inş. canımm bunlara bende başlayacağım
bızamelıyattan 3 hafta sonra baslamıstık bunlara ve 3.ayımızda 6 kat artıs olmustu sayımızda ama 8.ayımızda sayı gene guzel ama harekette ve morfolojıde sorun cıktı ınsallah duzelıcek degererımız gelıcek bebıslerımız:)
arkadaşlar allah kısmet eder de çocuk sahibi olursak bir gün büyüyüp tıp okumaya karar verirse muhakkak endokrinolojide uzmanlaşsın zira endokrinologlar bildiğin karaborsada. ne kadar az bulunan bir doktor ve bölümmüş meğer.
bugünkü maceralarımı okuyun da şaşırın. endokrinoloji bölümü için biliyorsunuz devlet hastanelerinden ya da üniv hastanelerinden direkt randevu alınamıyormuş. illa hastaneye gidip bizzat başvurmak lazımmış. bize daha önceden muhtemelen yeni tahlil de yapılacağı söylendiği için sabah eşim aç karınayken gitmeye karar verdik. çapa, cerrahpaşa ve marmara üniv hastaneleri hepsi birden bize uzak olduğundan ve eşime aç acına meşhur istanbul'un sabah trafiğinde saatlerce vakit geçirtmek istemediğimizden haydarpaşa numune hastanesine gitmeye karar verdik. sabah uyanıp bize 2-3 km uzaklıktaki hastaneye gittik, hastanenin otoparkına girdik ki o da ne araçlar metrelerce bir kuyruk halinde öylece duruyor. ne ileri ne geri gidiliyor. otoparktan çıkış da tek olduğundan önündeki araçlar hareket etmeden çıkamıyorsun da. oradan güç bela yarım saatte çıkıp aracımızı başka bir özel otoparka koyduk. saat tam 9:30'da endokrinoloji bölümüne girebildik. görevliye randevu almak istediğimiz söyledik, görevliyse "cumaya gelin" dedi. "bugün cuma" dedik, "tamam işte randevular cumadan cumaya dağıtılıyor, bugün dağıtıldı ve bitti, artık haftaya cuma geleceksiniz" dedi. biz saf saf bugün sabah bir randevu vereceklerini falan zannederken, meğer bütün haftanın randevuları 8:30'da gelenlere dağıtılıp bitiyormuş. hatta gelen kişi çoksa herkes randevu da alamıyor, bir dahaki hafta şansını bir daha deniyor anladığım kadarıyla. önceden bir telefon açmış olmamamıza kızarak eve döndük. sağlık bakanlığının sayfasını açıp hangi hastanelerde endokrinoloji bölümü var bakmaya başladım. göztepe eğitim araştırmayı aradım "eylül ortası gibi gelin, ekime randevu alırsınız" dediler. fsm devlet hastanesini aradım, "size kim endokrinolojiye gidin dedi" diye abuk bir soru sordular. meğer endokrinolojiye öyle isteyince gidilmiyormuş:)))) önce dahiliyeye gidilecekmiş, o değerlendirip isterse sizi sevk edecekmiş, muhtemelen yine ekime randevu veriliyormuş. üstelik de internet sitelerindeki bilgiye göre endokrinolojideki doktorlarının esas uzmanlığı çocuk hastalıklarıymış! yani hadi tuttuk sevki aldık, ekime gittik, bir endokrinologla görüşmeyecektik de. marmara üniv'den de benzer bir cvp alınca yakın civardaki özellere bakmaya başladım. ama sürüyle hastaneye baksam da hiç birinde endokrinoloji yoktu. şifada yok, medicanada yok, medipolde yok, universal hospitalda, memorial ataşehirde yok. medical parkda 1 tane endokrinolog var, ama doktorumuz izinde 10 gün sonra tekrar arayın dediler.(binalarının dışında sgk anlaşmamız var diye kocaman bir yazı var ama doktor muayenesi için 230 lira fark istediler bilginiz de olsun) sonra aklıma başkent üniv hastanesini aramak geldi, en erken 29 eylüle randevu verebiliriz dediler. burası özel hastane arkadaşlar, bölümde 5 ayrı doktorları varmış ama en erken 29 eylüle randevu verebiliyorlar düşünebiliyormusunuz. yani neyse parası vereyim bir an önce muayene olayım deseniz bile çareniz yok. tahlildi, mrdı falan gerekecektir, gel git yapmayalım, tek bir yerde hepsini yaptırma imkanımız olsun diyorduk. ama artık özel muayenehaneli doktorlara mı gitsek ya da izmirdeki hastanelere mi baksak diye düşünürken, belki birinin doktor tanıdığı falan vardır diye eşim durumu facebooka yazdı. çok şükür birden cvplar yağmaya başladı. böylece bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine maltepe ünivdeki bir endokrinoloğa şükür ki gelecek çarşambaya randevu aldık.
