Teşekkürler, dediğim gibi başka proflarada tabi başvuracağız. Bir kez daha anlıyorum ki hiçbir tedavide tek bı doktora güvenilmez.
Kaan beye direk mail mı atıyoruz ? Ne seklde ulaştırıyorsunuz?
kızlar adetin başlangıcının 9. günü doktora gittik. doktor 14mm boyutunda bir yumurta var. yumurtanın döllenebilmesi için en ideal boyut 20 mm dir dedi. ama en az 16 mm olması gerekir dedi. bence bu ay aşılama yapmayalım büyük ihtimalle tutmaz paranız boşa gider dedi. ama belli olmaz siz yine de bu ay ayın 20-22-24-26-28-30 günlerinde deneme yapın dedi. kesin olur ya da kesin olmaz diyen doktor yanılır ben sadece size ihtimallerden bahsediyorum dedi. gelecek ay klomeni sabah 2 akşam 1 kullanırsın yani 1 doz arttırırız yumurtanın daha çok gelişmesi için dedi.eğer normal yolla bu ay hamile kalmaz da adet olursan adetin 2. günü tekrar gel bi göriym dedi. iyice sinirlerim bozuldu artık ya
evet canım direkt mail adresinden ulaşıyor herkes. ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ websitesi. herhalde orada vardır adres.
Selamm.. Evet kaan bey mailimi cevaplamış sagolsun :)
Ona gorede sperm degerleri normal. Hatta kopyalayip, Yapistiriyorum:
"Sperm değerleriniz doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ama 1 yıldan fazla süre beklemenize rağmen çocuk olmamışsa, şansınızı artırmak için bazı önlemlerin alınması faydalı olur. Bunların başında varikosel denilen damar genişlemesinin varlığı, enfeksiyon, hormonal bozukluklar gelir. Eğer bunlar varsa, düzeltilerek şansınız da artırılabilir. Sonuçta, beklemekle her ay doğal yolla çocuk sahibi olma olasılığınız %3'tür. Aşılama (IUI) yapılırsa bu %10'a çıkar. Tüp bebek başarısı ise %50 civarındadır. Sperm kalitesini artırmak için de bazı destek tedavilerini öneriyorum. Netice olarak, varsa varikosel ameliyatı olup, destek tedavisi de alarak doğal yolu bekleyebilirsiniz. Ama şansımız fazla olsun diyorsanız, aşılama ya da tüp bebek tercih edilebilir. Benim izlediğim yol ise, önce spermlerin içyapısını detaylı ortaya koyan DNA hasar analizi yapmaktır. Eğer bunda bir sorun varsa, önce 2-3 ay tedavi verip düzelmesini bekliyorum. Daha sonra da, önce doğal yolu bekleyip, olmazsa 2 siklus aşılama, arkasından da tüp bebeği öneriyorum."
canım bir şeyi gözden kaçırıyorsun sanırım kaan hoca da şu halde aşılamayla şansınızın %10 olduğunu söylemiş. ayrıca aşılama ve tüpten önce bazı olası sorunları elemenizi söylemiş. ayrıca bazı takviyeler kullanmanızı doğru bulmuş. çünkü sperm dnası sorunluysa tüple hamile kalsan bile düşükle sonuçlanıyor. ayrıca %10 başarı şansın varken aşılama denemek sence doğru mu? doktorlarınız gibi hiç bir sorun olmadığını düşünseydi, eşinin değil senin değerlerine bakılmasını o da önerirdi.
herkese merhaba :) arkadaşlar dün geceden beri belim ve kasıklarım sanki adetmişim gibi çok fen ağrıyor ki adetime daha çoook var. daha önce burada okumuştum hamile kalan bir arkadaş hamile kaldığı gün böyle bir ağrı çektiğini yazmıştı yanlışsam düzeltin lütfen. bu yüzden biraz umutluyum ancak üşütmüş de olabilirim tabii emin değilim o yüzden kendimi fazla kaptırmıyorum. öte yandan doktorun bu ayki yumurtanın 14mm olduğunu ve hamileliğin zor olduğunu söylemesi de var. bir başka sebep de bu ay ilk denememizi ayın 16sında yapmıştık ki 1 gün sonra yumurtanın 14mm olduğunu öğrenmiştik. 2.3. ve 4. denemelerimiz de günaşırı olarak 18,20,22 sinde oldu. hamile kaldığı gün bu şekilde ağrı çeken arkadaşım ilişkiden kaç gün sonra böyle bir ağrı yaşamıştı ya da ilişki günü mü yaşamıştı onu da hatırlayamıyorum açıkçası. hatırlayanınız var mı acaba?
haa bir de unutmuşum geçen ay da böyle bi ağrı olmuştu aynı zaman da kan da gelmişti, doktora gittim iltihap çıkmıştı. o ihtimali de gözardı etmiyorum. hayırlısı inşallah
bohemia nerelerdesin? nasıl gidiyor? sizin son durum ne? eşim bugün ya da yarın ne zaman vakit bulursa yıkamalı teste gidecek. bakalım sonuç ne olacak?
