Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
immortalbeloved selam nasılsın? Dün iş çıkışı aradım bizim laborotuarı ama akşam bağlanıp yazamadım. Şimdi öncelikle bizimle başından beri ilgilenen hatta sayımı yapan kız sağolsun çok iyi niyetli ama biraz ezberci ve düz mantık. Yani diyorum ki bizim testte neden WHO değerleri ve Total sperm sayısı yer almıyor? Aa olur mu total var hemen söyliyim diyo tpmms yi söylüyo. Hayır o değil konsantrasyon (ml) un hemen üstünde yer alması gereken asıl Totali soruyorum diyorum. Hatta bizim bi arkadaşın test sonucu 1 koca sayfa benimkinde hiçbir detay yok kruger istemesem ne yazıcaktı ki ayrı ayrı para ödedik diğer standart değerlerneden yok acaba diyorum o zaman kruger değerleri olmazdı diyo. Ve inatla bizim sistem bu şekilde döküyo sonuçları doktorlar bu şekilde istiyo ve gereken tedavi için bu sonuçları yeterli buluyorlar diyo. Peki diyorum bu konsantrasyon ml deki spem sayısı mı diyorum evet diyo o zaman ml de 15.000.000 varsa 3 ml de 45.000.000 oluyor öyle mi diyorum yani diyo anlamıyo inatla bana tpmms nin formülünü veriyo ki ben onu zaten öğrenmiştim bi şekilde. Sonuç olarak konsantrasyonun ml deki miktar olduğu konusunda mutabık kaldık ve hız morfolojiye de söylediğine bakılırsa totale göre bakılıyormuş, belli ve asıl değerleri bilgisayara girince hareketsizi otomatik hesaplıyor diyo artık ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemedim tabi bu kadar güvensiz konuşunca.

hayatım yumurta takibinden bahsediyorsun. bunu bütün doktorlar yapıyor. (devlet hastaneleri de dahil) benim gittiğim zeynep kamil eğitim araştırma hastanesinde bir çok kişiye yapmışlardı da onlardan bilgi aldım ben de. genelde adet düzensizlikleri olup da farklı günlerde ovulasyonu olan kadınlarda, sebepsiz infertilite sorunlularda çok yapılıyor. aşılama gibi hormon iğneleri vermeden kendi kendine gelişen yumurtana ultrasonla bakıyorlar. belli bir büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğnesini vuruyorlar. böylece yumurtanın çatlayacağı gün ve saati biliyorsunuz. yani günü kaçırdım diye bir derdin olmuyor. bir de biliyorsun bazı kadınlarda yurmurtanın çatlamayıp, yumurtalıkda kist oluşma durumu olabiliyor. onlarda da sık sık uygulanıyor. aklında olsun bu büyük bir işlem falan değil sakın bu işlem için büyük paralar vermeyin. özelde de bir muayene parası ve bir de iğnenin parası veriliyor.
evicap da zaten e vitamini. yani doktor size sadece e vitamini vermiş. zaten kusura bakma ama bu doktorlar artık başka bir şey bilmiyor diye düşünmeye başladım. ver e vitaminini yolla hemen. ama sperme c vitamini de lazım, çinko da lazım, selenyum da lazım, b6 lazım, b12 lazım, folk asitte lazım. hepsi ayrı ayrı bir şeyini düzeltiyor. o yüzden sen tek e vitamini yerine bir multivitamin mineral kullan lütfen. burada one a day kullanıp memnun kalanlar var, pharmaton kullananlar, ben eczacıbaşı multivitamin minerali beğeniyorum(biraz zor bulunuyor ama internetten alabilirsin ya da eczacılar yoksa bile getiriyor) yani farketmez ama illa ki içinde diğer vitaminlerle selenyum ve çinko olan bir şey alın.

hayatım bu kız laborantmı? bir üstü falan yok mu? ona bir daha sorsanız? olurmu öyle şey canım, hani bizim yürüttüğümüz fikirden ötesini söylememiş. Ne demek bilgisayar öyle döküyor? sen necisin orada? yaptığın şeyi bilmiyormusun?totalle tpmms apayrı şeyler. total sonuçta bir ejakülasyonda hareketli ya da hareketsiz fark etmez toplamda kaç sperm çıkıyor. yalnız dün akşam şu tpmms formülünü geri işlem yapayım dedim. ml'deki sperm sayısı x ileri hız x toplam ml=tpmms sonuç olarak hakikaten ml'deki sayı 15m çıkıyor. yani sizin totalde 45m sayınız, 4,5m de hızlı hareketliniz var. bu durumda gözün aydın demek lazım:) yazlnız bu laboratuara çok güvenmeyin. ml olarak da ilkinde 2, ikincisinde de 3 çıkması yani sayıların fazla kesin olması dikkatimi çekti. hani sanki özel olarak ölçüp tartıp vermişin gibi. bir küsuratı falan yok. benim eşimde hep bir küsurat oluyor. bunların bu kadar net sayı yazması(yani hiç ondalığı olmaması) fazla tesadüfi değil mi?

