canım benim tüm desteğin için teşekkürler. eşim bugün kan ve hormon testlerini verdi. sonuçlar yarın öğleden sonra çıkarmış. istanbulun androloji bölümlerinde ne internetten ne telefonla randevu yoktu. çapa ve cerrahpaşa haftaya bir daha arayın dedi. son tercihimiz olan marmarada haftaya ptesiye zar zor bir randevu bulduk. internette doktor olarak üroloji bölüm başkanının ismi vardı ama muayeneye onun gireceğini sanmam. her halde bir asistanı girer ama buna da şükür. en azından genel üroloji değil sırf erkek infertilitesi üzerine yoğunlaşmış bir birimle görüşmüş olacağız. bu arada bizim vaka ilgilerini çok çekmiş olacak ki, şifadan bugün 2 kere aradılar. hormon testlerinizin de sonuçlarını alınca muhakkak gelin biz sizi incelemek istiyoruz dediler. oraya da gideceğiz bakalım. ben de birazdan zeynep kamile gideceğim bakalım. aşılamayı iptal ettirmeye.şu raporu da değiştirmek mümkün mü öğreneceğim. sayıların yeniden çıkacağına dair en ufak bir şüphem yok inan. tek üzüldüğüm nokta artık zaten yeterince zaman harcadık, onu bekleyecek ne zamanımız ne takatimiz kaldı. o yüzden çıkan sonuçlara göre hem eşimin tedavi olması, yine takviyelerini kullanması ama bir yandan da tüp denemek en iyisi.
Keşke elimden gelse de daha fazlasını yapabilsem yoksa destek olmak ne ki. Bakalım sonuçlar nasıl çıkacak en azından sebebi kısa sürede ortaya çıkarsa ona göre durumun üzerine gidilip kısa sürede çözüme ulaşılır. Hastaneler de karaborsa resmen hale bak randevu için kırk takla attırıyorlar resmen. Neyse ki çok geç olmayan bi tarihe alabilimişsiniz randevuyu buarada şifa hastanesi de madem bu kadar ilgilendi onlar da bi baksınlar sonuçta farklı yerlerden görüş almak karşılaştırma şansı yaratır en azından. Buarada aşılamayı iptal etsen bile raporunu tüp için de kullanabileceğin bir şekilde düzenlerler umarım en azıdan onun için vakit kaybetmezsin. Sonuçlar çıksın da ona göre doktorun yönlendireceği şekilde tekrar bi yol haritası belirlersin ve dediğin gibi eğer bu zaman alan bi durum olacaksa bi taraftan da tüp denemesi yaparsın. Belki aşılama tutmayacaktı da bu bir bahane oldu tüp direk çözüm olacak bilemeyiz ki. Bizim doktor da aşılamayla vakit kaybetmeyin aynı ilaçları aldıktan sonra direk tüp deneyin daha garantili diyordu ya resmen o hesap belki vakit kaybetmeden bu şekilde tüp yöntemiyle başarı elde edeceksiniz. İnşallah herşeyin en hayırlısı olsun önce eşinin sonuçları kolayca halledilecek şekilde çıksın sonrası sağlıkla gelir sen içini ferah tut yeter ki.
aynen dediğin gibi canım. randevular karaborsa. hayır anlamadığım randevuları sadece haftalık açıyorlarmış. yani her ptesi arayacaksın varsa var yoksa böyle böyle buluncaya kadar bir kaç ay geçirebilirsin. hani acil bir durumun olsa, randevu alıncaya kadar iş işten geçmiş olabilir. aylık randevu veren eğitim araştırma hastanelerinde de internetten ya da telefonla ancak 15-20 gün sonrasına randevu alınıyor.sözde yeni randevu sistemiyle bütün sorunlar çözülecekti ama nerdeee?
şifaya da elbette tekrar gideceğim. sonuçta herkesin fikrini almayı daima sevmişimdir.
