Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
immo selam doktor randevularının tümü bu haftaya kalmıştı, gittiniz mi durum nedir haberdar et mutlaka bol şanslar iyi haberlerle gel inşallah.

evet bugün doktorlara gittik. öncelikle marmara ünivne gittik. hormon tahlil sonuçlarımızı aldık. prolaktin yeniden düşmeye başlamış, halen üst sınırın üstünde ama daha yakın. fsh'de geçen sefer eskisine göre epey düşüktü o da toparlanmış. buna karşılık testesteronun düşük olduğunu söylediler. 18 eylülde orada yapılacak spermiogramla birlikte değerlendireceklermiş. öncesinde de endokrinolog ne diyecek bakalım dediler. oradan maltepe üniv endokrinolojiye gittik. allah için çok ilgili ve samimi bir doktormuş. bütün eski spermiogramlara, kan tahillerine, hormon sonuçlarına baktı. öncelikle aynı sorunlarla gelen bir çok kişinin olduğunu söyleyerek bizi rahatlattı. sorunların muhtemelen stres kaynaklı olduğunu tahmin ettiğini, ama tabi aynı anda sperm sorunlarına da yol açtığından dolayı kontrol altına alınması gerektiğini, ama emin olmak için mr çektirip bir kaç test daha yaptırmamızı söyledi. tabi bir de testesteronun düşük olduğunu o da belirtti. fakat bizim testlerimizde bugüne kadar hep total testesterona bakılmış. ama asıl değerlendirme serbest testerona bakılarak yapılırmış. ctesine mr randevusu aldık, aynı gün insülin direncine ve serbest testesterona da da bakılacak. sonuçlar 2 gün içerisinde çıkıyormuş. yani muhtemelen haftaya salı gibi endokrinolojide, perşembe gibi de sperm sonuçlarıyla birlikte androlojide durumumuz netlik kazanacak.
tabi bunca zamandır kafama şu takılıyor, eşime verdiğim takviyelerin ve kürlerin hemen hemen hepsi fsh ve testestreron yükseltici şeyler. hatta onca zaman aman fazla gelir de aşırı yükselir spermleri bozarız diye endişe etmiştim. yani nasıl oldu da tam tersine düştüler şaşıp kaldım. muhtemelen prolaktin hepsini bozdu ama demek ekstra şeyler kullanmasa temelli dip yapıp azospermi falan olacakmış.

Yani araştırdıkça neler neler çıkıyo, diğer doktorlar varikosel deyip başlardından savıyolar resmen. Hepsinin birarade değerlendirilmesi çok iyi olur en azından biribirine bağlantılı olarak gelişen durumlarda ortaya çıkar ona göre bir yol izlenir. Buarada bana da prolaktin hormonu diğer değerleri de etkiledi gibi geliyo. Bakalım haftaya cumaya kadar herşey tam olarak netleşecek o zaman. Hadi inş hayırlısıyla kısa zamanda herşey normal seviyeye gelir sıkıntı kalmaz.
Buarada bende ilk ve tek gittiğimiz üroloğa sonuçlarımızı gönderiyim bakalım ne diycek dedim gerçi kendisi moral bozma uzmanı olduğundan pek iyi şeyler duyacağımı sanmıyorum o ayrı ama daha soramadan öğrendim ki bulunduğu yerden ayrılmış Şimdi yine bi araştırıyorum nereye geçti ya da başka kime sorsam diye. Böyle boşa zaman geçtikçe bi başıboş hissettik kendimizi.

haklısın canım, öyle oturdukça kendini başı boş hissediyorsun. bir şeyler yapılması lazım da ben yapmıyorum mu diye bir şüpheye kapılıyor insan. ben bütün bunlar olurken bir de kaan hocanın dna hasarı meselesine taktım. dün gece kaan hocanın hastalarının yer aldığı başlığı okudum. dna hasarı tespit edilen ve tedavi edilen herkesin ama herkesin fsh'si düşükmüş. hep 3-6 arası rakamlardan bahsediyorlar. aylarca klomenle, tamoxyfenle tedavi görüp ondan sonra ancak 8lere falan çıkarabilmişler. benim eşimin fsh'si devamlı 10-13 arası çıkıyor. (üst sınır da 14 ya da 15di sanırım) tamam bu testi bu ay yaptırmaya kararlıyım ama yine diyorum bu adam dna hasarının olabileceğini hangi bulguya dayanarak iddia etti, tut ki var, fsh zaten yüksekken tehlikeli derecede yükselmeden nasıl tedavi edilecek anlamış değilim.

