Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar merhaba banada yardımcı olurmusunuz litfen benım eşimdede varıkosel vardı amelıyat oldum en sonki değerleri morfolojı %2 çıkmıştı ileri hareketli hala %0 eşim evicap kullanıyor daha once 2kutu proxeed plus içti en son 1 sene once test yaptrımıstı sprem testi benım eşim hiç hormon testı yaptırmadı sizin eşleriniz yaptırdımı merak ettim ek olarak neler yapıyorsunuz domates nohut sprem sayısı için çok iyi diye duymuştum bide fındık ceviz yer fıstığı kabak çekirdeği neler yapıyorsunuz yardımcı olursanız sevinir onumuzdekı ay testi yeniliycez inş.

bence eşine öncelikle bir hormon testi yaptır. sperm sorunları bazen hormon kaynaklı olabiliyor. ilaçla düzeltiyorlar.

Canım nasılsın?Bugun doktora gıdecektınız sanırım! Ne yaptınız?

hormon testi ile nelere bakıyorlar.Bizde eşim için hiç hormon testi yaptırmadık hep sperm testleri yaptırdıkta

prolaktin, fsh, lh bakılıyor ayrıca da genel kan testinde tsh bakılmalı. fsh ve prolaktin direkt sperm sayısı, hızı, morfolojisini etkiliyor. fsh çok düşerse ya da yükselirse hız sıfırlanabiliyor, sayı dip yapıyor. prolaktin de öyle. mesela benim eşimin sperm sayısı 50milyonken birden 2,3 milyona düştü meğer prolaktini yükselmiş. bu tip hormon sorunlarını ilaçla düzeltiyorlar tabi akabinde spermler de büyük ölçüde düzeliyor.

hadi yaa(o zaman eşim yeni ameliyat oldu benim bunlara hemen baktırmak doğru sonuçlar vermeyebilir.Bİraz zaman geçsin bizde baktıralım bende bakmışlardı bunlara ama üzerinden 7-8 aya yakın zaman geçti.

hadi yaa(o zaman eşim yeni ameliyat oldu benim bunlara hemen baktırmak doğru sonuçlar vermeyebilir.Bİraz zaman geçsin bizde baktıralım bende bakmışlardı bunlara ama üzerinden 7-8 aya yakın zaman geçti.

benim bildiğim varikoselle hormonların bir ilgisi yok, yani ameliyat sonucu pek etkilemez ama bir doktora sor istersen.

tam böyle umutsuzluğa kapılacam oydu buydu derken uğraşmaktan yoruldum diyorum aklıma burası sizler ve çaba gösteren herkes geliyor.Allah ım sen herkesin ayr ve yardımcısı ol.En yakın zamanda hormon testlerinede baktıralım eşiminde benimde

arkadaşlar allah kısmet eder de çocuk sahibi olursak bir gün büyüyüp tıp okumaya karar verirse muhakkak endokrinolojide uzmanlaşsın zira endokrinologlar bildiğin karaborsada. ne kadar az bulunan bir doktor ve bölümmüş meğer.