bu arada hatırlarsan 1 ay önce falan muhtelif takviyelerin ne sonuç verdiğine dair orantılarla bir yazı koymuştum. orada likopenin olumlu sonuçları çok dikkat çekiciydi. eşim 3 haftadır falan likopen de kullanmaya başladı. bu kadar sürede hemen tam bir etkisi çıkmaz ama iyi kötü bir emaresini de görürüz diye umuyorum.
canım burada ekseriya hiç hamile kalamamış kişiler var. istersen hamilelliğin erken belirtileri başlığına yaz orada daha çok cvp veren çıkar. ama 14mm olayına çok takılma. olur olur allahın hikmeti bu neden hamile olmayasın? burada daha önce de yazmıştım bir arkadaşım 42 yaşında doktorlara göre artık yumurta rezervi ve kalitesi hiç de ümit verici değilken pat diye doğal yoldan hamile kaldı. kanımca hamilelik için illa ki ideal boy ve kalite yumurta gerekmiyor. olacak olduktan sonra oluyor.
Queanzim Q10 denemek istiyoruz. eşim nereden alacağı konusunda tereddütlü yardımcı olur musunuz?
Queanzim Q10 denemek istiyoruz. eşim nereden alacağı konusunda tereddütlü yardımcı olur musunuz?
İmmo sana özelden yazdım ama posta kutun dolmuş iletilmedi buraya kopyaladım bende.
Haklısın yanlış bile olsa bu sonucu görmek üzüyo insanı. Ama baksana testte yazanlar bile yalan yanlış bence direk ya ölçüm yanlış ya da karıştırdılar ama en iyisi doğru düzgün bi hastanede pazartesi günü yenilemek, bence diğer lab sonuçları gibi çıkacak düşünsene ne kadar doğru ve takviyeyle orantılı sonuçlar çıkıyordu. Biraz zor beklemek pazartersiyi ama bak gör iyi sonuçları göreceksiniz eminim ben. Dediğin gibi aşılama için de en fazla 1 ay kaybedersin o arada normal yoldan da denemelere devam edersiniz bi taraftan herşeyde bi hayır vardır öyle düşün. Valla tatil fena gelmedi aslında ama bakalım bu ay çalışmalar ne kadar yeterli olur görücez. Yani eşimde aslında libido anlamında bi düşüş yok hatta ilaçların süreyi uzattığına bile inanıyo ama mesela bir gün çok iyiyken iki gün sonra morali bozuluveriyo ben üzülüyorum kötü hissediyorum demeye başlıyo bi de iş yoğunluğu da felaket bi geliyo yorgunluktan hali kalmamış bunlar da sekteye uğratıyo. Neler anlatıyorum insanlar nelerle uğraşıyorlar bir tane spermin peşine düşüyolar mikro tese yaptırıyolar, ya da kaç kere tüp bebek deneyip başarısız olanlar oluyor diyorum, ne biliyim daha neler neler. Ama bizim sağlığımız çok şükür yerinde daha yardımcı yöntem bile denemedik üzülmekten ilerleyemiyoruz diyorum gücün kuvvetinde gayet yerinde diyorum hani o konuda da sıkıntı yaşasa erkek psikolojisi diycem ama o da yok (çok şükür) ama işte arada bi gereksiz suçluluk psikolojisine kaptırıyo kendini boşu boşuna zaman kaybediyoruz. Bakalım umarım bu ya doğru günleri de yakalar çalışmaları sıklaştırırız.
bekleyemedik, yarına bir özel laboratuardan yıkamalı test için randevu aldık. 2 günlük perhizle test verecek bakalım. sonuçlar hemen aynı gün veriliyormuş. bakalım ak mı kara mı göreceğiz.
şifa hastanesi de düzgün bir hastane diye gittik. kendi ivf bölümleri var yanlışlık olabilir mi hiç aklım kesmiyor.
bu arada eski laboratuarımızı aradım, sizde bugüne kadar yanlış ölçülmüş olabilir mi diye sordum, bu eksik ölçülür ama fazla ölçülmesi katiyen mümkün değil dediler. bizim testleri yapan laborant hanımın eşi de infertilite tedavisi görüyormuş. kendimiz de aynı konuyla uğraştığımızdan, özel bir ilgim oldu, bu konuda gittim istanbul gazi üniverstesinde 1 ay özel eğitim aldım, eşimin de testlerini ben yapıyorum geçmiş test sonuçlarınıza dair %100 garanti veriyorum, ayrıca böylesine bir düşüş mümkün değil. olduysa da yediği içtiği bir şey falan yapamaz, eşinizin çok büyük bir dış etkiye maruz kalmış olması lazım dedi. ısrarla radyasyon aldı mı, ağır steroid/kortizon ilaçları kullandı mı falan diye sordular. ayrıca şifa yanlış ölçmüş olmasın, belki inkubasyon süresi tamamlanmadan inceleme yapmışlardır, ücret de istemiyoruz gelin bir de biz spermiogram ve hormon testi yapalım, doktor ve laborant sonuçları birlikte değerlendirelim dediler.
