Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

eşinizin kolestrolüne baktırdınızmı
http://www.kadinlarkulubu.com/erkek-...n-derim-2.html (eşinizin ileri hareketi sıfır ise birde kolestrole baktırın derim)

burada bilgileri alabilirsiniz ... Beni topiğimden

eşinizin kolestrolüne hiç baktırdınızmı
http://www.kadinlarkulubu.com/erkek-...n-derim-2.html (eşinizin ileri hareketi sıfır ise birde kolestrole baktırın derim)

burada bilgileri alabilirsiniz ... Beni topiğimden

annem bypasslı canım,arada sıkıntıları oluyor böyle..amin canım inşaallah Rabbım her işimizi yoluna koyar da yüzlerimiz güler..
değeriniz tutuyorsa hiççç bekleme,önce biz erteliyoruz herşeyi ,sonra,kendiliğinden ertelenmeye başlıyor sanki herşey..hemen bir plan yapın ve bi yerden başlayın derim..Rabbim hepimize yardım etsin

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese merhaba. hamile kalınca buraya girip yazmayı düşünüyordum ancak başımıza gelen saçmalıkları anlatmadan duramicam. 2 aydır gittiğimiz doktor salağı bize klomen verip gönderiyodu. iki aydır yumurtalarda herhangi bir gelişme olmadı, klomeni ilk ay günde 2 2. ay günde 3 içtim. bu ay olmadı gelecek ay bu ay olmadı gelecek ay diye diye bizim zamanımız boşa mı gidecek böyle diyince bu sefer aptal kadın ne dese beğenirsiniz, kesin sonuç almak istiyorsanız bunun iğneleri var ama onu ben burada yapamam üniversite hastanesine başvurun dedi. seni doktor yapan devlete yazıklar olsun. bizi niye 2 aydır oyalıyosun o zaman... neyse aradık konyada adil acar adında bir doktor varmış ona gideceğiz. telefon ettim aşı ismini söyledi, adetin 2. günü gelin o aşıları da getirin nasıl kullanacağınızı gösteriym dedi. 3 defa sormama rağmen iğnenin adını anlayamadım. meno diye başlıyor sanırım. kullanan arkadaşlar varsa nedir bu ilacın tam adı. dualarım sizlerle....

SPERM ARTTIRICI KEÇİBOYNUZU KÜRÜ - Sağlık - İbrahim Saraçoğlu - www.XprodoksiT.com - Sağlıklı Yaşam Platformu
arkadaşlar bunu paylaşamadan geçemicem :) bunu okuyun ve eşinden dolayı sorun yaşayan arkadaşlarım uygulayın ben yarından itibaren başlıyorum..kuzenimle konuştuk eşi 48 kendi 33 yaşında tüp bebek önerilerine rağmen şu anda 2 tane çocukları oldu biri kız biri erkek tabi ben sorun yaşadıklarını bilmiyordum ben anlatınca oda döküldü :) bizde çok çektik ve bizim yaş problemi vardı dedi kesinlikle yılma dedi ..ve ben yılmadan uygulcam..inan sizleri çok iyi anlıyorum umarım gerçekten güzel olur herşey..

canım çok geçmiş olsun umarım annenin ciddi bir şeyi yoktur???

canım bugün istanbula döndüm. eşimle çarşamba karar alıp perşembe sofya'ya tatile gittik. her tatil dönüşü olduğu gibi gezmekten aşırı yorulduk, dayak yemiş gibi her yanım ağrıyor:))) çoğu zaman yürüyerek aralarda da metroyu kullanarak şehri 3 günde gezdik. istanbulda devamlı bu kadar yürüsem her halde 45 kiloya falan düşerdim:) kafam dağılmasına dağıldı da her halde bu yorgunluğu ancak 1 haftada atarım:)))

canım o doktorun üst üste devamlı klomenle deneme yapılmasını önermesini zaten hepimiz tuhaf bulmuştuk. bahsettiğin iğne menogon ya da menotropin olmalı. fsh ve lh hormonu içeriyor. genelde pko'dan ya da başka bir rahatsızlıktan dolayı hormon eksikliği olanlara veriliyor. aşilamada 3 günde bir yumurta takibi yapıp bazen puregon ya da merional gibi başka iğnelerle birlikte veriliyor. dozu ve kullanımının iyi ayarlanması lazım, belli ki senin doktoru biraz aşan bir tedaviymiş. o yüzden her hangi bir doktora değil de ya bir üniversite hastanesinin infertilite bölümüne ya da tüp bebek alanında çalışan bir merkeze gidip bu tedaviye başlayın.

