canım ben sgk mevzuatına göre yazdım.
http://tup-bebekmerkezi.com/index.php/en/makaleler/105-sgk-ssk-sartlar-ve-tuep-bebek-fiyat-2012
ya zaten çok ciddi söylüyorum hastaneler kim kime dum duma olduğu için istese insan ne hileler yapar. spermiogramı düşük çıkarmak zaten çocuk oyuncağı. benim gittiğim hastanede koridorda bir akıllı tartı var, git 1 lira at boyunu kilonu beden kitle endeksini ölçsün çıkan kağıdı getir dediler. o kağıtla gittiğimde dahiliyeci 3-4 kilo ver 1 ay sonra gel diye tutturmuştu halbuki yoldan kendi boylarımda, daha zayıf birini yakalayıp tartıya çıkarsam ruhu duymazdı. akciğer filminde kan tahlilinde kimlik falan sormadılar. sözlü olarak tc kimlik numaramı söyledim o kadar. yine benim yerime başkası film çekilse, kan verse ruhları bile duymaz. ama milleti yok kolesterolün yüksek, yok tsh'ın sınırda 1 ay sonra düşürünce gel diye diye yolluyorlar. bugün ultrasonda bile kimlik sormadılar. misal rahmi yapışık ya da kisti olan biri başkasını ultrasona sokup gayet temiz raporu alabilir. tüp raporunu alır sonra özelde çaresine bakar ne olacak ki...
sen o nemrut doktorun dediğiyle kalma, bence bir ivf merkezine gidip başka birilerinden de fikir al. sizin sayılarınız en son güzeldi, aşılamayla da gayet başarılı olabilecek düzeydeydi. millet 15 milyonla doğal yoldan hamile kalırken sizin sayılar kat kat yüksekken neden aşılama şansın düşük olsunmuş...
İmmo selam biz yine kırmızı kartı gördük cumartesi günüBugün reglin 3. günü yapılan testlerimi yaptırmaya karar verdim. İnternetten araştırdığım kadarıyla FSH, E2, LH,PROLAKTİN ve P4 PROGESTERON değelerine bakılıyormuş. Ama önce sana sormak istedim sen hangilerini yaptırmıştın hepsi gerekli mi diye. FSH yi kesin yaptırıcam o direk yumurta rezerv durumunu gösteriyormuş prolaktin ve tiroidi daha önce yaptırmıştım sorun yoktu. Bi de normal ultrasonda herhangi bir gün gidince yumurta rezervini görüyorlar mı yani bana şimdiye kadar hiçbir doktor hormon testi de yaptır demedi ben anlamıyorum bu yumurtalık rezervini görüyolarda mı istemiyolar yoksa ilgisizlikten mi! şimdi kendi isteğimle bu akşam hepsini bi yaptırayım diyorum (aç olmak gerekmiyormuş) senin ekle ya da çıkar diyeceğin bi değer var mı bunları onu sorayım dedim.
İmmo cevabını yeni okudum aynen dediklerin doğru kim kime dum duma herkesin aklı bi karış havada bi sistemde yaşıyoruz resmen. Yani öyle bişey ki testlerimi bile kendii çabamla yaptırmak için yırtınıyorum daha önce gittiğim doktorlara da hormonlarıma da bakılsın istiyorum diyorum gerek yok diyolar. Yani ne zamanki bir sorun olacak iş işten geçtikten sonra bakacaklar yani. Bakalım bugün şu testleri bi hallediyim diyorum. Sen uzman oldun artık hangileri gerekir hangileri gerekmez yazarsan süper olur şimdiden çok teşekkürler.
merhaba arkadaşım diğer arkadaşalr gibi tecrübeli değilim ama şunu söylemek istedim.Benim dr.um FSH, E2, LH,PROLAKTİN bunları adetimin 3veya 4.günü falan yapmamı istedi.progesteron tahlili yumurtlayıp yumurtlamadığını gösteriyor.Bunuda adetimin 24.günü yaptırmıştım
Çok teşekkürler bende iş çıkışı bu tahlilleri yaptırmayı düşünüyorum. Zaten yumurtlama testleriyle yumurtlama takibi yapıyorum bakalım bunların sonuçları nasıl çıkacak. Tekrar çok teşekkürler yardımın için.
inş. güzel sonuçlar alırsın.hayırlı haberler ile dönersin.
yumurtlama takibini bu ay bende testlerle yapmayı düşünüyorum.ovulasyon testi aldım deneyceğim.gerçi bizim ameliyat yeni daha ama benim gittiğim kadın doğumcum ameleyattan bir ay sonra başla bunları evde takibe dedi bend edeneyeceğim.kısmet artık.
