- 15 Eylül 2012
- 8.430
- 6.896
- 398
valla bir de acıyarak bakanları teselli etmekle ugrasiyoruz. kimseyi ilgilendirmez bu durum. ben kimseye sormam valla, heleki kendim yaşadığım için nasıl bir duygu oldugunu. hiç anlamıyorum bu meraklıları ben de.
insallah güzel haberler gelecek..umudu korumak lazım..
Ben çok sevinirdim rahatsızlığım varken. Ama liseden arkadaşım hamile kaldığında yanına gitmiştim ve bana sürekli sen anlamazsın, senin çocuğun olmuyor, sen hamile kalamıyorsun ya bilmezsin şeklinde yorumlar yapıyordu. Ben beddua falan etmedim ama çok derinden üzüldüm. Çünkü bu çok hassas bir durumdu ve bana yaptığını hiç bir insan bir insana yapmamalıydı.
Sanki içime bir şey oturdu o sözleri söylerken. Çok üzülmüştüm. Ki ben onca yol kat edip onu ziyarete gittim başka bir şehire, onun bana yaptığı sürekli küçümsemek oldu. 1 hafta sonra öğrendim ki bebeğini düşürmüş.
Tabi beni üzdüğü için düşürdü diyemem ama sonra hamile kaldığında yine sevinmiştim ama insanın içi kötüyse, anne olması bile bunu değiştirmiyor.
Eşimden ayrıyım ve hamile olduğumu haber almış. Tebrik etmeye geldi ve ay inşallah çocuk babasına benzemez diyoruz biz kocamla dedi. Hala beni aşağılamaya çalışıyor aklınca. Eşim de gayet yakışıklı, uzun boylu ve sağlıklı bir erkekti, ona benzerse çocuk çirkin olmaz yani. Nasıl bir kompleksi var anlamıyorum.
Merhaba,
Benim merak ettiğim siz böyle insanlarla görüşmeye neden devam ediyorsunuz? Çünkü böyle kötüniyetli insanlar değişmez, o yüzden siz bunlardan uzaklaşmalısınız kendi sağlığınız için. Şahsen ben öyle yapıyorum. Sorsanız arkadaşınız çok mu diye hayır 2 kişi anca ve ailem, ailem herşeyin üstünde, onlardan başka arkadaş tanımam hem canlarım hem arkadaşlarım. Birisi beni bu derece rencide edecek ben ikinci kez görüşeceğim, hayatta işim olmaz defolsunlar gitsinler cehennemin dibinde bunların yeri....Bunlar cehennemde bile şeytana senin kuyruğun eğrilmiş, kırmızı da hiç yakışmıyor diyebilecek kapasitede kişiler ve hiç değişmeyecekler emin ol ve kendini üzme sadece uzaklaş... Kendine ve bebeğine odaklan canım...
Ben çok sevinirdim rahatsızlığım varken. Ama liseden arkadaşım hamile kaldığında yanına gitmiştim ve bana sürekli sen anlamazsın, senin çocuğun olmuyor, sen hamile kalamıyorsun ya bilmezsin şeklinde yorumlar yapıyordu. Ben beddua falan etmedim ama çok derinden üzüldüm. Çünkü bu çok hassas bir durumdu ve bana yaptığını hiç bir insan bir insana yapmamalıydı.
Sanki içime bir şey oturdu o sözleri söylerken. Çok üzülmüştüm. Ki ben onca yol kat edip onu ziyarete gittim başka bir şehire, onun bana yaptığı sürekli küçümsemek oldu. 1 hafta sonra öğrendim ki bebeğini düşürmüş.
Tabi beni üzdüğü için düşürdü diyemem ama sonra hamile kaldığında yine sevinmiştim ama insanın içi kötüyse, anne olması bile bunu değiştirmiyor.