ne güzel sevindim senin adına olsun yorulmak bile bi uğraş..
bazen öle oluyoki patlıyorum sıkıntıdan geceleri uyuyamıorum çünkü çok yorulmuyorum
uyuyamayıncada tüptü bbekti spermdi herşey aklıma takılyo onu alıyorum onu koyuyorum yeribne falan
zor yaniii :)))

canım çok geçmiş olsun umarım annenin ciddi bir şeyi yoktur???

sağolasın canım,şuan pek bişey yok gibi,annem 2 yıl önce önce anjıyo ardından 1 hafta sonra bypass oldu..hastanedeyken herşey guzeldi ama daha sonra böbrekler cok bozuldugu için aylarca sıkıntı çektik..anjıyo ve ameliyattan sonra bol su içilmesi gerekirmiş meğerse ama hiç uyaran da olmadı,5 sene garanti bi sorun olmayacak deniyordu her konuda!..bitkisel takviye,su falan derken,böbrekleri takibe alınca Allahın izniyle iyileşmişti ama gecen bi tansiyonu yükseldi, şimdi ekg falan öncekine göre bozuk cıkıyor ve 2 doktoru da kontrol için anjıyo yapalım diyor..annemde pek sıcak bakmıyor..öylece napsak diye kaldık yani

canım o gerekli uyarıları yapmayan, hastasının sağlığıyla oynayan doktorları allaha havale ediyorum. biz de kayın validemin son ameliyatında benzer şeyler yaşadık daha dün gibi kızgınımdır sizinkini okuyunca yine sinirlerim depreşti inan.
şimdi anjiyo yerine "2x64 kesitli bilgisayarlı tomografi" diye bir şey var. yaşlılar doğal olarak riskleri de olduğundan anjiyodan korkuyor. seninki de öyleyse bir sorun soruşturun isterseniz belki bu yeni yöntemle teşhis edilebiliyordur. aşağıya bilgi içeren linkini koydum.
6 Saniyede Sanal Anjiyo | Acıbadem Güncel Sağlık
bir de hemen kötüye yormayın. inşallah hiç bir şeyi yoktur ama en kötü ihtimalle ekg bozuklukları direkt kalpteki bir daralma ya da tıkanıklığı değil de diğer organlardakileri de gösterebiliyor.(diz ya da kasıktaki damarlar gibi) daha evelsi sene annemin annemin dizindeki 3 tıkalı damarı anjiyoplastiyle açtılar. ertesi gün hastaneden yürüye yürüye çıktı. yani kötüsü bile olsa belki böyle daha hafif bir şeyle atlatabilirsiniz.
şimdiden çok geçmiş olsun durumlardan muhakkak beni de haberdar et.

bohemia kaç gündür yazacağım en önemli şeyi sana yazmayı unuttum. biz geçen hafta marmara üniv'ne gittiğimizde eşimin varikoselini yeniden muayene ettiler. sağda 4.mm'nin altında olanı bulamadılar, soldaki için de o kadar belli belirsiz ki, daha önceki ultrasonlara göre çok daha küçük, spermlere bir etkisi olacağını sanmıyoruz dediler. yani bu at kestanesi ve diğer takviyeler hakikaten işe yaramış.
sorunun varikosel değil de hormonlar olduğunu söyledikleri için tabi bu bilgi bizim pek işimize yaramıyor ama hani siz hala varikoselle uğraştığınız için bilgin olsun.

Selam immo valla en azından şu varikosel derdinden kurtulmanıza çok sevindim gerçekten takviyeler işe yaramış resmen kaybolup gitmiş. O kadar ilaç arasında bi tek at kestanesini alamadım ben de ama daflonu düzenli kullanıyor eşim. Buarada aslında onu da alıyım diye düşünmedim diil ama şimdi bi taraftan l-carnitine, l-arginin, Coq10, Mutivitamin, arada Omega 3, daflon, polen kapsül derken resmen bir avuç ilaç oldu o yüzden dr da hafif varikolsel dedi diye daflon iş görür herhalde diye düşündüm bi de CoQ10'u günde 200 mg düşürdüm, hepsi birden fazla gelmesin diye. Çok sağol verdiğin bilgi için bence daflonun da baya etkisini görmüşsünüzdür hele de senin en son anlattığın o ayağın incitme olayındaki morluğa etkisinden sonra, daflonun varikosele iyi geleceğine çok inandım gerçekten.