eşlerimizin arada yaşadığı ruhsal çöküntüler hakikaten zor oluyor.en önemlisi bir kadın olarak zaten kendi kendini ayakta tutmaya çalışırken, ikide bir onun da moral bozukluklarıyla başa çıkmaya çalışmak insanı yoruyor. aynı konuşmaları kaç kere yaptım hiç bilmiyorum. hayır anlamadığım da şu; tamam biyolojik olarak sorunu olan o ama istediği yaşta, sadece 1-2 spermle bile çocuk sahibi olabilecek olan da o. ciddiyim, bir arkadaşımın babası 68 yaşında, kendinden 35-40 yaş genç bir hanımla evlenip, tüple ikiz sahibi oldu. ama kadınlar öyle değil. devamlı zamanla yarışıyoruz. her adet gördüğümde bir yumurtam daha boşa gitti oluyorum. devamlı sermayeden yiyor gibiyim.üstelik o sermaye bitti mi bitiyor. dünyaları da versen artık bir şansın kalmıyor. yani bizim durumumuz, verdiğimiz mücadele çok daha zor ve yıpratıcı, hem biyolojik saatinin tik taklarıyla yaşa, kendine moral ver, hem kocana moral ver,doktorların testlerin ilaçların peşinde koş, etraftaki insanların eee hala çocuk sahibi olmuyormusunuz zevzekliklerine cevap ver, valla ağır geliyor bazen.
bekleyemedik, yarına bir özel laboratuardan yıkamalı test için randevu aldık. 2 günlük perhizle test verecek bakalım. sonuçlar hemen aynı gün veriliyormuş. bakalım ak mı kara mı göreceğiz.
şifa hastanesi de düzgün bir hastane diye gittik. kendi ivf bölümleri var yanlışlık olabilir mi hiç aklım kesmiyor.
bu arada eski laboratuarımızı aradım, sizde bugüne kadar yanlış ölçülmüş olabilir mi diye sordum, bu eksik ölçülür ama fazla ölçülmesi katiyen mümkün değil dediler. bizim testleri yapan laborant hanımın eşi de infertilite tedavisi görüyormuş. kendimiz de aynı konuyla uğraştığımızdan, özel bir ilgim oldu, bu konuda gittim istanbul gazi üniverstesinde 1 ay özel eğitim aldım, eşimin de testlerini ben yapıyorum geçmiş test sonuçlarınıza dair %100 garanti veriyorum, ayrıca böylesine bir düşüş mümkün değil. olduysa da yediği içtiği bir şey falan yapamaz, eşinizin çok büyük bir dış etkiye maruz kalmış olması lazım dedi. ısrarla radyasyon aldı mı, ağır steroid/kortizon ilaçları kullandı mı falan diye sordular. ayrıca şifa yanlış ölçmüş olmasın, belki inkubasyon süresi tamamlanmadan inceleme yapmışlardır, ücret de istemiyoruz gelin bir de biz spermiogram ve hormon testi yapalım, doktor ve laborant sonuçları birlikte değerlendirelim dediler.
eşlerimizin arada yaşadığı ruhsal çöküntüler hakikaten zor oluyor.en önemlisi bir kadın olarak zaten kendi kendini ayakta tutmaya çalışırken, ikide bir onun da moral bozukluklarıyla başa çıkmaya çalışmak insanı yoruyor. aynı konuşmaları kaç kere yaptım hiç bilmiyorum. hayır anlamadığım da şu; tamam biyolojik olarak sorunu olan o ama istediği yaşta, sadece 1-2 spermle bile çocuk sahibi olabilecek olan da o. ciddiyim, bir arkadaşımın babası 68 yaşında, kendinden 35-40 yaş genç bir hanımla evlenip, tüple ikiz sahibi oldu. ama kadınlar öyle değil. devamlı zamanla yarışıyoruz. her adet gördüğümde bir yumurtam daha boşa gitti oluyorum. devamlı sermayeden yiyor gibiyim.üstelik o sermaye bitti mi bitiyor. dünyaları da versen artık bir şansın kalmıyor. yani bizim durumumuz, verdiğimiz mücadele çok daha zor ve yıpratıcı, hem biyolojik saatinin tik taklarıyla yaşa, kendine moral ver, hem kocana moral ver,doktorların testlerin ilaçların peşinde koş, etraftaki insanların eee hala çocuk sahibi olmuyormusunuz zevzekliklerine cevap ver, valla ağır geliyor bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?