ıkısının arasındakı fark ımsıde spermın en az 6000 kat daha fazla buyutulebılmesı ve morfolojı yonunden daha ıyı ıncelenebılmesı..tamam dığerınde de var morfolojık olarak ınceleme ama nedense benım aklıma memorıalde kı dr.un konuşması daha cok yattı..eşimin ılk dr.u burayı onermıştı gıdın bı görüşün die.tup bebek aşamasına tekrar gelırsek memorıalı düşünürüm gıbıme gelıyor..benımde duyumlarım başarı grafığının çok yuksek olduğu yönünde..hatta yakınımda bır bayan 7 yıl sonra ve bı çok tedavıden sonra şimdı hamıle..çok memnun herseyden..tüp düşünmesen bıle gıt orda tedavı gör die
benım suan kı dr.um özelde..testlerımı falan devlette yaptırıyorum çoğunlukla..6 aydır yaptırmamıştım,gecen gıttım adetın 2.gunu hepsıne baktırdım devlette,ne durumda dıye
bır de ben Antalya dayım canım,ılkını Antalya tüp bebekte denemıştım..aslında merkezden de memnunum,dr.umdan da,ama ımsı de aklımın bır köşesinde..hatta başköşesinde..yıne de Allah bılır tabı..ınş.gerek kalmaz da..
mrb immo okumaya çalışıyorum yazdıklarını ama yetişemiyorum bazen :)) daha doğrusu ank geldiğim için giremiyorum fazla nete...
naptınız tedaviniz ne durumda prolaktin düşmeye başlamış sizin çok sevindim cnm.. neye karar verdin tüpmü geçiyo aklından??
bende buurda gittim dr..adetimin başlarıydı fatih üniv gittim.. muayene oldum sağ overde 7-8 sol overdede 6-7 folikül varmış gayet iyi
sana çok bi tedavi uygulamayız dedi dr.. hemen başlamak istedi hatta tedaviye ama ben bu ay eşimin olmayacağını söyledim falan falan
erteledim.. biliyosun erzurumda geçiyo aklımdan orayıda görrüp konuşmam lazım dr larla... tüp bebek adı altında bir sürü çeşitleri var
bide sen imsi tekniğinden bahsetmişsin:)) her geçen gün bişey duyuyorum aklım karıştı iice :))
şimdi sen bizim durumumuzu biliyosun bizim bu tekniklerden yada çeşitlerinden hangisini yaptırmamız lazımm
ben bişeler soruyorum dr yada tüp bebek hemşiresine ama yinede sen daha bilgilisin :))
bunlar yıkama sonrası sonuçlar mı? aşılamaya karar vermek için yıkama sonrası sonuçlara bakın. yıkamayla hızı artırıyorlar biliyorsun. ama bence de bir aşılamayı deneyin canım, kaybedecek bir şey yok sonuçta. bu arada aşılamaya kadar eşine bol bol havuç yedirip, domates suyu içir(tetra pak ambalajlarda satılıyor ya marketlerde) bence.arkadaşlar moralim çok bozuk kadın doğuma gittim bugün hormon testlerim için.şükür prolaktinim düşmüş .doktor eşimin testlerine de baktı çok olumsuz konuştu hiç yumurta geliştirici ilaç falan vermedi hemen aşılamaya geçin zaman kaybtemeyin dedi biz de aşılamaya başlayacağız bakalım ...eşimin değerleri şöyle:
sperm konsantrasyonu:18
hareketlilik (a+b+c): 43.3
ileri hareketlilik: 5.6
ileri yavaş hareketlilk:11.1
yerinde hareketli sperm:26.6
hareketsiz: 56.7
morfoloji:19.6
hakkımızda hayırlısı ...
