evet fiyatlar oldukça iyiymiş. 1er kapsül de yetecektir. ben artık eşime aldığım l-arginineleri kendim içiyorum. sana da tavsiye ederim. bence onun sayesinde fsh'm epey iyi çıktı. bir de dhea kullanmayı düşünüyorum tüpe kadar, ama daha almadım. yarın akşam kısa bir tatile gidiyoruz, herhalde ptesi dönüşte alıp başlarım.
sperm testiyle ilgili anlattıklarını bizim laboratuardaki doktor da anlatmıştı. tek tek elle sayım en güveniliriymiş zaten biz de hep öyle yaptırdık. ben zaten başından beri aşılama denemeniz yanlısıyım biliyorsun. bence bu sayılarla direkt tüp denerseniz yazık olur. ayrıca biliyorum aşılamayı ne olursa olsun hormon almak olarak görüyorsun, hani o hormonu aldıktan sonra da tüp için alırım diyorsun ama düşün ki tüpde onun en az 4 katını kullanıyorsun. yumurtalıkların aşırı çalışmaktan yoruluyor. zaten o yüzden bir tüp denedikten sonra ikincisi için 6 ay ara veriyorsun ki vücudun toparlansın. aşılamayıysa ilaçlar hafif olduğu için üst üste bile deneye biliyorsun. vücudun 8-10 tane yumurta üretmeye değil sadece 1-2 yumurta üretmeye uğraşıyor.
Valla her doktor kendi kafasına göre bişey söylüyor bende anlamadım. Zaten düşün düşün kurcala kurcala stresten bütün değerler şaşıcak o olucak yani
Buarada anlatmayı unuttum ben kanı eşimin sperm testi yaptırdığı yerde verdim (Gerçi sperm testi ayrıntıları konusunda kızgındım bunlara ama o saate kadar kan alan başka yer bulamadım bi de araştırdım en çok bu lab öneriliyor güvenilirlik açısından) ve bu aşılama tüple ilgili de sorular sordum kanımı alan bayan aynı zamanda tüp bebek bölümünde görev yapıyormuş, eşim burda yaptırdı ve doktor direk mikroenjeksiyon önerdi dedim olur mu 4.000.000 un altına tüp yapıyoruz sizin değerlerde direk aşılama olur dedi, normal için de konsantrasyonu biraz 20.000.000- 30.000.000 civarına taşıyıp ileri hızlıyı arttırmak lazım dedi bi de morfoloji sayınıza göre normal çünkü onu sayı ve hız tetikler dedi. Bi de bazı merkezlerde makinaya sayım yaptırıyolar o zaman çok yüksek ve farklı sonuçlar çıkıyo hastayı ve doktoru yanıltıp bu sefer direk bayana yüklenmeye başlıyorlar dedi. Onlarda sayım manuel yolla yapılıyormuş ve en sağlıklsı da oymu söylediğine göre. Son öğrendiklerimi paylaşayım istedim.
Buarada doğalecza sitesinde aşağıdaki ürünleri buldum hem mg, hem kapsül sayısı, hem de fiyat olarak mantıklı geldi sen ne dersin?? Günlük 1 kapsül kullanım yeterli di mi?
Genrise L-Arginin Nitrox 1000mg 120 Kapsül 27 TL
Naturade L-Karnitin (L-Carnitine) 480mgr 120 Kapsül 39 TL
Sepe Arı Poleni 400mg X 90Kapsül 15 TL
Selam öncelikle çok geçmiş olsun umarım annen daha iyidir. Valla sorma bu aralar bi korku, bi telaş bi panik aldı bizi. Yani araştırdığım ve tüp bebek merkezindeki bayanın söylediği kadarıyla değerler tutuyor ama işte bizim gittiğimiz doktor direk mikroenjeksiyon öneririm aşılamada şans düşük o kadar ilaç aldıktan sonra daha garantili mikroenjeksiyon dedi (gerçi aşılamada daha az ilaç kullanılıyormuş o ayrı) o yüzden bi kafam karışık ama yine de aşılama için ciddi ciddi düşünmeye başladım aslında bakalım son takviyeleri de kullanıp ondan sonraki duruma göre bi yol belirleyelim diyorum. Umarım hepimiz için herşey yolunda ve sağlıkla devam eder
nasılsınız kızlar? Ben bıkaç gundur annemin rahatsızlığından dolayı giremedim
şöyle bi yazışmalarınıza baktım..korkuları,tedirginlikleri hepsini atın kenara..bohemıa değerler tuutuyorsa aşılamaya, hiç bekleme derim..hem birşey farkettim ki aşılamada hamilelik gerçekleşmese bile, sonra ki aylarda normal yolla gebelik şansın bıle artıyor..ister yumurta takıbı,ister aşılama..bence bir gün bile geçirme canım..elbette yine de sen bilirsin
immocum hayırlı olsun,rapor işi tamam demek..diğer yanları da korkutmasın seni,herşey güzel ve kolay olurhayırla, inşaallah
en zor kısmı ne biliyor musun?Tranferden sonra gebelik testini beklemek :)
herşey gönlünüzce ve kolaylıkla olsun dilerim
Hasbünallah ve nimel vekil deyip başlayın....
