canım o doktorun üst üste devamlı klomenle deneme yapılmasını önermesini zaten hepimiz tuhaf bulmuştuk. bahsettiğin iğne menogon ya da menotropin olmalı. fsh ve lh hormonu içeriyor. genelde pko'dan ya da başka bir rahatsızlıktan dolayı hormon eksikliği olanlara veriliyor. aşilamada 3 günde bir yumurta takibi yapıp bazen puregon ya da merional gibi başka iğnelerle birlikte veriliyor. dozu ve kullanımının iyi ayarlanması lazım, belli ki senin doktoru biraz aşan bir tedaviymiş. o yüzden her hangi bir doktora değil de ya bir üniversite hastanesinin infertilite bölümüne ya da tüp bebek alanında çalışan bir merkeze gidip bu tedaviye başlayın.
bana kalırsa mldeki sayı o. yani 20 mil sayınız var. zaten hiç bir doktor 5milyonla aşılama deneyin demez. morf için arı sütü polen deneyin isterseniz.
cevabın için teşekkür ederim canım. konya tıpta bir doktor var profesör. ali acar adı. ama konya tıpta hastalara kendisi bakmıyor. özel yeri var. biraz pahalıya maloluyormuş ancak ona gitmeyi düşünüyoruz. telefon ettim adetin 2. ya da 3. günü menogon al gel dedi. muayene ederim sonra iğnelerin nasıl yapılacağını filan da tarif ederim dedi. bilmiyorum gidenler oldu mu ama internette çok kalabalık olması dışında çok olumlu yorumlar var.
doktor reçeteyle de alabilirsiniz filan dedi telefonda devlet karşılıyor mu bunu? emekli sandığı bizim ki.
cnm kaç kavanoz yedi eşim 4lü baldan bilemiyorum o düzeltirmi aklıma hiç bişey gelmiyo.. araştırdım biraz kimse kesin bişey demiyooo
morfolojiye en çok folic acid(proxeed de var), arı sütü, polen, propolis (yediğiniz ballarda varmış), c vitamini, selenyum (ikisi de proxeed'de ve multivitaminlerinizde var), taurine (sporcu içeceklerinde var) iyi geliyor. bunun dışında bir kaç şey daha var ama türkiyede pek satılmıyor. o yüzden siz zaten kullanılabilecek her şeyi kullanmışsınız. son olarak istersen siz de daflon kullanın. içindeki hesperidin testislere daha çok oksijen taşınmasını sağlıyor. belki o bir derece etkili olur.
cnm daflon nedir?
tabi canım, istiyorsan git. vajinal ultrasona adetin 2. ya da 3. günü bakılıyor ama istersen yine de ovulasyon zamanı baktır. çatlamaya hazır yumurtanın ne durumda olduğunu görürsün. rahim filmini çeken bir sürü yer var ama bence jinekoloğu olan klinik tipi bir yeri tercih et. görüntüleme merkezlerinde teknisyenler ya da radyoloji doktorları film çekimi yapabiliyormuş. film çekilirken kanül koyduklarından jinekolog harici biri yapmamalı derim. benim filmimde jinekolog gelmişti hakikaten çok memnun kaldım.
bu arada sgk devlete tüp bebek tedavileri sgk kapsamından çıkarılsın diye öneride bulunmuş. buradan herkesin haberi olsun. rapor düşünen varsa elini çabuk tutsun.
benim de bugün ovulasyon günüm olması lazım ama 3 gündür testte tek çizgi çıkıyor. sofyada tatildeyken yumurta akı gibi bir akıntı geldi ama daha 9. gün diye hiç ihtimal vermemiştim. erken mi yumurtladım nedir?