şimdi hastaneden geldim. bu hastane ömrümü yedi yemin ederim. insanın önce sakinleştirici alıp falan gitmesi lazım sakin kalması için. önce aşılamayı yapacak olan infertiliteye gittim. bana yeni sperm sonuçlarıyla ürolojiye gitmemi, o aşılama derse aşılama olacağını, tüp derse beni yeniden tüp bebek bölümüne sevk edeceklerini söylediler. ürolojideki mendebur doktora gittim, durumu anlattım. bana eee ne istiyorsunuz dedi. bizim istememiz önemli değil sizin görüşünüz ne, bu sayılarla aşılamada başarılı olmamız zor herhalde dedim "hayat zaten zor" demezmi. ya bir doktorun gelen hastayı yönlendirmesi, görüşünü açıklaması bu kadar mı zor anlamıyorum ki. ben yine tüm nezaketimle "sizin görüşünüz ne tüp mü yapalım, aşılama mı yapalım, size sormaya geldik, siz bir şey söyleyin" dedim." kısa kesin ne istiyorsunuz raporu aşılama yerine tüp bebek tedavisi olarak mı değiştireyim" dedi. pes ettik e iyi değiştirin dedik, değiştirdi. infertiliteden dosyamızı aldık yeniden tüp bebek bölümüne gittik. doktora durumu anlattık, testlere baktı, infertilitenin çektiği ultrasonu kabul edemeyeceğini(komiktir ki o bölümün de başkanı kendisi) bir sonraki adetimin 2 ya da 3. günü gelip(bugün zaten 3. günü ama sabahtan gelmediğim için olmuyor yani 1 ay bekleyeceğim) yeniden ultrason çektirip kan tahlilleri vereceğimi ikisini birlikte tüp bölümünün doktorlarının değerlendireceğini söyledi. infertiliteyle tüp bebek karşı karşıya kapılar her ikisi de jinekoloji bölümünün alt dalları, ikisinin de bölüm başkanı aynı ama yooook birinin sonucunu öteki kabul etmezmiş. bakın bu da bu hastanenin doktoru dedim, yarın çekilsin 1 ay bekletmeyin dedim, bir ara ben zaten bu bölümdeydim bakın kalan testlerimi sizin bölümünüz yaptı dedim yok yok nuh dedi peygamber demedi. çıkışta hemşireye bu testleri dışarıda yaptırsam kabul ederlermi diye sordum yok kabul etmyorlar dedi. sonuç olarak el mahkum bir ay bekleyip yeniden hormon, hepatit, aids tahlilleri falan yaptırıp dosyaya koyacağım. allahdan ki smear, kültür ve hsg testlerini bir daha yaptır diye tutturmadılar. tüp için kurula sanırım ekim başında girebileceğim. zaten o raporu da alayım ölürüm de bir daha o hastanenin kapısından bile geçmem. eşim bu arada yine he heylendi. raporla uğraşma, gidelim özelde yaptıralım dedi. ama dile kolay her denemede 6000-7000 lira veriyorsun, raporluykense bunun yarısını.yani raporla 2 kere deneyecek paraya raporsuz sadece 1 kere deneniyor. yüzdük kuyruğuna geldik 1 ay daha azmedelim artık dedim.
ha bu arada aşılama için yazılan 600 liralık ilaç da elimde kaldı. tüpte de aynı ilaçlar kullanılıyormuş. eğer benim ilacım vardı diye hatırlatırsanız size daha az ilaç yazarız dediler. hatırlatmaya hiç niyetim yok çünkü devlet belli bir ünite ilaç veriyor ve bazen ilaçlar az gelebiliyormuş, o zaman gidip paranla alıyormuşsun. bana da az gelirse kullanmayı düşünüyorum. yok fazla gelirse de burada ihtiyacı olanlara veri veririm başka biri nasiplenir.