bugünkü maceralarımı okuyun da şaşırın. endokrinoloji bölümü için biliyorsunuz devlet hastanelerinden ya da üniv hastanelerinden direkt randevu alınamıyormuş. illa hastaneye gidip bizzat başvurmak lazımmış. bize daha önceden muhtemelen yeni tahlil de yapılacağı söylendiği için sabah eşim aç karınayken gitmeye karar verdik. çapa, cerrahpaşa ve marmara üniv hastaneleri hepsi birden bize uzak olduğundan ve eşime aç acına meşhur istanbul'un sabah trafiğinde saatlerce vakit geçirtmek istemediğimizden haydarpaşa numune hastanesine gitmeye karar verdik. sabah uyanıp bize 2-3 km uzaklıktaki hastaneye gittik, hastanenin otoparkına girdik ki o da ne araçlar metrelerce bir kuyruk halinde öylece duruyor. ne ileri ne geri gidiliyor. otoparktan çıkış da tek olduğundan önündeki araçlar hareket etmeden çıkamıyorsun da. oradan güç bela yarım saatte çıkıp aracımızı başka bir özel otoparka koyduk. saat tam 9:30'da endokrinoloji bölümüne girebildik. görevliye randevu almak istediğimiz söyledik, görevliyse "cumaya gelin" dedi. "bugün cuma" dedik, "tamam işte randevular cumadan cumaya dağıtılıyor, bugün dağıtıldı ve bitti, artık haftaya cuma geleceksiniz" dedi. biz saf saf bugün sabah bir randevu vereceklerini falan zannederken, meğer bütün haftanın randevuları 8:30'da gelenlere dağıtılıp bitiyormuş. hatta gelen kişi çoksa herkes randevu da alamıyor, bir dahaki hafta şansını bir daha deniyor anladığım kadarıyla. önceden bir telefon açmış olmamamıza kızarak eve döndük. sağlık bakanlığının sayfasını açıp hangi hastanelerde endokrinoloji bölümü var bakmaya başladım. göztepe eğitim araştırmayı aradım "eylül ortası gibi gelin, ekime randevu alırsınız" dediler. fsm devlet hastanesini aradım, "size kim endokrinolojiye gidin dedi" diye abuk bir soru sordular. meğer endokrinolojiye öyle isteyince gidilmiyormuş:)))) önce dahiliyeye gidilecekmiş, o değerlendirip isterse sizi sevk edecekmiş, muhtemelen yine ekime randevu veriliyormuş. üstelik de internet sitelerindeki bilgiye göre endokrinolojideki doktorlarının esas uzmanlığı çocuk hastalıklarıymış! yani hadi tuttuk sevki aldık, ekime gittik, bir endokrinologla görüşmeyecektik de. marmara üniv'den de benzer bir cvp alınca yakın civardaki özellere bakmaya başladım. ama sürüyle hastaneye baksam da hiç birinde endokrinoloji yoktu. şifada yok, medicanada yok, medipolde yok, universal hospitalda, memorial ataşehirde yok. medical parkda 1 tane endokrinolog var, ama doktorumuz izinde 10 gün sonra tekrar arayın dediler.(binalarının dışında sgk anlaşmamız var diye kocaman bir yazı var ama doktor muayenesi için 230 lira fark istediler bilginiz de olsun) sonra aklıma başkent üniv hastanesini aramak geldi, en erken 29 eylüle randevu verebiliriz dediler. burası özel hastane arkadaşlar, bölümde 5 ayrı doktorları varmış ama en erken 29 eylüle randevu verebiliyorlar düşünebiliyormusunuz. yani neyse parası vereyim bir an önce muayene olayım deseniz bile çareniz yok. tahlildi, mrdı falan gerekecektir, gel git yapmayalım, tek bir yerde hepsini yaptırma imkanımız olsun diyorduk. ama artık özel muayenehaneli doktorlara mı gitsek ya da izmirdeki hastanelere mi baksak diye düşünürken, belki birinin doktor tanıdığı falan vardır diye eşim durumu facebooka yazdı. çok şükür birden cvplar yağmaya başladı. böylece bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine maltepe ünivdeki bir endokrinoloğa şükür ki gelecek çarşambaya randevu aldık.
sonuç olarak: bir endokrinoloğa gitmek, tüp yapmaktan bile zormuş. aman etrafınızda tıp okuyan falan varsa muhakkak endokrinolog olsun. koskoca istanbulda bile karaborsa halinde. kapanın elinde kalıyor:))) ayrıca bu endokrinolog öyle ayrıcalıklı bir doktor ki, devlette falan çalışırsa öyle her hasta endokrinoloğu göremiyor. dahiliye tarafından ancak seçilmiş insanlar o onura ulaşabiliyor:):) yine özelde de 100-300 lira arası rakamlar ödeyen hastalar da yeterince süre bekleyip, sabır gösterip, kararlılıklarını gösterirlerse görüşebiliyorlar:)))

sizin azminize ve sabrınıza hayranım inanın ki.Bütün meşakatli işlerde maşallah başa çıkabiliyorsunuz.Evet endokrin bölümü malesef öyle.Sakarya da sadece bir devlet hastanesinde var özellerde yok bile.Ama şükür yine işiniz rast gitmiş çabuk ve erken bir tarihe randevu bulmuşsunuz.Sonuçlarınızda hayırlısıyla iyi çıkar inş.

evet yahu, nasıl bir bölümse hiç bir yerde yok. özel ya da devlet fark etmeksizin ancak çok geniş çaplı hastanelerde varmış. olan yerlerden randevu almak ayrı bir dert. bir de her aradığımız yer iki saat neden randevu istediğimizi sorguladı. prolaktin yüksek diyoruz, prolaktininizi neden ölçtürdünüz diyorlar:) istanbul gibi dev bir metropolde bile böyleyse vay halimize. allah yine eş dosttan razı olsun onlar olmasa 1 ay bekleyecektik.
azim ve sabra gelince başka çaremiz yok ki:))) insan başlarda dönem dönem bunalıyor, yoruluyor, ama sonra adapte olmaya başlıyor. ben artık otomatiğe bağladım. ne olursa olsun duygularıma gem vurup sadece yapmam gerekeni yapmaya odaklanıyorum.

