Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Çok sağol hepimiz için hayırlısı olur inş.Ay valla haklısın buaralar öyle yoğunki çok az fırsatım oluyo. Buarada yumurta takinini sadce 1 ay deneyip sonra diğer yöntemlere geçerim herhalde,bende duydum klomenle ilgili yan etkiyi hatta bir kez içeceğim halde stres oldum yani Genetik testi sadece hastaneler mi yapıyor? Bi de tabi özel lab ayrı para tuzağı ama işte ben işyerinden rahat izin alamadığım için bu tür işleri ya iş çıkışı ya da h.sonu yapabiliyorum o da hastanede olamıyo tabi yani inan haftaya pazt kontrole gidicem sonra da gün aşırı mı çağırıcak artık nasıl olucak ama ben şimdiden ne diyip izin alıcam derdine düştüm Bu durumları işyerinden kimseyle paylaşmadım ve istemiyorum da konuşmak o yüzden baya zor olucak benim için bakalım hayırlısı..
Buarada rahat olmana çok sevindim ne kadar kafa yormayıp akışına bırakırsan o kadar yolunda gidiyo herşey. Sende gelişmeleri bildir mutlaka.

canım bu genetik testler dışarıda çok pahalı. daha önce de burada anlatmıştım, tedaviye başlayacağım için vaktim dardı, ben mecburen dışarıda yaptırdım. eşimle benim karyotip analizi+benim 4lü trombofili paneline 468 liraya bakıldı. ki bütün istanbulda yapan tüm yerleri taradım bu en ucuzuydu. 2000 liranın üstünde fiyat veren yerler bile oldu. genetik bölümü olan devlet hastanelerindeyse testi bedava yapıyorlar. o yüzden özelde yaptırma bence. kan verirken aç tok fark etmiyor. örneğin öğleden sonra da gidip kan verebiliyorsun. yani öğle tatiliyle birlikte 1 saat de izin alsan hastaneye gidip gelebilirsin belki. işyerine de genel kan tahlili yaptırmak için kan vereceğim de geç, açıklama yapmak zorunda da değilsin.

Merhaba hayırlısı olur inşallah. Herşey sağlık ve mutlulukla ilerler umarım.
Bugün bizde eşimle tüp bebek merkezine gittik. Buradan okuduklarıma ve duyduklarıma istinaden, eşime yaklaşık 2,5 aydır hatırlarsan bazı vitamin takviyeleri vs.yaptım ( keçi boynuzu, havuç suyu, haplar, ballar vs..). Bakalım bir gelişme var mı diye eşimde tekrar spermiogram yaptırmak istedi bugün ve sonuç hüsran. Herşey dahada kötüye gitmiş morfoloji, hız ve ilerleme, volum. Bu kadar çaba boşuna, yanında aldığı kiloda ekstrası
Bugün doktorun odasında sonuçları beklerken diyorum ki eşime ertelesek mi biraz daha sanırım hazır değilim, belki ilaçlar bir işe yarar falan, ama sonuçları görünce ve doktorunda tavsiyesiyle kararımızı verdık. Reçeteyi verdi doktor İğneleri ve birde burun spreyi var hepsini aldık eczaneden 464 € ödedik ilaçlara. 1-2 gün içerisinde regl olmayı bekliyorum ve böylelikle başlamış olacağım. Ama bir sor nasıl korkuyorum, tamamen kendımı alıştırmadım sanırım ve iğne yapmaktanda korkuyorum da ama en çok da operasyondan nasıl olacak, nasıl ilerleyecek merak, heyacan, korku kapkarmaşığım...