gckt sizin sonuçları hatırlıyorum sırf o yüzden antibiyotik ihtimalini de tamamen elemiş değilim. çünkü eşim de 2kutu x300 mgr kullandı geçmedi üstüne bir de 2kutu x1000mgr kullandı. tabi bu esnada kullandığı dünya kadar da majezik ve appranax forte u saymıyorum. ama sebep bunlarsa da nasıl bir ilaçtır kardeşim bu antibiyotik denen şey. aylardır dünya kadar takviye de kullanıyoruz. hani ölüye versen canlandırır cinsten şeyler. eğer ki sorumlu antibiyotikse demek onları da kullanmasak eşim 4 kutu antibiyotikle hepten azospermi olacakmış haberimiz yok. hayır bir de aylardır antibiyotik veriyorlar diye tavuğu ağzımıza sürmüyoruz, büyük marketlerden katiyen dana eti almıyoruz, taaa aydından doğal besi hayvanın etini getirtiyoruz, organik yumurta yiyoruz. antibiyotiğin zararlı etkilerinden kaçmak için harcadığımız bunca çabaya acırım...
immocum şuanda okuduklarımın doğruluğundan emin değil gibiyim.. nasıl olur anamadım.. o kadar inanmıştım ki yanlıştır diye ama şimdi okuyunca şok oldumm... yazdıklarını okurken kendim geldim aklıma.. bende diyodum ya nereye gitti 2ayda bunlar.. ama olabiliyor demekki vardır bundada bi hayır diyorum belki aşılamaya başladığında daha farklı sorunlarla karşılaşacaktın belkide... baştan bilip tedbir almak daha mantıklı... hiç üzülmeyin lütfen... en azından yükselebildiğini biliyoruz cnm...
inan elimden gelse kalkıp yanına gelmeyi istiyorum o kadar yanii.. şimdi senin için önemli olan eşinin check-up tan geçtiğinde gerçekten hiçbir sağlık sorununun olmaması.. tek o sağlıklı olsun yükselir gene spermleri.. olmadı bikaç beykeyip tekrar biraz yükseltip tüpe dönersiniz... herzaman yanındayımmm kendini strese sokma lütfenn arkadaşımm....
Yaa bu ne böyle resmen kan kusturuyolar insana. Yani zaten hassas bi dönem bi de bunlar çıkıp en ufak konuyu bile olay haline getiriyorlar daha önce yapılmış testleri baştan istemek niye resmen herşeyi zorlaştıralım da insanları yıldıralım psikolojisi galiba. Hayır bari bugün çekselermiş ne diye 1 ay bekletiyolar resmen sabır taşı olmak lazım bunlarla uğraşmak için. Neyse napalım öyle ya da böyle 1 ay beklenecekse en azından o sürede takviyelere de devam edersiniz ve bu düşüş bana ani bir düşüş gibi geliyo ve kısa sürede normale dönecek diye düşünüyorum en azından o sürede spermlerde kendini toparlar her durumda daha sağlıklı başlamış olursunuz sürece, bu zorluklar kaçınılmazsa en iyi taraflarını görmemiz lazım vardır mutlaka bir hayır. Bu arada rapor alma konusunda haklısın fiyat yarı yarıya düşünce o kadar uğraştım bari daha az ödeyim diye düşünüyo insan, manevi zaten yıpranılıyo bari maddi daha az yıpranılsın en azından. Aynı ilacın kullanılmasına sevindim elinde kalmayacak en azından bence yedekte bulunsun elinin altında bakarsın dedikleri gibi verilen ilaç az gelir onu kullanırsın belli olmaz.
Buarada eşinin test sonuçları belli oldu mu?
aman canım kullanmayın zaten gripte antibiyotik tavsiye etmiyorlar. semptomatik tedaviye yarayan ilaçlar da yetiyor. benim eşim domuz gribi salgınında 2 kere aşırı ateşli grip geçirdi. doktorlar iyileşsin diye bir yığın penisilin iğnesi verdi. aşırı antibiyotikten bağışıklığ bir çöktü o zaman bu zaman kar etmedi, her tür enfeksiyon vücudunda çabucak ilerliyor. her defasında daha çok daha ağır antibiyotik kullanmak zorunda kalıyor.eşim yaz gribi mi oldu nedir 2 gündür burnu akıyo halsiz terliyor ateş var ama antibiyotiği ağzına sürmüyor. ateşin de sperme zararı olduğunu biliyoruz ama antibiyotiğin daha zararlı olduğuna inandığından nasıl olsa 1 haftada geçecek diye antibiyotik sürmüyor ağzına adamcağız. tekrar tekrar geçmiş olsun canım.