slm kızlarr hepinizin yazdıklarınızı okumaya çalışyorum ama ben yazcak bişe bulamıyorum şu sıralar hala beklemediyiz bakalım nasip
immocum raporun hayırlı olsun tatile gidiyosun ne güzel kafanı dağıt en güzelini sen yapıyosun aramızda...
bi araştırma sonucu sirkenin bi yararını daha buldum :)))
Sperm artıran öneriler
-Elma sirkesinin faydaları oldukça fazladır.Faydalarından biride hergün 1 bardak suyun içerisine 2 kaşık elma sirkesi ilave edip içtiğiniz zaman ölü spermleri yok ederek yerine sağlıklı sperm sahibi olmayı sağlıyor.
-Balığın içerisindeki omega 3 vitaminin insan sağlığına epey faydası olduğu biliniyor.Peki balık türü olan somonun sperm sayısını artırıcı özelliği olduğunu biliyor muydunuz?
-Kırmızı etin tüketilmesi pek önerilmesede kırmızı et ve yumurta tüketimi sperm sayısını artırıyor.
-Siyah üzümün çekirdeğide bu konuda faydalıdır hem antioksidan özelliği ile sağlıklı olmayı sağlıyor hemde sperm sayısını artırıyor.
-Balık dışındada omega 3 olan besinler bulunur.Bunlardan bol bol tüketmeye gayret gösteriniz.
arkadaşlar herkese merhaba. hamile kalınca buraya girip yazmayı düşünüyordum ancak başımıza gelen saçmalıkları anlatmadan duramicam. 2 aydır gittiğimiz doktor salağı bize klomen verip gönderiyodu. iki aydır yumurtalarda herhangi bir gelişme olmadı, klomeni ilk ay günde 2 2. ay günde 3 içtim. bu ay olmadı gelecek ay bu ay olmadı gelecek ay diye diye bizim zamanımız boşa mı gidecek böyle diyince bu sefer aptal kadın ne dese beğenirsiniz, kesin sonuç almak istiyorsanız bunun iğneleri var ama onu ben burada yapamam üniversite hastanesine başvurun dedi. seni doktor yapan devlete yazıklar olsun. bizi niye 2 aydır oyalıyosun o zaman... neyse aradık konyada adil acar adında bir doktor varmış ona gideceğiz. telefon ettim aşı ismini söyledi, adetin 2. günü gelin o aşıları da getirin nasıl kullanacağınızı gösteriym dedi. 3 defa sormama rağmen iğnenin adını anlayamadım. meno diye başlıyor sanırım. kullanan arkadaşlar varsa nedir bu ilacın tam adı. dualarım sizlerle....
canım bugün istanbula döndüm. eşimle çarşamba karar alıp perşembe sofya'ya tatile gittik. her tatil dönüşü olduğu gibi gezmekten aşırı yorulduk, dayak yemiş gibi her yanım ağrıyor:))) çoğu zaman yürüyerek aralarda da metroyu kullanarak şehri 3 günde gezdik. istanbulda devamlı bu kadar yürüsem her halde 45 kiloya falan düşerdim:) kafam dağılmasına dağıldı da her halde bu yorgunluğu ancak 1 haftada atarım:)))
canım çok geçmiş olsun umarım annenin ciddi bir şeyi yoktur???
