arkadaşım senin pko sorunun yokmuydu?benim bildiğim aşılamayla başarı şansın zaten kısıtlı. ama tüple şansın yüksek. pko'lulara tüp uygulanırken de özel ilaç dozu ayarlaması yapılıyor. galiba mini tüp bebek ya da doğal tüp bebek denen yöntemleri özellikle tavsiye ediyorlar. bizlere göre daha az dozda ilaç alıp daha az ama kaliteli yumurta üretip tüp yapılıyor. o yüzden rapor için sebebimiz yok demişsin ama bence biraz daha araştır.
sevk, aile hekiminiz yapsa olmaz mı? gerçi şimdiye eşin müdürüyle konuşmuştur ne yapacağınızı söylemişlerdir. yani bir yolu olmalı, olduğunuz yerde eğitim araştırma hastanesi yok diye infertilite tedavisi göremeyecekmisiniz?
biz adam gibi doktora denk gelemedik daha canım. ya da doktorlar herşeyi biliyor sizler hiçbir şey bilmiyorsunuz( bugüne kadar ki izlenimler doktorlar bişey bilmiyor ). kimse bize bu tedavi edilecek bişey demedi. neyse başıma gelenleri anlatıym sen yorumla tatlım. konyada özel muayenesi olan doktoru aramıştım o da bana adetin ikinci günü menogon al gel demişti. ama 10 gün öncesinden aramaya başladım adetin ikinci günü şu güne denk gelecek gelelim mi o gün diye sormak için. telefonu her zaman ki gibi açan olmadı. doktorla ilk görüşmemizde de zaten defalarca aramadan sonra birileri açmıştı telefonu. neyse yine de gittik doktorum muayenesine kapıyı çal çal kimse açmaz. indik aşağı bu doktora ulaşacağımız başka numara var mı yukarda kimse yok dedik aşağıdaki eczaneye. onlar da dedi ki doktor bugün açmayacak muayeneyi biildiğim kadarıyla. sonra ben polip aldırmıştım daha önce özel hastanede ameliyatla. ameliyatı yapan doktora gittim. geldiğimiz boşa gitmesin diye. bunun için konyaya gidin diyen özel hastane doktorunu allah kahretsin dedi o doktor da. sonra menogonu geri verin dedi başka ilaç yazdı onun için de 2 günde hemen rapor çıkarttı. neyse işin özü ben bu ay hacca gidecem takip yapamam sen bir sonraki ay adetine kadar yasmin diye bir ilaç var onu kullan dedi. doğum kontrol hapı. bir sonraki ay adet olduğunda 3. günden 11. güne kadar gonal diye bir iğne verdi onu kullan. bir de qvitrelle diye bişey verdi sanırım o çatlatma iğnesi midir nedir bilmiyorum tam.
canım ne bu senin bahtın ya? doktor hem çağırsın hem de kapı duvar olsun, üstüme iyilik sağlık. diğer doktor da umreye gidecek zamanı mı bulmuş? (hac yazmışın ama hac zamanı geçti, umre her halde)yasmini tamam daha az yumurta üretip çatlaması için vermiş. yani pko risklerini kaldırmak için. ama gonal f ve ovitrelle çatlatma iğnesi pkolularda ihtiyatla kullanılıyor. çünkü olur da çok yumurta üretirsen ve ovitrelle'le çatlatılırsa ohss diye bir şey yapıyormuş. karında su toplanıyormuş, ağrı falan yapıyormuş,hatta çok su toplanırsa o su alınıyormuş falan. hani tabi aşılamada ilaç dozu az olduğundan sende olmayabilir ama allahın adını veriyorum, bir dahaki sefer olursa, şu özel muayanehanesi olan doktorları bırak. ne olur doğru dürüst bir hastanenin infertilite bölümüne gidin. infertilite, aşılama, tüp öyle her jinekoloğun ezberden yapacağı bir şey değil. senin durumun özel, özellikle uzmanlaşmış, tecrübeli, ekip çalışan birilerini seç. hatta eurofertil konyayı neden hiç düşünmüyorsunuz. eurofertil istanbul çok meşhur burada siteden orada tedavi gören sürüyle kişi var, kesin konya ekibi de iyidir. Ya da Selçuklu Üniv'ne gitseniz? sen aksaraydamıydın? hani çok yorum yapıyor gibiysem de kusura bakma. çok içtenlikle senin için endişe ediyorum. böyle böyle vaktiniz paranız boşa harcanacak diye korkuyorum. en önemlisi sağlığın için endişe ediyorum. o yüzden bir an önce gerçek bir uzman bul da git istiyorum. istanbul sana yakın olsa buraya gel diyeceğim. şurada doğru düzgün birine kendi elimle götüreceğim.