Buarada ben test sonuçlarımı son gittiğim doktoruma mail attım bütün değerler güzel gözüküyor dedi öyle fazla bi detay vermedi. Bi başka doktor da lh fsh den düşük olmalı ama o de rezervle ilgili değil yumurtlamada etkili, destekle düşürülür sorun olmaz demiş, aman ne biliyim fazla takmaya gerek yok herhalde diye düşündüm artık.

Sizin rapor işleri tamamdı en son başka bi prosedür yok di mi bu ay başlıyor musunuz tedaviye?

evet o o uyarı öyle önemli ki,anjıyodan sonra su!
bız bunun sıkıntısını çok çektik ve çekmeye devam ediyoruz..ameliyatı ozel bır hastanede olmuştuk, 1 hafta sonra eve dönünce başladı sıkıntılar..amaeliyattan önce 5 yıl rahatsın derlerken,ameliyattan sonra,1 hafta sonra da tıkanabılır damarlar deyıp alt ust ettiler hepimizi..oysa annem metanetli bır kadındı ama bu ameliyatla suan için bunu söyleyemiyorum artık..
15 gun sonra başladılar yenıden anjıyo yapalım die..zaten sapasağlam bobrek bozulmuş,kreatının 2.0 nın altına düşmüyordu o donem..ameliyatın sıkıntılarıyla bırleşince sen düşün..
velhasıl annem kabul etmedi anjıyoyu,en son bır doktor annenin kalbine değil böbreklerine bakın deyip bıze bır yol açılmasına vesile oldu..suan değerler tam sınırda,bobrek bozulunca üre de tansıyonda çok yukseliyor annemde..ve gun ıcınde bı kaç kez tekrarlıyordu..tuvaletten sonra bıle tansıyon yukselıodu
gecenlerde çabuk yoruluyorum deyınce kan değerlerıne ekg falan bı kontrol yapıldı..b12 baya düşük cıktı
o akşamda tansıyon cıkınca hırpalandı bıraz..ertesı gun doktor 2 gun yatırdı kanda troponın yukseldı deyıp..değerler düşerse hap takvıyesı yapıp evde ıstırahat etsın dıcem dedi..troponın düştü ama kontrol anjıyosu yapalım dedi,,ha bu arada annem baharatcıya gıdelim demırdıken alalım dedi..2 senedır anjıyo lafından gına geldı dıyor,2gundur falan içiyor
bu arada gecen yıl memorıalde de boyle bırşey araştırmış arayıp konuşmuştum da ama net ve doyurucu bılgı alamadım
tekrar bı araştırayım inşaaallah
annenın rahatsızlığı PAH(tıkayıcı perifik arter hastalığı)mıydı canım?

Son düzenleme:

canım bugün sistemik sağlık raporumu aldım, dosyama koyup konseye verdim. 1 hafta da orada kalacak. ondan sonra da ilaç raporu için 1 hafta kurul var. yani allah nasip kısmet ederse raporum 2 hafta sonra elimde olacak. bu ayki adetimi ucu ucuna kaçırıyorum. bir sonraki ay tedaviye başlayacağım. ama haftaya konseyden çıktığında yine de bahçeci umuta gideceğim belki raporu beklemeden başlarlar.
test sonuçların konusunda doktor tahmin ettiğim şekilde yorumda bulunmuş. kafaya takılcak hiiiç bir şeyin yok bence de. zaten millet ne hormon sorunlarıyla hamil kalıyor senin öyle ucu ucuna azıcık fazla eksik çıkmış bir şey değil.
varikosel konusunda zaten at kestanesini tek başına gördüğümüz faydadan sorumlu tutmuyorum. l-arginine,q10,omega, daflon da her biri ayrı ayrı damarlara faydalı şeyler. o yüzden ben de çok eminim sizin de gerileme olmuştur.