İmmo selam cumartesi doktora gittim iyice kafam karışık döndümÖncelikle doktora adet günüme göre hesaplayınca yumurtlama zamanımda olduğumu bu hesaba göre 1-2 güne kadar yumurtlamam gerektğini söyledim o da tamam şimdi ultrasonda takibini yaparım dedim muayene sırasında bi o tarafa bi bu tarafa baktı çatlamaya hazır bi yumurtan yok şu an göremiyorum dedi ( çatlamış olduğu için de görünmüyo olabilir veya bu ay yumurtlamamış olabilirsin dedi, bütün kadınlar her ay düzenli yumurtlar dye bişey yok bazı aylar yumurtlama olmayabiliyor dedi Ama daha önce çatlamış olma ihtimaline karçı bugünleri değerlendirin dedi. (Gerçi çatlamış olsa göremez miydi onu da bilemedim açıkçası)
Bunun dışında benim ve eşimin sonuçlarını gösterdim benim testlerimi ve ultason muayenesine göre yumurtalıklarımı iyi değerlendirdi. Eşimin değerlerini düşük buldu yani biraz dedi aslında bu değerlerle de normal yoldan gebelik olabilir ama şansınız biraz düşük sadece dedi. Yani tabi ne kadar sayı ve hız o kadar şans orası kesin. Buarada diğer doktorun bize direk mikroenjeksiyon önerdiğini söyledim, bence illa bi yol deneyecekseniz bu aşılama olmalı çünkü 5 milyonun altına tüp öneriliyor ki biz 5 milyonun altına da aşılama yaptık dedi (buarada sadece ml deki spermle ilgileniyorlar onu baz alıyorlar.) Buarada aşılamadan da önce eğer bu ay gebelik oluşmazsa bir sonraki adetinizin 2. günü gelin düşük dozlu ilaçla yumurtlarınızı uyarıp ona göre ilişki günü önerir yine doğal yolu denetirim olmazsa aşılama o da olmazsa tüp bebeği öneririm dedi. Yani doktor genel anlamda iyi ve moral verici konuştu ama şu çatlamaya hazır yumurtla olmama durumu canımı sıktı aksi gibi bu ay ovulasyon testi de yapmamıştım testin güvenilirliğine de ölçemedim. Umarım genel anlamda bi yumurtlama sorunum yoktur gerçi öyle olsa en azıdan ultrason ve hormon sonuçları fikir verirdi herhalde. Ne biliyim bi kafam karıştı açıkçası:S
canım seninle bu kadar mı kader arkadaşı olunur ya? benim de geçen cuma günü ovulasyonum olması lazımdı. salı-pazar arası komple her gün test yaptım yok yok, hep tek çizgi çıktı. yani ben de bu ay muhtemelen çok erken yumurtladım (8-9. gün yumurta akı gibi bir akıntı gelmişti ama hiç ihtimal vermemiştim) doktor da doğru söylemiş, illa her ay yumurtlayacasın diye bir kural yok arada pas geçebiliyor ya da siklusu değişip erken çatlayabiliyor. hatırlarsan ben tam yaz girerken mevsim dönüşünde böyle bir şey yaşamıştım, şimdi yine mevsim geçişi yine aynı şey oluyor. o yüzden sende de benzer bir şey olabilir. bilirsin mevsim değişikliklerinde kimisinin baş ağrıları olur, kimisi yorgunluk hisseder, bizim de ovulasyonumuz etkileniyor belki de. canını boşu boşuna sıkma (gerçi doğal yolla hiç şansım olmamasına rağmen bu ayı değerlendiremedik diye ben bile sıkıldım) en azından çatlamayan yumurta sebebiyle yumurtalığında kist falan çıkmamış. kesin kes içini rahatlatmak istiyorsan da doktorun dediği gibi adetin 2. günü ultrasona gir (ben girip de yumurtalarımı gördüğüm için bir sorun olmadığını biliyorum) bence doktorun önerdiği şeyleri de deneyin. sizin sayılarınızla direkt tüp yaptırmak anlamsız. önce yumurta takibi ve aşılamayı denemek çok daha akıllıca.
canım rapor çıkarmadığın sürece aşılama/tüple ilgili hiç bir ilacı devlet karşılamıyor diye biliyorum. sen neden bir eğitim araştırma/üniversite hastanesine gidip rapor çıkarmıyordun? (kusura bakma sebebini söylediysen hatırlamıyorum) aşılama raporunda tüpe göre çok daha az tahlil ve bürokrasi var. 1-1,5 aya çıkarmış olursun(hatta son 1 yılda hsg, smear testi falan yaptırdıysan kesin 1 ayda çıkar) ayrıca raporsuz yapacaksan bile devlette yaptırmanı tavsiye ederim çünkü olur da aşılamayla hamile kalamayıp yarın öbür gün tüpe geçecek olursan bu özelde yapılan aşılamaların sayılmıyor, baştan başlayıp 2 aşılama yaptırman gerekiyor. yani o profesörün özeline gidecekseniz bile aşılamanızı muhakkak çalıştığı devlette yaptırın derim.
