Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ay yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sonunda o kadar engel, her durumda çıkardıkları sorunlar sonunda bitti gözünaydın arkadaşım. Buarada bahçeci umut daha çok içine siniyodu diye hatırlıyorum, sen hangisine aklın yatıyorsa oraya git dediğin gibi belki 1 ay daha kaybettirmezler sana en azından. İnşallah bundan sonrası da sağllıkla hayırlısıyla ve en güzel şekilde devam eder çabucak kavuşursunuz bebeğinize.
Bizim varikosel de umarım gerilemiştir, yeni takviyeler de çabucak işe yarar da artar, hareketlenir inş şu spremler, bakalım biraz daha devam edip baktk yinel olmuyo biz de düşünücez artık bişeyler. Hatta dün akşam eşim direk napmak gerekiyosa yapalım ( aşılamaya olmaz diye doktor yüzünden onun da kafası karıştı) verme artık bana hap işe yaramıyo diye umutsuzluğa kapıldı. Ama ben hadi bi son gayret diyorum son takviyelere 1 hafta oldu başlayalı biraz daha kullanalım ona göre bi yol izleriz diyorum hem her durumda takviyeler gerekli olucak sonuçta. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Son düzenleme:

valla son günlerde istanbuldaki bütün merkezleri çok araştırdım. hangisinde hangi tıbbi olanaklar var tek tek baktıım. ilk defa tüp deneyeceksen, sorun ne olursa olsun zaten her yer düz mikroenjeksiyon yapıyor. devlette, özelde, raporlu, raporsuz hep mikroenjeksiyon uygulanıyormuş. mikroenjeksiyon tutmazsa diğer yöntemlere geçiliyor. yani ilk denemen biraz dene yanıl oluyor. ama bizim zaten yaşlar belli öyle denemeyle kaybedecek zamanımız yok. şu son hormon hikayesinden dolayı eşimin morfolojisi %1-2lere düştü. tahminimce sperm dnası falan da pek iyi değildir. o yüzden baştan direkt imsi deneyelim diyorum. bir de blastokist transferi istiyorum. sgk anlaşması olan ve imsi olan yerleri ayırdığımda zaten sadece 2 seçenek çıkıyor. umut hakkında diğerine göre çok daha iyi yorumlar var o yüzden içime iyice sindi.
benim eşim takviyelere o kadar alışmış ki kesemedi desem inanırmısın? kolesterol ve kalp için halen q10, omega, beta sitosterol gibi şeyler içiyor, rahatsız bacak sendromunu azalttığı için de halen at kestanesine devam ediyor. ama arada da "ya bana arada panax da versene, likopen de versene" falan deyip duruyor:))) sonra bakıyorum arada bir tane propolis yutuyor, "canım bağışıklığı yükseltiyor, önümüz de kış ne de olsa, hem o kadar para verdik, getirttik yabana mı gitsin?" diye hemen bahanesi hazır:)))) hayır daha önce mızık mızık laf eden adam şimdi büyük bir şevkle içer oldu ona anlam veremiyorum:))))

slm naber uzun zamandan beri buraya girmiyodum umudu kesmiştim eşimin morfolojisi 6 oldu çok sevindik ama bu sefer benim yumurtasayımda azalma oldu yağlanma var biraz sen nasılsın

valla artık raporumuzu elimize alalım da tedaviye başlayalım diye gün sayıyoruz canım. senden ne haberler? siz ne durumdasınız?

hadi bakalım hayırlısı olsun senin için cnm.. bizde bugün erzuruma gittik test için sayımız düşmüş ama hareletlilik artmış..

