Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kizlar bugün bebegimizi görmeye gittik. cok sükür kesesi ve kendisi yerinde. yerlesmis.

ama buruk bir haber daha aldik. myom varmis bende. hemde 6 ya 5 cm büyüklügünde. iyi haber rahmin icinde degil yani bebegi etkileyecek bir durum gibi görünmüyor.
kötü haber ise büyüyüp büyümeyecegi ya da bebegi rahatsiz edip etmeyecegi ilerleyen zamanda belli olacak.
süreklli gözlem yapilmasi gerekiyor dedi doktorumuz

daha önce ultrason la bakilmamisti. bu ay bakilacakti. sans iste. Hamile kaldim . Bilen varsa yorum yapabilir mi bu konuda

İmmocum çok pardon mesajını gördüm ama cvp yazmak için ancak tekrar bağlanabildim. Bu yıkama öncesi ve sonrası değerlerini ben de duymuştum. Biz hiç yaptırmadıkama yıkama sonrası sadece sağlıklı olanlar kalıyor hatta işlem sonrası hareketleri artıyor diye biliyorum. Şu an sizin sayı da ve harekette artış olduğundan morfoloji de zaten gayet iyi olduğundan ben yıkama sonrası çok büyük bi düşüş çıkacağını sanmıyorum, sadece hareketsiz ve morfolojisi bozuk olanlar ayıklanır gibime geliyor. Hatta bununla ilgili bulduğum bi yazıyı aşağıya kopyaladım. Ama yine de eğer içim rahat etmedi önce bi yıkamalı test yaptıralım diyosan, istersen sizin o tanıdık labaratuara bi sor derim hem onlar da bu konuda bi öneride bulunabilirler. Eğer yapalım bi de o sonucu görün derlerse vakit varken yaptırırsın aklından gitmiş olur.

Aşılama için erkekten alınan semen, laboratuarda yüzdürme ya da gradient adı verilen yıkama işlemlerine tabi tutularak sperm dışındaki tüm salgılardan arındırılır. Böylece şiddetli rahim kasılmalarına sebep olabilen maddeler ve rahimde enfeksiyona sebep olabilecek bakterilerden de temizlenmiş olur. Ayrıca hareketli olanları daha küçük bir hacimde toplanarak hareket oranları da arttırılmış olur. Sperm yıkama uygulaması spermin yumurtayı dölleme kabiliyetini arttırır. Yıkanmış olan spermler, çok az bir miktarda (0,5 cc) kültür sıvısı içine konularak hem sayı hem de hareketliliği artırılmış olarak aşılamaya hazır hale gelmiş olur.

ben de bilemedim ya, bir karar veremedim. bana da çok aşırı bir fark olmaz gibi geliyor ama sonradan pişman da olmayayım diyorum. bir de bizim laboratuara sorduk yıkamalı test için bir yer önermediler. civardaki hastaneleri deneyeceğiz her halde. tabi bir de eşimin ne zaman gönlü olacak bakalım. her şeyin peşinden ben koşuyorum, şimdi bunu da şu gün, şu saatte, şurada randevun var demediğim sürece yaptırmaz. takviyelerini bile getirip önüne koymayınca içmiyor çoğu zaman. bazen tepem atıyor, "bak gör yarın öbür gün çocuğumuza baban senin için hiç bir şey yapmadı yavrum, her şeyi ben yaptım. ona kalsa bugün sen var olamazdın, ne varsa annende var diyeceğim" diyorum. hakikaten eşime kalsa o gamsızlıkla ben menapoza girerim o hala daha rahat ol bekle olur der.

burcos bu miyom mevzunu hiç bilmiyorum. benim bir kaç arkadaşımda ve akrabamda teşhis edildi. kimisi ilaç kullandı kimisi ameliyatla aldırdı ama hamileyken ne oluyor hiç bir fikrim yok. ama doktor telaş etmediğine göre şimdilik bir sorun olmasa gerek. sen içini ferah tut en azından rahim içinde değilmiş. hem belki küçülür gün ola hayrola demişler.