sonuç olarak: bir endokrinoloğa gitmek, tüp yapmaktan bile zormuş. aman etrafınızda tıp okuyan falan varsa muhakkak endokrinolog olsun. koskoca istanbulda bile karaborsa halinde. kapanın elinde kalıyor:))) ayrıca bu endokrinolog öyle ayrıcalıklı bir doktor ki, devlette falan çalışırsa öyle her hasta endokrinoloğu göremiyor. dahiliye tarafından ancak seçilmiş insanlar o onura ulaşabiliyor:):) yine özelde de 100-300 lira arası rakamlar ödeyen hastalar da yeterince süre bekleyip, sabır gösterip, kararlılıklarını gösterirlerse görüşebiliyorlar:)))
Ah arkadaşım yine zorlu yolları bi kat daha zorlaştırmışlar. Yani hasta olmayan adamı hasta eder bunlar resmen. Bi doktorla görüşmek bu kadar zor olmamalı ben anlamıyorum resmen dalga geçer gibi yaptıkları herşey, inan okurken sinirlerim bozuldu insanların sabırlarını mı ölçüyolar anlamadım ki. Neyse ki sonunda randevu alabilmişsiniz sonuçlar da iyi olur kısa sürede çözülür arık inşallah.
Buarada hatırlarsın geçenlerde rüyamda hiç bebek düşünmeyen iş arkadaşım hamile olduğunu söyledi artık bu durum rüyalarımıza da ele geçirdi demiştim ya işte o arkadaşım gerçekten hamile yani test pozitif çıkmış kan testi sonucunu bekliyor. (Buarada erdim mi naptım:) Yani hem gerçekten onun adına çok sevindim ama bi taraftan da içim burkulmadı desem yalan olur. Yani hem sürekli soruyolar ama biz istemiyoruz düşünmüyoruz diyordu bi tarafta da bizler o pozitif sonucu bir an önce görmek için neler veririz. Ne biliyim yine bi bunalıma girdim benİnşallah kısa zamanda bizim de yüzümüz güler miniklerimizi sağlılkla ve hayırlısıyla alırız artık kucağımıza.
inş. dediğin dileklerin çıkar ama mesela eşimin tarafından bebek sorduklarında bende hala düşünmüyoruz diyorum ama içim içimi yiyorbelki o da öyledir
İnşallah dileklerimiz kabul olur kısa zamanda. Bi süre bende aynı psikolojile daha düşünmüyoruz diyodum ama arkadaşım gerçekten şu dönem istemiyordu daha doğrusu doğum yapmaktan korkuyor ve şimdi hiçbir takviye de almadım hazırlıksız yakalandım dedi. Allah herkese hayırlısını versin inşallah.
arkadaslar bende esım ıcın evıcap-omega3 ve cınko kullanmaya tekrar basladım ınsallah dususumuz tekrar cıkar
Ah arkadaşım yine zorlu yolları bi kat daha zorlaştırmışlar. Yani hasta olmayan adamı hasta eder bunlar resmen. Bi doktorla görüşmek bu kadar zor olmamalı ben anlamıyorum resmen dalga geçer gibi yaptıkları herşey, inan okurken sinirlerim bozuldu insanların sabırlarını mı ölçüyolar anlamadım ki. Neyse ki sonunda randevu alabilmişsiniz sonuçlar da iyi olur kısa sürede çözülür arık inşallah.
Buarada hatırlarsın geçenlerde rüyamda hiç bebek düşünmeyen iş arkadaşım hamile olduğunu söyledi artık bu durum rüyalarımıza da ele geçirdi demiştim ya işte o arkadaşım gerçekten hamile yani test pozitif çıkmış kan testi sonucunu bekliyor. (Buarada erdim mi naptım:) Yani hem gerçekten onun adına çok sevindim ama bi taraftan da içim burkulmadı desem yalan olur. Yani hem sürekli soruyolar ama biz istemiyoruz düşünmüyoruz diyordu bi tarafta da bizler o pozitif sonucu bir an önce görmek için neler veririz. Ne biliyim yine bi bunalıma girdim benİnşallah kısa zamanda bizim de yüzümüz güler miniklerimizi sağlılkla ve hayırlısıyla alırız artık kucağımıza.
bunalıma gırmemişsindir arkadaşım,hatta gayet de normalsin..bu çok ınsani bişey..uzun süre bebek bekleyenlerde böyle haberlerle bir mahzunluk oluşuyor genelde..bi kaç gunde geciyor..tecrübeyle sabit :)
belki senin arkadaşın istisna ama genelde herkes düşünmüyoruz diyor olana kadar..
inşaallah biz de o sevinci yaşayanlardan oluruz hayırlısı ile..
bu arada immo neler yapıyorsun ?
