inşaalllah canım yaa..gelir mi ki o günler? ben bazen hayal kurarım,ilk ben öğrensem,eşime de çok güzel bir süpriz hazırlasam falan :)
pıt pıt geliverse bebekler..şöööyle güzel bır topık açsak,heyoooo biz de hamileyiz die :)
sevinçlerimizi paylaşsak :)
bugun noluyo bana anlamadım..hayal gücüm tavan yaptı heral :)
siz doktora gittiniz mi bu arada?
gittik canım. doktor, eşimden yeniden hormon testi ve spermiogram istedi. yarın gidip verecek. öğleden sonra da endokrinoloğa gidecek zaten. bu androloji uzmanı olan eşimin varikoselinin çok hafif olduğunu bu derece infertilite sorunlarının aslında hormonların biz bilmeden aralarda inip çıkması sebepli olabileceğini söyledi. önceki test sonuçlarının hepsini de inceledi. yeni gelenlerle birlikte profesörlerle birlikte konsültasyon yapmak istediğini söyledi. bakalım belki de olumlu sonuçlar alırız, eğer bu ihtimal doğruysa tedaviyle infertilite sorunlarından temelli kurtulma şansımız var.
gittik canım. doktor, eşimden yeniden hormon testi ve spermiogram istedi. yarın gidip verecek. öğleden sonra da endokrinoloğa gidecek zaten. bu androloji uzmanı olan eşimin varikoselinin çok hafif olduğunu bu derece infertilite sorunlarının aslında hormonların biz bilmeden aralarda inip çıkması sebepli olabileceğini söyledi. önceki test sonuçlarının hepsini de inceledi. yeni gelenlerle birlikte profesörlerle birlikte konsültasyon yapmak istediğini söyledi. bakalım belki de olumlu sonuçlar alırız, eğer bu ihtimal doğruysa tedaviyle infertilite sorunlarından temelli kurtulma şansımız var.
hayalsizde yaşanmıyor ki(dediklerin işn. en yakın zamanda olur
inşaallah canım,,ne o üzgün yüz ifadesi herşey bitmiş gibi!
ümitsiz olmayalım söz mü
İmmo bende merak ettim naptınız diye soracaktım. Endokrin bölümü için de randevunuz bugündü. Androloji uzmanının söylediği çok ilginç ve bir o kadar da iyi bi haber bence. Demek ki varikosel dışında anlık hormon değişimleri de olabiliyo ve bu da tabi spermleri her türlü etkliyo. Bizim doktor da çok hafif sol tarafta demişti fazla da üstünde durmamıştı yani insan o zaman düşünüyo madem o kadar hafif bu spermler neden bu kadar etkileniyo o zaman??? ama maşallah onlar fazla uğraşmayıp direk tüp bebeğe yönlendirecekler ya geri kalan hiçbirşeyi araştırmıyolar bile. Ama bak senin bu durum ne kadar başta can sıkıcı olsa da farklı yönde araştırmak için bir sebep oldu. Gerçekten herşey de daha doğrusu her şerde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek. Bugün son durumu bildir mutlaka olur mu? Hadi bol şanslar inşallah çözüşüp biticek bu sorun bi an önce.
canım bugün eşim gidip hormon testlerini verdi. endokrinoloji randevusunu da hastane arayıp 1 hafta sonraya erteledi. doktorun bir işi mi çıkmış artık nolmuşsa. biz de üstelemedik, böylece androlojiden test sonuçlarımızı alıp gideriz dedik. dünkü doktor ilk teşhisin konduğu zamanki spermiogramlarımıza ve ultrasonlara baktı. bir taraftaki varikosel 3mm'nin altında onu saymıyorum bile, öteki de 3mmnin çok az üstünde bu derece sperm sorunlarına yol açması zor, sayınızın sadece varikosel sebepli bu kadar düşük olmaması gerekirdi dedi. sadece anti oksidanlarla sayının kat be kat yükselmesi de çok ilginç geldi. bize bir form doldurttu bir dahaki sefere yine tüm sonuçlarımızı(endokrinolojide de yapılacak mr vs ile birlikte) bu formla getirmemizi hocalarına göstereceğini söyledi. ben daha önce gittiğimiz doktorları anlattım, varikosel deyip hemen tüpe yönlendirdiklerini, başka hiç bir şey önermediklerini falan. "burası bir üniversite biz sonuna kadar inceleriz, öyle karar veriririz, merak etmeyin" dedi. inan içime su serpildi. bütün bu süre boyunca gittiğimiz doktorlarda içimde hep bir tatminsizlik vardı biliyorsun. şimdi ilk defa nedir ne değildir öğrenme imkanımız doğdu. tamam belki yine bu varikoselden diyecekler ama en azından artık emin olurum.
