Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım umduğun ilerlemeyi sağlayamamış olmana çok üzüldüm. bugün bizim de sonuçlarımız çıktı, maalesef hiç gelişme yok hala aynı kötülükte. tek iyi yanı eşimin mr'ı temiz çıktı. buna da şükür dedik.
toplam sayınız ve morfolojiniz nasıl çıkmış yazmamışsın.
bence doktorun söylediği gibi proxeedi 2ye çıkartabilirsiniz. ya da yine sabah 1 şase proxeed içmeye devam etsin (ama çinkoyu kesebilirsin çünkü proxeedin içinde zaten çinko var), öğlen e vitamini ve omegayı alsın, akşamları da l-arginine gibi damarlara yardım edecek bir şeyler kullanın. bir de keçi boynuzuyla havuç kürünü deneyin isterseniz.
Diğer yandan tüm içtenliğimle bir tavsiyede de bulunmak istiyorum:
bildiğin gibi bütün bu kürler takviyeler 2+2=4 gibi kesin sonuç veren şeyler değil. ya da mesela bizimki gibi ummadık bir şey çıkıp bir anda her şey alt üst olabiliyor. az değil 6 aydır proxeed kullandığınızı düşünürsek,kendinize ne kadar daha denemek istediğinizi sorma zamanı da gelmiş bence. yani bir 3 ay daha deneyip istenen ideal sayıları yakalamama ihtimaliniz olduğu kadar tam tersi de mümkün. o yüzden bu aşamada "sorun değil bir 3 ay daha denemek bizim için zaman kaybı değil" diyebiliyormusunuz iyi düşünün. sonuçta olan sayılarla aşılama denemek de bir opsiyon.

sağol canım ya,senın yüreğine çokkk güveniyorum..sen vitaminleri kestin değil mi?Yine de doğal şeyleri sofrandan eksik etme..evet,bızden kötüleri de düşününce buna da şükür diyoruz,Rabbım bugunlerimizi aratmasın..vitamin konusu çok araştırıp bilgi sahibi olduğum bişey değil,o yüzden fikrine ihtiyacım vardı..
bütün akşam bende düşündüm,az önce konuştuk bi denesek mi diye,3 ay 3 ay ata ata 3 yıl gecti sonuçta

kullandığımız çoğu şeyi kestim ama eşimde genetik kolesterol sorunu olduğu için zaten kalp sağlığı için önerilen omega, q10 gibi bir kaç takviyeyi hala kullanıyor.
bence ilk aşılama denemesini yapmayı düşünün. zaten ha deyince olmuyor biliyorsun. bir sonraki adetini beklemek zorundasın. olmazsa 2. denemeyi de 3. ay dolduğunda yapabilirsiniz. dediğin gibi bekle bekle zaman akıp gidiyor.bu arada biz kadınlar için de zaman aleyhe işliyor. yumurtalık rezervimiz her ay biraz daha eksiliyor. yanılmıyorsam daha önce başarısız bir tüp denemeniz vardı diye hatırlıyorum. sonuçta bu sefer daha bilgilisin, deneyimlisin, aşılama tüp gibi ağır bir işlem de değil.... bu ay aşılama değilse bile çatlatma iğnesiyle yumurta takibi dene bence...

Son düzenleme:

güzel yürekli arkadaşım..hayırlı sabahlar..
sabah aradım doktorumu,sonuçları fakslayıp görüşeyim diye ama bugün ameliyat günüymüş..morfolojı ıyı sanırım tam ayrıntıyı anlamadım ama..ünv.de yapılanlar daha tatmın edici bilgiler içeriyordu,bızımkı ozel hastanede yapıldı işte kabataslak bişeyler var..
tup denemem gecen yıl yaz başı falandı heralde..bu arada benımde b12 eksıklığı mı var nedır,bu ara cok unutkan oldum! tüp tedavısınde en ağrılı gunum yumurta toplama gunumdu,ben çok mızıklayan bırı değilimdir zaten..o yuzden aşılama gözümü çok korkutmuyor açıkçası
bu arada aşılamadan önceki ay doğum kontrol hapı kullandırıyorlar mı?