sağolasın canım,şuan pek bişey yok gibi,annem 2 yıl önce önce anjıyo ardından 1 hafta sonra bypass oldu..hastanedeyken herşey guzeldi ama daha sonra böbrekler cok bozuldugu için aylarca sıkıntı çektik..anjıyo ve ameliyattan sonra bol su içilmesi gerekirmiş meğerse ama hiç uyaran da olmadı,5 sene garanti bi sorun olmayacak deniyordu her konuda!..bitkisel takviye,su falan derken,böbrekleri takibe alınca Allahın izniyle iyileşmişti ama gecen bi tansiyonu yükseldi, şimdi ekg falan öncekine göre bozuk cıkıyor ve 2 doktoru da kontrol için anjıyo yapalım diyor..annemde pek sıcak bakmıyor..öylece napsak diye kaldık yani
bohemia kaç gündür yazacağım en önemli şeyi sana yazmayı unuttum. biz geçen hafta marmara üniv'ne gittiğimizde eşimin varikoselini yeniden muayene ettiler. sağda 4.mm'nin altında olanı bulamadılar, soldaki için de o kadar belli belirsiz ki, daha önceki ultrasonlara göre çok daha küçük, spermlere bir etkisi olacağını sanmıyoruz dediler. yani bu at kestanesi ve diğer takviyeler hakikaten işe yaramış.
sorunun varikosel değil de hormonlar olduğunu söyledikleri için tabi bu bilgi bizim pek işimize yaramıyor ama hani siz hala varikoselle uğraştığınız için bilgin olsun.
canım o gerekli uyarıları yapmayan, hastasının sağlığıyla oynayan doktorları allaha havale ediyorum. biz de kayın validemin son ameliyatında benzer şeyler yaşadık daha dün gibi kızgınımdır sizinkini okuyunca yine sinirlerim depreşti inan.
şimdi anjiyo yerine "2x64 kesitli bilgisayarlı tomografi" diye bir şey var. yaşlılar doğal olarak riskleri de olduğundan anjiyodan korkuyor. seninki de öyleyse bir sorun soruşturun isterseniz belki bu yeni yöntemle teşhis edilebiliyordur. aşağıya bilgi içeren linkini koydum.
6 Saniyede Sanal Anjiyo | Acıbadem Güncel Sağlık
bir de hemen kötüye yormayın. inşallah hiç bir şeyi yoktur ama en kötü ihtimalle ekg bozuklukları direkt kalpteki bir daralma ya da tıkanıklığı değil de diğer organlardakileri de gösterebiliyor.(diz ya da kasıktaki damarlar gibi) daha evelsi sene annemin annemin dizindeki 3 tıkalı damarı anjiyoplastiyle açtılar. ertesi gün hastaneden yürüye yürüye çıktı. yani kötüsü bile olsa belki böyle daha hafif bir şeyle atlatabilirsiniz.
şimdiden çok geçmiş olsun durumlardan muhakkak beni de haberdar et.
Selam immo valla en azından şu varikosel derdinden kurtulmanıza çok sevindim gerçekten takviyeler işe yaramış resmen kaybolup gitmiş. O kadar ilaç arasında bi tek at kestanesini alamadım ben deama daflonu düzenli kullanıyor eşim. Buarada aslında onu da alıyım diye düşünmedim diil ama şimdi bi taraftan l-carnitine, l-arginin, Coq10, Mutivitamin, arada Omega 3, daflon, polen kapsül derken resmen bir avuç ilaç oldu o yüzden dr da hafif varikolsel dedi diye daflon iş görür herhalde diye düşündüm bi de CoQ10'u günde 200 mg düşürdüm, hepsi birden fazla gelmesin diye. Çok sağol verdiğin bilgi için bence daflonun da baya etkisini görmüşsünüzdür hele de senin en son anlattığın o ayağın incitme olayındaki morluğa etkisinden sonra, daflonun varikosele iyi geleceğine çok inandım gerçekten.
Buarada ben test sonuçlarımı son gittiğim doktoruma mail attım bütün değerler güzel gözüküyor dedi öyle fazla bi detay vermedi. Bi başka doktor da lh fsh den düşük olmalı ama o de rezervle ilgili değil yumurtlamada etkili, destekle düşürülür sorun olmaz demiş, aman ne biliyim fazla takmaya gerek yok herhalde diye düşündüm artık.