Çok sağol inş iyi çıkar sonuçlar. Yani hep eşlerimizi iyi edelim diye uğraşıyoruz buarada bakalım biz ne alemdeyiz diyorum bazen. Bi de prolaktin ve tiroid dışındakileri daha önce hiç yaptırmayınca kuşku düştü içime bakılsın bir an önce dedim. Buarada bence de ovulasyon testini yap en azından günleri kaçırmamış olursun. Çünkü öyle ya da böyle bazı aylar kayma olabiliyor bu sayede zamanlamayı daha iyi tutturursun. İnş kısa zamanda emeklerimizin karşılığını alırız.
İmmo selam biz yine kırmızı kartı gördük cumartesi günüBugün reglin 3. günü yapılan testlerimi yaptırmaya karar verdim. İnternetten araştırdığım kadarıyla FSH, E2, LH,PROLAKTİN ve P4 PROGESTERON değelerine bakılıyormuş. Ama önce sana sormak istedim sen hangilerini yaptırmıştın hepsi gerekli mi diye. FSH yi kesin yaptırıcam o direk yumurta rezerv durumunu gösteriyormuş prolaktin ve tiroidi daha önce yaptırmıştım sorun yoktu. Bi de normal ultrasonda herhangi bir gün gidince yumurta rezervini görüyorlar mı yani bana şimdiye kadar hiçbir doktor hormon testi de yaptır demedi ben anlamıyorum bu yumurtalık rezervini görüyolarda mı istemiyolar yoksa ilgisizlikten mi! şimdi kendi isteğimle bu akşam hepsini bi yaptırayım diyorum (aç olmak gerekmiyormuş) senin ekle ya da çıkar diyeceğin bi değer var mı bunları onu sorayım dedim.
canım, eşimin 2011'den hala yıllık izinleri vardı. kullanmazsa artık yanacak diye bu hafta izne çıktı. o evde olunca internete de giremedim, msjını ancak görüyorum. bana bakan doktor hormon testleriyle yumurtalık ultrasonlarının aynı gün yapılıp birlikte değerlendirilmesi gerekiyor demişti ama tabi bilemem. yumurtalıklarındaki folikül sayısını görmek için adetinin 2. ya da 3. günü en en geç 4. günü ultrason çekilmesi gerekiyor. 4. gün çok tercih edilmiyor ama hani 1 ay daha beklemek istenmiyorsa onu da kabul ediyorlar. diğer günlerde bakılan folikül sayınla ilgili doğru sonuç vermiyormuş. benim hormon testimde serbest t4, tsh, estradiol, fsh, lh, prolaktin, progesteron bakmışlardı. ayrıca sen gidip fertiliteyle ilgili sorunlarınız olduğunu söyleyüp talep etmediğin sürece kimse kendi kendine hormonlara foliküllere bakmıyor. benim de rapor için yapılması gereken standart testler olduğundan yapmışlardı. zaten yanında zorunlu testler olarak aids, hepatit, toxo testleri falan da yaptılar. adet bittikden sonra da smear, vajen kültürü yapılıp ve rahim filmi çekildi.
Ben de merak ettim seni göremeyince. Dün gittim kan testlerini yaptırdım ultrasonun da 3. gün çekildğini sonradan öğrendim ama en azından kan testini de bi yaptırmış oldum.
Az önce sonuçlar çıktı FSH -7,65 , E2 -57 , LH -8,39 çıktı. Şimdi bi taraftan araştırıyorum.
Sağlık Ekibi sitesinde "FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir." yazıyor. E2 için 25-75 referans değer olarak gösterilmiş, düşükse uyarılma çok, yüksekse kist ya da rezerv azalması olabilir diyor. LH için Normal bir LH değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir. yazıyor.