Valla şu dna hasarı meselesi benim de çok aklımı karıştırıyo. Hasar olan örneklere genelde başta klomen olmak üzere, proxeed plus ve yanında da l-arginin tavsiye etmiş et yememelerini ve ısırgan tohumu ile keçiboynuzunu önermiş. Yani bunlar dna hasarı olanların kullandıkları ortak takviyeler. Yani şimdi ben düşünüyorum bizler de öyle ya da böyle klomen dışındakileri zaten kullanıyoruz ve eğer bi hasar durumu varsa bizim kullandıklarımızın da buna iyi gelmesi gerekmez mi? Düşün düşün kafam şişiyo valla bazen. Artık o hormondu bu değerdi yok spermdi uğraşmasak da gelse artık bizim nazlı minikler bazen çok yoruluyorum gerçekten(

%100 sana katılıyorum, düşün düşün benim de başım şişmiş halde.bizim 300bin spermle normal yoldan hamile kalan komşu vardı daha önce anlatmıştım. dün akşam denk geldik ayak üstü sohbet ettik. içimden devamlı millet amma şanslı diye geçirdim durdum. kişilik yapısı olarak biraz gamsız, vur patlasın çal oynasın bir çifttirler. evlerinde devamlı bir davet vardır, dolar dolar taşar. ertesi gün kapılarında bir yığın çöp ve içki şişesi olur. kendileri de söylemişti "çocuğumuz olursa olur olmazsa olmaz dedik, ne tüp düşündük, ne de özel bir takviye kullandık" diye. hakikaten de ne çocuk yapmaya çalışırken ne de çocukları olduktan sonra hayatlarından hiç ödün vermediler. bu hayatta bir kere genç olunuyor deyip gezdiler tozdular yediler içtiler. acaba böyle mi olmak lazım anlamıyorum ki?
kaan hocanın tavsiyelerini evet ben de tek tek okudum ve aynı senin gibi düşünüyorum. klomen hariç her şeyi kullandık. varsa bir fayda zaten görmüşüzdür. ama diyorum ya hormon ilaçları kısmını hala mantığım almıyor.

Bende aynen böyle düşünüyorum. Ne kadar takmayan hatta istemeyen düşünmeyen varsa pat hamile kalıyo. Ve bu örneklerde sperm değeriymiş, sigara, alkol, beslenme hepsi boş resmen, hiçbirini düşünen özen gösteren yok. Ama biz düşünüp, kafa yorup titizlendikçe sakınan göze çöp mü batıyor nedir anlamadım gitti. Tabi yapı olarakta hiçbir zaman rahat, kafaya takmayan, gamsız bi tip olamadım gitti. En ufak şeyi bile kafaya takar kurar da kurarım içim içimi yer. En basit olaya bile üzülürüm, moralimin bozulması an meselesidir resmen. Yani bazen sinir oluyorum kendime neden daha rahat, geniş ve öyle herşeye çok aldırmayan bi tip olamıyorum diye ama ne biliyim can çıkar huy çıkmaz herhalde anlamadm ki.

Immo naptin var mi gelisme merak ettik

canım adam moralinizi bozuyorsa bırak gıtsın..en ıyısi de olsa muhakkak bır alternatifi olmalı bence..başka bır doktora daha gitseniz,belki başka bır ayrıntı yakalanır

demoralize gördüm sizi..ben de evlanmeden falan önce evlenınce hemen olur dıye düşünenlerdendim..ama etrafımdakılere bakıyorum..evet bazısının hemen oluyor,bazısının zaman alıyor..kımı 2 yıl,kımı 3 yıl kımı 5,9 ,15 sene sonra olan var..bunları hep duyuyorum,çoğunlukla teselli babında söylüyorlar bana..şaşırıyorum..oysa ben onların böyle şeyler yaşayabıleceğini hiç aklımdan geçirmemiştim..
bi de şöyle bır ayrıntı var..çocukları gec olanlar bana hiç sormuyorlar,ama hemen olanlar sürekli nerde köşeye sıkıştırsak bakışındalar ama yemezler..fırsat vermiyorum artık çoğunlukla :) Rabbimden onlardan öte etsin hepimizi

bu da bizim hayattaki sınavımız diye düşünüyorum ben..herkes bır şekilde yaşıyor sıkıntıları..kimi eşiyle,kimi evladıyla,kimi hastalıkla vs.
Bazen de Rabbimiz bizi kendine yaklaştırmak için verirmiş sıkıntıları..bize düşün elbette oturup beklemek değil,tedbirimizi alıp sonra da dua ile tevekkül etmek