Eşimden ayrıyım ve hamile olduğumu haber almış. Tebrik etmeye geldi ve ay inşallah çocuk babasına benzemez diyoruz biz kocamla dedi. Hala beni aşağılamaya çalışıyor aklınca. Eşim de gayet yakışıklı, uzun boylu ve sağlıklı bir erkekti, ona benzerse çocuk çirkin olmaz yani. Nasıl bir kompleksi var anlamıyorum.
ah canım yaa böyle insanlar benim cevremdede var banada aynısı oldu benimde soyle oldu bi ablamız hamıleydı ve onun ust kattakı benden sonra evlenen yeni gelin hamile orda yaslı bi kadın soyle apartmanımız bebk doldu sen n tembelsın bak senden sonra evlendı senden once dogurcak ben eve geldım agla agla gözlerım sıstısonra ben aılemın yanına gıttım bıraz kafa dagıtmak adına bıde duydumkı o gelının bebegı dusmus benm yuzumden degıl o babaannenın yuzunden kızın haberı bıle yoktu zavallım
valla insanlar çok acımasız. ne yaşadıgımızı bilmeden ahkam kesiyorlar. benim de bi aile dostumuz güya, geçtiğimzi ocak ayında çocuk yapma calismalarına baslayacaklardı, herkese yaydı ocakta cocuk yapacagiz cocuk yapacagız diye. ben de bak bizim olmadı bir süredir deniyoruz hemen olmama ihtimali var herkese yayma sonra üzülürsün dedim. sonra ekim gibi yine sohbet ederken, ocak ayından sonra planladigimiz bi aktiviteye katılamayacağını cunku hamile olacagini söyledi. ben de şaşirdim. şaşirmamdan rahatsız olmaliki bana senin nasılsa cocugun olmuyor böyle bir derdin de yok dedi. çok bozuldum. sabaha kadar agladim. bir daha da görüşmedim o çiftle. eşimede söyledim. tekrar onlarla görüşmedik.
sonra duydumki mart ayında, bu ay yani düşük yapmiş. üzüldüm tabi, kimsenin başına gelmesini istemem böyle seylerin, herkesten uzak olsun ama alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler...
şuraya bak yaa insanlar ne kadar acımasız herşeyi Allah bilir bizimde olur inşallah canım sen ne zamandan ber bebiş istiyosun yaş kaç_?
İnsanlar ne kadar acimasizlar. Sonucta olursada allahtan olmazsada allahtan. Senin cocugun olmuyo diye yargilamak kimin haddine.arkadslarmin bebek haberlerini aldigimda seviniyorum.allah sag salim kucaginiza almayi nasip etsin diyorum .icim buruluyo evet ama onlarin cocugu olacak diye degil.
aynen çok acımasızlarlar. insallah dogru zamanı bekliyor bebekler, buna inaniyorum...
1,5 senedir istiyoruz. mart ayında ilk aşılamamı oldum. tutmadı. yaşım 30.
senin durumun nedir?
canım bende bi sorun yok çok şükür eşimde varikosel var sperm sayısı normalin üzerinde bende bi sorun olmadığından eşimin ameliyat olması lazımmış fayda görebilirmişiz benm yaş 29 2,5 sene oldu bebiş isteyeli 2 senedirde doktorlar bi sorun yok deyip yolluyolar...eşimdede bi sorun yok sperm tahlilleri normal aslında ama varikoseli düzeltelim dedi doktor aklımızda kalmasın 6 ay içinde gebe kalamzsanız diğer tedavilere geçeriz dedi ama daha ameliyat olmadı eşim bu ay yada mayısta olcak nasipse hayırlısı olsun can saolsun...
rica ederim, ne güzel umut oldugsam :)
evlendik canim, hic korunmadik...bir kac ay gecti, olmadi, sonra ben kendi kendime dedim, acaba neden olmuyor? doktora bas vurdum...her iki haftaya bir doktordaydim, her testi yaptilar...herseyi denedik. önce ilaclarla denedik, hormonlarimi bile baktilar ama birsey cikmadi canim....böyle yarim seneden fazla zaman gecti. sonra esimim gitmesini önerdiler doktora. bende hemen durmadan randevu aldim. gittik ve ilk konusmamiz oldu (tedavi yerinde) sonra esimde sperm testi yapildi, ve cok cok kötü cikti...böyle cocuk sahibi normal yollarda cok zor dediler....yani asilama ve diger seyleri deniceyiz dediler...bu arada bende caylar iciyorum. ne duyuyorsam onu yapiordum. hic durmadan.