Bu bilgilere göre FSH iyi görünüyo ama LH ondan biraz daha yüksek çıkmış, buarada diğer test sonuçlarıma da baktım gerçi baya olmuş yaptıralı Ocakta yaptırmışım TSH 2,03 Prolaktin 27,99 çıkmış şimdi bakınca Prolaktinim de çok düşük sayılmazmış doktor o zaman baktığında iyi demişti gerçi ama şimdi referans 2,8-29,2 görünce yüksekmiş dedim kendi kendime. Amaaan iyice kafam karıştı ne düşünüyosam yazıyorum çorba gibi oldu kusura bakmaSana sormak istediğimde hani doktor bana yumurta rezervi alarm veriyo dedi demiştin ya senin sonuçlar nasıldı aşağı yukarı? Benimkilerde bi sorun var mı acaba iyice bi kafam karıştı vallahi:S
canım sen bana rezerv düşük diyen doktora bakma o ayıptır söylemesi bir tarafından uydurmuş onu, çünkü özeldeki doktor ne münasebet yok öyle bir şey demişti. benim de yeni sonuçlarım geldi. fsh 7,2, e2 53, lh 5, prolaktin 14,33 çıkmış. yine özelde doktora gösterdim gaayet güzel, son derece doğurganlığı gösteren rakamlar bunlar, tüpte fazlasıyla yumurta elde edeceğinize eminim dedi. (içtiğim yeşil çaylar, l-arginine, omega gibi şeyler boşa gitmemiş)
30 lu yaşlarda 7-8 arası fsh gayet normal ve iyi hatta 10'a kadar yolu var. zaten o mükemmel olan 6 fsh ancak 20-25 yaş arası oluyor. evet lh'nin fsh'den biraz düşük olması lazım diyorlar ama seninki biraz yüksek çıkmış istersen onu bir incelet. aşırı bir fark olmadığı için sorun olacağını sanmıyorum ama hani ne olur ne olmaz. e2'de ideali 50nin altı diyorlar ama yine artık 30lu yaşlarda olduğumuzdan o kadar da olacak. bildiğin gibi bazı aylar yumurta çatlamayabiliyor, yani herkeste olabilen bir şey bu. çatlamayan yumurta yumurtalıkda bir kist oluşturuyor çoğu zaman da sonra kendi kendine kaybolabiliyor(kaybolmazsa da doğum kontrol hapıyla yok ediyorlar) işte öyle aylarda prolaktin ve lh yüksek çıkabiliyormuş. belki senin de öyle olmuştur. ama pko hastalarının bu sayıları ciddi bozuk çıkıyor. lh, fsh'nin 2 katı falan oluyor(fsh 3-5 arası, lh 8-10 arası oluyor), e2 de 70-85 arası rakamlar falan çıkıyor. o yüzden müsterih ol seninki geçici bir şeydir.
Valla her doktor kendi kafasına göre bişey söylüyor bende anlamadım. Zaten düşün düşün kurcala kurcala stresten bütün değerler şaşıcak o olucak yani
Buarada anlatmayı unuttum ben kanı eşimin sperm testi yaptırdığı yerde verdim (Gerçi sperm testi ayrıntıları konusunda kızgındım bunlara ama o saate kadar kan alan başka yer bulamadım bi de araştırdım en çok bu lab öneriliyor güvenilirlik açısından) ve bu aşılama tüple ilgili de sorular sordum kanımı alan bayan aynı zamanda tüp bebek bölümünde görev yapıyormuş, eşim burda yaptırdı ve doktor direk mikroenjeksiyon önerdi dedim olur mu 4.000.000 un altına tüp yapıyoruz sizin değerlerde direk aşılama olur dedi, normal için de konsantrasyonu biraz 20.000.000- 30.000.000 civarına taşıyıp ileri hızlıyı arttırmak lazım dedi bi de morfoloji sayınıza göre normal çünkü onu sayı ve hız tetikler dedi. Bi de bazı merkezlerde makinaya sayım yaptırıyolar o zaman çok yüksek ve farklı sonuçlar çıkıyo hastayı ve doktoru yanıltıp bu sefer direk bayana yüklenmeye başlıyorlar dedi. Onlarda sayım manuel yolla yapılıyormuş ve en sağlıklsı da oymu söylediğine göre. Son öğrendiklerimi paylaşayım istedim.
Buarada doğalecza sitesinde aşağıdaki ürünleri buldum hem mg, hem kapsül sayısı, hem de fiyat olarak mantıklı geldi sen ne dersin?? Günlük 1 kapsül kullanım yeterli di mi?