canım bizimkiler farklı komplikasyonlardı ama evet pah dı fakat kalpte değil karın atar damarındaydı. tıkalı damara greftle bypass yapıldı. biz de özel hastanede hem de türkiyenin en ünlü profesörlerinden birine dehşet paralara ameliyat yaptırdık. sözde takılan greftle 5 yıl hiç bir sorununuz olmaz dendi ama sorunlarımız hiç bitmedi. tansiyon, üre, karaciğer sorunlarının yanında, ilaçların dozlarının yanlış ayarlanması sonucu iç kanama riski bile atlattık. bir de biliyorsun yaş ilerledikçe psikolojikman çok etkileniyorlar. kayın validem o ara resmen moral olarak çöktü. hastanenin kapısından bile adım atmak istemiyordu. bize de başka bir doktor yol gösterdi de epey bir düzelme kaydedildi. şimdi ona da gel anjiyo yapılacak dense hayatta yaptırmaz. en ufak bir operasyonda ölecek zannediyor. o yüzden halinizi iyi kötü anlıyorum. sen şu yeni tomografi yöntemini iyice sor soruştur bakalım olur olur etrafınızda vardır belki.
böbrekler için aloe vera suyu(galiba amwayin vardı), maydanoz ve chlorella(bir çeşit yosun, solgarın var sanırım) tavsiye edilir, aklında da olsun.

evet canım hastalık farklı ama süreç hemen hemen aynı..duygularımız aynen tahmin ettiğin gibi..hiç bir işlem istemiyorlar ve bu durum bana da çok anormal gelmiyor..Rabbim hepsine şifa nasip etsin inşaallah..böbrek konusunda yazdıklarını not aldım..bir de o dönem yoğurt otunun bobreklere faydasını okudum bıkaç yerde,marankıden ekstratını getırtıp 2 şişe kullandırdık,üreye de faydalı diye biliyorum,üre yukselınce tansiyon ayarlı durmuyor..kalp damarları ıle ılgılı bır bılgın varsa okumak ısterim..

bu arada tedavın inşaallah hayırlı ve sağlıklı bır bebek getirir size..dualarıma alıcam inşaallah :)

valla kalp damar sağlığıyla ilgili sadece tedbir niteliğinde kullanılan şeyler biliyorum. babamın kalpte 2 damarı anjiyoplastiyle açıldı+stent takıldı, annemim dizinde 3 damarı açıldı, kayın validemin anjyoplastiyle 1 kalp damarı açıldı, karındaki atar damara greft takıldı, kayın pederim 1 anjiyoplasti geçirmesine rağmen kalp krizinden vefat etti. yani eşim de ben de kalp damar hastalıkları yönünden kötü bir miras devralmış durumdayız. üstelik bu kalp damar sorunları daha 40 lı yaşlarda başladığı için, yıllardır hayvansal yağları, tuzu ve şekeri olabildiğince hayatımızdan çıkardık, olabildiğince kalp sağlığına uygun şeylerle besleniyoruz. ayrıca yıllardır yurt dışından tonla takviyeler alıp kullanıyoruz. yani bu takviyelerle infertiliteden çoook önce tanışmış kullanıyor durumdaydık. eşimin infertilite sorunları sadece sayısını artırdı:)
sağlıklı bir kalp için önerilen ve bizim devamlı ya da dönem dönem kullandığımız takviyelerse şunlar:
coenzyme q10: kalpde dahil olmak üzere tüm damarları güçlendiriyor.
omega 3: yine damarları güçlendiriyor, hdl'yi yükseltip, ldl'yi düşürüyor
resveratrol: üzüm kabuğunda bulunan bir madde ve E vitamininden 50 kat, C vitamininden ise 30 kat daha güçlü, lipid peroksidasyonu yani damar sertliğini önlüyor.
beta sitosterol: kabak çekirdeği, soya gibi şeylerde bulunuyor. takviye olarak devamlı kullanıldığında, bir tür doğal kolesterol ilacı gibi kolesterolü düşürüyor.(tablet olarak sabah akşam kullanılınca total kolesterolü 25-30 puan indiriyor)
natto: doğal bir kan sulandırıcı. kalp krizi, beyin kanaması ve pulmoner emboli oluşumunu engelliyor.
bunlar dışında elma(içindeki pektin kolesterol düşürücü), bezelye(içinde bol lif ve folik asit var), üzüm(yukarıda bahsettiğim resveratrol var), fındık/ceviz(kalbi koruyan magnezyum ve omega yağları içeriyor), yulaf (kolesterolü düşüren beta glukan ve lifler içeriyor), nar (kalp sağlığına yardımcı polifenoller var), somon/hamsi (yüksek oranda omega 3), soya (yine kalp sağlığı için isoflavonlar içeriyor) muhakkak tavsiye edilen besinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…