İmmo selam bende tam doktor sonuçları nasıl diye soracaktım. Prkolaktin hormonu biraz daha düşmüş mü en azında? Ah bi kere yükseldi herşeyi etkiledi ondan hemen bi düzelme olmamıştır spermlerde ama zaman içinde toparlar canını sıkma sakın. Buarada mr ın temiz çıkmasına çok sevindim en azından anlık bi yükseliş olduğu ortaya çıkmış oldu. Buarada şu an rapor anlamında ne aşamadasınız? Tüp denemesi için herşey tamamlandı mı? Son durum ne merak ettim.

Merhaba bende çok üzüldüm yeterli artış görememenize. Ben de bizim 2. testten çok ümitliydim ama bizim de sayı bi miktar arttı harekette hiç değişiklik olmamıştı. Valla anlamıyorum kimisine kısa sürede çok etki ederken neden bizlerin böyle uzun zaman kullanıldığı halde beklenen etkiyi göstermiyo anlamış değliim yani. Buarada proxeed için hep günde 2 kere sabah akşam kullanılıyo diye biliyodum ben ama size dr mu başta günde 1 taneyle başlayın demişti acaba? Bence de günde 2 ye çıkarıp diğer takviyelerler devam ederseniz 3 ay sonra daha da iyi çıkar inşallah. Umudumuzu yitirmemekten başka çaremiz yok ve tabi bi taraftan zaman da geçiyo arada acaba çok mu zaman kaybediyoruz düşüncesine de kapılmıyor değilim hani. İnş hepimiz için en hayırlısı olsun kısa zamanda miniklerimiz gelsin sağlıkla inşallah.

dk haplarını polikistik overi olanlara çatlamayan yumurta olduğunda veriyorlar sanırım. benim çatlamayan yumurta problemim olmadığı için vermemişlerdi. direkt bir sonraki adetimde gelmemi iğnelere başlayacağımı söylemişlerdi. senin de böyle bir sorunun yoksa vermezler sanırım. yalnız anlamadığı bir şekilde kimisine puregon kimisine klomen veriyorlar. aklıma gelmişken burada pko olup klomenle aşılama deneyen bir arkadaş vardı ne oldu acaba? hiç görmüyorum uzun zamandır. bu spermiogramlarda bazı özellerin ayrıntı yazmamasını anlayamıyorum. biz bir keresinde özelde bir yerde yaptırmıştık morfoloji bile yoktu. sadece 2 satır vardı, ml'deki sayı ve a+b hız vardı. üstelik de her yerden kat kat fazla ücret alıyorlardı. içimden haram olsun demiştim. o yüzden ayrıntılı rapor hazırlayan yerlerden şaşmamak lazım.

canım prolaktin evet biraz daha düşmüş artık normal sınıra yaklaşmış ama tabi spermler üzerindeki etkisi henüz görünmüyor. tahminimce bir kaç ayda toparlayacak. biz gittiğimizde endokrinolog çıkmıştı ama tahminim stres kaynaklı yükselme olduğunu söyleyecek. tabi böyle her streslendiğinde bu kadar çıkıyorsa ayrı bir dert. serbest testesteron da biraz düşük çıktı. yani sınırın altında değil ama eşimin yaşına göre epey az. spermlerin toparlanmasına da artık çabalamıyoruz diyebilirim. doğal yollardan hamile kalmak için ya da aşılama için bir umudumuz kalmadığı için eşime düzelsin diye daha fazla şey içirmemin ve baskı uygulamamın anlamı da yok.
bugün adet gördüm, yarın sabah yumurtalık ultrasonuyla, hormon için kan tahlili vereceğim. onun dışında tüm tahlillerim hazır. onlar çıkınca genel cerrah, dahiliye, psikiyatristden imza alıp iskemik sağlık raporumu çıkartacağım. sonra da kurula gireceğim. bürokrasisi konseydi kuruldu beklemesi her halde 1 ayı bulur. ekimde başlayabileceğimi sanmam ama kasımda tedaviye başlarım sanırım. artık aksiliklere alıştık, bir aksilik çıkar raporu yine sürüncemede bırakırlarsa da raporsuz denerim.
bu arada yeni bir şey öğrendim. devlette ya da özelde raporla tüp yaptıran herkese daha garanti olsun diye mikro enjeksiyon yapıyorlarmış. senin de bilgin olsun. ben rapor çıkarsa bir de farkını verip imsiyle spermler seçilsin istiyorum. hayırlısı bakalım.

