hormon testlerimi yaptıralı neredeyse bir yıl olmuştur.benimde kafam bu yüzden karışık zaten hormonlarımda sorunmu oldu diye
daha öncede demiştim yaşadığımız yer büyükşehir ama sağlık sektörü çok geri kalmış , doktor problemimiz var bir süredir hiç gitmedim doktora .eşimin yıllık iznini bekliyordum memleketteki doktoruma gitmek için. cuma günü yola çıkıyoruz nasipse, orda gereken herşeyimi yaptırıp öyle dönecem. son aşılamamı yaptıralı 5 ay oldu ...
herhangi bir ilaç almadım başım ağrıdan çatlasa bile ağrı kesici dahi almamak için çok direniyorum.
bu ay ilk defa reglimin 5. günü bu küre başladım o bile bir etki etmedi yani görünürde bir etki etmedi hormonlarda etkileşime sebep olduysa bilemiyorum.
uyarın için sağol canım. biliyorum, sadece 7 günlük bir kürdü
bohemia nerelerdesin? nasıl gidiyor? sizin son durum ne? eşim bugün ya da yarın ne zaman vakit bulursa yıkamalı teste gidecek. bakalım sonuç ne olacak?
bu arada hatırlarsan 1 ay önce falan muhtelif takviyelerin ne sonuç verdiğine dair orantılarla bir yazı koymuştum. orada likopenin olumlu sonuçları çok dikkat çekiciydi. eşim 3 haftadır falan likopen de kullanmaya başladı. bu kadar sürede hemen tam bir etkisi çıkmaz ama iyi kötü bir emaresini de görürüz diye umuyorum.
immo likopen yazısını ben kaçırmışım baktım göremedimdetekrar güncellesen buraya sana zahmet olcak cnm
canım aşağıdaki listeyi daha önce 3 defa yazdım ama bir defa daha yazayım.
Sperm Sayısını yükseltmek için
2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 milyon artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)
Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için
2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Sperm Morfolojisini Yükseltmek için
2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Diğer faydalı takviyeler
Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10
Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!
cnm yaa saol teşekkür ederimm... sizin kullandığınız likopen hapımı markası ne ? nerden aldın cnm..
canım biz yurtdışından aldık ama burada gnc mağazalarında da satılıyor.
GNC - Lycopene (Likopen)
eşim dün gece çalışıyordu. eve zaten 2de geldi. yatıp uyuduğunda 3ü geçiyordu. spermiogram için de bu sabah 9da gelin demişlerdi. uyandırmaya kıyamadım, spermiogramı haftaya aldık. hem yeni kullandığımız şeylerin de etki etmesi için biraz daha zamanımız olur dedik. bakalım likopenin de olumlu etkisini görürsek daha ayrıntılı yazacağım.
canım biz yurtdışından aldık ama burada gnc mağazalarında da satılıyor.
GNC - Lycopene (Likopen)
eşim dün gece çalışıyordu. eve zaten 2de geldi. yatıp uyuduğunda 3ü geçiyordu. spermiogram için de bu sabah 9da gelin demişlerdi. uyandırmaya kıyamadım, spermiogramı haftaya aldık. hem yeni kullandığımız şeylerin de etki etmesi için biraz daha zamanımız olur dedik. bakalım likopenin de olumlu etkisini görürsek daha ayrıntılı yazacağım.
merhaba immortalbeloved. eşinin test sonucunu ben de sabırsızlıkla bekliyorum:)) inşallah sonuç güzel çıkar. aşağı yukarı aynı şeyleri kullanıyoruz. sen güzel sonuç alırsan benim de umudum artacak:)) bu arada ben de GNC' nin acetyl l-carnitine&alpha lipoic acidini aldım. sence iyi midir bu da? günde bir tane veriyorum 500mg. ama sanırım yetersiz. senin verdiğin listede 3gr diyor çünkü.çok takviye kullanıyor diye 1 tane veriyordum ama bari arttırayım. eşim şu anda vemax,one a day men, Q10, l-carnitine ve arı sürü,bal,polen,propolis (bunu hergün kullanamıyor şehirdışına ya da yurtdışına çıktığı için) kullanıyor. sen bir de ace plus selenyum diye bir takviyeden bahsetmiştin. koçak farmanın vitamini mi bu? sen kullanıyor musun? bir şeyler daha eklesem mi diye düşünüyorum takviyelere. o yüzden sana yine çok sordum kusura bakma:)) eylülde de benim eşimin testi olacak. sonuca göre karar vereceğiz biz de artık aşılama yaptırıp yaptırmamaya... sen de inşallah aşılamadan önce hamile kalırsın.. bugün bir arkadaşımın haberini aldım tüp yaptırmaya karar verdikleri ay hamile kaldı. umarım bizim de öyle olur.. neyse... şimdiden teşekkürler yardımların için:)))
cnm bekliyorum sabırsızlıkla sonucunuzu... hayırlısı ne zamansa ozman olsun cnm... burda eczaneye sordum lycopen ve pycgenol yok burda mecbur nettenmi alcaz...