Umarım bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız...

canım inan boşa korkuyorsun. bir kere iğneler kıl gibi kesinlikle acıtmıyor. ki benim canım aşırı tatlıdır ve derim çok ince olduğundan acı eşiğim çok düşüktür.(daha önce söylemiştim, lazer epilasyonda acıdan tansiyonu düşüp, bayılmaya kalkışmış insanım) bir tek iğneleri karından yapmaya kalkışırsan iğne yerleri bir kaç saat acıyor o kadar ama o da aşırı bir şey değil. hani inan kaş aldırmak bile bu iğnelerden daha acılı. ayrıca karından da mecbur değilsin. sen bakma benim doktor bir tanesini illa karından yap dedi millet koldan, kalçadan da olmuş.
yumurta toplama yani opudan da sakın korkma. zaten enjeksiyonla anestezi yapıyorlar. böyle hafif bir sarhoşluk halinde sızıyorsun 15 dakika sonra gözünü açtığında bakmışsın bitmiş. tabi yumurtalıklar, tüpler 1 tek gün biraz hassas oluyor ama ona da ibuprofen türü bir ağrı kesici alıp atlatabiliyorsun. embriyoların konmasındaysa zaten hiç bir şey hissetmiyorsun. gözünün önünde pıt diye koyuveriyorlar bitiyor.
bence hiiiç kendini germe. ayrıca doğru da bir karar vermişsiniz. bak ben de denedim, eşime dünya kadar şey verdim, hatta sayıyı, hızı, her şeyi düzelttim ama hormonlar yüzünden yine bozuldu. belli bir noktada, elden geleni yaptık, yeterli şans da tanıdık, bir sonraki aşamaya geçelim demek lazım. bir çok kişiye tavsiyede bulundum ve bu kişilerden 2si hamile kaldı. sen ben de kalabilirdik, ama bizim kaderimizde yokmuş, vakit kaybetmeden kalan maçlara bakmak lazım.

Umarım herşey yolunda gider.. Senın le aynı zamana denk gelebilir diye yazmıştık ki öyle oldu. Hayırlısı inşallah! Bekleyip göreceğiz. Gerçekten böyle bir sitenin olması çok iyi. İnsan biraz olsun rahatlıyor. Bazı şeyler herkesle paylaşılamıyor. Umarım yeni yıla hamile olarak gireriz. Tüm isteyenlere dileğim.

evet hayırlısı hayatım. bence artık olabildiğince kendi yumurtalarına yoğunlaş. uykuna dikkat et. sağlıklı ve doğal beslenmeye çalış. bol bol su iç, folik asit ve omega almayı ihmal etme.
moralini de yüksek tut. merak etme ilaçlar belirgin bir yan etki falan da yapmıyor. ben şu an ilaçların 6. günündeyim, yarın 1 haftam dolacak. dün de yumurta çatlamasını önleyici iğneye başladım. yarın yine kontrolüm var muhtemelen çarşamba yumurta toplamam olacağını söyleyecekler. yumurtalıklar çok çalıştığı için biraz karnım şişti. onun dışında normal zamanımla hiç bir fark yok. vakit de su gibi akıyor. ne zaman başladım, ne zaman bitiyor anlamadım bile.

İmmo selam durumlar nasıl diycektim bende ama yazmışsın çarşamba günü tekrar gidiceksin sanırım yumurta toplama işlemi için hadi hayırlısı güzel haberlerini bekliyoruz bir an önce. Burada bende bugün gittim kontrole cuma ilaç bitmişti bugün reglin 9. günü gel demişti baktı baktı sağ tarafta 3, sol tarafta 1 tane gelişmiş dedi ama çapını falan söylemedi zaten ağzından cımbızla bile laf alınmıyo resmen çarşamba günü tekrar gel takibe dedi demek ki yeterli büyüklüğe ulaşmadı yumurtalar, bi de çatlatma iğnesi verecek misiniz dedim duruma göre dedi, bakalım hayırlısı olur inş hepimiz için.

Son düzenleme:
İmmoo dün gittin mi yumurta toplama işlemi için durumlar nasıl merak ettimm???