canım endişelerin ve yorumların için çok teşekkür ederim. eğer bu ay başaramazsak eurofertil konya yı deneyelim bakalım bir de. ama bu sefer şu doktora gittik bu oldu buna gittik bu oldu diye anlatmicam. çocuğumuz olmuyor ne yapabilirsiniz diyecem ve doktorların tepkilerine göre ya dışarı çıkıp başka bir yere gidecem ya da devam edicem. bu en son gittiğimiz doktor baya bir tecrübeli aslında ama beni polip yüzünden ameliyat ettikten sonra demişti ki yumurtalarında herhangi bir sorun yok bir daha ki bana gelişinde hamile olarak gel. doktorla ilgili kafama takılan tek soru bu. adet olmadan önce doktoru tekrar arayıp sormam gereken şeyler var. benim kendi mantığıma göre adetin 2. gün ya da 3. günü beni görüp yumurtların durumuna bakıp bu aşıları ne derece ne dozda vurulmam gerektiğini belirlemesi lazım diye düşünüyorum. ama adam bana 3. gün başla vurmaya 11. günü kadar vur 11. gün yanıma gel dedi. aşırı yumurta oluşursa veya başka problemler çıkarsa nolucak. yumurtaların durumunu görmeden kafana göre bunları şu güne kadar vurul denir mi adama hiç. hayret hayret hayret yani. klomenlerle yumurtanın çapı 14mm yi geçmedi demiştim acaba ona nazaran mı böyle bişey dedi bilmiyorum. neyse işte aşılama olacağı da kesin değil. eşime 11. gün geldiğinizde sperm testi verin normal yolla mı yoksa aşılamayla mı deneme olacağını o zaman karar verelim dedi. hemen aşılama yapalım da demedi. kafam çok karşışık canım çok sıkkın. yıldım artık vallahi
yuvaya döndün mü kuşum :)
hoşgeldin...
hoşbulduk canım ya. baktım buralar pek ıssız kimse bir şey yazmıyor, daha az uğrar oldum. malum artık biraz da tüpde merkez seçimiyle falan uğraşıyoruz. genelde tüple ilgili başlıklarda vakit geçirmeye başladım. 5 gün de erken adet görünce(bir sonrakinin takvimi de dolayısıyla erkene alınmış oldu) az zamanımız kaldı diye iyice panikledik. hsonu bir görüşme yaptık, önümüzdeki günlerde de 2. bir görüşmemiz olacak bakalım artık birine karar vereceğiz.
sen nasılsın? var mı bir gelişme?
canım başka bir topicde yazıştığım pkolu bir akadaş var. zeynep kamil hastanesinde tüp bebek bölümünde 2 aşılama oldu. şimdi raporla tüpe hazırlanıyor. ben de pkoluların ne gibi riskleri olduğunu, nasıl tedavi olmaları gerektiğini falan hep ondan öğrendim. yani buradaki istanbuldaki doktorların ona söylediklerini sana aktarıyorum genelde. senin doktorlar onun anlattıklarına göre çok salapati davranıyor. gonal f'in hangi dozunu aldınız? 75'lik mi? artı al o iğneyi vurul diye bir şey yok. çünkü herkesin kendi tetkiklerine ve adetin 2. günü son bir yapılan kontrolüne göre doz ayarlanıyor. normal hastalarda genelde 75 iu gonal f ya da puregonla başlanıyor. ama benim bildiğim pkolular normal olanlarla aynı dozları almıyor. canım bu adam zaten hacca gidecekmiş. yani 1 ay başlayamayacaksın bence arada şu eurofertile git. tahminimce ctesileri de çalışıyorlardır. yani izin alman da gerekmez. istanbul eurofertil ilk görüşmelerden ücret almıyor. konya da öyledir tahminim(zaten biraz ısrar ettinmi, çoğu merkez para almıyor) elinde tahlil tetkik ne varsa götür bir göster derim. aynen kendi dediğin gibi şuraya buraya gittim deme. ne önerdiklerini sor. mesela aşılama mı dediler, pko dolayısıyla riskim var mı, ilaç dozlarım nasıl olacak, çatlatma iğnesi sorun çıkarırmı falan diye çaktırmadan çaktırmadan sor. ha senin bu son doktorla aynı şeyleri söylerlerse eyvallah. söylemezlerse kiminle devam edeceksin o zaman düşünürsün. en azından sırf bu alanda çalışan birilerinden onay almış olursun. yılgınlığını da çook iyi anlıyorum ama işin ucunda senin sağlığın var.