fiyatlarıda biraz tuzlu geldi ,banamı öle geldi anlamadım...
antigone benim eşim l-carnitine ve ala'yı ayrı ayrı kullanıyor. eskiden günde en az 1000mg lcarnitine alıyordu en son sürüyle şey ekleyince günde 500mg'a düşürdüm. l-carnitine vücutta proses edilip spermin hızını sağlayan enerji olarak kullanılmak üzere testiste depolanıyor. 4 aydır kullandığından bugüne kadar herhalde artık bir miktar depolamıştır diye de düşürdüm. ala'yı da omega 3 kapsüllerinde alıyor. bizim omegaların içinde ala ve epa var. ama tek başına ala'da fayda edecektir.önemli olan omega 3 yağlarını düzenli olarak alması. sen de bence şimdilik dozu değiştirmeyebilirsin. o yazıda bu maddelerin tek başına kullanırken ki dozları yazıyor. ama bizler başka başka şeyler de kullanıyoruz. test yaptırdığınızda çıkan sonuca göre hızınızı daha da artırma ihtiyacı duyarsan o zaman dozu yükseltirsin. bu iş biraz dene yanıl oluyor mesela biz sırf o yüzden 2 ayda bir falan spermiogram yaptırıyoruz. hangisi düşük ya da az ilerlemiş çıkıyorsa ona yönelik takviyelerin dozunu artırıyoruz.
biz ace selenyum değil içeriği oldukça zengin bir multivitamin mineral kullanıyoruz. sizin one a day'in içinde de ace selenyumun içindeki vitaminlerden fazlasıyla var. benim ace selenyumu tavsiye etmemin sebebiyse içinde asgari olarak lazım olan 4 vitaminin olması. piyasada çeşit çeşit multi vitamin var, sen ben gibiler kullanıyoruz ama burada çoğu kimse kullanmaktan çekiniyor ya da pahalı geliyor ya da oldukları yerlerde bulamıyorlar. ama ace selenyum nispeten ucuz ve her eczanede bulunan bir vitamin.türk bir ilaç firmasının da olduğu için millet daha güvenle yaklaşabiliyor. o yüzden içlerinde vitaminlere karşı şüphe olanlara en azından bir deneyip a,c,e vitaminleriyle selenyumun işe yarayıp yaramayacağını tecrübe etsinler, işe yarıyorsa bütçesine göre başka bir markaya da geçsinler diye ace selenyum tavsiye ediyorum:)
sizin vemaxın içeriği güzel+one a day+q10+gnc+arı ürünleri zaten dört bir koldan saldırmışın. ben eminim bunlar etkili olacaktır.çünkü biz bunları kullanarak zaten ciddi fayda gördük. eylülde testiniz çıksın (çok meraktaysan 2. ayda da yaptırabilirsin bir ilerleme varsa muhakkak görünüyor) ona göre başka şeyler eklersin.
ben bu ara mademki aşılamaya hazırlanıyoruz şansımız maksimum olsun diye eşime abartmıyorum her şey vermeye başladım. bildik şeylerin yanında amerikadan varikoseline ve semen üretimine yardımcı olabilecek l-glutathione, inositol, beta sitosterol, resveratol gibi türkiye de nispeten hiç adı sanı duyulmamış anti oksidanlar getirttim onları da içiyor. inanırmısın buzdolabımda sebzeliklerden bir tanesi sırf vitamin ve takviye dolu. önceki spermiogramda 50 milyon sayı gördük diye sevinçten oynamıştık şimdi tek derdimiz aşılamada yıkama sonrası maksimum sayıda sperm, maksimum morfolojiyi yakalayabilmek, fire sayısını azaltmak.