Valla aslında karşı taraf adına çok seviniyorum sağlık diliyorum o ayrı ama işte dönem dönem bi dibe vurma zamanlarım var bu da tam üstüne geldi sanırım yani o kadar kararlıydı ki düşünmüyorum istemiyorum derken kendisi de çok şaşkın şu an. Bazen düşünüyorum kimisi hiç istemez beklemez olur kimisi bizim gibi her ay olsun diye neler yapar olmaz ama işte herşeyde bir hayır vardır mutlaka inşallah kısa zamanda bizde sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.
bu topicte çok fazla insan tanımıyorum ama sizinde mi eşiniz varikoselden ameliyat oldu
inş. canım yaa bizim ameliyat daha 10 gün falan oldu dr.com vitex diye bir ilaç vermiş bugün başladı 15 gün falan sürecek.Nette araştırdım biraz cinsel güç arttırıcı yazıyor şaşa kaldım neyse ki sonunda makalenin birinde sperm hareketliliği ve yapısı deyince içim rahatladışimdi 25 gün onu kullanacak 2 hafta sonra 3.haftamızda bitmiş oalcak inş. takviyelere başlayacağız bu sefer.Hem ona hem bana kısmet yaa bakalım yoruldum ama pes etmeyeceğim inş.hepimiz bu savaşta en yakın zamanda galip geleceğiz
canım sizin değerleriniz çok çok düşük değildi bildiğim kadarıyla,,takviyelerine kararlılıkla devam et bence,,kendiliğinden gelecekmiş gibi bir hissim var senin bebeğin konusunda
bunalıma gırmemişsindir arkadaşım,hatta gayet de normalsin..bu çok ınsani bişey..uzun süre bebek bekleyenlerde böyle haberlerle bir mahzunluk oluşuyor genelde..bi kaç gunde geciyor..tecrübeyle sabit :)
belki senin arkadaşın istisna ama genelde herkes düşünmüyoruz diyor olana kadar..
inşaallah biz de o sevinci yaşayanlardan oluruz hayırlısı ile..
bu arada immo neler yapıyorsun ?
Yok ameliyat olmadı, doktor hafif varikosel dedi trental verdi onu ve bi de diğer vitamin takviyelerini kullandı. Şimdi de trental yerine İmmo nun önerdiği daflonu ve diğer vitamin takviyelerine devam ediyor. İlk testten 4 ay sonra yaptığımız testte hareket aynı kalırken sayıda artış oldu bakalım devam ediyoruz umarım diğer değerlerde yükselir artık kısa zamanda.
daha cok yenı canım amelıyatınız acele etme esın dıkkat etsın bıraz kendıne cevız fındık badem kuru cekırdeklı uzum ıncır falanda yedır esıne mutlaka cınkyuda unutmayın cunku huıcre yenıleme ozellıgı var ınsallahh guzel sonuclar alırsınız bende yoruldum artık 9 ay oldu amelyat olalı ınsallah senesı gelmeden guzel haberler gelır
rüyanın gerçek çıkması hakikaten enteresan:) içinin burkulmasını sonuna kadar anlıyorum. daha önce de söylemiştim o iç burkulmalarından, insanların sorularından falan o kadar bıktım ki bebek haberi görmemek için facebook'a girmiyorum, sordukları sorular yüzünden çoğu arkadaşımla minimum görüşüyorum, akrabalarla bu konu açılsın hemen sıvışıyorum. çünkü bizi bizden başkası da zerre kadar anlamıyor. mesela eskaza biraz anlatsam insanlar abuk subuk tavsiyeler veriyor. ben diyorum ki, sayılar şu, aylardır doktorlara gidiyoruz, neleri neleri denedik, artık ancak tüple mümkün, onlar bana kafana takma olur diyor mesela. ya da ne bileyim keçi boynuzu içir diyorlar. "biz de 3 ay denedik 4. ay oldu diyenler falan var onlara iyice tilt oluyorum. sözde beni teselli ediyorlar benim temelli sinirim bozuluyor. "yahu 1 yıldır bununla uğraşıyorum diyorum, elimde konulmuş bir teşhis, tahlil sonuçları, rakamlar var, her şeyi denedim diyorum, neresini anlamıyorsunuz ne beklesi, ne keçi boynuzu, keçi boynuzunu bırak neler neler kullandım daha şimdi anlattım nerenle dinledin beni?" diye bağırasım geliyor. o yüzden en iyisi bu konularda kimseyle muhatap olmamak. bunalım da olmayacaksın, kendi önüne bakacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?