arkadaşlarınızın evlilik haberlerini aldığınız da neler hissediyorsunuz,,,

dün bende bir arkadaşımın evlilik haberini aldım... zamanında herşeyimiz aynıydı aynı anda sınava girdik aynı zamanlarda sevgimizdden ayrıldık...

aradan 3 yıl geçti canım unutmamış benide davet etti düğününe...herkes benden bu sene evlilik haberi duymayı beklerken benim ilişkim bittii...

çok üzüldüm ama pek belli etmedim...içimde fırtınalar koptu...

benimde en yakın dostlarım tek tek yuva kurdu... çocukları oldu.. mesleklerinde ilerledi bazıları... evlilikleri oturdu.... çocuklarını büyüttüler... bense yanlızım ... en çok üzüldüğüm nokta bu yanlızlık.... eş-dost- arkadaş sayısının eksilmesi... hiç bir şey okul hayatındaki gibi olmuyor. sosyal hayat öldü artık....

bekarken özgürsün derler... evet özgürsün de... yapabileceğin hiç bir şey yoksa nerede kaldı özgürlük. rahatsın diyorlar... sıkıntın az... evet öyle ama herkes dışardan göründüğü gibi rahat sanıyor ... ama rahat değilim.... yine de çok şükür yaradanıma bu güneme muhtaç etmesin...

umarım bu günlerde geçecek... hayatıma renk katacak, sevgisiyle beni yüceltecek, güzel kalpli güzel huylu bir hayat arkadaşım olu...

eskiden hiç umursamazdım böyle şeyleri
amaaan derdim evlenip ne olacakda sanki diye düşünürdüm
şimdi de yaşım gecmiş sayılmaz ama 5 senedir devam eden bir türlü evlilik konusunda bir arpa boyu yol alamadığımız bir ilişkim var
okulum bitipde asıl hayat koşturmacası başlayınca ve çevrendeki herkes evlenmeye başlayınca sizin bahsettiğiniz duygu çörekleniyor insanın kursağına. yumruk gibi oturuyor işte başka açıklaması yok

bütün yakın arkadaslarım ya evlendi yada nişanlı önümüzdeki yaz düğünleri var
ailemde de evlenme yasına gelip de bekar kalan bir tek ben kaldım.
hiç aklıma gelmezdi evlenme meselesinin bu kadar içime dokunacağı
hatta gecende alacakaranlık efsanesi/şafak vakti bölüm 1'e gittik sinemada, izleyen bilir
ana karakterin gelinliğini giyip mihraba yürüme sahnesinde gözlerim doldu salak gibi
çunku o anda içimden ben asla böyle beyaz bir gelinlik giydiğim günleri göremeyeceğim diye geçiyordu

ha bu evlenme meraklısı olduğumdan mı değil tabiki
Allaha şükür maddi sıkıntım yok kendime yetiyorum ama
yerimi yurdumu düzenimi bilmek isteği, ait olma isteği canımı yakıyor

işte hayatımızı bı an once kurma ıstegı bıde uzun ılıskı ıcerısınde olduğumuz ıcın ınsan cok yıpranıyo ınsan bır arpa boyu yol kat edemedım dıye dusunuyo evet sosyallık arkadaslık kalmıyo cunku herkesle ortak bıseyler paylasamıyosun onlar evlı sen bekar oluyosun ortak noktalar ölüyo ay ne bılım ınsan cok bunalıyo bazen ama bosverın kızlar kısmet ınsallh hayırlı bırer yuvamız olur bızımde bellımı olur

bende paçavra bakımsız...kendine bakmayan sakallı ve bıyıklariyle dolaşan kızların evlenmesine şaşırıyorum...hemde liseyi bitirir bitirmez ne kadar zevksiz erkekler var diyorum...gerçekten yakışıklı olanlarıda var aralarında bu tür olaylara üzülüyorum.. nice güzel kızlar evde kalıyor çevremde...birde el üstünde tutulmazlar mı?

bosuna allah herkese cırkın sansı versınler dememısler kuzum:26:

evli olduğum için onların adına da seviniyorum tabiki haberlerini aldığımda
herkese allah benmki gibi güzel huzurlu mutlu bir yuva versin diyorum

yalnız burda birşey dikkatimi çekti 20-21 yaşındaki arkadaşlar neden bu kadar çok üzülüyorsunuz ya da umutsuzluğa kapılıyorsunuz anlamadım açıkçası??

daha yaşınız çok genç elbette güzel günler yaşayacaksınız

ben üniversiteyi bitirdiğimde 21 yaşındaydım sonra birkaç yıl çalıştım hem harcadım hem aileme yardımcı oldum hemde çeyiz yaptım

24 yaşında evlendim şu an 25 yaşındayım 1 yıllık evliyim kısmetse bebiş düşünüyoruz...

hiçbirşey için deç değil ayrıca evlilik yapmak da maharifet değil bunu da aklınızın bir köşesine yazın

önemli olan ne zaman evleneceğiniz değil doğruz zamanda doğru insanla iyice tanıyarak yaşayarak bir evlilik yapmak

çünkü tanımadan yapılan evliliklerin sonu hüsran oluyor kızlar

şansınız bol olsun

bole haberle duyunca sevınıyorum dıyorumkı ınsallah hep mutlu olurlar..sonra dıyorumkı Allahım ne zmn bende bole bı haber verecegım cevremeee???

her evleneni mutlu mu sanıyorsunuz kızlar. hayırlısını isteyin.

ben eşimle hiç ummadıgım anda tanıştım iş için benim bulundugum şehre geliyo. 3 ay sonra benle tanıştı. buraya ilk geldiğinde başkasıyla nişanlıymış. sonra nişanı atıyolar ve biz tanışıyoz ve 5 ay sonra nişanlandık bi anda oldu nası oldu bilmiyorum ve hayattan koptugum aynı burada ki arkadaşlarım gibi düşündüğüm bi dönemimdi. sonra kocamın yıllardır görüşmediği bi arkadaşı da iş için (2 aylıgına) bizim bulundugumuz şehre geldi tel numaralarını filan kaybetmişler tesadüf karşılaştılar ve o da benim en yakın arkadaşımla nişanlandı buraya yerleşti yaza evlenecekler kısmetse. nerden nereye.. canınızı sıkmayın.