denenmiş ve onaylanmış ilk reçetemiz eşimde de vardı aynı problem ileri hareketli ile yavaş ileri hareketli düşüktü
doktor ilaç tedavisi verdi eşime 6 aylık periyot
ilik üç ay
klomen
Larganin
evicap
verdi bunun yanı sıra kaynamış suya atılıp demlenen keçi boynuzu orijinal hali sabah akşam içirdim,ilk bir şekilde
birde her gün akşamları iki bardak taze sıkılmış havuç suyu içirdim eşime sağolsun sabırla hiç birini eksik tüketmedi
ilik üç aylık periyotta ileri hareketli sperm sayası %30 arttı
ikinci üç aylı dönemde aynı ilaç ve kürleri uyguladı tedavinin beşinci ayında normal yollardan hamile kaldım ilk çocuğumda 2010 doğumlu
şimdi ise ikinci çocuğu istiyoruz aynı tedaviye başladık tedavinin üçüncü ayında hamile kaldım bir tek farkla ilişkiye girmeden önce doktorum bana yumurta çatlatıcı iğne verdi bu sayede ikinci gebeliğimde gerçekleşmiş oldu Allah'ım olmayanlara nasip etisin.ilk önce nasip eylemsi lazım ama burda en çok iş erkeğe düşüyor sabırla ve düzernli bir şekilde yazılan ilaçları tüketmesi lazım biz olumlu sonuç aldık alamayanlara da nasip eder inşallah

evet canım,çift taraflı olduğu için gunde 1 tane için demişti o dönem..aminnn inşallah çok bekletmeden gelirler hayırlısı ıle

ablamın doktoruna gıttığımız bı gun,benım de durumumu sordu..eşimin ameliyat olduğunu sonuc ıyı çıkarsa hemen aşılama düşündüğümü söyledim..hastalanınca 1 ay doğum kontrol hapı kullan gel dedi bana..muayene yok bişey yok..bende sesimi çıkarmadım orda düşünmediğimden..demek kı kafadan yazıyor dk hapını..muhtemelen vermezler o zaman bana da d.kont.hapı
puregonu tüp b. tedavısınde kullanmıştım ben
ısmını hatırlıyor musun?gokçen vardı,aynı durumda olup şimdi hamile olan,ama O, aşılama dan sonra doğal yoldan hamile kaldı
bende sevmiyorum özel bazı yerlerın raporlarını..normal yazmış morfolojıye
en ayrıntılı tüp bebek merkezının bır de unv.hastanesınındı
ımsı en doğru karar..memorıaldekı dr.la goruştuğumuzde negatıf denememın mıkroenjeksıyon olduğunu duyunca -hala o yöntemle mı yapıyorlar die şaşırmıştı

merhaba...hayırlı bır göz aydınlığı olsun evlatlarınız inş. darısı hepimizin başına
eşinizde varikosel var mıydı?sayı ne durumdaydı?

canım ben bu işi anlamadım gitti zaten. kimi merkez en garanti mikroenjeksiyon diyor kimisi yok o geçmişte kaldı diyor. bizimki erkek kısırlığı olduğu için sonuçta en doğrusu imsi gibi geliyor o yüzden doktor aksini söylemediği sürece imside kararlıyım. doktorun çatlamayan yumurta kalmasın diye garanti için dk hapı vermiş olabilir. malum aslında bir çok kadında ara ara olan bir şey. ama bir muayene edip verse çok daha doğru olurdu. bir de bir doktorun ilaç yazması hani kendi aklınca seni kendine doktoru olarak bağlaması demek. belki ondan da öyle yapmıştır. aşılamayı kimisine klomen kimisine puregonla yapıyorlar. tüpte de puregon ya da gonalf veriyorlar ama bu ilaçların arasında ne fark ediyor anlayamadım. o aşılama yaptıran arkadaşın ismini hatırlamıyorum. burada o kadar çok kişiyle tanıştım ki artık kafa kalmadı belli başlı çok görüştüğüm bir kaç kişi hariç aklımda kimseyi tutamıyorum. dönüp msjlara bakmam lazım ancak hatırlamam için. ama bu kızcağız özelde yaptırıyordu ve doktor 12 defa aşılama deneyeceğiz mi ne demişti. biz de olur mu öyle şey demiştik. aşırı klomen rahmi inceltiyor o kadar uzun süre kullanmamalısın diye muhalefet etmiştik. senin dediğin kişi mi acaba?
sen artık memorail'a mı gidiyorsun? ben de orayı çok beğeniyorum. etrafımda çok kişi ya orada başarılı oldu ya da brüksel tüp yücel karamanda. ama rapor ikisinde de geçmediğinden oraları seçeneklerden kaldırdım. umut'a karar kıldım gibi ama eurofertil de 2. seçenek olarak kafamı kurcalıyor. bakalım hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