Mmo 300.000 de cok az be kuzum bi yanlislik var gibi kiz yoksa davetlerden birinde kadincagiz diyorum hani yanlislikla : p saka bi yana sansa bak yaaaa zatn iiki tup dusunmemis i degerle tup bile tutmaz

Mmo 300.000 de cok az be kuzum bi yanlislik var gibi kiz yoksa davetlerden birinde kadincagiz diyorum hani yanlislikla : p saka bi yana sansa bak yaaaa zatn iiki tup dusunmemis i degerle tup bile tutmaz

valla ben de ilk duyduğumda şok olmuştum. adam daha gençken bir hastalıklar atlatmış. o yüzden testisleri tam olarak çalışmıyormuş. karısıyla da "bak benim çocuğum olmayabilir" diye evlenmiş. evliliklerinin 2. yılında falan test yaptırmışlar hakikaten de 300bin sperm çıkmış. dediğim gibi olursa olur olmazsa olmaz demişler. ama allahın işi bir tek sperm bir tek yumurta yetiyor derler ya kadın evliliklerinin 3. yılında hamile kaldı. hani karı koca ikisini de tanımasam, tüp yaptılar da gizliyorlar diyeceğim.ama öyle şeyleri gizleyecek bir yapıları da yok. karı koca psikologdurlar, her şeylerini herkese pek rahat anlatırlar.

Tabiki cnm benimki latife sen parti falan diyince gir gir yapalm dedim. Kesinlikle haklisin 1 sperm 1 yumurta yeterli. Bende bu yumurtlsma gununde 5 defa birliktelik yapsam diyorum ilkinde 7-8 milyon olsa diger 4unde 2ser milyon olsa olmaz mi kiizzzz damlata damlaya gol olsalar 16 milyon eder ayhhhh bu muhasebeci ruhum her alanda nuksediyor. Bu arada bizim testesteron yerlerde biliosun degil 5 artik haftada 1 oluyor nerdeyse nasil yapsam da firlatsam bu hormonu onceden kose bucak kaciodum adamdan Allah da " oyle olmaz bak boyle olur " demis olmali artik normal yoldan da hamile kalamicam nasil tutturcm bu ovulasyonu:)))))

Gunluk 1bardak nar suyu sperm sayisi ve canliligini arttiriyormusss. Esime bunu soylemicem kalbe iyiymis dicem spermler icin oldugunu soylersem bozuluo :)) yalan da soylememis olucam kalbe iyi geliomus

Aranızda Astaxanthin 6 mg (astaksantin kArotin) kullanan var mı? Esime takviye olarak bunuda kullandiracagim ama acaba başka hormonlarını bozarmiyiz diyede korkuyorum.
Su anda Profertil kullanıyor sabah ve aksam olmak üzere günde 2 kapsül.
Profertil icerigi;
L-Carnitin. 440 mg
L-Arginin 250 mg
Coenzym Q10 15 mg
Vitamin E. 120 mg
Zink. 40 mg
Folik asit. 800 mcg
Glutathion. 80 mg
Selen. 60 mcg

Astaxanthin icerigi;
Haematococcus 400 mg
Astaxanthin. 6 mg
Vitamin C. 16 mg
Vitamin E. 2,4 mg
[• Belçika’daki Ghent Üniversitesi Hastanesi‘nde yapılan bir çalışmada astaksantin’in erkeklerde görülen kısırlık sorunlarına karşı etkili olduğu görülmüştür. Astaksantin kullanan erkeklerin sperm oranları plasebo grubuna göre daha yüksek çıkarken, aynı zamanda plasebo grubuna göre daha fazla gebelik oranı oluşmuştur.]
devami : Astaksantin Nedir ve Hangi Besinlerde Bulunur? | Beslenme Desteği