İmmoo dün gittin mi yumurta toplama işlemi için durumlar nasıl merak ettimm???

canım yumurta toplamam bugündü. (çatlatma iğnesi vuruluyor, bir gün boş geçiyor, ertesi gün toplanıyor) sabah 8:30da yaptılar. 9 yumurtam toplandı:))) eşimi de ne olur ne olmaz tese gerekir falan diye hazırlıklı çağırmışlardı ama gerek kalmadı. imciyle bakıp sperm seçtiler. bu akşamüstü ya da yarın sabah kaç embriyom oldu bilgi verecekler. doktorum en az 2-3 kaliteli embriyo hedefindeyiz dedi. bakalım hayırlısıyla göreceğiz.
bu arada opu hiç de öyle anlatıldığı gibi acılı bir şey değilmiş yani en azından benim öyle geçmedi. ameliyathaneye alıp damar yolu açtılar, oradan sedatif bir anestezi verdiler. zaten şak diye sızmışım. böyle çok alkol almışın da sızmışın tarzı bir uykuya dalıyorsun. yumurtaları toplayıp beni odaya getirmeleri yarım saat sürmüş. uyandığımda hiç bir ağrım sızım yoktu, kahvaltı ettim, bir reçete yazdılar, ilaçlarımı eczaneden getirttiler, anesteziden dolayı çok hafif bir sersemlik harici, güle oynaya çıktım evime geldim. umarım herkesinki bu kadar kolay geçer valla.
canım bu arada burada ynz06 diye bir üye var bilirsin. biz onunla telefonla falan da görüşüyoruz sık sık. o ankarada gürgan clinicde tedavi görüyor, öve öve de bitiremiyor. hakikaten orası hakkında hep iyi şeyler duyuyorum da. kesin ücretsiz görüşmesi falan vardır sen de yumurta takibi işe yaramazsa istersen bir gidip bilgi al. biliyorum zaten düşündüğün başka bir yer var ama alternatif olsun.

Cook gecmış olsun :) sevındım ağrısız, sızısız geçirmene. Ben daha dün regl oldum ve yarın akşam ilk iğnemi olacağım. Haftaya Çarşamba günü ultrasonla bakacaklar. Ama bende herhangi bir tahlil vs. Yapılmadı. Karmaşaya geldi bunlar konuşulmadı ama yapılır sanıyorum. Sende ılk etapta neler yapılmıştı?

Aaa pardon yanlış yazmışım bugündü tabi. Çok sevindim rahat geçmesini hadi inş sonrası da çok güzel devam eder, transfer ne zaman olacak? Buarada 2 embriyo mu transfer edecekler şansı arttırmak için yoksa tek diyebiliyor musun? Yani ne biliyim bana sorsalar 1 derim aslında ama işte insan bilemiyo nolacağını şansı arttırmak da bi tercih. Buaarada çok ilginç gürgan kliniği benim tüp bebek tedavisi gören arkadaşımda çok kötü anlatmıştı timur gürganmış dr bir kere bile yüzünü görememiş ilgilenmemiş onca para boşa gitti dedi onların sonradan kendiliğinden olmuş. Valla bakalım durumlar nasıl gelişir bilmiyorum ama sanırım eğer aşılama veya tüp bebek deneyecek olursak o tanıdık doktora giderim herhalde yine de çok sağol. Bugün terkrar takip için gidicem bakalım ne dicek doktor buarada ne diyip izin alıcam stresindeyim yine hayırlısı.

canım benim ilaçlara başlanacağı gün son bir progesteron bakıldı. yüksek progesteron başarı şansını %20 düşürüyormuş, 1'in üstünde çıkarsa o ay başlanmayıp, düşürüp sonraki ay başlamak lazımmış. ama çoğu merkez bu testi yapmıyor, merkezin tercihine kalmış bir durum. son kontrolde de yine progesteron ve e2 bakıldı. progesteron 1,5'in üzerinde olursa bu sefer de transfer yapılmıyor, 1 ay dondurulup sonra yapılıyor. yani düşük başlayıp, düşük devam etmeni istiyorlar. e2'de yumurtaların dolu olup olmadığını gösteriyor. en az yumurta sayısı X 200 olmalıymış. çok düşük çıkarsa yumurtalar boş diye opu yapmıyorlar.

allah allah ben de kimle konuştuysam timur bey hep kendi ilgilenmiş. bence jinekolojik kontrole gidiyorum diyebilirsin. malum kadınların 30undan sonra her sene smear pap testi yaptırması gerekiyor. çok incik boncuk soran olursa onu yaptırmaya gittim de, ki jinekolog dedin mi pek sorulmuyor:)))))