bızım ameliyat olalı 6 ay oldu..çift taraflı olduundan test zamanını bıraz uzun tuttu dr...yarın ıçın randevu almıştım..eşim dun üşütmüş kendini sabahtan beri ateş,mide bulantısı ıshal yattı butun gun..şimdi bıraz daha ıyı ama tahlili ıptal ettırsem mı diyorum..bu rahatsızlık etkıler mı kı durumu?
Bak işte araştırdıkça sonuca ulaşılıyo ama bizim hazırcı doktorlar pat diye tüp bebek diyip kestirip atıyo. Yani sana doktor söyledikçe iyice aklıma yattı ki bu kadar hafif varikosel neden spermleri bu kadar etkilesin gerçekten mantıklı geliyo eğer bu değilse bulunsun ve bir an önce çözülsün bitsin yani. Çok sevindim artık netleşecek herşey.
Buarada benimde bu aralar iyice kafam karışık hele de çevremdeki hamile haberleri bu kadar yakınıma geldikçe hem sevinip hem halimize ciddi ciddi daha bi kafa yormaya başladım ve Kaan Aydosa son sonuçlarımızı mail attım ve yine DNA hasarına bakmak önemli çünkü bu değerler normal gebelik için yeterli ama olmuyorsa spermin iç yapısını incelemek önem kazanır dedi. Buarada hem normal yolla her ay şansınız %3 tüp bebekte tek denemede %60 dedi, değerler doğal yol için yeterli ve olmaması için bir sebep yok derken bi taraftan da her ay şans %3 demesi çelişkili geldi son mailde de onu sordum bakalım ne dicek.
Bak işte araştırdıkça sonuca ulaşılıyo ama bizim hazırcı doktorlar pat diye tüp bebek diyip kestirip atıyo. Yani sana doktor söyledikçe iyice aklıma yattı ki bu kadar hafif varikosel neden spermleri bu kadar etkilesin gerçekten mantıklı geliyo eğer bu değilse bulunsun ve bir an önce çözülsün bitsin yani. Çok sevindim artık netleşecek herşey.
Buarada benimde bu aralar iyice kafam karışık hele de çevremdeki hamile haberleri bu kadar yakınıma geldikçe hem sevinip hem halimize ciddi ciddi daha bi kafa yormaya başladım ve Kaan Aydosa son sonuçlarımızı mail attım ve yine DNA hasarına bakmak önemli çünkü bu değerler normal gebelik için yeterli ama olmuyorsa spermin iç yapısını incelemek önem kazanır dedi. Buarada hem normal yolla her ay şansınız %3 tüp bebekte tek denemede %60 dedi, değerler doğal yol için yeterli ve olmaması için bir sebep yok derken bi taraftan da her ay şans %3 demesi çelişkili geldi son mailde de onu sordum bakalım ne dicek.
şimdi beni eleştiren çok olacak ama kendi fikrimi söylemeden geçemeyeceğim. bence kaan aydos evet çok iyi bir doktor, kıymetli bir hoca ama hastalara maille önerileri hep karbon kopya gibi. sen de biliyorsun herkesin değerleri aynı değil ama herkese sperm dnasını söylüyor, arkasından oranları yazıyor falan filan. bize de tıpatıp aynı şeyleri yazmıştı. ek olarak da sperm dnasının hormonla düzeltildiğini de söylemişti. (sanırım fsh alınıyor) ama bir türlü şunu anlayamamıştım, benim eşimin fsh'si bozuk değilken dnası neden bozuk olsun, yani bunu nereden anladı. hadi tut ki bozuk, fsh tedavisiyle bu sefer de hormonları bozmazmıyız ve spermler aşırı fsh'den dolayı bozulmaz mı?
