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen sakal resmen.

çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
sabırsızlık hat safhada. eşim "Allah bebişimizi bir versin doğduktan sonra lohusalık vs de geçince hemencecik ikinciyi denemeye başlayalım, bir daha aynı sıkıntıları yaşamayı beklemeyelim" diyor. ben birincisi olsun diye hergün dua ediyorum o ikinciyi gözüne kestirmiş. olmuyor diye canını sıkıyor üzülüyor filan ama bana nazaran çok daha pozitif düşünebiliyor gerçekten.

canlarim nasilsiniz. geriye sayip duruyorum . test bana bakiyor ben ona. ilk defa yapicam yaparsam tabii. son 5 gün. immo sen ovulasyondan kac gün sonra yapmistin? nasil hesaplamistin? ben yapsam cikar mi ki ya ? ya cikmazsa :18:

canlarim nasilsiniz. geriye sayip duruyorum . test bana bakiyor ben ona. ilk defa yapicam yaparsam tabii. son 5 gün. immo sen ovulasyondan kac gün sonra yapmistin? nasil hesaplamistin? ben yapsam cikar mi ki ya ? ya cikmazsa :18:

canım ben ovulasyon testi de kullanmıştım bu ay o yüzden günü net biliyordum. ovulasyonumun üstüne 14 gün saydım yani hamileysem 14. gün olacaktı gebelik testini yaptığımda. bence bu kadar germe kendini. normalde adetin kaç günse en erken 2 gün kala falan yaptığında belli oluyor yani 3 gün daha bekle istersen. ayrıca negatif çıkarsa da dünyanın sonu değil ya. bunun gelecek ayı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…