Sizin rapor işleri tamamdı en son başka bi prosedür yok di mi bu ay başlıyor musunuz tedaviye?
evet o o uyarı öyle önemli ki,anjıyodan sonra su!
bız bunun sıkıntısını çok çektik ve çekmeye devam ediyoruz..ameliyatı ozel bır hastanede olmuştuk, 1 hafta sonra eve dönünce başladı sıkıntılar..amaeliyattan önce 5 yıl rahatsın derlerken,ameliyattan sonra,1 hafta sonra da tıkanabılır damarlar deyıp alt ust ettiler hepimizi..oysa annem metanetli bır kadındı ama bu ameliyatla suan için bunu söyleyemiyorum artık..
15 gun sonra başladılar yenıden anjıyo yapalım die..zaten sapasağlam bobrek bozulmuş,kreatının 2.0 nın altına düşmüyordu o donem..ameliyatın sıkıntılarıyla bırleşince sen düşün..
velhasıl annem kabul etmedi anjıyoyu,en son bır doktor annenin kalbine değil böbreklerine bakın deyip bıze bır yol açılmasına vesile oldu..suan değerler tam sınırda,bobrek bozulunca üre de tansıyonda çok yukseliyor annemde..ve gun ıcınde bı kaç kez tekrarlıyordu..tuvaletten sonra bıle tansıyon yukselıodu
gecenlerde çabuk yoruluyorum deyınce kan değerlerıne ekg falan bı kontrol yapıldı..b12 baya düşük cıktı
o akşamda tansıyon cıkınca hırpalandı bıraz..ertesı gun doktor 2 gun yatırdı kanda troponın yukseldı deyıp..değerler düşerse hap takvıyesı yapıp evde ıstırahat etsın dıcem dedi..troponın düştü ama kontrol anjıyosu yapalım dedi,,ha bu arada annem baharatcıya gıdelim demırdıken alalım dedi..2 senedır anjıyo lafından gına geldı dıyor,2gundur falan içiyor
bu arada gecen yıl memorıalde de boyle bırşey araştırmış arayıp konuşmuştum da ama net ve doyurucu bılgı alamadım
tekrar bı araştırayım inşaaallah
annenın rahatsızlığı PAH(tıkayıcı perifik arter hastalığı)mıydı canım?
canım bizimkiler farklı komplikasyonlardı ama evet pah dı fakat kalpte değil karın atar damarındaydı. tıkalı damara greftle bypass yapıldı. biz de özel hastanede hem de türkiyenin en ünlü profesörlerinden birine dehşet paralara ameliyat yaptırdık. sözde takılan greftle 5 yıl hiç bir sorununuz olmaz dendi ama sorunlarımız hiç bitmedi. tansiyon, üre, karaciğer sorunlarının yanında, ilaçların dozlarının yanlış ayarlanması sonucu iç kanama riski bile atlattık. bir de biliyorsun yaş ilerledikçe psikolojikman çok etkileniyorlar. kayın validem o ara resmen moral olarak çöktü. hastanenin kapısından bile adım atmak istemiyordu. bize de başka bir doktor yol gösterdi de epey bir düzelme kaydedildi. şimdi ona da gel anjiyo yapılacak dense hayatta yaptırmaz. en ufak bir operasyonda ölecek zannediyor. o yüzden halinizi iyi kötü anlıyorum. sen şu yeni tomografi yöntemini iyice sor soruştur bakalım olur olur etrafınızda vardır belki.
böbrekler için aloe vera suyu(galiba amwayin vardı), maydanoz ve chlorella(bir çeşit yosun, solgarın var sanırım) tavsiye edilir, aklında da olsun.
evet canım hastalık farklı ama süreç hemen hemen aynı..duygularımız aynen tahmin ettiğin gibi..hiç bir işlem istemiyorlar ve bu durum bana da çok anormal gelmiyor..Rabbim hepsine şifa nasip etsin inşaallah..böbrek konusunda yazdıklarını not aldım..bir de o dönem yoğurt otunun bobreklere faydasını okudum bıkaç yerde,marankıden ekstratını getırtıp 2 şişe kullandırdık,üreye de faydalı diye biliyorum,üre yukselınce tansiyon ayarlı durmuyor..kalp damarları ıle ılgılı bır bılgın varsa okumak ısterim..
bu arada tedavın inşaallah hayırlı ve sağlıklı bır bebek getirir size..dualarıma alıcam inşaallah :)
immo slm cnm nasılsın ne zamandır görüşemedik ne durumdasınız??*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?