bizzat kendi sitesinde sperm dna hasarlarından oxidative damage diye bahsetmiş. ben de oturdum ingilizce kaynaklardan araştırdım, bu hasarın anti oksidan ürünlerle azaltılabildiği yazıyordu (ki zaten kaan hoca da fsh harici bir de proxeed falan gibi ürünler illa ki kullandırtıyor) ki biz bu ürünleri zaten kullanıyorduk.
neyse sonuç olarak ben bu işin içinden çıkamadım. bir takım şeyler kafamda oturmadığı için o zaman bizzat ankaraya kendinle görüşmeye gitmedim. hata mı yaptım doğru mu yaptım bilmiyorum. ama size şunu söyleyebilirim, aklınızda kalmasın muhakkak bir üniversite hastanesine gidin. milyonda bir şans bile olsa yeni bir şey önermeleri olasılığını değerlendirin. normal hastanelerdeki doktorlar ilk akla yatkın teşhisi koyup bizleri tüp diye paketliyorlar ama biraz daha araştırmaktan bir zarar gelmez. sonuçta zaman zaten beklerken akıp gidiyor, en azından faydalı bir şekilde değerlendirmiş, tüple ya da normal yolla nasıl çocuk sahibi olacaksanız bir adım daha netleştirmiş olursunuz.
Valla dediğin doğru aslında birçok kişiye aynı maili kopyala yapıştır yapıyo onu bende farkettim ama tabi bu kişilerin de çoğu aşağı yukarı aynı değerlere sahip olanlar. Mutlaka bi DNA Hasar analizi istiyor ondan sonra tedavi diyor. Aman ne biliyim valla kafam o kadar karışık ki artık son testi de bir sorayım dedim aynı cevaba yakın bişiler aldım hatta daha da kafam karıştı hem bu değerler doğal yol için gayet yeterli derken bi taraftan %3 nasıl bi çelişki anlamadım. Valla zaman geçtikçe aynen hem kafamız karışıyo hem moralimiz azalıyo. Bakalım ben bu ay bi test daha yapıp ona göre bi yol izleyelim en iyisi diyorum.
ama aynı şeyleri söylediği dünya kadar kişide de dna hasarı falan çıkmamış.
halini anlıyorum. ben o kafa karışıklığından sıkılıp yeter artık dayanamayacağım deyip koşa koşa aşılamaya başvurmuştum. sabır sabır nereye kadar? insan bunalmaya başlıyor. siz zaten ankaradasınız gidin şu dna sperm testini üniv. hastanelerinden birinde yaptırın bence. bir sorun çıkarsa hocaya götürürsünüz de.
ben de şu marmara ünivne bir daha gidince kaan aydosun mailinden bahsedeyim bakayım. uzun zaman geçtiği için unutmuş gitmişim. belki oradan bir şeyler öğrenirim.
Buarada Kaan Hocadan son maile cevap gelmiş bugüne kadar doğal yolla gebeliklerin hepsi her ay için %3 olasılıkla olmuştur, insan byolojisi böyle demiş. (Buarada ben bu oranı %25 biliyodum çok şaşırdım gerçekten( .Gelin hastanemizde testi yapalım diyor. Kendisi de üniv hastanesinde aslında ama ne biliyim valla daha bişi yapmadan yorulduğumu hissediyorum bazen. Bakalım olmazsa son spermiograma da bakalım da ona göre karar veririz napıcağımıza olmazsa.
millete hep o %3 denk geliyor da bize hep %97 denk geliyor anlaşılan....
bence spermiogramı beklemeyin, zira dna testi hemen çıkmıyor vakit alıyor diye biliyorum ama tabi siz bilirsiniz.
Valla inan bende anlamış değilim hele de bu son aldığın hamilelik haberinde tek seferde olmuş hem de eşi anormal sigara içen biri bazen aklım ermiyo gerçekten. Kimisi düşünmez kafa yormaz hatta istemez tek seferde tutturur kimisi de işte her yolu dener tutturamaz bi türlü. Olmazsa sperm testiyle aynı anda yaptırırız diye düşündüm nasıl olsa örnek verecek aynı örnek üzerinde incelerler olmazsa çünkü eşim hastanede örnek veremez kendisi huylu ve takıntılı olduğundan, en iyisi tek seferde lab'da yaptırmak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?