canım transferim ctesi 12:30da. evet iki embriyo koydurabiliyorum ama eşimle birlikte uzun uzun konuşup tek koydurmaya karar verdik. iki tane koydurunca birinden birinin tutma olasılığı teke göre çok daha yüksek ama %20 ikiz ihtimalin de var. %20 yüksek bir ihtimal görünmese de biz kesinlikle ikiz istemiyoruz hatta bir tane yaparsak sonradan ekstrem bir şey olmadıkça ikinci bir çocuk da istemiyoruz. annem uzak, kayın validem çok yaşlı ve bakım istiyor, kendim de evde çok becerikli biri değilim, zaten yeniden çalışmaya dönmek de istiyorum. o yüzden 2 çocuk bizim harcımız değil. bu arada bu sabah aradılar ve kaç embriyom olduğunu söylediler. artık nazardan korktuğumdan buraya sayısını yazmıyorum ama çok çok iyi sonuçlar aldık. seninle hormon sonuçlarımız aşağı yukarı yakındı.artı ikimizin de asıl derdi sperm sayıları. siz de bizim gibi tüp deneseniz kesin benzer sonuçlar alırsınız. hani için rahat olsun bil ki bizim gibilerden tüpte çok çok iyi sonuçlar alınıyor. milleti okuyup hiiiç moralini bozma.
merhaba arkadaşlar. birkaç soru sorarak vaktinizi alıcam. diyelim ki ilişkiye girdiniz ve hamile kaldınız ama haberiniz yok. bugünden sonra gebelik oluşup oluşmadığını anlamak için bugünden kaç gün sonra test yaptırılmalı? eğer ki o gün gebelik oluştuysa sonraki 10-12 günlük süreçte (gebelik oluşup oluşmadığı bilinmediği için) şansı arttırmak adına ilişkiye girmekte herhangi bir sakınca var mı?(düşük yapma vs gibi konularda)
ayrıca test dediğim hastanede yapılan kan testi değil elimizde erken gebelik testi adında idrardan yapılan testler var. daha önceki mesajlarımda markasını filan belirtmiştim. hatırlayan arkadaşlar olabilir.
İmmo selam yarın için şimdiden bol şanslar inş herşey çok güzel gider güzel haberi verirsin burdan hemen:) Habersiz bırakma sakın mutlaka son durumları yaz olur mu? Buarada ben de bugün doktora gittim 2 tane pregnyl 5000 çatlatma iğnesi verdi yarın sabah 10 da iğneyi yaptır 12 de gel bakalım dedi bi de çoğul gebelik olursa napıcaksınız dedi ben de spermlerde biraz sorun var ya olmaz herhalde dedim hiç belli olmaz dedi beni de iyice bi heyecan bastı. Buarada öyle böyle kaç ay geçirdik burda bereber, resmen birlikte sevinip birlikte üzüldük ve çok ilginç bi şekilde büyük gün de aynı güne denk geldi:) gerçi bizimkinin öyle aman aman bi garantisi yok da işte ilk adım bizim için ilk büyük gün diyelim. Diliyorum ki hepimiz kısa sürede sağlıkla bebek haberlerini de verip yeni anneler forumuna taşınırız:))
canım transferim ctesi 12:30da. evet iki embriyo koydurabiliyorum ama eşimle birlikte uzun uzun konuşup tek koydurmaya karar verdik. iki tane koydurunca birinden birinin tutma olasılığı teke göre çok daha yüksek ama %20 ikiz ihtimalin de var. %20 yüksek bir ihtimal görünmese de biz kesinlikle ikiz istemiyoruz hatta bir tane yaparsak sonradan ekstrem bir şey olmadıkça ikinci bir çocuk da istemiyoruz. annem uzak, kayın validem çok yaşlı ve bakım istiyor, kendim de evde çok becerikli biri değilim, zaten yeniden çalışmaya dönmek de istiyorum. o yüzden 2 çocuk bizim harcımız değil. bu arada bu sabah aradılar ve kaç embriyom olduğunu söylediler. artık nazardan korktuğumdan buraya sayısını yazmıyorum ama çok çok iyi sonuçlar aldık. seninle hormon sonuçlarımız aşağı yukarı yakındı.artı ikimizin de asıl derdi sperm sayıları. siz de bizim gibi tüp deneseniz kesin benzer sonuçlar alırsınız. hani için rahat olsun bil ki bizim gibilerden tüpte çok çok iyi sonuçlar alınıyor. milleti okuyup hiiiç moralini bozma.