Bence de çok farketmez gibi geliyo ama içime sinmeyecek dersen o zaman yaptırın. Eşim konusunda al benden de o kadar. Bi de buaralar iyice bi moral bozukluğu durumuna geçti bi sıkıntı bi uzuntu kendimi suçlu hissediyorum psikolojisine girdi tam oldu. Aynen bende ilaçları göturup içirmesem içeceği yok yani. Bi de anlatıyorum bak insanlar nerelerden nerelere gelmişler daha düşük sonuçlarla bile hamile kalanlar var diyorum ama işte ne kadarı yeterli oluyo bilemiyorum. Bu son depresif hallerinden yumurtlama günlerini de kaçırdık kesin(

tesekkkür ederim canim diger konulardan bakayim ben bir

ay benim eşim de bir ara öyle bir psikolojiye girdi. hatta işi "benim yüzümden sen de çocuk sahibi olamıyorsun keşke benimle evlenmeseydin" demeye kadar vardırdı. görsen sinirden çıldırmıştım. hem sıkıl üzül, hem de her şeyi benim üstüme yık, kolundan sürümeyince hiç bir şey yapma bu nasıl psikolojidir anlamıyorum ki. benim bildiğim kendini suçlu hissediyorsan daha çok uğraşırsın. hayır bir de sanki aşılama tüp tüm opsiyonları tükettik, ne yapsak olmadı artık pes ettik de öyle konuşuyor. neyse ki bir kaç hafta sonra 15 milyon çıkan spermiogramı yaptırmıştık. yükselmeyi görünce çabucak o pesimist halleri unuttu. sizin de şöyle elle tutulur ciddi bir yükselme daha olsun unutur. ayrıca sık sık henüz önümüzde seçenekler de olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

arkadaşlar merhaba. bugün adetimin ikinci günü diyerek daha önce göründüğüm doktora gittim. polikistik over olmana rağmen hormonların gayet iyi durumda dedi. eşime ürologun neler söylediğini sordu o da anlattı. sonra dedi ki ben aşılamayı öneriyorum. ancak kafama takılan hususlar var, artık kendimizi doktora teslim ettik onun bir bildiği vardır diyerek ona güvenmek istiyoruz. tabii bu arada sizlere de danışmak istedim. bugün ayın 9u adetimin 2. günü. ayın 11inde yani adetin 4. gününde klomene başlamamı söyledi. 5 gün klomen kullan ve ayın 16sına yani adetin 9. günü bir deneme yapın dedi. 17 sinde de buraya gelin sizi tekrar görücem dedi. sonrasında bir iğne var yumurtanın durumuna göre o iğneyi koldan vurduracaksınız dedi. sonra çatlatma iğnesi vuracağım ve 36 saat sonra da eşinizin spermlerini alıp aşılama yapıcaz dedi. kafama takılan konular şunlar : 1. si aşılama yapılırken 2 ayrı iğne mi var? yoksa doktor tek iğneden bahsetti de ben mi yanlış anladım. yanlış anlamış olabilirim tam emin değilim. 2.si çatlatma iğnesi de koldan mı vuruluyor? 3.sü klomen dışında herhangi bir ilaç vermedi, hani iğnelerle birlikte 700 civarı bir fiyata mal olan ilaçlardan bahsetmiştik öyle bişey vermedi hormonlar iyi diye gerek görmedi mi acaba? .4.sü eşim hastane masrafını sordu 150 lira dediler. az olmasına çok sevindik ama bu fiyat da çok düşük geldi bize daha yüksek diye hatırlıyorum.

