bugün doktora gittim ama pek bi gelişme olmadı. spermiogram sonuçlarını gösterdik. tek teste güvenmeyip ikinciyi yaptırdığınız iyi olmuş filan dedi. harekette biraz sıkıntı olsa da çocuk olmasına çok büyük engel değil dedi. sonra alttan baktı bakmadan önce bi resim gösterdi bazı kadınlarda yumurtaların olduğu kısım şöyle olur bazılarında şöyle olur biz buna polikistik over diyoruz filan dedi. işte yumurtların düzensiz bulunduğu bir resimdi. baktıktan sonra da polikistik over var dedi. yumurta tembelliği var dedi. bide hormon dengesizliğinden şüphelendiğini söyledi. ama şimdiden bişey söylemek sağlıklı olmaz adetin ikinci günü mutlaka gelin dedi. ovulasyon testini anlattım yumurtlama zamanını hiç bilemedik hiç pozitif göstermedi dedim. hocam siz öğretmensiniz bari siz yapmayın bunlar hep para tuzağı böyle şeylere güvenmeyin dedi. konuşma tarzı olsun ilgisi olsun bilgisi olsun doktor hoşumuza gitti aslında bakalım. bu ay denemelere devam inşallah rabbim yüzümüzü güldürür de bir sonraki aya gerek kalmadan çocuk sahibi oluruz. olmazsa diğer ay herşey ortaya çıkacak muhtemelen.
hayatım doktor ovulasyon testlerine neden böyle negatif yaklaşmış anlamadım. yurtdışında milyonlarca kadın kullanıyor ve sayesinde hamile kalıyor. gayet bilimsel bir yöntem. neyse bunu sonra konuşuruz da senin daha önce tetkiklerin yapılmamışmıydı? yani hormon testi, ultrason falan yapılmadı mı hiç? polikistik over pat diye çıkmazki. daha önceden ultrasonda, tahlillerde belli olur. bir de çoğu zaman aşırı kilo almaya sebep oluyor. yani aşılamayla ilgili gittiğin doktor nasıl olur da şu ana kadar tespit etmez? çünkü hakikaten çocuk sahibi olamayan çiftlerde ilk bakılan şeylerden biridir. inşallah da yoktur. yani varsa teşhis edilmesi önemli ama bir de bununla uğraşın istemem. yumurtalık tembelliği, polikistik overe göre biraz daha kolay tedavili bir şey.
mrb hanımlar .. konuyu bir süredir takip ediyorum baştan sona okuyup notlar aldım ... emeği geçen herkese teşekkürler
ben durumumu özetlemek istiyorum ...3 yıllık evliyim eşimde varikosel var , benim sol tüpüm kapalı ..bir düşük, 3 negetif aşılamam var yaş 31
eşimin son yaptırdığı test sonucu
bu testin hangi yöntemle yapıldığına dair bir ibare yok
volüm:7ml
likefaksiyon süresi:20dk
renk:gri opak
viskozite:normal
agregasyon:yok
jelatin parçacıkları:yok
sperm konsantrasyonu:79 M/ml
hareketlilik+4/+3/+2)
ileri hızlı hareketli+4) %0
yavaş ileri hareketli+3)%67
toplam ileri hareketli: (+4/+3)371M/ejak
morfolojik analiz :%5
yuvarlak hücre :9M/ml
bu durumda ne yapmalıyım ?
25595349 .!.:merhabalar, sperm sayınız güzel ama muhtemelen varikosel hızınızı ve morfolojinizi bozuyor. bence öncelikle varikosele dair önlemler alın. doktorlar eğer ameliyat önermiyorlarsa ve bir ilaç tavsiye etmedilerse l-arginine (bir çok faydasının yanında tüm damarlara ve sirkülasyona faydası var) at kestanesi(içinde aescin adlı madde varikoselli damara direkt etki ediyor) ve bioflavonoidlerden yardım alabilirsiniz (toplardamarlar üzerinde etkileri var. varikosel de toplardamarda olan bir şey. daflon'da portakal kabuğunda bulunan hesperidin ve diosmin adlı çeşitleri, yaban mersini, üzüm çekirdeği,ısırgan tohumunda, biberiyede de başka çeşitleri var) hıza yardımcı olmak için ayrıca muhakkak l-carnitine de kullanmanızı tavsiye ederim.