Çok sağol arkadaşım valla dediğin gibi bi şekilde kendi testlerimi yaptırıp aynı zamanda durumu da görmek istiyorum. Buarada bahsettiğin sgk ya fatura götürerek bir kısmını geri almak için de yine de rapora ihtiyaç var ama di mi? Bi de heryerde başka bişi yazıyo direk tüp bebek tedavi raporu için total sperm 40.000.000 milyonun üstündeyse çıkmıyo falan diye bi de 3 başarısız aşılama denemesi var mı ona bakıyolarmış anlamadım gitti herşeyi zorlaştırsınlar da nolursa olsun.
immo
dr.umla konuştum..sayı ve hız düşük dedi aşılama için..istersen yapılabılır ama başarısı için 10mılyondan yukarıda ve hız ıçın daha iyi rakamlara ihtiyacımız var dedi..
bı üç ay daha bekle yükselirse hemen yapalım dedi
ilk aklıma tüp bebegı bi daha mı denesem düşüncesi geldi
sonra.. dediğin aklıma geldi, 1-2 ay yumurta takıbı mı yaptırsam dedim..karıştım yine..bu 3 ay lafından da daral geldi ya,Allah sonumuzu hayır etsın..3 ay daha mı ıyiye götürecek,daha kötüye mi?
immo
dr.umla konuştum..sayı ve hız düşük dedi aşılama için..istersen yapılabılır ama başarısı için 10mılyondan yukarıda ve hız ıçın daha iyi rakamlara ihtiyacımız var dedi..
bı üç ay daha bekle yükselirse hemen yapalım dedi
ilk aklıma tüp bebegı bi daha mı denesem düşüncesi geldi
sonra.. dediğin aklıma geldi, 1-2 ay yumurta takıbı mı yaptırsam dedim..karıştım yine..bu 3 ay lafından da daral geldi ya,Allah sonumuzu hayır etsın..3 ay daha mı ıyiye götürecek,daha kötüye mi?
evet faturayı götürüp ödeme almak için de rapor gerekiyor. şimdi eğer erkeğin total sperm sayısı 20 milyonun altındaysa/hareketlilik %5'in altındaysa ya da kadın 35 yaşını doldurmuşsa direkt tüp raporu çıkabiliyor. eğer bu şartlar yoksa öncelikle aşılama raporu çıkıyor ve 2 aşılama yapmanı istiyorlar. siz bu şartları taşımadığınız için önce aşılama yapın diyeceklerdir ki hala diyorum sayınız güzel bence zaten aşılama deneyin.
2 aşılama tutmazsa tüp raporu çıkıyor. 40 milyonun üstü diye bir kural kesinlikle yok çünkü bildiğin gibi sebepsiz infertilite denen bir şey var. yoksa onlar tüp yapamazdı.
ha bu arada her şeyi bu kadar zorlaştırsalar da ben şunu anlamıyorum, madem ki direkt tüp olup olmayacağını erkekteki sayıya göre belirliyorlar, 20 milyonun altında spermiogram vermek çok zor değil ki.... yani erkekler spermiogram verirken kimse başında durup kontrol etmiyor. tut ki kabı tam doldurmadın, sayı az çıktı kim bilecek?
Valla dediğin doğru illa tüp olsun dedikten sonra bi test daha yaptırıp sonucu düşük çıkamak kolay. Benim tüpü araştırmamın sebebi de bizim nemrut doktorun aşılama da şans az o kadar ilacı aldıktan sonra mikro eneksiyon en garantilisi demiş olması. Ama işte bu aşılama kriteri heryerde değişiyo mu anlamadım gitti. Az önce burda arkadaş yazmış ml de 8,5 milyona az demiş doktor hızı da yükseltin demiş hepsi bi ayrı telden çalıyo bu doktorların valla anlamadım gitti yani.
immo cnm ben gnc den arginine max mens ve 1000mg l-arginine sipariş ettim, fakat yanlış göndermişer mega men plus u göndermişler acaba bunla ilgili bi duyum aldın mı?? aradım değişim yapılabilirmiş ama iyiyse kullanırım diyorum
kizlarr yaa bu ileri hareketlilik kac olmasi lazimmiss asilama icin ????
canım arginemax günde 6 tane falan içiliyor, senin kocanın midesi zaten fena onu boşver. mega men plus l-arginine de yeter. çok istiyorsan yanına ayrıca 1 tane l-arginine ver. en azından 2 tek ablet vermiş olursun.
bunlar yıkama sonrası sonuçlar mı? aşılamaya karar vermek için yıkama sonrası sonuçlara bakın. yıkamayla hızı artırıyorlar biliyorsun. ama bence de bir aşılamayı deneyin canım, kaybedecek bir şey yok sonuçta. bu arada aşılamaya kadar eşine bol bol havuç yedirip, domates suyu içir(tetra pak ambalajlarda satılıyor ya marketlerde) bence.