bu kadar uğraş uğraş sonra da ikizin olurmuş:)))yani bence eşinin sayısını küçümseme o kadar da az değil, olur olur. çatlatma iğnesi 36 saatte falan etki ediyor, 2 saat sonra çağırması çok enteresan. ay inşallah aynı zamanda hamile kalırız, aralık ortası art arda pozitiflerimizi görürüz de artık biraz yok benim midem bulandı, yok aşerdim falan diye şeyler konuşuruz:)))
İmmo selam durumlar nasıl merak ettim. Transfer oldu mu nasıl geçti sen nasılsın? Umarım herşey yolundadır ve hep öyle devam eder. Bize cumartesi hastane yarım gün çalışıyor da o yüzden iğne yaptır sonra da 12 de bi bakıyım yumurtaların durumuna dedi pazar akşamına da ilişki için gün verdi dün değerlendirdik bugün yeniden gel dedi napıcak yeniden bakıp anlamadım zaten zor izin alıyorum bakalım hayırlısı umarım işe yarar tuttururuz da hepsine değer. Dediğiğin pozitif test sonucu haberlerini veririz sağlıkla:) Haberlerini bekliyorum kendine iyi bak.
Merhaba immo. Transferın gerçekleşdi mi? Bir tane mi embriyo koydurdun, herşey yolunda mı?
Ben bugün 4.iğnemi vuruldum ve Çarşamba günü ilk kontrolüm. Nasıl ilerleme var mı o gün öğreneceğim. :44:
canım 1 tane 8 hücreli 3. gün embriyosu transfer edildi. 2 tane 1. kalite embriyom da yine donduruldu. bu tutunamazsa sırayla onları deneyeceğiz. transfer beklediğimden kolay geçti. bakalım 12 aralıkta akıbeti öğreneceğiz:))
bezen yumurtalar geç çatlıyor ya da bazısı erken bazısı geç çatlayabiliyor, doktorun ondan bir daha çağırmıştır. eğer geç çatlayan ya da hiç çatlamayan varsa sizi haberdar edecektir.
hayırlısı olsun canım , benim de ilk kontrole gidişim dün gibi ama işte transfer yapıldı bitti gitti bile. umarım senin de çar çabuk hayırlısıyla başarıyla atlatılır. ilk kontrolde sayı ebatla ilgili hiç bir şeye sakın endişelenme. genelde herkes sayı az mı, çok mu, boyut küçük mü falan diye endişeler duyuyor ama bu faktörler sonradan çok değişiyor bilgin olsun. çarşamba bizi de haber et olur mu?
hadi hayırlısı olsun canım. inşallah olur. siz devlette mi yaptırdınız özelde mi? özelde ise tek yumurta transferi için ne kadar ödediniz? ve diğer iki tane embriyonun dondurulması için ücret ödediniz? bir de toplamda ne tuttu.? inşallah hayırlısıyla hamile kalırsın.
canım 1 tane 8 hücreli 3. gün embriyosu transfer edildi. 2 tane 1. kalite embriyom da yine donduruldu. bu tutunamazsa sırayla onları deneyeceğiz. transfer beklediğimden kolay geçti. bakalım 12 aralıkta akıbeti öğreneceğiz:))
bezen yumurtalar geç çatlıyor ya da bazısı erken bazısı geç çatlayabiliyor, doktorun ondan bir daha çağırmıştır. eğer geç çatlayan ya da hiç çatlamayan varsa sizi haberdar edecektir.
hayırlısı olsun canım , benim de ilk kontrole gidişim dün gibi ama işte transfer yapıldı bitti gitti bile. umarım senin de çar çabuk hayırlısıyla başarıyla atlatılır. ilk kontrolde sayı ebatla ilgili hiç bir şeye sakın endişelenme. genelde herkes sayı az mı, çok mu, boyut küçük mü falan diye endişeler duyuyor ama bu faktörler sonradan çok değişiyor bilgin olsun. çarşamba bizi de haber et olur mu?
canım ben sgk raporuyla anlaşmalı özelde yaptırdım. tüm kontroller, ultrasonlar+yumurtaların toplanması+ imcili mikroenjeksiyon+ transfer(çift embriyo hakkımız da vardı ben tek tercih ettim, ikisi aynı para)+ transfer edilmeyen embriyolarımın 1 yıl dondurulması+ tedavide kullanılan ilaçlar+ tedavi sırasında yapılan 2 tane ekstra hormon testi +raporda yer almayan bazı ekstra ilaçlar toplam 2000 lira civarı bir paraya mal oldu.