SPERM SONUCUMUZ ;
HACİM : 4
SPERM SAYIMIZ: 5 mil
HAREKETLİLİK: 60
+4ileri hızlı: 5
+3hızlı: 35
+2yerinde hareketli: 20
LÖKOSİT: 4-5
TPMSS: 8
MORFOLOJİ: 1

morf hala 1 çıkamadık yukarı.. harekete sevindim ama.
dr sayıya çok takılmayın dedi bunlar sürekli olarak değişir ama ortalaması vardır. yani 20-30 milyonken 5 mil düşmez ancak
ortalama rakamlar bunlar dedi... bu sonuçlarla aşılama deneyelim dediler ama ben tüpten yanayım..
hayırlısı hakkımızda yaaa...

slm naber uzun zamandan beri buraya girmiyodum umudu kesmiştim eşimin morfolojisi 6 oldu çok sevindik ama bu sefer benim yumurtasayımda azalma oldu yağlanma var biraz sen nasılsın

eşinin morfolojisine çok sevindim öte yandan sana üzüldüm canım. belki geçici bir şeydir. aydan aya yumurta sayısı aynı olmuyor sonuçta. fshi lh, e2'ne de baktırdın mı? onlarda yumurta rezervi azalması görünüyor mu?
bizde (muhtemelen senin girmediğin zamanda) aşılama yaptıracaktık ama eşimin stres kaynaklı prolaktini yükseldi bütün değerleri tepe taklak oldu, aşılama da iptal oldu. ilk takviyelere başladığımız günleri bile mumla arar olduk. şimdi tüp denemek için rapor işlemlerimi bitirdim. kurul imzalarını bekliyorum 2 haftaya raporum elimde olacak. sonrasında imsiyle tüp deneyeceğim.
tüp deneyeceğimiz kesinleşince, yumurta kalitem artsın diye, bu sefer ben takviyelere başladım fsh'm kötü değildi ama düşüp daha iyi oldu. yumurtalarım da 6 ay öncesine göre daha büyükmüş. dilersen sen de biraz arı sütü, omega falan kullan belki sana da iyi gelir. incir kürü de iyi geliyor diyorlar. bir de bulursan buğday çimi yumurta sayısını artırıp, kalitesini artırıyor.

canım doktorun doğru demiş, sayı öyle oynayabiliyor. ama hareketlilik fevkalade güzel artmış. hakikaten tebrikler. hızdan yana çok sıkıntılar çekmiştiniz, anlaşılan o zamanlar geride kaldı.

canım doktorun doğru demiş, sayı öyle oynayabiliyor. ama hareketlilik fevkalade güzel artmış. hakikaten tebrikler. hızdan yana çok sıkıntılar çekmiştiniz, anlaşılan o zamanlar geride kaldı.

çok şükür yaaa valla yine sıfırlıcak diye korkuyodum hep.. morfoloji yi de tedaviye kdar biraz da olsa artırabilirsek bakalım saraçoğlunu arıcam tekrar ne dicek bakalım..
inş heimiz için geride kalır cnm... bişey sorcam sana immo burda bi arkadaş l-arginine falan ucuz bulmuştu bi link vermişti hatılıyomusun...

bundan mı bahsediyorsun? doğalecza sitesindeymiş?

Bence de içine hangisi siniyosa aklın hangisine yatıyosa onda yaptırman en iyisi. Hem imsi yapılması da her türlü şansı arttıracak. Blastokist transferi de embriyonun daha uzun süre lab ortamında tutulup son aşamada transfer edilmesiydi sanırım. Bence bu faktör de çok önemli en azından başından bütün riskleri elemiş olursunuz, en sağlıklı ve garantili şekilde yapılmş olur tedavi.
Buarada eşinin söylediğine de çok güldüm, hakkaten o kadar uğraşırken nazlanırlar gerek kalmayınca içmek istemek de bi ayrı komik yani:) Ama kesin benim eşimde takviyelere gerek kalmaynca bi boşluğa düşecek kesin, peşinde sürekli su ve bi avuç ilaçla koşuşturan biri olmayınca baya bi eksiklik olucak hayatında:)))

Selam srpem hareketliliğinin artmasına çok sevindim umarım sayı ve morfoloji de daha da iyi olur. Biz de hareket için uğraşıyoruz baya zamandır ama sayıyı biraz artttıdık hareket aynı kaldı. Buarada sorduğun ilaçları ben yazmıştım immo aşağıda yazmış sağolsun. Geçen hafta aldık eşim kullanmaya başladı. Fiyat, mg ve miktar olarak baya mantıklı geldi. Sen de bi www.doğalecza.com dan bi araştır istersen. Buarada sizin sperm sayısı 5 milyon ml de mi total mi?