daha önce gittiğimiz doktor ultrasonla bana baktı sonra da eşimden spermiogram istedi. spermiogram sonucunu alır almaz da eşime "eşinde hiçbir problem yok, sorun sende" deyiverdi pat diye. başka hiçbirşeyle de ilgilenmeyip direk eşimi ürolojiye yönlendirdi. biz de sırf kurduğu o cümle yüzünden vay ayı vay deyip bidaha ona gitmedik. polikistik over inşallah çıkmaz diyecem ama doktor zaten alttan bi makineyle girdi içimde kanca gibi açıldı onunla baktı işte ve polikistik over olabilir demedi polikistik over var dedi. böyle kadınlarda tüylenme problemi sivilce problemi kilo almaya müsaitlik adet düzensizliği geciken adetler ve çocuk sahibi olmada gecikme gibi 5 tane sorun veya bunlardan birkaçı olabilir dedi. ama bunun tedavi edilmesi gereken birşey olup olmadığını söylemedi. bilmiyorum yani nasıl tedavi edileceğini.daha doğrusu doktor bunun doğuştan gelen birşey olduğunu söyledi tedavi edilecek birşeymiş gibi konuşmadı yani. gebeliğe de engel değil dedi ama normale göre biraz daha gecikir vs dedi. adetin 2.gününe bıraktı işte herşeyi. korkuttun beni şimdi ya tedavi medavi diyince, bu nasıl birşeymiş ki
canım pko doğuştan olmaz, zira ergenlik çağı ve yumurtlamayla başlayabilecek bir rahatsızlık zaten. en önemlisi tedavi edilmesi gereken ciddi bir rahatsızlık. burada da bu rahatsızlıktan muzdarip arkadaşların bir yığın forumunu okumuştum. istersen sen de bir göz at. korkutmak için söylemiyorum bil diye söylüyorum. hamile kalmayı da oldukça zorlaştıran bir rahatsızlık. çünkü yumurtaların çatlamayıp kiste dönüşüyor. korkmak çare değil, bilinçlenip bir an önce önlem almak çare. benim bildiğim çocuk istemeyenlerde ekseriya doğum kontrol haplarıyla tedavi ediliyor. çocuk isteyenlerde progesteron hormonu veriliyor, laparokopik müdahaleye kadar gidilebiliyor.
internette bir site buldum epey bilgi veriyor istersen şöyle bir göz at. altta linkini veriyorum. adetin 2. günü git ama sonrasında bence başka bir doktora daha gidip koyulan teşhisi onaylatmayı da ihmal etme.
polikistik over nedir? - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kaan Kocatepe
doktor bize doğuştan dedi zaten hastaneden gelip forumda biraz yazıştıktan sonra araştırma yapmıştım birçok sitede doğuştan olduğu yazıyor. mesela :
Polikistik over sendromu - Pudra.com
Polikistik Over le Yaamak | Hamilelik - Tp Bebek - Doum - Bebek simleri - Bebek geliimi - Bebek Bakm - Bebek Oyuncaklar - Bebek Resimleri - Bebek odas
Polikistik Over
http://www.hastane.com.tr/polikistik-over-icin-en-iyi-tedavi-sekli-nedir-sorusu.html
http://www.kadinlarkulubu.com/polik...over-yumurtalik-tembelligi-yardim-lutfen.html
Polikistik Over (Memurlar.Net - Forum)
gibi daha birçok sitede doğuştan olduğunu yazıyor. yumurtalıklar doğuştan anne karnında oluştuğu için bu durumun da doğuştan olduğu belirtilmiş.
immocum bir sey soracagim. belki konusmussunuzdur bunu da. ama ben kacirdim sanirim. pressed hakkinda ne düsünüyorsun ? yanni bu kadar takviye filan kullaniyoruz da acaba hic kullanmasak direk pressed le daha hizli birsekilde gidiyormus. Sen denedin mi ?
haklısın hayatım ben o kısmını düşünemedim. ilk defa yumurtlamaya ve adet görmeye ergenlik çağında başladığımız için hastalığın ortaya çıkışı yönünden düşündüm. oluşumu elbette doğuştandır. neyse her halükarda çok geçmiş olsun tez zamanda atlatırsın inşallah.