iyi ama özel hastaneye gidersek nasıl tek muayene ücreti ve çatlatma iğnesi ücretiyle yırtacaz anlamadım. sonuçta yumurta takibi yapılacaksa 10 belki 15 belki daha fazla gitmek gerekecek doktora yumurtayı kontrol için yani.

Valla bi tek de bu kız ilgileniyo ama ben anlamıyorum aynı zamanda nasıl hem ilgli hem de bilgisiz olabiliyo Sistemimiz böyle doktorlar da bu şekilde istiyo diyo başka da bişi demiyo. Bence de bu tpmms denen değer ml konsantreye göre hesaplandığına göre totali de biz doğru hesaplıyoruz bütün örnek testlerde de volümXkonsantrasyon olarak hesaplanmış görünüyo ki mantıken en basit orantıyla da böyle olması lazım ama işte bunlar sinir bozmak için mi yapıyo anlamıyorum ben. Bi de zaten konsantrasyonun referans değerinden de belli aslında ml ölçtükleri. Yani bizim ilk testte 14.000.000 olan konsantrasyon şimdi 15.000.000 olmuş az görünüyo ama volüm 2 den 3 e çıktığı için hem 2.800.000 olan tpmms 4.500.000 olmuş hem de testte yazmasa da total 28.000.000 den 45.000.000 a çıkmış oluyo yani 17.000.000 bi artış var aslında, bu volüm olayı baya etkilemiş ama işte neden o kadar net ve küsüratsız yazıyo bende anlamış değilim yani. Ama bi daha ki testi başka yerde ve sora sora o da çıksın bu da çıksın diyerek yaptırıcam yeter kafa patlattığım bunlar yüzünden.

hayır devlet hastanesinde bedava yaptırıyor falan olsan sineye çekersin. aman zaten bu kadar olur dersin. ama dünya kadar para verdiysen pardon ama alaka beklersin, doğru dürüst bilgi versinler istersin. neyse hayatım en azından o kadar emeğin boşa gitmediğini geç de olsa öğrendin artık bir oh çekebilirsin. benim anlamadığım q10 ler sizde nasıl olup da hızı yükseltmemiş. hani hep diyorum bizde her daim aldığımız mg'a göre etkisini görüyorum. azalttıkmı hız hemen düşüyor çıkarttıkmı hemen yükseliyor. acaba yanında yeterli omega almadığınız için yeterince emilmedi mi? ya da sayı yükseldi diye hız yetişemedi mi? ya da varikosel mi engelliyor? bir sürü soru oluştu kafamda.

dediğin gibi omegayla alakalı olabilir. bizde q10 u tek başına kullandık sayıda bir artış olmadığına inanıyoruz. biz de omega vs kullanmamıştık.

Aynen biraz olsun sevindim açıkçası öyle ya da böyle hız değilse bile sayı da belli bi düzelme olmuş en azından. Ama dediğin gibi hız nasıl hiç değişmedi onu bende anlamadım yani ne biliyim ileri değişmese bile yavaş artar en azından ama bizim ilk teste göre hareket tıpa tıp aynı yerindeler biraz artmış sadece o da sperm sayısındadır kesin. Biz sadece evicap ve Coq10 bi de 3 ay trental kullandık 3 ay dolunca trentalı bıraktık ve ekstra hiçbir vitamin eklemedik keçi boynuzunu bile çok istiktrarlı kullanamadık ama ben yine de Coq10 sayı yerine hızda fark yaratır diye bekliyodum bende çok şaşırdım o yüzden. Şimdi daha yeni yeni omega 3, folik asit ve çinkoya başladık bi de trental yerine daflon alıcam varikoseli de unutmamak gerek sonuçta bakalım onlarla beraber olunca Coq10 da belki daha iyi etki yaratır da harekette de bi değişiklik görürüz bu sefer.