sonra hamile kaldim, hic bir tedavisiz, ama bos gebelik gecirdim cok zor dönemdi canim anlatamam, kürtaj olmak zorunda kaldim. sonrasinda 3 ay zaten rahim kendini toparliyormus onu bekledik, ama korunmadik o siradada...asilama günü yaklasti, asilama oldum (igneler vuruldum 10 gün boyunca) catlatma igneside vuruldum, daha etkili olsun diye. 14 gün sonra kan vermeye gittik ve telefon geldi sonuc belli olmus....maalesef negatif....yikildim agladim....ve her defasinda bir cocuk görsem icim cizzzz ediyordu.
ve ikinci asilamaya karar verdik kiii mucizemiz geldi, yani melegimiz...doktorlar sasira sasira bir kaldi...nasil oldu falan filan diye.
dua ile ayakta durdum, ama cevremdekilerin hic haberi yoktu, bence söylemeyin, yoksa deli ediyorlar...ne oldu ne bitti diye...o yüzden karar vermistik söylemicektik, tek annem gilin haberi vardi. kimse bilmiyor yani kürtaj oldugumu tedavi gördügümü...
her bir tanidik gördügümde soruyorlardi, merhaba nasilsin, bebis varmi???? sinir olmaya baslamistim artik...birde arkadaslarimin ve kuzenlerimin (benim yasimda) hepsinin bebisleri var hata 3 tane. onlari kiskanmyiordum, ama üzülüyordum bir hamile haberi alinca, bende cok üzülüyordum ama dua ediyorum hayirlisi diyordum, daha zamani var diyordum. allahim bilir hayirlisini diyordum ve birgün basladim 4444 kere salati tefriciyeyi okumaya...ve yari bile olmadan hamile oldugumu ögrendim cok sükür
tabi sizler icinde cok dua ediyorum. bir an bende ümidimi kayip ediyordum kiiiii.....mucize gercek oldu, doktorlarin böyle olmaz dedigi gercek oldu. cok sükür.
dua edin, sakin isyan etmeyin
Slm kizlar sizin derdinizi bende cok iyi anlayardanim konuyu okuyumca yazmak istedim bende evliligimin bsndan beri bebis istiyodum adetlerim duzenli bi problem yok herhalde diye dr gitmedim bslarda sonra dort bes ay gecti adetim hic sasmiyo denemedik seyler kalmadi herkez soruyo tabi o zmnlar sinir oluyodm eee daha bebek almiyozmu icimden kalk bogaza yapis diyodu yolda hamile gorsen icim kotu oluyodu sonra bebis istedigim 9ayinda adetim cok gecti bende sevincle dr gittim kadin sen pkolusun senn cocugun zor olur spor yap zayifla kiloyu sevmez bu illet dedi ben yikildim ertesi gun diyete basladim spora gittim 5ayda 16kilo verdim ama hayla yok bu arada ilac igne hepdini denedik drm hsg dedi onuda cektirdim asilama olucam adet ol gel dedi ben adetimi bekledim gene gecikti dr gittin 26 subatta gebelik yok adet sokturucu verdi ben kullandim ama bu arada hic iliskiye dikkat etmedim kalktim dusumu aldim gebelik olmaz diye ilac bitti on gunoldu ben olmadim adetimi bekliyorum annem bigun test alip gelmis yap dedi anne cikmiycak kendimi uzmiyim bu zamana kadar yaptigim testler dag olur yap dedi hatta bnm le wc de bekliyo yapar yspmaz cikti ben sokkk annm ciglik atihowcde hayla riyadayim sanki ama insanlarin agzi gene susmuyo yengeme merakli komsular soruyomus sadiye bu aralar cok geliyo tedavimi gpruyo diye yengemde yooo sadiye hamile demis oyle susmuslar birsz uzun oldu ama umut olsun diye yazdim rabbim sizede tez zamnda versin kimseye karsi yuzunuzu egirtme sn gobusunuzu bos birakmasin ...
Bende ayni sekilde cevremde hamilelerin artmasi sanki gozleri bana cevriliyor hissi cok kotu 2 yil korundugum icin kendime kiziyorum ama yinede kismet bekliyoruz 6 aydir bu ay ins kavusurum hepinize dua ediyorum nerde isteyen varsa versin allahim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?