yok canım yıkama sonrası sonuçlar değil normal sonuçlar .3 aydır ilaç kullanıyordum onun için deneme yapamadık.evliliğimizin 3 yıl dolmasına 4 ay kaldı biz de aşılama yapmasak mı acaba diyoruz.normal yolla olması için beklesek mi aşılamaya mı geçsek bilemiyorum kafam çok karışık. kaan hoca endol ve sudafed verdi bunlar spermin kuvvetli çıkması içinmiş.buna da ayrı bi kafamız karıştı birisi ağrı kesici diğeri grip ilacı.senin bir bilgin varmı bu konuda? allah yardımcımız olsun ....
ben anlamadım sizin mililitrede 8.5 milyon değilmiydi sayı? totalde 10 milyonu haydi haydi geçiyordur. hızı da yıkama sonrası artırıyorlar. neyse sonuçta doktorun bir bildiği vardır ama dediğin gibi bu 3 ay bekle durumu hiç bitmiyor. bana kalırsa boş oturmamak adına bu ay muhakkak yumurta takibi yaptır. doktorun dediği gibi proxeed'i de 2 ye çıkartın. 1. ayda da bir daha spermiogram verin. yükselecek mi yükselmeyecek mi zaten belli olur. baktın bir fark yok ya da ne bileyim yükseleceğine düşmüş hemen tüp yap. doktorlar nasıl olsa kendi zamanları değil öyle bol keseden 3 ay bekle diyorlar. ama kullanılan takviyelerin etkisi 3. haftadan itibaren spermiogramda çıkıyormuş. o yüzden hem doktorun dediğini yapıp hem de 3 ay beklemeden hemen 1 ayda yolunu çizmen en doğrusu bence.
Selam ben de şaşırdım doktorun söylediğine.. Sizin ml deki rakamm 8,5 milyon diye hatırlıyorum ml deki rakamın mı 10 mil üzeri olması gerekiyormuş? Ben hep totale bakıyorlar diye biliyordum. Bi de sizin total sayı, hız ve morfoloji tam olarak nasıl? Buarada hız için ne kadar olmalı diyorlar? Yani çok sordum farkındayım ama bu kriterler sürekli değişiyor mu anlamadım gitti. Bi de siz biraz daha takviyeleri arttırarak devam ederseniz istenen düzeye ulaşır bence. Proxeedi günde 2 kez almak bile3 aya kalmadan değiştirir bence değerleri.
bunlar yıkama sonrası sonuçlar mı? aşılamaya karar vermek için yıkama sonrası sonuçlara bakın. yıkamayla hızı artırıyorlar biliyorsun. ama bence de bir aşılamayı deneyin canım, kaybedecek bir şey yok sonuçta. bu arada aşılamaya kadar eşine bol bol havuç yedirip, domates suyu içir(tetra pak ambalajlarda satılıyor ya marketlerde) bence.
canım duaların için sağolasın. allah senin de yüzünü tez zamanda güldürsün. dediğim gibi bence eşin proxeedi 2 içsin. 1. ayda da eşine biraz meşakkat olacak ama bu sefer gidip bir üniv hastanesinde spermiogram yaptırın. en güzel ve ayrıntılı onlar inceliyor. incik boncuk her şeyi yazıyorlar test sonuçlarında. o teste göre de artık tüp mü aşılama mı karar verirsiniz.immo var ya harbiden içsesim gibisin bazen,ben de tam sonuç alamadığımızı düşünüyorum bu testte..artı zaten stresle çok az verebilmiş..ama işte hız az..%40 cıvarı falan olsaydı dedi..
Rabbım en kısa zamanda yüzünüzü güldürsün inşaallah sizin de,hep bu gecıyor senı okudukça içimden..hem yüreklisin hem yüreklendiren..dostların çok şanslı!
önceki ameliyatı mikrocerrahi idi,bu değil..bu ameliyatın daha faydalı olduğunu düşünüyorum diyor eşim..bakalım
bence de raporu değerlendırmelisin..zaten donanımın var,en uygun olanı seçebılırsın tedavıde
evet Ant.Memorıaldekı dr çok olumluydu..Batu Aydın Uraz
dedim ya bı tanıdığımız Memorıaldekı tedavısınden sonra hamıle diye,Arabıstan dan falan vardı tedavı olan dıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?