Bunun disinda hergün keciboynuzu kürü yapıyorum. Arada taze havuç ve portakal sıkıyorum. Fıstık, fındık, ceviz de hergün bir miktar yiyor. Birde ginseng cayı iciyor günlük 1 fincan. Omega3 hapi ve magnezyum+vitamin b c e suda eriyenlerden iciyor.
Diyorum ki bunlar hepsi fazla gelip başka hormonlarına zarar verir mı acaba.
Birde kırmızı etin iyi sperm hareketliliğine ii gelmediğini okudum birkaç sitede!! Bu konularda bilginiz varsa şayet benide aydınlatırsanız Cook sevinirim :44:

canım kırmızı et spermler için iyi değilmiş kaan aydos söyledi bize kırmızı etten uzak durun dedi...

canım kırmızı et spermler için iyi değilmiş kaan aydos söyledi bize kırmızı etten uzak durun dedi...

Bizim evrede son zamanlarda cok et tüketilmişti. Ben dukan diyeti yaptım, tabi eşimde faydalandı bundan. Bir de seviyor kendisi eti! Şimdi yeşillik zamani o zaman. Tesekurler paylastigin icin

canım astaxanthin'i amerikada özellikle göz için veriyorlar. bir ara mehmet öz de oz show'da muhakkak kullanılması gereken, anti aging etkili mucize takviyeler arasında saymıştı. ileri yaşlarda katarakt sahibi olmak istemiyorsanız luteinle birlikte kullanın diyordu, ama spermlere etkisini hiç bilmiyordum. ben de araştırayım bakayım.

Evet etkili oldugu soyleniliyor. Isvicre de 2005 yılında 20 erkek üzerinde 3 aylık yapılan araştırma sonucunda yarısından fazlasınin esinin hamile kaldığı, Ayrıca cilt karışıklıklarına, göz hastalıklarına, kalp rahatsızlıklarına da iyi geldigi gozlemlenmis.
Tabi sizlerde araştırın derim. Ama bunların hepsi esime Cok fazla gelmez umarım
Sizde bir gelişme yasandimi, tekrar spermiogram verdiniz mı?

zararlı geleceğini sanmıyorum ama bir tek dikkat edersen içirdiğin bütün takviyelerde e vitamini var. sebze,fındık, fıstık vs yerken de ayrıca e vitamini alıyor. toplamda 400iu'dan fazla e vitamini almamasına gayret et. e vitamininin fazla dozda alınması zaman içinde vücuda zararlı. yani 400 iu'dan az alırsan damarlara faydalı, kalp krizini falan önlüyor ama fazla alırsan tam tersine damar tıkanıklığına yol açıyor.
bir de astaxanthin carotene'i daha araştırmadım ama adından da anlaşılacağı üzere bir carotenoid olmalı. aynı beta carotene'de(ki göz, cilt ve sperm hızı için tavsiye edilen diğer bir carotenoid) olduğu gibi A vitamini içeriyorsa sentetik olarak yüksek dozlarda alınması sigara içenlerde akciğer kanseri riskini artırabilir. biliyorsundur beta carotene a vitaminlerini sigara içenlerin sentetik olarak fazla tüketmemesi gerektiği, doğal yolardan mesela havuç yiyerek almaları belirtiliyor. yani benimki bir teori ama kullanacak olanlar bu kısmını araştırsın emin olsun bence.

Son düzenleme:
immo bugun testimizi yaptırdık yoğun gerilim :/ altında
sayımız 1 ml de 8,5 mılyon civarında ve haraket az..dr ilerleme var demiş ama benım aklıma pek yatmadı
bız hergun sabah proxeed kullandık 6 aydır..ayrıca gunde 1 er zınco,e vıtamını ve omega 3 de kullandık,gercı e vıtamını ve omega3 çok eskı sayılmaz..şuan 2.kutudayız
aşılama yapılabılır ama şansınızın artması için bır 3 ay daha bekleyın demiş..proxeedi gunde 2 iç,bır de keçıboynuzu ve ceviz tüket diye de eklemiş
bu vıtamınlerı kullandığımdan bahsetmeyı unutmuş eşim..sence bır 3 ay daha kullansak bır zararı olur mu ki? Ya da nasıl bir düzende versem..hiç bir fıkrım yok,bana yardım et

tecrübesi olan diğer arkadaşlardan da tavsiye beklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…