Ah keşke hiç gerek kalmadan doğal yoldan oluverse ama işte zorlu yollarda zorluklarla uğraşıyoruz böyle. Ama yine de sağlık olsun 1 tane spreme hasret olan da bir sürü insan var bazen onları düşünüyorum Allah herkesin yardımcısı olsun en başta sağlık olsun.
Umarım rapor aşaması artık yıpratıcı olmaz da biran önce hallolur bu sefer.
Valla biz napıyoruz diyorum bazen 2 tane sperm testi bi de benim 2 hormon sonucumla yumurtalık ultrasonumdan başka hiçbirşeyimiz yok elimizde. Ara ara gidip şu hsg yi bi çektirsem durum nedir baktırayım diyorum hatta arayıp sordum gittiğim hastaeninki arızalıymış hep böyle bişiler çıkıyo bi taraftan zaman akıyo boşa mı geçiriyoruz diyorum. Buarada Ankarada öyle raporla yaptıracak pek güvenilir yer de yok gibi geliyo gerçi tam bilmiyorum ama en son akrabamızın vasıtasıyla gittiğimiz yerde yoktu mesela ne biliyim valla bazen elim kolum kalkmaz oluyo resmen. Buarada işyerindeki arkadaş hamile kaldı şimdi aşılama ya da tüp bebek işine girecek olsam ki hemen tutacağının da garantisi yok o ayrı ama oldu diyelim aynı zamana denk gelmekte kazık atar gibi olacak çünkü birbirimizin yerine bakacak adam yok (buarada işyerinden kimsenin de bizim durumlardan haberi yok anca hadi hadi diyolar) aman valla kafam karıştı da karıştı buaralar.

canım ankarada rapor geçen merkezlerden maya tüp'ün ismini çok duyuyorum. sanırım özellikle de erkek infertilitesi sorunlu çiftler üzerine başarılılar. bir de rapor çıkartırsan, rapor geçmeyen bir yerde dahi yaptırsan faturalarını sgk'ya götürüp bir kısmını geri alabiliyormuşsun. anlaşmalı yerlerin rahatlığı bu tür formalitelerle uğraşmaman. sen bakma bir de arkadaşımın eşi umutta çalışıyor, biraz daha beni yönlendirirler derdinde olduğumdan ötekileri daha gönül rahatlığıyla eleyip umuta yöneldim. eurofertil'i de buradan bir kaç kişi çok methetti. çok memnun kalmışlar diye ikinci seçenek aklıma soktular.
ben sana daha önce de demiştim bence kendi testlerini ufak ufak yaptır. benim hastane deneyimlerime bakıp kendi kendine de büyütme. benim bahtsızlığım zeynep kamil devlet hastanesi gibi ömür törpüsü bir yerden rapor almaya kalkışmam oldu. yani rapor çıkarmak her yerde bu kadar sorunlu değil aksine benim gittiğim hastane sorunlu. millet 1,5 ayda rapor çıkarmış, zeynep kamildeki doktorlarsa seni yok kolesterolün var(kimin yok ki?) yok tiroidin sınırda çıkmış yok 3-4 kilo ver diye diye aylarca süründürüyorlar. testleri desen taksit taksit söylüyorlar. en basitinden biliyorsun iki ayrı bölüm düşman olduğu için aynı hastanede, aynı laboratuarda yapılan testi kabul etmeyip, 1 ayımı yediler. bugünkü aklım olsa muhakkak başka hastaneye giderdim, şimdiye çoktan raporum çıkmış, ilk denememi yapmış olurdum. o yüzden benim halime bakıp zor görme. rapor da 1 yıl geçerli, yani hemen yaptırmak zorunda değilsiniz.