Selam srpem hareketliliğinin artmasına çok sevindim umarım sayı ve morfoloji de daha da iyi olur. Biz de hareket için uğraşıyoruz baya zamandır ama sayıyı biraz artttıdık hareket aynı kaldı. Buarada sorduğun ilaçları ben yazmıştım immo aşağıda yazmış sağolsun. Geçen hafta aldık eşim kullanmaya başladı. Fiyat, mg ve miktar olarak baya mantıklı geldi. Sen de bi www.doğalecza.com dan bi araştır istersen. Buarada sizin sperm sayısı 5 milyon ml de mi total mi?

saolasın cnm harekete proxeedin ii geldiğini düşünüyorum hatta emin gibiyim çünkü tek olarak onu kullandık son 3-4 ay içinde.. dr da söyledi
sadece hareket için proxeed dedi..ondan sonra dank etti bendede.. cnm sayıya çok takılmamaya çalışıyorum ama morf beni korkutuyo bakalım hayırlısı artık...
cnm baktım o siteye ama markalar tanıdık gelmedi ama acaba bi sorun olurmu ki??? dün dr dediki ben kullandığımız ilaçların kutularını götürdüm nerden alıyosunuz bunları dedi eczaneylemi anlaştınız dedi bende netten alıyorum dedim dikkat edin sahte ilaç çok dedi.. farkındayım bende ama deedim en azından bilindik markalrı tercih edin dedi... zaten benim hep korkum vardı immoya da bu konuda hep marka marka diye sorularımla bunalttım kızı korkuyorum yanii sahtedir bi yerine bişey olur diye .... siz memnunmusunuz cnm bi yan etkisi falan varmı ??
sayı benimde aklıma takıldı cnm sadece kağıtta SPERM SAYISI (10 (üzeri6) /mil ) yazıyo: oda 5 normal değer >15 yazıyo anlamadım bende
sormayıda unutmuşum...

Son düzenleme:

Rica ederim buarada bende çok araştırdım bu vitamin markalarını genrise ve sepenaturel'in iyi ve sağlıklı markalar olduğuna karar verdim.
Genrise | Genrise de araştırdım. Doğalecza nın yorumları da güven verince en sonunda aldım.
Eşim bir haftadır kullanıyor ve herhangi bir yan etkisini görmedik. Buarada eşimin midesi çok hassastır şu ana kadar öyle bi problem de yaşamadı. Umarım faydasını da görürsek burdan yine paylaşırım. Bi de Naturade L-Karnitin yine Sepenaturel'in markası üzerinde fiyatı 59 TL yazıyordu onda indirim yapmışlar 39 TL idi fiyatı ve hepsinin son kullanma tarihleri de uygun. İstersen sen yine bi araştır ona göre karar verirsin. Bi de uzu zaman proxeed plus ın içeriğini de araştırdım alsam mı almasam mı diye içindekiler aşağıdaki gibi;
L-carnitine (fumarate) 1 g
Acetyl-L-carnitine 0.5 g
Fructose 1 g
Citric acid 0.50 mg
Selenium 50 mcg
Coenzyme Q10 20 mg
Vitamin C 90 mg
Zinc 10 mg
Folic acid 200 mcg
Vitamin B12 1.5 mcg
Bu durumda biz zaten l-carnitine kullanıyoruz, daha fazla Coq10 ve multiviaminlerle de diğer vitaminleri almış oluyoruz ve buna ek olarak da l-arginin var o yüzden bu durumda proxeed plus çok mantıklı gelmei açıkçası.
Bi de sizin teste göre 5 milyon sanırım ml deki miktar, yani bu hesaba göre hacim 4 ise 20 milyon total sperm oluyor. Umarım kısa sürede hepimizin eşlerinin değerleri daha da yükselir yüzümüz güler.

saol cnm tabi ben bi bakayım karar verirsem alıcam zaten şimdi eczacıbaşının multivitamini var onu kullanıyoruz temmuzda test yaptırınca dr oneaday vermişti halbuki eczabaşının içinde daha çok vit var ancak dr onu verdi diye eşim illa onu alalım dedi yani eczacıbaşı kalmıştı elimizde şimdi oneADAY bitti ona geçtik bide proxeed omega3 kullanıyoruz saraçoğlunun verdiği 4lü bal kullandık bitti ... hız için saraçoğlunun söylediği tek şey havuç suyu biliyosundur mutlaka ama bi araştır bence...