preseed daha hızlı ilerlemesini sağlamıyor. sadece daha kolay ilerlemesini sağlıyor. spermlerin içeride ilerleyebilmesi için, rahim ağzından tüplere kadar olan kısımda belli bir nem ve kayganlık olması gerekiyor. normalde ovulasyon döneminde daha fazla vajinal sıvı salgıladığımızdan dolayı da bu şartlar sağlanıyor. fakat bazen çocuk yapma stresinden, ya da ufacık bir enfeksiyondan bu gerçekleşmeyebiliyor ve spermler de ilerleyemiyor. preseed böyle bir aksilik olmamasını garanti ediyor.yani spermin ulaşacağı varsa engelsiz ulaşıyor. yoksa sperm hızınız neyse o, preseed hızına hız katmıyor. biz son 2 aydır kullanıyoruz ama katiyen bu takviyelerin yerine geçen bir şey değil. keşke olsa, herkes bir tüp preseedle çocuk sahibi olurdu.
immortalbeloved ben bişey sormak istiyorum... l-argnine,l-carnitine ,daflon at kestanesi gibi ürünleri nerden temin edyorsunuz aktardanmı eczanelerdenmi yada sanal alışveriş sitelerindenmi? ben arginin ve carnitin e baktım çook fazla çeşit var kafam karıştı önerdiğin bi marka varmı yada siz hangisini kullanıyosunuz...bu tür takviyelerin bazılarını doktorlarda yazıyomuş arginin carnitin gibi reçeteyle alabiliyomuyuz?
zaten bitki türü ürünler aktardan alınır ama nette hepsinin kapsülleri var ...mesela biberiyeyi ısırgan tohumunu nasıl kullanmam lazım yardımcı olursan sevinirim..
tşk
çok teşekkür ederim ...bugün bu takvilerle ilgili biraz araştırma yaptık eşimle. l- arginine sadece hıza etki ediyormuş öyle okudumdaflon eczanede satılıyor. servier lisansıyla abdi ibrahim üretiyor.at kestanesi ve l-arginine'i gnc marka kullanıyoruz.. l-carnitine'de gnc'de satılıyor ama onlarınki biraz pahalı. sepe natural marka falan alabilirsin en uygun onlar satıyor. sepe ürünleri internette'de satıyorlar, dışarıda hem eczanelerde hem aktarlarda görüyorum. ama gitti gidiyor sitesine falan muhakkak göz at. orada aynı ürünleri daha ucuza satanlar çok oluyor. bu üçünü yurtdışında eşin dostun akraban varsa ve arada gelip gidiyorlarsa onlara da ayrıca getirtmeni tavsiye ederim. hakikaten 4te bir paralara satın alınıyor.bizim öyle gurbetçi akrabalarımız, eşimiz dostumuz çok olduğu için ben her gelene rica ediyorum o yüzden mesela daha buradan hiç l-carnitine almadım. jarrows formula diye bir amerikan markasının özel bir l-carnitine-acetyl l-carnitine-taurine karışımını kullanıyorum. bunları doktor yazsa da hiçbirini devletin ödeyemiyor. aralarında bir tek daflonu belki ödüyordur ama onun da 60 tableti 12 lira. hani doktora gidersin yazar yazmaz uğraştığına değer mi bilmiyorum. deve dikeni, ısırgan ve bieriye gibi bitkisel ürünleri de ben şahsen aktardan alıyorum. koca bir paketini 2-3 liraya almak varken 15-20 liralara kapsüllerini almayı gereksiz buluyorum. kaynamış suya birer tatlı kaşığı atıp çayını içiriyorum. birer çay kaşığı bala karıştırıp yutturmak da bir alternatif.