canım benim tüm desteğin için teşekkürler. eşim bugün kan ve hormon testlerini verdi. sonuçlar yarın öğleden sonra çıkarmış. istanbulun androloji bölümlerinde ne internetten ne telefonla randevu yoktu. çapa ve cerrahpaşa haftaya bir daha arayın dedi. son tercihimiz olan marmarada haftaya ptesiye zar zor bir randevu bulduk. internette doktor olarak üroloji bölüm başkanının ismi vardı ama muayeneye onun gireceğini sanmam. her halde bir asistanı girer ama buna da şükür. en azından genel üroloji değil sırf erkek infertilitesi üzerine yoğunlaşmış bir birimle görüşmüş olacağız. bu arada bizim vaka ilgilerini çok çekmiş olacak ki, şifadan bugün 2 kere aradılar. hormon testlerinizin de sonuçlarını alınca muhakkak gelin biz sizi incelemek istiyoruz dediler. oraya da gideceğiz bakalım. ben de birazdan zeynep kamile gideceğim bakalım. aşılamayı iptal ettirmeye.şu raporu da değiştirmek mümkün mü öğreneceğim. sayıların yeniden çıkacağına dair en ufak bir şüphem yok inan. tek üzüldüğüm nokta artık zaten yeterince zaman harcadık, onu bekleyecek ne zamanımız ne takatimiz kaldı. o yüzden çıkan sonuçlara göre hem eşimin tedavi olması, yine takviyelerini kullanması ama bir yandan da tüp denemek en iyisi.
canım,öncelikle sakin olun..kı ben herşeyin Allahın ıznıyle düzeleceğini düşünüyorum..böyle bir şok ınsanın elini kolunu bağlıyor biliyorum,ümidinden yiyor bir bir..ama temkınlı ve emin adımlarla yola devam..bence takviyeleri de yenıden bi gözden gecır,gerekırse ele,öyle devam et..tup tedavısıne spermler ıyı bır durumda gıt emi canım....tekrar söylüyorum sakin..sakin.. sakin ol..Rabbim yardımcınız olsun..seni seviyoruz
iyi hadi çok sevindim cnm senin adına .. en azından ne olduğunu buldunuz öğrendiniz ve nerden başlamanız gerektiğini biliyosunuz... bence endokrin bölümü bakar sanırım ama tamda emin değilim... neden bi anda çıktığını biliyomusunuz peki.. ne yükseltmiş olabilir sence ?? kullandıklarının bi yan etkisinden olabilirmi farkında olmadan...bizimde fsh fırlamıştı hatırlarsan ama keçiboynuzundanmış bulduk.. umarın sizde bulursunuz cnm.. bizi habersiz bırakma.. allah yolunuzu açık etsinn cnm...
canım benim prolaktin hormonum da yüksek 2 aydır tedavi görüyorum ben kadın doğuma rutin muayenede öğrendim yüksek olduğunu dostinex diye bir ilaç verdi bir ayda sıfıra düştü hemen.ama tekrar yükselme ihtimali olduğu için 3 aylık tedavi uyguladı bana .erkeklerde nasıl olur bilmiyorum. endokrinolojiye gitmesi gerekir galiba ilaçla düşmezse mr ister heralde canım geçmiş olsun....