valla sayıdaki iyileşme bence gayet iyi. sen de biliyorsun doktorlar devamlı varikosel varsa sayı ve morfoloji artmaz gibi saçma bir iddiadalar. ki trentalı bir süre önce bıraktığınız halde, üstelik de q10 ve evikap harici bir şey kullanmadığınız halde sayının %50den fazla artması bile bu iddiayı çürütüyor. başka başka şeyler de kullansanız kim bilir ne kadar artacakmış. 4,5m hızlı da yine az değil. kimbilir belki bakarsın bu ay mutlu son olur da artık bir şey gerekmez:) 3 gün mü kaldı? soğukkanlılığına da hayranım. ben 2 gün kala test yapmaya başlıyorum dayanamayıp:)

hayır hayatım, her defasında muayene olmuyorsun, dolayısıyla muayene parası kesmiyorlar. zaten her gün de gitmiyorsun. onlar gününü biliyor. 1-2 defa daha çağırıp sadece ultrasonda yumurta ne kadar gelişmiş bakıyorlar. o sonraki gidişler kontrol sayılıyor(muş. benim gittiğim hastanede öyleydi en azından. tabi senin gittiğin hastane para alcam der o başka) mesela doktor adetinin 1. günü bakıyor folikülleri görüyor.yani belli o ay ovülasyona hazır yumurtalar var. sonra mesela 10. gün gel diyor bir daha gidiyorsun hangisi ne kadar büyümüş bakıyor. boyutundan falan da ne zaman çatlatmaya hazır hale gelir anlıyorlar. diyor ki şu gün gel iğneni vuralım. ha tabi yumurta üretiminde ve gelişiminde sorunu olan bir kadınsan elbette daha fazla gidiyorsun. mesela ben hastanede bir kadınla tanışmıştım, kadının adetleri 2-3 ayda bir geliyormuş. zaten tuhaf bir tüylenme sorunu falan da vardı. belli ki hormonlarında falan da bir şeyler sorunluydu. ilk muayenesinde yumurtalıklarında hiç folikül görünmemiş. hormonları düzenlensin, yumurta üretsin diye bir ilaç vermişler. kadın 2-3 günde bir hastaneye gidiyordu doktor ultrasonda bakıp yok yumurtan daha oluşmamış deyip yolluyordu. ben tanıştığımda böyle 1 aydır gidip geliyordu. ama senin bildiğim kadarıyla böyle bir sorunun yoktu o yüzden o kadar çok gidip gelmeni gerektirceğini sanmıyorum. ama sana şunu söyleyeyim bu yöntem daha çok kadında düzensiz adet, yumurtlama olunca falan uygulanıyor. erkekte sorun varsa çok faydası olacağını sanmıyorum. aklınızda kalmasın yaptırın ama hani aşılamaya alternatif bir şey değil. çünkü aşılamada spermleri yıkayıp bir sıvının içine koyuyorlar. o sıvı hareket kabiliyetlerini artırıyor. sonra da şırınga gibi bir şeyle rahmine girip tüplerin oraya bırakıyorlar. yani sperm kendi kendine olabildiğince az yüzüp, yumurtayla olabildiğince yakın mesafede buluşuyor. yani ikisi arasında dağlar kadar fark var bil ona göre yaptır. yoksa basit bir ovulasyon testi de sana sonuçta yumurtanın çatlayacağı günü gösterir.

ovulasyon testi aldık hem de çok fazla aldık canım geçen ay hemen hemen hergün yaptım testi. sadece adetin bittiği ilk 2-3 gün yapmadım bir de adetime az kala 2-3 gün yapmadım. ama testte pozitifi hiç görmedim. yumurtluyor muyum yumurtalarda bir problem mi var diye kafam karıştı o yüzden bunu yaptıracaz. elbetteki aşılamayla bir değil bu ama aşılamada hamile kalma ihtimali de çok yüksek değil sonuçta. eğer ki biz yumurtlama zamanını tututturamıyorsak veya yumurtalarda oluşum veya çatlama aşamasında sıkıntı varsa diye bunu deneyeceğiz. bu da olmazsa aşılamaya başlayacağız zaten gelecek ay.

ha bir de bugün doktora gittik. arkadaşlara sordum 2 kişiyi tavsiye ettiler onlara gittik. birincisine telefon etmiştik tercih ettiğimiz oydu. tamam gelin dediler. gittik doktorun öğleden sonra ameliyatı varmış da bugün muayene etmeyecekmişmiş. iyi bi kavga ettik telefonda niye söylemiyosunuz terbiyesizler diye. sonra madem bu olmadı diğerine gidelim dedik orda da doktor burada mı dışarı mı çıktı diye birbirlerine sormaya başladılar. sonra odasına telefon ettiler yardımcısı çıktı çıkarken de bişey söylemedi demiş bunu bize söylüyolar belki 1 buçukta gelir diyo utanmadan da. eee ne biçim hastanesiniz siz doktorunuzdan haberiniz yok. ikisi de özel hastane para verecez paramızla rezil olucaz.