çok teşekkür ederim ...bugün bu takvilerle ilgili biraz araştırma yaptık eşimle. l- arginine sadece hıza etki ediyormuş öyle okudum
l- carnitin bizim için daha uygun sanırım çünkü sayıda problem yok hız ve morfoloji düşük . daha önceki testlerde hız %15 çıkıyordu hep son test neden %0 çıktı anlamadım perhiz süresi çook uzun olduğundan olabilirmi acaba? .malesef yurtdışında akrabam yok varsada benim haberim yoksiz şanlısınız o yönden ... dilerim rabbim emeklerimizin karşılığını tez zamanda verir bizlerde anne olma duygusunu tadarız
immortalbeloved selam bir umut bekledik ama maalesef dün kırmızı kartı gördük( Hatta cumartesi dayanamadım test yaptım önce test kısmında enine bi kırmızı çizgi oluştu (diyorum hep hiçbirşeyin normali denk gelmez zaten) sonra zamanla dağıldı ve negatifi gördük hemen ertesi gün de tescillendi zaten Buarada ovulasyon testi doğru zamanı göstermiş sanırım hani 1-2 gün önce çizigiyi nispeten koyu gösteriyo demiştim ya o hesaba göre de regl olma günüme göre de asıl yumurtlama günümden 1 gün önce yumurtladım sanırım ve aslında asıl beklediğim gün dışındaki 2 günü değerlendirdik ama yine olmadı maalesef (( Şu andan itibaren diğer takviyeleri de alıp başlıycaz artık. Buarada cumartesi bi eczaneye daha sordum eczacıbaşı vitamini, eczacı kadın öyle bi vitamin yok diyo nasıl olmaz kutusu şöyle falan diye anlatıyorum sistemde yok öyle bişi falan diyo neyse yanındaki kız internetten bakıp buldu depoya soruşturdu gelmiyo demişler neyse bunun üzerine kadın başka bi marka satmak için olsa gerek aa evet şimdi gördüm ama bu sağlık bakanlığı onaylı değil ondan çıkmadı tarım bakanlığı onaylı çok güvenilir olmayabilir dedi eczacıbaşından bahsediyoruz dedim öyle uyduruk bi marka da değil ki yani neyse bunun üzerine araştırdım gerçekten tarım bakanlığı onaylıymış ama Amerika Nutritional Labsde üretiliyormuş sonuçta orda gereken test ve izinleri almıştır diye düşünüyorum. Buarada aklıma takılan başka bişi daha var acaba bende bi hsg çektirsem mi? Doktor en başında önce spermlere bakıcaz orda bi sorun yoksa son olarak Hsg isteriz o son aşama demişti ama biz spermler için uğraşırken bi taraftan ona da bi baktırsak mı ne biliyim belki orda bi sıkıntı vardır bilmedim şu an aklımı bu kurcalıyo:s
immortalbeloved selam bir umut bekledik ama maalesef dün kırmızı kartı gördük( Hatta cumartesi dayanamadım test yaptım önce test kısmında enine bi kırmızı çizgi oluştu (diyorum hep hiçbirşeyin normali denk gelmez zaten) sonra zamanla dağıldı ve negatifi gördük hemen ertesi gün de tescillendi zaten Buarada ovulasyon testi doğru zamanı göstermiş sanırım hani 1-2 gün önce çizigiyi nispeten koyu gösteriyo demiştim ya o hesaba göre de regl olma günüme göre de asıl yumurtlama günümden 1 gün önce yumurtladım sanırım ve aslında asıl beklediğim gün dışındaki 2 günü değerlendirdik ama yine olmadı maalesef (( Şu andan itibaren diğer takviyeleri de alıp başlıycaz artık. Buarada cumartesi bi eczaneye daha sordum eczacıbaşı vitamini, eczacı kadın öyle bi vitamin yok diyo nasıl olmaz kutusu şöyle falan diye anlatıyorum sistemde yok öyle bişi falan diyo neyse yanındaki kız internetten bakıp buldu depoya soruşturdu gelmiyo demişler neyse bunun üzerine kadın başka bi marka satmak için olsa gerek aa evet şimdi gördüm ama bu sağlık bakanlığı onaylı değil ondan çıkmadı tarım bakanlığı onaylı çok güvenilir olmayabilir dedi eczacıbaşından bahsediyoruz dedim öyle uyduruk bi marka da değil ki yani neyse bunun üzerine araştırdım gerçekten tarım bakanlığı onaylıymış ama Amerika Nutritional Labsde üretiliyormuş sonuçta orda gereken test ve izinleri almıştır diye düşünüyorum. Buarada aklıma takılan başka bişi daha var acaba bende bi hsg çektirsem mi? Doktor en başında önce spermlere bakıcaz orda bi sorun yoksa son olarak Hsg isteriz o son aşama demişti ama biz spermler için uğraşırken bi taraftan ona da bi baktırsak mı ne biliyim belki orda bi sıkıntı vardır bilmedim şu an aklımı bu kurcalıyo:s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?