birşey daha var. adetim çok ağrılı geçiyodu. doktor alttan baktığında çatlamamış yumurtan mı var dedi yoksa dökülmemiş yumurtan mı var dedi tam anlamadım ağrın ondan oluyo geçer dedi. ağrı kesici içiym mi dedim ona bile yok dedi. yaklaşık 10 saattir ağrıdan gözümü bile kırpamadım, artık dayanamaz hale gelince de bir tane maxaljin içtim bi sorun olur mu ki ya

canım merhaba. öncelikle aşılama sürecin inşallah hayırlısıyla sonuçlanır da bebeğini kucağına almak nasip olur. aşılama sürecinde benim bildiğim (ama ben de tam emin değilim, yanlış da olabilir) 2 hatta 3 iğne var. biri yumurtayı büyütmek için, ikincisi çatlama önleyici iğne(yumurta zamansız çatlamasın diye uygulanıyor ama bunu sanırım bazen veriyorlar bazen vermiyorlar, mesela bana vermediler) biri de vakti gelince en son vurulan çatlatma iğnesi. yumurtayı büyütmek için vurulan iğne karından, çatlama önleyici iğne de sanırım kalçadan yapılıyor. çatlama iğnesi nereden oluyor hiiiç bir fikrim yok. aşılamada normalde yumurtalar büyüsün diye puregon diye bir iğne veriyorlar(bana onu verdiler) ama pko sorunu olanlarda ya da hormon sorunu olanlarda puregon yerine sanırım klomen veriliyor. (ben de aşılama başlığında okumuştum) sonra da ovitrelle'le çatlama sağlanıyor. ben 3 kutu puregon, 1 ovitrelle'e sgk raporlu olarak katkı payı olarak 300 lira ödedim. bu ilaçların katkı payı yüzdesi kaç bilmiyorum. bir ara %50 diye duymuştum bu durumda demekki aslında 600 lira tutmuş. yok diğer ilaçlarda olduğu gibi normal %20 ödediysem de 1500 lira olmalı ama bu kadar olacağını sanmıyorum. ama sen puregon yerine klomen kullanacağın için tabii fiyat başka çıkmıştır. bir de mesela ben raporlu olduğum için bütün ilaçları aynı anda yazıyorlar, mesela 3 kutu puregondan daha çok da gidebilirmiş ama artabilirmiş de. keza ovitrelle'i de baştan yazdılar. yani devletin verdiği kontenjanın hepsi bir arada yazıldı. ama sen özelden gittiğin için belki sadece bir kısmını şimdilik yazdılar, gerisini sonra ihtiyaç zamanı yazacaklar.
hastane masrafı da her yerde değişiyor canım. istanbulda bir arkadaş medicana'mıydı medipolmüydü emin değilim, birinde 700 lira ödemiş. burada birinin başka bir hastanede 400 lira ödediğini okumuştum. ama sizin 150 lira hakikaten iyiymiş. millet o paraya spermiogram yaptırıyor. belki bir kısmını sgk'dan falan karşılıyorlardır(doktor ücreti falan) ya da gittiğiniz hastane klasik soyguncu yerlerden değil de düzgün bir yerdir. sonuçta aşılama da atla deve bi şey değil. aslında olması gereken bu ama söz konusu çocuk olunca insanlar her şeyini vermeye hazır olduğu için çoğu yer sonuna kadar seni sömürmeye bakıyor. tüpde de öyle, kimi yer 2500 lira isterken kimi yer 6500 gibi rakamlardan kapı açıyor.arada oluşan 4000 lira neyin farkı hiç anlayabilmiş değilim.

canım doktor her halde erkekti de kendisi adet ağrısının ne olduğunu bilmediği için yok demiş. ya da hafif bir ağrıdır, geçer diye var sayımda bulunmuş. pes yani gelsin kendisi çeksin kolaysa. maxaljin ağır bir ağrı kesici değil, üstelik 1 tek içmişin, bir şey olmaz her halde. bence bu kadar stres yapma, ama için rahat edecekse doktora telefon açıp sor.