emin olun bu azminizle bizlerede büyük moral ve destek oluyorsunuz.Sizlerin azmini gördükçe bende diyorum kendime üstesinden gelinebilir biraz sabır ve zaman:))yoksa çoktann hayata küsüp kabuğuma çekilirdim

güldürdün yıne benı sabah sabah,otomatiğe bağlamış :)))
beni sabit bi yere bağlamaları gerekirdi kesin, onca laftan zıtlıktan terslıkten sonra etrafı tekmelememem için !!!

canım ya,gecen kk sayfalarında dolaşırken peseedle ılgılı yazılara takıldım,var mı bu konuda bilgin?,kolaylaştırıyor mu hamileliği?,neden üretiliyor acaba?

immocum, sorunun ne olduğunu bulmanıza çok sevindim. en azından tedavisi olan bir şey. kısa zamanda üstesinden gelip halledersiniz umarım. bizim bir tanıdığımız da yaşamıştı buna benzer bir durum. tiroidlerinden ameliyat olmuştu. sonra eşi hamile kalmıştı.sen zaten spermleri yükseltmenin yollarını biliyorsun. gerisi kolay senin için :))) kolay gelsin :)

valla hakikaten otomatiğe bağladım. mesela sperm sonuçlarını aldım üzüldüm ama bir yandan daha 2. dakika kafamın içinde neden düştüğüne dair olasılıkları listelemeye başladım. neden oldu diye konuşurken yaptıracağımız testleri planlıyordum. üzülsen de sıkılsan da hayat devam ediyor, bir an önce aş, çaresine bak şeklinde hareket ediyorum artık.
ben aylardır preseed kullanıyorum. şimdi şöyle ki spermlerin rahmin içinde hareket edebilmesi için belli bir nem ve ph gerekiyor. fakat doğal yollardan bazen bu sağlanamayabiliyor. mesela hafif bir vajinal enfeksiyon, psikolojik sebeplerden dolayı vajinal sıvıların az salgılanması ya da rahim içi ph'ın asidik olması spermlerin işini zorlaştırabiliyor. işte preseed jel spermlerin hareketini kolaylaştıran kaygan ortamı ve ph'ı garantiliyor. hani mucize yaratmıyor ama biraz daha şansını artırıyor.
bir de preseed almayı düşünüyorsan aklnda olsun muhakkak gittigidiyora bak. ben oradaki bir satıcıdan orjinal ürünü yarı fiyatına almıştım. eczanelerde de herkes tutturabildiğine satıyor.

Son düzenleme:

canım artık bir daha yükselir diye bekleyecek takatim kalmadı. elbette tedaviden sonra takviyelere devam edeceğiz ve sayıyı yükseltmek için uğraşacağız ama ne olur ne olmaz raporum çıkar çıkmaz ilk tüp denememi yapacağım. artık 1. tüple olmazsa 2.sine kadar doğal yolla denerim.

aslında doğrusu bu,kendini boş bırakmamak,herşeyin bir çaresı var,oturup üzülmek işleri daha da çıkmaza sokmaktan başka işe yaramaz ki...
sana msj yazdıktan sonra eczacı bır arkadaşımı da aradım konuştuk,,kullanmayı düşünüyorum bende preseedi..deneyelim bakalım ne olur ne olmaz

çok teşekkür ederim canım. içmedi ama kaç gün oldu bugün hala kötü bugün içmeyi düşünüyor sanırım.

ilgine teşekkür ederim. eşime mümkün değil o yağı içiremem. bi ihtimal kavrulmuş soğanı yer ama diğerini içmez. geceleri en az 1 ya da 2 defa boğulacak gibi öksürerek kalkıyor yataktan. tabii hem hastalık hem sigara mahvoldu iyice. bugün bitane theraflu içecek sanırım.

bu arada bu ay ki denemelerimiz bitti. doktor gün aşırı olarak 30 ağustosa kadar deneyin demişti. tahmini olarak ayın 10unda adet görmem lazım. bakalım nasıl bi sonuç çıkacak bu ay :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…