Son düzenleme:

evet ovulasyonda böyle bir belirsizlik varsa haklısın muhakak dene. bu işlemi normal bir doktor da yapıyor. ultrasın cihazından başka bir şey lazım değil. yani illa ki hastane ortamı gerekmiyor aklında olsun. 2 doktor da tam rezaletmiş ama... maalesef artık sağlık sektörünün iyice kalitesi düştü.

Ah biraz da şu hareket artsaydı çok iyi olacaktı ama şans işte biraz daha takviye alsaymışız keşke hatta sana söylüyodum hatırlıyo musun biz ne kadar az şey kullanıyoruz size göre diye. Ama işte ilk acemilik diyelim bi de Coq10 a çok bi güvendim ama bence de o ek takviyerle daha da bi etkileşime giriyo sanırım, belki sonuçta hücreler yenileniyo sperm artıyo ama işte hareket için daha çok enerji gerekiyo. Buarada inan hiç soğukkanlı değilim aslında içim içimi yiyo ahh keşke tutturmuş olsakta gerek kalmasa diye, hatta sırf bu yüzden diğer takviyeleri almadım beklemedeyim:) Normalde 23.ünde regl olmam gerek yani 3 gün kaldı ama ovulasyon testine bakılırsa en koyu olduğu zaman daha önceydi yani 21-22 sinde de olabilirim ah olmasam da gebelik testine yapsam ah bi de pozitif çıksa daha ne isterim:)))

Son düzenleme:

evet içeriğine internetten de baktım canım çok zengin gerçekten ama evicapa göre e vitamini daha fazla demen kafamı karıştırdı şimdi. eşim hem klomen hem evicap hem de bunu kullanınca bir yan etkisi olmasın sakın? bunların yanısıra daha önce önerdiğin ısırgan filan onu da yiyecek. sabahları da süt bal yumurta karışımına devam edecek. bir sorun olur mu ki?

insanlar bozulduğu için meslekler de bozuldu haliyle ama doktor apayrı geliyor insana. çocukluğumdan beri çok önemli olduğuna inandığım ama hiçbir zaman saygı duymadığım (doktorlar saygı duymama müsaade etmediler) bir meslek. hem direk sağık sorunuyla gittiğin için hem de hipokrat yeminleri yüzünden bu mesleğin bozulmasına daha çok tepki veriyorum sanırım.

bunu içti mi artık evikap içmesine gerek yok çünkü evikapın içindeki kadar e vitaminini 400iu bunun içinden almış oluyor. malum bu tür multivitaminlerin iyiliği, e vitamini için evikapı, c vitamini için ayrı bir vitamini, selenyum, çinko için ayrı bir şeyi kullanıp bir avuç hap yutmanı engelliyor. tek bir dozla ihtiyacın olanları mideni harap etmeden alabiliyorsun. biz o yüzden başından beri böyle hepsi bir arada multivitamin minerallerden kullanıyoruz. ama sonuçta istersen sen yine de doktorunuza bir sor. ben mantıklı olanı söylüyorum ama hani belki onun başka bir düşüncesi vardır. diğer yandan eşinin zaten hali hazırda bir böbrek karaciğer sorunu yoksa bir şey olmuyor.
bu arada dikkat edin bazı sütlerin(ve süt ürünlerinin) içine hem ucuza mal etmek için, hem de uzun süreli dayanıklılık için solitin diye bir madde koyuyorlarmış. içindekiler kısmına da yazmıyorlarmış. bu madde çok zararlı bir şeymiş. böbreklere ve sinir sistemine zarar veriyormuş. aşağıda aldığınız süt ürünlerini nasıl test edebileceğinizi kopyaladım.

Aldığınız sıvı ürünler (süt, ayran, sütlü çikolata vs) için şu yolu
izleyebilirsiniz bir metal'i (çatal,kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın
ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın, metali
çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz
topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz
eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir
tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.