canım bulunduğumuz şehirde araştırma hastanesi yok. rapor için herhangi bir sebebimiz yok. rapor için vaktimiz de yok .5 gün sonra filan adet olucam ve adetin 2 .günü doktorla görüşücez iğneleri de bu ay vurulmaya başlicam. eşim de ben de öğretmen olduğumuz için il dışına nasıl çıkacağız onu bile bilmiyoruz henüz. eşim bugün okul müdürüne soracaktı nasıl olacağını. az çok bişeyler biliyor ama kesin değil. eğer doktor devlet hastanesinde olsaydı ondan aldığımız randevu kağıdıyla hafta içi de çıkabiliyoruz ve yolluk alıyoruz ya da sevk ettirmemiz gerekiyor. ama kime sevkettireceğiz özel hastaneden özel bir doktora sevk ettirsek devlet kabul eder mi etmez mi onu da bilmiyoruz. herşey çok karışık maalesef
Valla konuşa paylaşa periyodlar bile benziyor artk hakkaten hatta erken veya geç yumurtlama durumu bile:))) Umarım dediğin gibi ya erken yumurtlamışımdır ya da bi ihtimal pas geçti bu ayBaşka bi sorun olmasın da napalım bu ayda böyle geçti artık. Doktorun dedikleri bana da mantıklı geldi bu ay da geçsin çünkü bayrama denk gelecek gibi görünüyo öbür ay ben de düşünmeye başladım yumurta takibiyle denemeyi en azından biraz daha şansımız olur kendi denediğimizden. Çok sağol desteğin için arkadaşım. Bakalım öyle ya da böyle kısa sürede hepimizin sağlıkla gelir bebekleri hayırlısıyla.
eşinin morfolojisine çok sevindim öte yandan sana üzüldüm canım. belki geçici bir şeydir. aydan aya yumurta sayısı aynı olmuyor sonuçta. fshi lh, e2'ne de baktırdın mı? onlarda yumurta rezervi azalması görünüyor mu?
bizde (muhtemelen senin girmediğin zamanda) aşılama yaptıracaktık ama eşimin stres kaynaklı prolaktini yükseldi bütün değerleri tepe taklak oldu, aşılama da iptal oldu. ilk takviyelere başladığımız günleri bile mumla arar olduk. şimdi tüp denemek için rapor işlemlerimi bitirdim. kurul imzalarını bekliyorum 2 haftaya raporum elimde olacak. sonrasında imsiyle tüp deneyeceğim.
tüp deneyeceğimiz kesinleşince, yumurta kalitem artsın diye, bu sefer ben takviyelere başladım fsh'm kötü değildi ama düşüp daha iyi oldu. yumurtalarım da 6 ay öncesine göre daha büyükmüş. dilersen sen de biraz arı sütü, omega falan kullan belki sana da iyi gelir. incir kürü de iyi geliyor diyorlar. bir de bulursan buğday çimi yumurta sayısını artırıp, kalitesini artırıyor.
immo selam naptın merak ettim raporun bu aya yetişecek mi? En son diğer tarafa soracağını söylemiştin. Son durumlar ne alemde? Umarım herşey yolunda gider sonuna kadar da sağlıkla devam eder inşallah.
gezgın kuş :) leylaaa havada mı görmüştün yaz başında?
bu seyahatlerde bi de bebiş tutunuverirse o da gezgin olur bak..18 e geldi mi düşer yollara,demedi deme :)
bugün dosyamı konseyden alıp kurula teslim etmem lazımdı. (kurul son aşama. ilaç raporun çıkıyor ve artık tedavi aşamasına geçebiliyorsun) fakat bayram öncesi doktorların ameliyatları yoğunmuş, konsey dosyalara bakamıyormuş, o yüzden benim dosyam da daha çıkmamış. bir kaç gün sonra arayın dediler fakat ben yarın izmire gidiyorum. artık perşembe döndüğümde gidip kurula teslim edeceğim. zaten gelecek hafta içi adet göreceğim için rapor her halükarda bu aya yetişmezdi. kasım başı italyaya da gideceğim. gezip dolaşıp moral depolayıp, kasım ortası sonraki adetimle tedaviye başlayacağım. kasım 3-8 romada olacağım, yine dünya kadar vitamin takviye alır gelirim. sizin de bir ihtiyaç olursa bana yaz, fiyatı buraya göre uygunsa, alayım geleyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?