merhaba canım inşallah aşılama sürecin güzel geçer ve bize güzel haberler verirsin :) doktorunun klomen vermesi normal bende 3 aşılamamda sadece klomen kullnadım, ( klomenle bile her defasında 6 -9 arası yumurta oluşmuştu)daha sonra yumurtalar istenilen büyüklüğe gelince ovitrelle çatlatma iğnesini kolumdan oldum ertesi gün aşılama yapıldı.
aşılamanın ardından progetan ve koraspin kullandım folik asite devam ettim bukadar ...yumurta geliştirici iğnelerin dozunu ayarlamak zor olduğu için klomen vermiştir çünkü iğnelerin dozu yüksek gelirse çok sayıda yumurta gelişebiliyor buda aşılamayı riske ediyormuş burdaki forumlardan okumuştum
fiyat konusuna gelince 150 tl sadece semen yıkama için alıyorlar doktorunuz size sadece hastahane ücretini söylemiş olabilir labaratuvar ücreti ayrıca alınıyor olabilir ben ovitrelley i raporla 78 tl ye almıştım

merhabaaaa, sana klomen vermelerinin özel bir sebebi var mıydı? bana 3 kutu puregon 300IU verdiler. günde 75IU kullanacakmışım. 3 kutu 12 günde bitecek anladığım kadarıyla. doktor yumurtanın ne kadar tepki verdiğine bağlı olarak bu verilenler artabilir de daha da gerekebilir dedi. yahu şimdi bende de bu doz ayarlaması sorun çıkarmasın, fazla yumurta oluşmasın? koraspin de herkese mi veriliyor? yoksa senin pıhtılaşma sorunun mu vardı?

canım iyi dileklerin için teşekkür ederim. verdiğin bilgiler için de tabii. doktor bayandı ama niye böyle bişey yaptı anlayamadım. 2kere sordum ilacı ama içme dedi. telefon konusu da apayrı bişey zaten doktor hanım telefona çıkmıyor. hastaneye gitmeniz lazım. şimdilik buna devam edicez Allah iizin verir de hamile kalırsam doktoru değiştiricez.

açıklamaların ve duaların için çok teşekkür ederim canım. aynen dediğin gibi klomen verdi ve koldan yapılacak aşıdan bahsetti. başka da işey yokmuş gibi anlattı bunları. fiyata gelince 150 tl dedi doktor eşim de toplam mı 150 diye sorunca evet dedi. bir de eğer aşılama tutmazsa 6 defa deneneceğini söyledi. bunu da ilk defa duydum mesela

merhaba immoo klomen vermesinin bir sebebi varmıydı bilmiyorum açıklama yapmadı sanırım yumurtlama sorunum olmadığından vermiştir ben öyle tahmin ediyorum ...koraspin kanı sıvılaştısın diye kullanılıyor biliyorsun genellikle gebeliklerin ilk başlarında kullanılıyor benim kan pıhtılaşması sorunum yok sanırım oda tedbir amaçlı veriliyor ,çünkü kız kardeşimde kullanmıştı gebeliğinin ilk aylarında
içini ferah tut inşallah herşey yolunda gider dularım seninle ...
immocum ben sana yine bişey sorucam dün benim 10. günümdü reglim 9 gün sürüyor ilk defa test kağıdının üzerindekine uymayıp 10. gün ovulasyon testi yaptım ikinci çizgi siyah denecek kadar koyu çıktı .ben 3 aydır ovulasyon testi kullanıyorum ama bir türlü yumurtlama günümden emin olamıyordum çünkü 24-25. günlerde bile ikinci çizgi silikte olsa çıkıyordu
10. gün yumurtlama için erken değilmi ? kafam okadar karışık ki ne yapsam bilemiyorum bu arada 6 gündür maydonozlu soğan kürü içiyorum 7 gün devam edecem

rica erderim canım teşekküre gerek yok dularımız müşterek ... aşılamada sayı sınırı yok sanıyorum dilerim 6. aşılamaya değil, ikincisine bile gerek kalmaz:)ama 6 defa aşılama yaptırmaya kim dayanır 6ya gelene kadar tüp bebeğe geçmek daha mantıklı bence her defasında hayal kırıklığı okadar can acıtıyor ki (
ben şöyle bişey okumuştum burdaki forumlardan klomeni 6 defadan fazla kullanmak kadınlarda rahim kanserine sebebiyet veriyormuş (ALLAH MUHAFAZA)
150 lira iyi fiyat aslında aşılamanın ederi ancak 150 lira .semen yıkandıktan sonra yapılan işlem çook basit spermi içine enjekte ediyorlar okadar öyle yüksek meblağlar tutacak bişey değil aslında. 1500- 2000 liraya aşılama yaptıran var herkes tuturabildiği fiyatı söylüyor