bu ay keşke hamile kalsam da aşılama olmasa ben de nasıl istiyorum bilsen. ovulasyon günümden beri karnımda batmalar var bir acaba da demiyor değilim.tuhaf tuhaf da sıcak basıyor.aşılama için gün saydığımızdan gerginlikten tamamen psikolojik de olabilir tabi. yine de bugün kendimi tutamayıp erken sonuç veren testlerden yapayım dedim test bozuk çıktı,iyi mi, hiç çizgi yoktu:))) demek kaderde yokmuş deyip bir kere daha test yapmaktan vazgeçtim.bakalım önümüzdeki günlerde göreceğiz:))
sinemciğim evet bu tip takviyeler türkiyede gereksiz ve aşırı pahalı. ben de zaten o yüzden yurt dışından almaya çabalıyorum. ben likopenin 100 adetlisini(burada gnc 60lı satıyor sanırım) 8 dolara aldım. pycnogenol de 50li kutuda 15 dolardı.allah türkiyeye gelirken üşenmeyip bavulunda getiren arkadaşımdan bin razı olsun, eşime aldığım çeşit çeşit takviyelerin(multivitamin, lcarnitine,q10,omega,l-arginine gibi bildik şeylerin yanında sürüyle bu tip az bilinen şeyler de var) 3 aylık dozu 250 lira falan tuttu. o yüzden benim tuzum kuru sen bana bakma, aşırı bir paraya mal olmadığı için okuduğum her şeyi deniyorum. ama takviyelerin burada ne kadar pahalı satıldığını bildiğim için de kimseye aman hemen alın demiyorum da. bakalım biz deneyelim,şayet işe yarıyorsa yani dikkat çekici bir fayda yarattıysa ve verilen paraya değecekse zaten duyururum.
çok teşekkürler immortalbeloved. senden yine faydalı şeyler öğrendim:)) omega 3ü hatırlatman iyi oldu.onu da ekleyeyim hemen. mırın kırın yaptığı için hep azar azar ekledim ama artık hiç sesini çıkartmıyor verdiğim vitaminlere. çünkü artık o da faydasını hissediyor. saçlarının kalitesi bile değişti:)) adamın saçları,gözleri parlıyor:)) zaten söylüyorum ona da seni gençleştiriyorum diye:)) ama sanırım kendimi ihmal ediyorum ona bakarken!!! kendime de bir vitamin alayım bari folic acidin yanında. küçükken seven seas alırdı annem bize balık yağı olarak. onu mu alsan acaba eşim için? sen ne kullanıyorsun? bu arada sen düzenli olarak keçiboynuzu kürü uyguluyor musun? ben sadece geçen yıl ameliyat sonrası düzenli olarak 3 ay uygulayabildim. sonra eşim sürekli gidip geldiği için hep yarım kaldı ben de vazgeçtim. sence çok gerekli mi bu kür? yoksa vitamin takviyeleri bu eksiği gideriyormudur?
bu ay ben de aynı senin gibi hissediyorum.karnımda batmalar,terlemeler... bi tuhaf hissediyorum. ama kesin psikolojiktir. ümitlenmiyorum o yüzden:)) işimi kış tutuyorum, yaz çıkarsa bahtıma:)) neyse, inşallah müjde veririz birbirimize bu ay bir mucize olur da... tekrar teşekkür ederim yardımların için.. görüşmek üzere.
evet cnm yaa burda fiyatlar uçuyo resmen sömürüyolar bizi ... geçen ayda baya yüklendik buay onun sıkıntısı var biraz...bu ayda proxeed ve 4lü bal aldık tekrar...
ben ankaraya gidicem gelcem ordada gider biraz geldiğimdede erzuruma gidicez :44::44::44::44: düşün düşünolmuyo böleee...
hakkımızda hayırlısı bişeleri gözden çıkardık artık tek bebiş olsunda herşey gelir geçer... sıkıntıda gider parada olur.... allah para ile halledilcek dert versin tek...