Hakikaten de bu benim başıma bir kaç ucuz markada geldi.sütü fincanla mikrodalgaya koyuyordum kaynıyor, kesilmiyordu ama içine metal kaşık koyup karıştırınca bir süre sonra her halde kaşık ısındığından topak topak oluyordu.ama süt kesilmesi gibi de değildi. süt kesilince kalanı yoğurdun suyu gibi olur bunda normal sütün içinde topaklar yüzüyordu.

verdiğin bilgiler için çok sağol canım. süt ve bal olarak ucuza kaçmıyoruz pek bilindik kaliteli markaları alıyoruz ama yumurta için aynısını söyleyemicem. yarın doktora tekrar gitmeyi düşünüyoruz. bizim için bol bol dua edin. bu arada ramazanınız hayırlı oruçlarınız ve dualarınız kabul olur inşallah.

günaydın immocum nasılsın :) eşim almış deve dikeni,çekilmiş ısırgan tohumunu ve biberiyeyi şimdi saraçoğlunun keçi boynuzu kürü şu şekilde :

Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6–7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

Bu yeni aldığımız biberiye,deve dikeni ve ısırgan tohumunu bu küre hangi aşamada katacağız ,nasıl kullanacağız ya da keçi boynuzu olmadan nasıl kür yapayım rica etsem anlatabilir misin

günaydınnn, kayanama süresi tamamlanıp da ocağı kapatınca koyacaksın. 20 dakika dinlendikten sonra keçi boynuzlarını alıp, otlar için suyu süzeceksin. ben keçi boynuzunu ayrı otları kaynatmamak için öyle yapıyorum ama ayrı yapmak istersen bir kupa kadar suya kaynadıktan sonra atabilirsin. yani birlikte kaynamayacaklar, sadece sıcak suyla demlenecekler. süzüp ister sıcak ister soğuk içirebilirsin. böyle bitkisel çayları içemeyenler de bir yemek kaşığı bala 1 çay kaşığı deve dikeni, 1 çay kaşığı ısırgan tohumu, 1 tutam biberiyeyi ekleyip macun gibi de yedirebilir.
son olarak daha önce dediğim gibi eşinin fsh seviyeleri normalse saracaoğlunun söylediği süreler fazla uzun kalıp fshnin bozulmasına sebep olabiliyor. ilk bir hafta sabah akşam içtikten sonra, dediği gibi 1 er bardakla 1 ayı tamamlayıp sonra ya katnattığınız keçi boynuzu sayısını azaltmanızı ya da gün aşırı kullanmanızı tavsiye ederim. 2. ayda falan da ne olur ne olmaz fshnize baktırın. burada tek tük de olsa fsh aşırı yükseldiği için keçi boynuzundan yarar yerine zarar gören arkadaşlar oldu. tedbirli olmakda her zaman fayda var.

sana da hayırlı ramazanlar canım. inşallah olumlu haberlerle gelirsin doktordan bütün dualarım seninle hatta her zaman burada çocuk isteğiyle dolup taşan herkese dua ediyorum.

bugün doktora gittim ama pek bi gelişme olmadı. spermiogram sonuçlarını gösterdik. tek teste güvenmeyip ikinciyi yaptırdığınız iyi olmuş filan dedi. harekette biraz sıkıntı olsa da çocuk olmasına çok büyük engel değil dedi. sonra alttan baktı bakmadan önce bi resim gösterdi bazı kadınlarda yumurtaların olduğu kısım şöyle olur bazılarında şöyle olur biz buna polikistik over diyoruz filan dedi. işte yumurtların düzensiz bulunduğu bir resimdi. baktıktan sonra da polikistik over var dedi. yumurta tembelliği var dedi. bide hormon dengesizliğinden şüphelendiğini söyledi. ama şimdiden bişey söylemek sağlıklı olmaz adetin ikinci günü mutlaka gelin dedi. ovulasyon testini anlattım yumurtlama zamanını hiç bilemedik hiç pozitif göstermedi dedim. hocam siz öğretmensiniz bari siz yapmayın bunlar hep para tuzağı böyle şeylere güvenmeyin dedi. konuşma tarzı olsun ilgisi olsun bilgisi olsun doktor hoşumuza gitti aslında bakalım. bu ay denemelere devam inşallah rabbim yüzümüzü güldürür de bir sonraki aya gerek kalmadan çocuk sahibi oluruz. olmazsa diğer ay herşey ortaya çıkacak muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…