canım sen yakın zamanda hormon testi yaptırmışmıydın. ovulasyon testleri lh hormonuna duyarlı. silik de olsa devamlı yüksek çıkması lh hormonunun yüksek olduğuna delalet olabilir. bence bir baktır. bir de aşılamanı yeni mi yaptırdın. yani henüz 2-3 ay olduysa belki hala o zaman aldığın ilaçların etkisi vardır. 10. günde çok koyu çıkmasıysa muhtemelen 10. gün yumurtladığın anlamına geliyor. ama bu konuda telaş etme vücut bazen takvimini şaşırabiliyor. bu kendi kendine olduğu gibi içilen vitaminler, yapılan kürler falan da sebep olabiliyor. benim de ovulasyon günlerim normalde asla şaşmazken evelsi ay 17. günde, geçen ay da 11. gün ovulasyon olmuştu, bu ay yeniden kendi kendine 14. güne döndü. ben biraz sıcaklara biraz da aldığım b6 vitaminine yormuştum. istersen bir ay yumurta takibi yaptır için rahat etsin. bu arada kesin biliyorsundur ama maydonozlu soğan kürünü ovulasyondan sonra hamilelik ihtimalin varken aman diyeyim kullanmıyoruz. söktürücü etkisi var düşüğe sebep olabiliyor.

6 defa!!!!!!!!!! yahu devlet bile en fazla 3.den sonra tüpe geçirtiyor. lumeya'ya katılıyorum üst üste o kadar çok klomen kullanmak tehlikelidir...

evet dualar müşterek kendime ettiğim kadar inanın sizlere de dua ediyorum. inşallah tek seferde tutar da diğerlerine gerek kalmaz. ah bi tutsa zaten annemden babamdan dostlarımdan önce burada paylaşıcam bu mutlu haberi. olmayan arkadaşlarıma umut ışığı olur ümidiyle.

6 defa!!!!!!!!!! yahu devlet bile en fazla 3.den sonra tüpe geçirtiyor. lumeya'ya katılıyorum üst üste o kadar çok klomen kullanmak tehlikelidir...

klomen zaten ayın 11 inde başladım 16 sına kadar 5 gün içecem. ayın 17 sinde doktora gidecem. 1 kutu klomen yazmış doktor zaten içinde 10 tane var. onu bile bitiremeden yumurtalamayla ilgili bir sıkıntı olmazsa klomen içmeyi bıraktıracaktır muhtemelen.
kadınlarda durum nedir bilmiyorum bu ilaç konusunda ama eşimin göründüğü ürolog ona klomen verirken 25 gün iç 5 gün ara ver. bu şekilde 3 ay kullan demişti. ciğerle alakalı bir depolama durumu oluyormuş sanırım onu engellemek için böyle bişey söyledi.

hormon testlerimi yaptıralı neredeyse bir yıl olmuştur.benimde kafam bu yüzden karışık zaten hormonlarımda sorunmu oldu diye
daha öncede demiştim yaşadığımız yer büyükşehir ama sağlık sektörü çok geri kalmış , doktor problemimiz var bir süredir hiç gitmedim doktora .eşimin yıllık iznini bekliyordum memleketteki doktoruma gitmek için. cuma günü yola çıkıyoruz nasipse, orda gereken herşeyimi yaptırıp öyle dönecem. son aşılamamı yaptıralı 5 ay oldu ...
herhangi bir ilaç almadım başım ağrıdan çatlasa bile ağrı kesici dahi almamak için çok direniyorum.
bu ay ilk defa reglimin 5. günü bu küre başladım o bile bir etki etmedi yani görünürde bir etki etmedi hormonlarda etkileşime sebep olduysa bilemiyorum.
uyarın için sağol canım. biliyorum, sadece 7 günlük bir kürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…