Merhaba arkadaslar,
Esimin sperm sonucu;
Sonuc. - Normal degerler
Volume. 4-- 1,5 ml
Sperm kons. 17-- 15 milyon
Morphologi. 2-- 4%
toplam motilität. 35--
Motilität 30-- 32%
Bu sonuclara Gore Doktor asilama, ardindan tup Bebek dedi
Tabi biz dogal yollardan olsun Istedik ama Kismet.
Neler tavsiye edersiniz?
Tesekurlerr
merhabalar, 17 milyon çok kötü bir rakam değil. üstelik bir kaç vitamin mineral ve kürle kolaylıkla çoğaltılabilir. fakat morfoloji %2 çok düşük. bu morfolojiyle aşılamada başarılı olmanız zora girer. zira %4 çok kötü, %4-14 arası kötü, 14 ün üstü normal morfoloji. dolayısıyla %14e ne kadar yakınsan o kadar başarılı olman mümkün oluyor. ayrıca bu morfolojiye sebep olabilecek varikosel ihtimali de araştırıldı mı? bir de motiliteyi hızlı hareketli, yavaş hareketli ve yerinde hareketli olarak vermemişler mi? sanırım %30 olarak verdikleri ileri ve yavaş toplamı. bunu da en azından %40 yaparsanız doğal yollardan daha fazla şansınız olur. test sonuçlarından yurtdışında olduğunuzu tahmin ediyorum. şu durumda 1-varikosel var mı diye bakılmadıysa baktırın(elle muayene, ultrason, doppler vs yöntemlerle) 2-varsa ameliyat gibi bir opsiyonu düşünün 3-yoksa ya da var da doktorlar ameliyat önermiyorsa bence arı sütü, polen, propolis kapsülleriyle, içinde a,b,c,e vtaminleri, folik asit, çinko ve selenyum olan bir multi vitamin ve minerale hemen başlatın. varikoselin olup olmamasına göre zamanla başka takviyeler de eklersiniz.
Tesekurler cevabiniz icin..
Evet Morphologie %2 ama olmasi gereken deger %4 olarak verilmis.% 14 lük degerden bahsedilmiyor.
Motilite ise a+b sonucu, ama birde toplam motilite var o ise 35.
Yapılan muayenelerde başka birşeyi çıkmadı. Bu sonuclara göre tedaviye başlamamız söylendi. Aşılama..Tüp bebek..
Biraz daha eklemem gerekirse;
Esim 5 gün aradan sonra başka bir merkezde tekrar test yaptırdı.
Sonucları;
Hacim 4 ml, top.Sperm sayı 60 milyon ,, top.kalitesi %90 ,, morfoloji %2 normal ,, kafa %55 -boyun %35- kuyruk %8 ,, motilite ileri hareket %35, yerinde %25, hareketsiz %40..
Vee bu sonuclara göre; doktor çok iyi ve hicbir sorun olmadıgını, benden kaynaklı sorun olduğunu beyan etmiş.. Celiski, celiskii.
İlk test sonucu yazdığım yerde esimle aynı zamanda bende tekrar testler yaptırmıştım. Test sonuclarımın hepsi normal degerde çıktılar. Yani diğer merkez bende olabileceğini söylemiş, çünkü hiç yaptırmamış gibisine esim diğer tarafta test yaptırdı.
Tabii bunun oncesinde var aslında, 2 yıldan beri korunmuyorum ve esim ilk testini gecen sene yaptırmıştı hersey normal dediler.
O zamandan beri hep beni üzerimde tedavi yapıldı; aradan 1 sene geçtikten sonra gelin dediler, okey öylede yaptım. İlk doktor clomen hapı verdi 2 ay kullandım ( hiçbir test yapmadan, kan testi gibi).
Sonra başka doktora gittim ve burad prolaktinim ve guatr yüksek çıktı. Hemen İlaç tedavisine başladım ve normal degerlere indi.
Aralık ayından beri oldu olacaktı ama olmadiben tekrar doktor değiştirmeye karar verdim ve burası tüp bebek merkezi ayrıca, burada tekrar yapılan testlerde benden değil, kesinlikle eşimden kaynaklı dediler. Bu sefer esim hemen ardından başka merkeze gecti ve ondan olmadıgını söylediler. Herhalde bize başka bir doktor daha görünüyor :44: gittiğimiz her iki laboratuarda kendilerinden emin ve en iyisi. Bilmiyorum, 1-2 ay beklemelimi aşılamaya gecmelimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?