ee sen gesmeye gittin ya tadı kaçtı tabı,ne olsunben hala dönmediğini düşünüyordum
canım ben sana ne dedimdi? öyle çok telaş etme..sendekiler zaten sana yeter,çok kafan karışmasın..ben tup tedavısıne başlarken öyle tedirgindim ki,doktor bişey mi yazmış,hooop oturur nette ne varsa didik didik okurdum..şu ağrılı şu sancılı falan filan..doktoruna güvenıp az dık durunca herşey çokkk kolay olacak ınan bana
bız de bır gelışme yok şimdilik,benımkı o kadar yoğun kı bu ara.. kendımı sakınleştırmeye calısıorum ha bire
keçıboynuzu kurune başlayayım dedık,ona bıle vakıt bulamadık-zaten bızım durum budur bılıyosun ya,şöyle yapalım demeye gelmıyoruz :)
bı tanıdığım var uzun suren tedavılerın ardından memorıalde gördüğü tup tedavısıyle ıkızlerıne hamıle..ısrarla ne tedavı gerekıyorsa benım doktora gıt dıyor..sanırım haksız da sayılmaz..ıkıncı test sonucuna göre karar vereceğiz inşaallah
daha önce konuşmuştuk, memorial grubu olduğu gibi tüpde zaten çok başarılı. raporla 2 hakkımda hamile kalamazsam ben de 3.yü istanbul memorialda düşünüyorum zaten. o yüzden bence de oraya git.
ben geçen hafta perşembe izmirden döndüm. tabi hemen hastaneye gittim. klasik yine konuştuğumuz hesap bir pürüz çıktı, o gün dosyamı kurula teslim edemedim. ancak dün(ptesi) teslim ettim. bu arada ctesi istabul tüpde emre karatekelioğluna gittim. eskiden amerikan hastanesinde çalışıyordu yeni istanbul tüpe geçmiş. 1,5 saat falan görüştük. kısa protokol kesin kes imsili mikroenjeksiyon dedi. öncesinde de kromozom analizi ve trombofili paneli(pıhtılaşma testi) yaptırın her hangi bir sürpriz olmasın dedi. malum yaşlar da ileri olunca bazı şeyleri baştan yaptırmakta fayda var, 2-3 düşük, başarısızlıkdan sonra baktırmanın kıymeti yok. raporu çıkardığım hastanede hem randevu tarihleri ileri hem de testlerin çıkması 1 ay sürdüğünden özelde yaptırmaya mecbur kaldık. allahım ne pahalı testlermiş. genelde 1000-3000 arası fiyatlar aldım. neyse zar zor 468'e yapan bir genetik merkezi merkezi buldum. dün kan verdim bayramdan sonra çıkacak.
umutta da bayram öncesi randevu bulamadım. bayramdan sonra görüşeceğiz. bakalım artık 2 yer arasında karar vereceğim.
evet gayet yerinde bır karar olmuş testler..genelde bı ıkı denemeden sonra ısterler ya,bu güzel bır başlangıç olmuş..benım deneme başarısız olunca bıze de yaptırsanız ıyı olur demiştı o zaman dktr..hata en baştaydı oysa bence,ameliyat olmadan tup denemesi :/
bu arada tup bebekte yenı bır yöntem daha var,belkı duymuşsundur ama yıne de paylaşayım : metabolomıcs
bı araştır ıstersen..bılgın olsun
canım şöyle bir inceledim ama galiba sadece memorialda var. benim bildiğim bazı merkezlerde kullanılan embrioscope denen cihaz da aynı şekilde embriyonun ölçümlerini yapıyor. ve en doğru embriyoyu belirliyor. ama embrioscope cihazı ciddi bir yatırım gerektirmesine rağmen sadece belli sayıda embriyo aldığından(galiba 7 falandı, düşünsene sadece 1-2 kişinin embriyolarıyla doluyor) ve her hastaya kullanamadıklarından bu metabolicsi çıkarmış olacaklar. görüştüğüm doktor bir çok kişi embricoscope istiyor,ekstra ücret de ödemeye hazır ama cihazlarda o kadar yer yok, artık merkezler neredeyse kurayla alacak demişti.
konu sahibi bohemia hanım, neredesiniz? kaç zamandır yoksunuz? merak ettim siz ne durumdasınız?
Benim yardima ihtiyacim var.
Bir suredir cocuk sahibi olmaya calisip basarili olamadik. Sperm analizi yaptirdik. Sonuc asagida;
Volum: 2ml
Likefikasyon suresi: 30 dk
Sperm: 38 mil/ml
Motilite: %52
İleri hizli hareket(+4): %11
İleri yavas (+3):%33
Yerinde hareket (+2): %8
Hareketsiz (+1): %48
morfoloji:
Normal:%4
Lutfen bana deneyimlerinizle yardim edin. Sizce dogal yollarla bebisimiz olur mu? Yolun cok basindayiz surecten bihaber, sudan cikmis balik misali olduk.
çokANLAMADIM AMA KURUGER TÖNtemiyle yaptırdıysanır-z sayı çok iyi morfoloji de en az 4 olmalı sizinki sınırda, hareketde de sorun yok. birde kendin gözükseysin dr a
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?