En ıyısı yarın telefon açıp bilgi almalıyız. İlk başvurduğumda merkeze ; bütün tahlilleri yapmışlardı ama aradan neredeyse 3 ay geçti, hepsi değişmiş olabilir. Hatta 4-5 tanede aşı yapıldı :)
Bugün burada bazı tüp bebek sayfalarını okudumda ne kadar çok negatif olan sonuçlar var. Çok üzücü, yıpratıcı.
Hakkımızda hayırlısı...

canım herkesin çocuk sahibi olamama sebebi farlı farklı. erkek ve kadın infertilitesi sorunları da kendi içinde çok çok çeşitleniyor. tabi bu sorunlar tüp yapmakla ortadan kalkmıyor da. yani tüpte başarı şansın biraz da hangi sorundan tüp yapmak zorunda kaldığınıza bağlı. ama şunu söyleyeyim, gözlemlerime göre, tüpte kadın infertilitesiyle uğraşmak sanki biraz daha zor. eğer bizler gibi sorun erkek infertilitesiyse(ama azospermi değilse, yani bir miktar canlı ve sağlıklı sperm varsa), kadında rahim, tüp, yumurtlama yönünden pek bir sorun yoksa, daha az denemede daha hızlı sonuç alınıyor. yani sen milleti okuyup okuyup moralini de bozma, herkesin durumu farklı.

Valla bende anlamadım gerçi kötülemekte istemem kimseyi ama insan etkileniyo, belki de onun gittiği dönemde fazla yoğunluk vardı yüzünü bile göremedik dedi bi de yazık kalkıp Eskişehirden gelmişler tedavi için en kötü tarafı da o olmuş ama işte ilginçtir bir sürü deneme yapıp sonra kendiliğinden olmuş onun da eşinin sperm sayı ve hareket sorunu varmış Allah'ın işi işte tam umudu kesmişken süpriz yaptı diye anlattı. Buarada dün yeniden gittim kontrole ilaçlar çok iyi etki etmiş çok iyi gelişmiş dedi şu an 5 tane görünüyor cuma tekrar gel dedi buarada klomenle tedavi olanlarda çoğul gebelik durumu çok az bi olasılık da olsa oluyormuş, gerçi erkek faktörü olduğunda şans zaten düşük olduğundan pek mümkün değil ama bu mantıkla sperm 1 yumurta yerine birkaç yumurta olunca ulaşma şansı daha yüksek oluyor herhalde öyle bi mantık yürütüyorum bilmiyorum nasıl olucak düşündükçe kafası karışıyo insanın.
Buarada transfer ne zaman olucak onu merak ettim bi de 1 veya 2 diye seçme şansın olacak mı sen ne düşünüyorsun?

canım transferim ctesi 12:30da. evet iki embriyo koydurabiliyorum ama eşimle birlikte uzun uzun konuşup tek koydurmaya karar verdik. iki tane koydurunca birinden birinin tutma olasılığı teke göre çok daha yüksek ama %20 ikiz ihtimalin de var. %20 yüksek bir ihtimal görünmese de biz kesinlikle ikiz istemiyoruz hatta bir tane yaparsak sonradan ekstrem bir şey olmadıkça ikinci bir çocuk da istemiyoruz. annem uzak, kayın validem çok yaşlı ve bakım istiyor, kendim de evde çok becerikli biri değilim, zaten yeniden çalışmaya dönmek de istiyorum. o yüzden 2 çocuk bizim harcımız değil. bu arada bu sabah aradılar ve kaç embriyom olduğunu söylediler. artık nazardan korktuğumdan buraya sayısını yazmıyorum ama çok çok iyi sonuçlar aldık. seninle hormon sonuçlarımız aşağı yukarı yakındı.artı ikimizin de asıl derdi sperm sayıları. siz de bizim gibi tüp deneseniz kesin benzer sonuçlar alırsınız. hani için rahat olsun bil ki bizim gibilerden tüpte çok çok iyi sonuçlar alınıyor. milleti okuyup hiiiç moralini bozma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…