Genrise L-Arginin Nitrox 1000mg 120 Kapsül 27 TL
Naturade L-Karnitin (L-Carnitine) 480mgr 120 Kapsül 39 TL
Sepe Arı Poleni 400mg X 90Kapsül 15 TL
evet fiyatlar oldukça iyiymiş. 1er kapsül de yetecektir. ben artık eşime aldığım l-arginineleri kendim içiyorum. sana da tavsiye ederim. bence onun sayesinde fsh'm epey iyi çıktı. bir de dhea kullanmayı düşünüyorum tüpe kadar, ama daha almadım. yarın akşam kısa bir tatile gidiyoruz, herhalde ptesi dönüşte alıp başlarım.
sperm testiyle ilgili anlattıklarını bizim laboratuardaki doktor da anlatmıştı. tek tek elle sayım en güveniliriymiş zaten biz de hep öyle yaptırdık. ben zaten başından beri aşılama denemeniz yanlısıyım biliyorsun. bence bu sayılarla direkt tüp denerseniz yazık olur. ayrıca biliyorum aşılamayı ne olursa olsun hormon almak olarak görüyorsun, hani o hormonu aldıktan sonra da tüp için alırım diyorsun ama düşün ki tüpde onun en az 4 katını kullanıyorsun. yumurtalıkların aşırı çalışmaktan yoruluyor. zaten o yüzden bir tüp denedikten sonra ikincisi için 6 ay ara veriyorsun ki vücudun toparlansın. aşılamayıysa ilaçlar hafif olduğu için üst üste bile deneye biliyorsun. vücudun 8-10 tane yumurta üretmeye değil sadece 1-2 yumurta üretmeye uğraşıyor.
Sipariş veridm yarın elimiizde olacak umarım işe yarar doğal yol, aşılama ya da tüp hepsinde sağlıklı sperme ihtiyaç var nasıl olsa. Dediğin gibi L-argininden bende içiyim diyorum bu arada bikaç haftadır elevit diye bi vitamin var ona başladım aslında hamileler kullanıyo ama öncesinde de öneriyorlarmış baya bi vitamin var içinde istersen ona de bi bak. Buarada dhea yı hiç duymamıştım şimdi baktım biraz yan etkisi olduğundan da bahsemişler bilemedim:S Buarada senin değerlerin benden daha iyi aslında sen böyle diyince bende bi panikledim şimdi. Senin ilaç kullanmadan önceki değerin nasıldı? Buarada yine burda başka bi konuda okudum E2 yüksek olunca FSH yi baskılıyomuş FSH o yüzden düşük çıkıyomuş gerçi bunu söyleyenin E2 90 civarında FSH 6-7 arası çıkmış. Benim de E2 57 çıktı 50 nin üstü diye bi telaş yaptım kendi kendime( Valla böyle düşünüp taşındıkça acaba beklemeden hemen aşılamaya mı geçsek diyorum kendi kendime ama ne biliyim korkuyorum o süreçlerden bi türlü karar veremiyorum (
canım benim eski fsh'm (5-6 ay önce) 8-8,2 civarıydı. ki ona bile yaşıma göre gaayet normal ve iyi demişti doktor. ama son 2-3 ayda düzenli kullandığım takviyelerle 7,2 olmuş. tabi benim gibi 36 yaşındaysan "asla düşmez, aksine devamlı yükselir" diyorlar ama düşmüş işte. burada da bu takviyelerin işe yarar şeyler olduğunu yine görüyoruz. ki özellikle fsh düşürücü hayıt gibi şeyler falan asla kullanmadım. normal omegamı aldım, q10, l-arginine, arı sütü, yeşil çay gibi genel sağlığa yararlı şeyler kullandım.
dhea evet çok kullanırsan yan etkileri olan bir şey. sonuçta bildiğin büyüme hormonu. yaş ilerledikçe vücutta azalıyor. ama az miktarda alırsan günde 25mg civarı az da olsa hücre yenilenmen ve yumurta üretimin ve kalitesi çoğalıyor. yani azı yarar çoğu zarar bir şey. bir de hamilelik riskin varsa kullanmamak lazımmış. o yüzden sen hala doğal yolla denediğinden kullanmana gerek yok. benim eşimin sayılarıyla zaten artık doğal yolla başarı mümkün olmadığı için tüp yapılacak zamana kadar kullanmaya karar verdim. e2 için de dediğim gibi ideal sayı 50nin altı ama 50li rakamlarda da korkulacak bir şey yok. dediğin gibi milletin 80-90 çıkıyor o zaman ciddi bir sorun olabiliyor. o yüzden sende öyle tehlike çanları çalacak bir durum yok.