immo mrb yazılanları okudum aranıza her nekadar yeni katılsamda bana yorumlarına çok Allah razı olsun diye dua etmiş insanlardanım.O yüzden geçmiş olsun demeden geçmek istemiyorum.Sevindirici bir haber en azından değerin neden düştüğünü anlayabildiniz inş. çözümü kolay ve çabuk olur inş. en yakın zamanda eşin ve şifa bekleyen bütün arkadaşlara cenab_ı mevlam şifasınıverir.Dualarımız seninle ve diğer bütün arkadaşlarla.Allah herkesin yardımcısı olsun
canım evet ya en azından nereden başlayacağımızı biliyoruz. neden böylesine birden çıktı bilmiyorum ama dediğim gibi hipofiz bezindeki bir sorundan olabilirmiş. en önemlisi eşimin 3 yıldır 6-7 ayda bir ağır baş ağrıları oluyordu, bunların da aynı sebepten olabileceğini öğrendik. yani belki de uzun zamandır bu durum var ama biz bilmiyorduk. kullandığı takviyeleri de doktora soracağız. şimdilik tedbir olarak hepsini kestim zaten. bir kaç gündür sadece multi vitamin mineralle daflon içiyordu. daflonu da keserdim ama rahatsız bacak sendromuna da iyi geldiği için kendi devam etmek istedi. onu içtiğinden beri pek huzurlu uyuyor. içmezse bütün gece bacağı atıyor.
işin tuhaf yanı fsh, lh, tsh falan gayet iyi. bir tek prolaktin uçmuş????
ya adamcağız gözümün önünde eriyip gidiyor. ballı karabiberli süt yaptım da öksürüğü biraz kesildi ama bi tane öksürük şurubu var vapodry diye bir de theraflu forte var. bunları içirsem zararı olur mu ki? dayanamadım valla
ya adamcağız gözümün önünde eriyip gidiyor. ballı karabiberli süt yaptım da öksürüğü biraz kesildi ama bi tane öksürük şurubu var vapodry diye bir de theraflu forte var. bunları içirsem zararı olur mu ki? dayanamadım valla
canım gunaydın..huzursuz bacak sendromu bızım ailede de var malesef! annem ve babamda
ve şimdi bazı geceler bende hıssedeyorum aynı şeyı..bı kaç şeyin stresı ust uste geldiği gunlerde hissetmeye başlamıştım ılk..kalıtsal olabıldığı gıbı aynı zamandan stres kaynaklı olabılıyormuş,bır de bazı vitamın ve mınaral eksıklığınden..eşine tavsıyem bol bol su içsın..bu ıyı gelıyor..bır de uyumadan once ılık suyla masaj yapar gıbı yıkasın ayaklarını..
kışın bıle bazen dayanamayıp buz gıbı suya soktuğumu hatırlıyorum ayağımı..sinir bozucu bişey
Çok şükür en azından ne olduğu ortaya çıktı. Bak işte o kadar iyi giderken yaramaz bi hormonun anlık yükselişiymiş bütün sebep. Benim bi bayan arkadaşımda da aynı sorun çıkmıştı nöroloji doktoru bu hormonun diğer adı stres hormonudur çok hassastır ve çok kolay değişebilir bi anda artar ve bi anda da düşer vücut kontrol altına almaya düzenlemeye çalışır, eğer belli bi sürede normal haline dönmezse ilaç tedavisi uygulanır demişti. Hatta endokrin bölümü direk ilaç verir düşürür çok düşünce de hastalar bize gelir demişti. Ama yine çok şükür ki uzman kişilerden destek alıyosun bikaç değerin ortalamasını alıp ona göre tedavi belirlemeleri çok mantıklı. Çünkü bi anlık bi durum olup ki inş öyledir sonra hemen kendi normal değerine de dönebilir. Eşin belki son dönemde fazla stres altındaydı da o tetiklemişte olabilir. Yine son 3 tahlil sonucuna göre gerekirse mr da çektirirsiniz eğer gerek olursa ilacını da kullanıp kısa sürede normal seviyeye iner, en kötü ihtimalde bile yani Allah korusun kitle durumunda bile artık direk ilaç tedavisiyle eritiyolarmış, ilaç kısa sürede etki ediyormuş öyle uzun uzun kullanmıyormuşsun bile yani endokrin doktoru öyle söylemiş. Sen hiç aklına kötüsünü getirme bununla gelmiş geçmiş olsun en azından ne olduğu ortaya çıktı inş kısa sürede geçip gider de rahatlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?