ıkısının arasındakı fark ımsıde spermın en az 6000 kat daha fazla buyutulebılmesı ve morfolojı yonunden daha ıyı ıncelenebılmesı..tamam dığerınde de var morfolojık olarak ınceleme ama nedense benım aklıma memorıalde kı dr.un konuşması daha cok yattı..eşimin ılk dr.u burayı onermıştı gıdın bı görüşün die.tup bebek aşamasına tekrar gelırsek memorıalı düşünürüm gıbıme gelıyor..benımde duyumlarım başarı grafığının çok yuksek olduğu yönünde..hatta yakınımda bır bayan 7 yıl sonra ve bı çok tedavıden sonra şimdı hamıle..çok memnun herseyden..tüp düşünmesen bıle gıt orda tedavı gör die
benım suan kı dr.um özelde..testlerımı falan devlette yaptırıyorum çoğunlukla..6 aydır yaptırmamıştım,gecen gıttım adetın 2.gunu hepsıne baktırdım devlette,ne durumda dıye
bır de ben Antalya dayım canım,ılkını Antalya tüp bebekte denemıştım..aslında merkezden de memnunum,dr.umdan da,ama ımsı de aklımın bır köşesinde..hatta başköşesinde..yıne de Allah bılır tabı..ınş.gerek kalmaz da..

arkadaşlar moralim çok bozuk kadın doğuma gittim bugün hormon testlerim için.şükür prolaktinim düşmüş .doktor eşimin testlerine de baktı çok olumsuz konuştu hiç yumurta geliştirici ilaç falan vermedi hemen aşılamaya geçin zaman kaybtemeyin dedi biz de aşılamaya başlayacağız bakalım ...eşimin değerleri şöyle:
sperm konsantrasyonu:18
hareketlilik (a+b+c): 43.3
ileri hareketlilik: 5.6
ileri yavaş hareketlilk:11.1
yerinde hareketli sperm:26.6
hareketsiz: 56.7
morfoloji:19.6
hakkımızda hayırlısı ...

mrb immo okumaya çalışıyorum yazdıklarını ama yetişemiyorum bazen :)) daha doğrusu ank geldiğim için giremiyorum fazla nete...
naptınız tedaviniz ne durumda prolaktin düşmeye başlamış sizin çok sevindim cnm.. neye karar verdin tüpmü geçiyo aklından??
bende buurda gittim dr..adetimin başlarıydı fatih üniv gittim.. muayene oldum sağ overde 7-8 sol overdede 6-7 folikül varmış gayet iyi
sana çok bi tedavi uygulamayız dedi dr.. hemen başlamak istedi hatta tedaviye ama ben bu ay eşimin olmayacağını söyledim falan falan
erteledim.. biliyosun erzurumda geçiyo aklımdan orayıda görrüp konuşmam lazım dr larla... tüp bebek adı altında bir sürü çeşitleri var
bide sen imsi tekniğinden bahsetmişsin:)) her geçen gün bişey duyuyorum aklım karıştı iice :))
şimdi sen bizim durumumuzu biliyosun bizim bu tekniklerden yada çeşitlerinden hangisini yaptırmamız lazımm
ben bişeler soruyorum dr yada tüp bebek hemşiresine ama yinede sen daha bilgilisin :))

Çok sağol arkadaşım valla dediğin gibi bi şekilde kendi testlerimi yaptırıp aynı zamanda durumu da görmek istiyorum. Buarada bahsettiğin sgk ya fatura götürerek bir kısmını geri almak için de yine de rapora ihtiyaç var ama di mi? Bi de heryerde başka bişi yazıyo direk tüp bebek tedavi raporu için total sperm 40.000.000 milyonun üstündeyse çıkmıyo falan diye bi de 3 başarısız aşılama denemesi var mı ona bakıyolarmış anlamadım gitti herşeyi zorlaştırsınlar da nolursa olsun.

immo
dr.umla konuştum..sayı ve hız düşük dedi aşılama için..istersen yapılabılır ama başarısı için 10mılyondan yukarıda ve hız ıçın daha iyi rakamlara ihtiyacımız var dedi..
bı üç ay daha bekle yükselirse hemen yapalım dedi
ilk aklıma tüp bebegı bi daha mı denesem düşüncesi geldi
sonra.. dediğin aklıma geldi, 1-2 ay yumurta takıbı mı yaptırsam dedim..karıştım yine..bu 3 ay lafından da daral geldi ya,Allah sonumuzu hayır etsın..3 ay daha mı ıyiye götürecek,daha kötüye mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…