Ben bir dönem nişanlıydım.. Benden sonra sözlenen arkadaşlarım daha ben nişanı atmadan evlendiler. Halen yeni evlilik haberleri alıyorum.. ve onlar adına sevinirken benim neyim eksikti ben neden mutlu olamıyorum diye biraz kendimi yiyorum sanırsam:)))) Adayının adayı bile yok ama Allah doğru zamanda doğru insanı nasip etsin diyorum sürekli. Belki birgün olur da bi sevinçle paylaşırım burdan :)

Dışarıdan bakınca artık evlenmesşi gereken ve 7 buçuk yıllık bi ilişkiyi bi hafta kadar önce sonlandıran birisi olarak evlenen arkadaşlar için düşündüğüm tek şey imrenmek oluyor...Zaten ilişkimde de bi türlü karar alamıyorduk ve ayrıldım şlimdi daha da uzak geliyor...Ben yaştaki insanların çocuk sahibi bile olması bi düzen kurması beni özendiriyor ama içim de burkulmuyor değil...
Yinede de geç olsun güç olmasın demişler....Allah herkese doğru insanlarla evlenmek nasip etsin inşallah....

ben ilk orta okul arkadaşım evlendiği zaman kendimi çok tuhaf hissetmiştim. ama etrafım da o kadar çok var ki şu an alıştım yani

ya arkadaşlar yapmayın bu başlığa yazanların birçoğu daha 25 yaşında bile değil

bu yaşlarda evliliğe özenmek için daha çok erken

ya arkadaşlar yapmayın bu başlığa yazanların birçoğu daha 25 yaşında bile değil

bu yaşlarda evliliğe özenmek için daha çok erken

evlilik yaşı diye sınırlandırdığın yaş aralığı nedir arkadaşım? 25-55 mi?
15-16 yaşından beri ilişki yaşayanlar üniversitelerini bitirip iş bulduktan sonra -ki ülkemizde üniversite bitirme yaşı 22- ne yazıkki 25 yaşına gelmedikleri için evlenemeyecekler mi?
şunu anlasın artık insanlar, evlilik yaşını vücudun sana hissettirir. tamamen biyolojik olarak hazır olup olmadığını hissedersin.
ayrıca ben 20 yaşımda olduğum için bu başlığa yazamayacağımı da bilmiyordum.
soruya cevabım şu, üniversite çevremden birisi evlendiğinde şaşırıyorum, seviniyorum. çocukluk arkadaşlarımdan birisi evlendiğinde şok şok şok oluyorum. allah bir ömür mesut etsin herkesi.

BU ARADA BENDEDE İSTER İSTEMEZ OLMAYA BAŞLADI BÖYLE HABERLERİ ALINCA..KİMSEYİ KISKANMAM ETMEM AMA SİNİR OLDUĞUM BAŞKA MEVZU VAR...BANA AMAN ERKEKLER SÖLE BÖLE KÖTÜ DİYENLER PAT DİE BİRİNİ BULUNCA ATLIYORLAR..ONSUZ BİŞEY YAPAMIYORLAR..SENİ BİLE ARAMAZ OLUYOR Kİ.SENİN ERKEK ARK.VARKEN SÜREKLİ NE OLDU BİTTİ DİYEN TİPLER...BEN BUNLARA UYUZUM KIZLAR..EN YAKINI KUZENİM BEN NİŞANLANMIŞTIM NİŞANLIMI GÖRDÜ AY BU KEL FALAN DEDİ HAYATTA İŞİM OLMAZ..Kİ NİŞANLIMIN HAFİF ANLI ACIKTI..SONRA NE OLDUMU ŞİMDİ KELMİ KEL BİR ADAMLAN NİŞANLANDI..BU YAZ EVLENECEK...
VAY ANASINI DİYORUM SADECE...

BANA GÖREDE ÖZGÜRLÜK ÇOK GÜZEL...AMA İNSANI GAZA GETİREN BU OLAYLAR..BANA KALSA HİÇÇÇ EVLENMEM..AMA SANA AY YANLIZ KALCAN VAH GARİP KIZIM EVLEN ARTIK ÇOCUGUN OLMUCAK LAFLARI GELİNCEEE...İÇİM BURKULUYOR..VE KENDİMİ O YOLA KOYUVERİYORUM...

KIZLAR HAKKIMIZDA HAYRLISI...

ALLAH İZİN VERİRSE İYİ BİRİNİ BULCAM..ÖLE 2.Cİ ÇOCUĞUNA HAMİLE OLANALARA KARŞI 3.CÜZ YAPCAM İŞTEE...(BU ŞAKAYDI TABİ))

Son düzenleme:
allah gönlüne göre versin canım. kuzenin belli ki seni çok kıskanmış zamanında :) gitmiş daha kelini bulmuş.
sen ayrıldın galiba nişanlından:2:
bekle bekle, hayatını paylaşmak isteyecegin o doğru kişi karşına çıkar elbet

çevredeki baskı olmasa beklicemde .evlenenler sanki oskar almış gibi.kurtulş görüyorlar..ben ise mecburiyet...
Arkadaşım sende istemezmisin kanım kaynasın seveyim edeyim..

şu an evleneyim.peki nasıl olcak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…