İmmo tekrar selam şimdi kendi kendime düşündüm benim ilk gittiğim hani şu hiç test falan istemeyen doktoruma yarın sabah gitmeye karar verdim. Hem rutin smear testi zamanım geldi hem onu yaptırayım hem de en son kendi yaptırdığım testlerle eşimin sonuçlarını götüreyim bi baksın diyorum. Buarada pazar ya da pazartesi yumurtlama günüm bu dönemde yumurta çapına da ne durumda diye bi bakar düşündüm sence bu dönem vajinal ultrason için mantıklı olur mu? Buarada gitmişken rahim filmini de bi sorucam orda yapılmıyodu gerçi ama anlaşmalı olan yerlere gelip yapıyo doktorlar sanırım öyle demişlerdi. İşte böyle yine yerimde duramıyorum buaralar bişiler yapma ihtiyacındayım birileri ilgilensin akıl fikir versin istiyorum artık.

tabi canım, istiyorsan git. vajinal ultrasona adetin 2. ya da 3. günü bakılıyor ama istersen yine de ovulasyon zamanı baktır. çatlamaya hazır yumurtanın ne durumda olduğunu görürsün. rahim filmini çeken bir sürü yer var ama bence jinekoloğu olan klinik tipi bir yeri tercih et. görüntüleme merkezlerinde teknisyenler ya da radyoloji doktorları film çekimi yapabiliyormuş. film çekilirken kanül koyduklarından jinekolog harici biri yapmamalı derim. benim filmimde jinekolog gelmişti hakikaten çok memnun kaldım.
bu arada sgk devlete tüp bebek tedavileri sgk kapsamından çıkarılsın diye öneride bulunmuş. buradan herkesin haberi olsun. rapor düşünen varsa elini çabuk tutsun.
benim de bugün ovulasyon günüm olması lazım ama 3 gündür testte tek çizgi çıkıyor. sofyada tatildeyken yumurta akı gibi bir akıntı geldi ama daha 9. gün diye hiç ihtimal vermemiştim. erken mi yumurtladım nedir?

Son düzenleme:
bizim sperm testinde bahsedilen 5 rakamı mildemi sence yokse toplamdamı? ben çıkamadım işin içindende aklıma takıldı...
eğer milde 5 olursa toplamda 20milyon spermimiz var bizim bu çok güzel bi sayı bizim için,
biliyosun biz sıfırdan geldik buraya çokkk önemli benim için.....
bide bu morf nasıl düzeliiirrrrr yaaaa ?

azosperm miydiniz sıfırdan 20 milyon nasıl oldu sevabına anlatsanaaaaa

azosperm miydiniz sıfırdan 20 milyon nasıl oldu sevabına anlatsanaaaaa

cnm tam azo değil heralde bizde bilmiyoruz 2 sefer sıfır çıktı sonra saraçoğluyla görüşmeye başladım tedavi verdi kullandık temmuzda test yaptırdık 6milyon vardı
çok sevindik dün yaptırdık 5 milyon var ama milde 5mi yoksa asıl spermmi orayı çözemedim daha.. eğer milde 5milyonsa hacim 4... 5*4:20 ediyo oyüzden
bilmiyorum aklım karıştı benimde tam öğrenin ce yazıcam tekrar..
yani dr lar azo veya oliga demediler allah allh falan deyip bizi gönderdiler başından anlayacağın.. b izde şaşkınız...

bana kalırsa mldeki sayı o. yani 20 mil sayınız var. zaten hiç bir doktor 5milyonla aşılama deneyin demez. morf için arı sütü polen deneyin isterseniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…