ama hala diyorum bence artık aşılama deneyin. sürecinden de korkacak hiiç bir şey yok inan. benim iptal olmasaydı aşılamayı güle oynaya yapacaktım. beni esas tüp korkutuyor. bütün aşılama süreci için 3 kutu iğne vermişlerdi, o her bir kutuyu günlük şimdi vurulacağım. yumurta toplaması, transferi, e2 iğneleri, yumurtalar çatlamasın diye ayrı vurulan iğneler her şey gözümde büyüyor.
bu arada bugün belgelerimi verdim sistemik sağlık raporum çıkacak, haftaya çıktımı konseye gireceğim. şaka maka rapor için tüm işlemlerim bitti, bürokrasi kısmına geçtim:))) belki ekim adetime yetişir, tüpe başlarım:)
Çok sağol arkadaşım içime su serptin inan. Yani ben niye bu kadar takıntılı bi tip oldum çıktım bilmiyorum, yani gerçi normalde de yapım her an herşeyi takmaya müsait ama bu ara şahtım şahbaz oldum resmen:) Buarada aşılama derken genel olarak hepsini kastettim aslında yani ne biliyim bi telaş sarıyo düşündükçe. Ama inan senı çok takdir ediyorum her türlü engeli aştın ve bürokrası canavarını da yendin sonunda:)) Buraya kadar azminle geldin bundan sonrasını gözünde hiç büyütme napalım normal olsun çok istiyoduk ama işte bi şekilde bu durumlara mecbur kalınca iğne ilaç transfer bi şekilde olucak inşallah hepsine değsin hemencecik gelsin sağlıklı minikler. İnşallah herşey yolunda gider ekime yetişir sonrası da sağlıkla devam eder inşallah.
canım senle ben yengeç burcuyuz, yapımız bu, böyle devamlı bir şeyleri takıp düşünüyoruz:)))) onu bunu incik boncuk sorup soruşturmadan içimiz rahat etmiyor. ben de o rahat gamsız insanlardan hiç olamadım. napalım artık biz de böyleyiz diyeceksin:))) senin şimdilik telaş saracak bir şey yok ama çok da vakit kaybedip bizim durumumuza düşmeyin bence. yaşadım da biliyorum, o sayılar insana hep bir ümit oluyor, bu aydı gelecek aydı derken zaman su gibi akıp gidiyor. ama belli bir yerde artık beklemekten vazgeçip daha ciddi önlemler almak gerekiyor. aşılamaysa aşılama olmadı tüp artık harekete geçmek gerekiyor. gözünde büyümesini de anlıyorum. ben de öyleydim. hatta sanki tedaviyle de şıp diye hamile kalacakmışım gibi, yok biraz daha çalışayım, yok şu arabayı da değiştirelim, yok şu ara hamile kalırsam doğum iznine çıkamam diye çook bahane buldum kendi kendime beklemek için. ama şu da bir gerçek öyle vakit kaybettikçe her şey daha zorlaşıyor. 35'ine geldinmi tüp için gittiğin doktorlar bile böyle bir dudak bükmeye başlıyor. doktorlara yaşını söylediğinde ortalığa hani "bu zamana kadar neredeydiniz" gibilerinden bir sessizlik çöküyor. bunun kesin bir şeysi vardır diye her şeyini daha didik didik ediyorlar. kolesteroldü, şekerdi, hormondu tekrar tekrar bakıyorlar.
nasılsınız kızlar? Ben bıkaç gundur annemin rahatsızlığından dolayı giremedim
şöyle bi yazışmalarınıza baktım..korkuları,tedirginlikleri hepsini atın kenara..bohemıa değerler tuutuyorsa aşılamaya, hiç bekleme derim..hem birşey farkettim ki aşılamada hamilelik gerçekleşmese bile, sonra ki aylarda normal yolla gebelik şansın bıle artıyor..ister yumurta takıbı,ister aşılama..bence bir gün bile geçirme canım..elbette yine de sen bilirsin
immocum hayırlı olsun,rapor işi tamam demek..diğer yanları da korkutmasın seni,herşey güzel ve kolay olurhayırla, inşaallah
en zor kısmı ne biliyor musun?Tranferden sonra gebelik testini beklemek :)
herşey gönlünüzce ve kolaylıkla olsun dilerim
Hasbünallah ve nimel vekil deyip başlayın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?