fakat bu rakam seni yanıltmasın. benim gittiğim merkezin sgk ile anlaşma oranı çok yüksek. o yüzden her şeye çok az fark ödedik. opu ve transfer sonrası verilen rapor dışı ekstra ilaçları falan da hep yine sgk'lı aldık. çoğu kişi başka merkezlerde hem daha çok fark ödemiş hem de ekstra ilaçlarını sgk ödememiş. benim gittiğim merkezde de raporsuz yaptırsaydım doktor ve merkeze 4500 lira + 2000 lira ilaçlara verecektim.
embriyoları 1 yıl ücretsiz donduruyorlar, sonraki yıllar için yıllık 250 dolar ödeniyor.
nasıl yani sgk raporuyla? devlet hastanesi benim imkanlarım bunun için kısıtlı git özel de yaptır biz karşılarız diyerek mi rapor verdi, ister biz de yaptırın isterseniz özelde yaptırın sgk karşılar mı denildi? ayrıca sen aşılama yapmadan direkt tüp denedin değil mi? bunun sebebi sperm testi sonuçları mıydı?
canım senin haberin yok mu? devlet belirli şartlarda 2 tüp bebek masrafını ödüyor. burada kaç defa anlattım ama sen dikkate almamışın sanırım. (aslında tamamını değil bir kısmını karşılıyor) şartları şunlar:
• T.C. Vatandaşı olmak,
• Resmi nikahlı olmak,
• Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
• Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 40 dan büyük olmamalı,
• En az üç (3) yıllık evli olmak,
• Eşlerden en azından birinin en az beş yıldır sgklı veya 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması
Bu özellikleri taşıyorsan eğitim araştırma hastanelerine başvuruyorsun tüp bebek için rapor çıkarmak istiyorum diyorsun. bir takım tetkikler yapıyorlar. erkekte sperm sayısı 5 milyonun altındaysa(bunu gösterir son bir yıl ait bir spermiogram götürmen gerekiyor, özeldekileri de kabul ediyorlar) ya da kadının yaşı 35'in üstündeyse direkt tüp için rapor veriyorlar. bu şartlar yoksa 2 kere aşılama deneyip sonra tüp için rapor alabiliyorsun. aşılama denetirlerse raporu çıkardığın hastanede deniyorsun. tüpü de istersen devlette istersen anlaşmalı özellerde deniyorsun. özelde aşağı yukarı yarı yarıya bir fiyata geliyor.
yok canım bunların hepsini okudum haberim var. senden mi okudum başkalarından mı hatırlamıyorum ama teferruattan haberim var. sizin sperm sayısının düşük olduğunu da bildiğim için acaba ben foruma girmezken 2 aşılama yaptırdın mı yoksa sperm sayısıyla rapor alıp öyle mi direkt tüp yaptırdınız onu merak ettim ben.(hatta elinde 1 tane raporunun olduğunu ve 1 yılı doldurmadan bununla tüp bebek denemeyi düşündüğünü yazmıştın bir ara.)
neyse 2 kez aşılama denetirler bize çünkü hareket sıkıntılı ama sayı yüksek. bulunduğumuz ilde üniversite hastanesi olmadığı için biz özele gittik hep.inşallah muradımıza ereriz de bir daha bunlarla uğraşmayız. ama uğraşmak zorunda kalırsak üniversite hastanesinin yolları bize de görünüyor çünkü maddiyat konusunda sıkıntıya düştük iyice. üniversite hastanesinde yaptırırsan sadece ilaç paralarını veriyorsun ama özelde yaptırırsan bi ilaç parası kadar daha mı veriyorsun yarıya yarıya derken bunu mu kastettin. yani üniversite hastanesinde yaptırırsak cebimizden ne kadar çıkacak acaba?
İmmo cok sevindim saglikla hallolmasina simdi sıra güzel haberi vermende ins o haberde yolda kısa sürede vereceksin müjdeyi, dualarım seninle.
Bende gittim bugün dediğin gibi bi kısmı çatlamış bi kısmı çatlama yolundaymis gün asırı iliski önerdi ve progestan ilaç verdi günde 3 kez icmem icin bu ilaç tutunmayı saglar dedi surekli devam et dedi 11 gun sonra yeniden bekliyor bakalım takip de bile bu kadar hormon aldım hayırlısı olur ins.
şafak 9 desene kıs :)
takibindeyim ve dualarımdasın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?