arkadaşlarınızın evlilik haberlerini aldığınız da neler hissediyorsunuz,,,

tatlıımm :) evliliği kurtuluş yada mecburiyet olarak görme. 3 yıllık bi ilişkim var, 20 yaşındayım ve üniversitem bugün bitse yarın evlenirim. çünkü ben birlikte yaşlanmak istediğim, canım kadar sevdiğim, hayatımın erkeğini buldum.
sen de bul, evlenmeyi bırak, evlilik kararını almak bile senin canına can katıcak

inşallah güzelim bunlar kısmet işleri

kim istemezki ama ben son yaşadıklarımdan sonra kimseye güvenmemeyi öğrendim 3 yıllık mükemmel giden bi ilişkim vardı sevdiğimi ve sevildiğimi öyle güzel hissediyodum ki evlilik planları yapıyoduk ama birdenbire aşık olduğum insan gitti bi canavar geldi onun yerine o kadar kötü günler geçirdim ki benden bu kadar kolay vazgeçmesi beni bu kadar üzmesini hala hazmedemiyorum,, şimdi ise söylediğim tek şey hayırlısı neyse o olsun

benim çocukluk arkadaşım iki hafta önce nişanlandı aynı mahallede büyüdük yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi 1 ay önce ayrıldığımı ablam söylemiş ya bi kere bile aramadı nasılsın diye o kadar kızdım ki ben o nişanlanmadan önce msj atıp varmı benim yapabileceğim bişey yardıma geleyim mi derdim hep,, ama malesef bazı insanlar kocayı buldum mu herkesi unutuveriyo bi anda

işte ben bunu demek istedim canım ..sen ilişkin iyi giderken peşinden ayrılmazlar...ama kişiye göre değişir..

baksana seni araramış bile...nekadar kötü davranış...arkadaşın bile hayılrısı olmalı bunu derim.

insanın hakaten kötü günde belli oluyomuş dostluğu yanımda olan arkadaşlarımda oldu hatta bi arkadaşım her gün iş çıkışı uğradı mutlaka bana yüzümü güldürmek için herşeyi yaptı,,, =))

insanlar sadece değişmesin istiyorum ,, annem hep kimse tek yaratılmadı herkesin var bi eşi der eee herkes sonunda eşini bulacaksa bu kibir niye ??

kibir değil hazımsızlık canımmm..

son iki yılda çok arkadaşım evlendi, üniversiteden ve çevremden.

tamam önceleri özeniyodum, beyaz gelinlik, bambaşka bir hayat, sevdiğin adamın yanında olması vs. ama sonra işin diğer tarafını düşündüm, bir evin sorumluluğu, her işin sana bakması, memnun etmen gereken kişilerin çoğalması...hepsini düşününce gözüm korkardı ve en iyi yerin anne babamın yanı olduğuna karar verdim.

uzun süreli bir ilişkim var. sevgilimin ailesi evlenmemiz için bekliyor, tanışmak için babamın tamam demesini bekliyorlar ama babam yaşım yirmibeş olmadan isteme olayının bile olmayacağını söyledi.

ney yalaln söyliyim babamın tombik yanakları, annemin sıcak kucağını bırakmak o kadar zor geliyor ki otuzuna kadar vermem dese beklerim galiba

ohh ne güzel senin iki tarafta güzelmiş maşallah

Hayat! Bacım ben seni 30-35 sandım vallahi ya Allah iyiliğini versin senin dur kız daha 21indeymişsin yaşını görünce şoka girdim. Merak etme canım benim, karşına daha neleri neleri çıkar inşallah daha çok zamanın var. :) Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Ne demişler, geç olsun güç olmasın.

arkadaşlarımın çoğu evlendi.hepsinin düğününe gittim...

evlenen çoğu kişi hayatta level atlamış gibi davranıyorlar.sanki her şey koca bulunca güzelleşiyor

toplumda becerememiş,hayatı ıskalamışsın gibi bakıyorlar bekarlara

bu durum reelde de,kkda da böyle malesef...

ama sen bekarsın

hiç olmazsa benim bii kocam var seenin gibi her gece yatağa yalnız girmiyorum v.b gelen msjlarım arasında

evlenip nacan diye teselli eder gibi konuşuyorlar

kendilerinin gerçekte mutsuz olduklarını bilmesem özeneceğim nerdeyse

yine de isterdim bir evim,düzenim olsun.yok işte

evlenmek için evlennseydm şimdiye çoktan evliydim ama yapmadım

bazen annem,ablam bile bunları ima ediyor.siz evlendiniz de noldu diyip susturuyorum

şöyle aşık olup,güveneceğim biri olsun istiyorum ama yok

arkadaşlarıma çok seviniyorum elbette...bazılarınn bu bahsettiğim tavırları olmasa dahA çok sevineceğim

öyle işte...

evlenirsem mutluluktan kuduracAk tek gelin ben olacağım

ne de olsa yılların acısı var

etrafında bu kadar evli olmasa , evlenmeyi ister miydim acaba diye düşünüyorum. bekarlık değil de herkesin evli olması can sıkıcı :)
canım benim mi suçum o almazsa öbürü almazsa ben napayım :) en u<un ilişkisi 3,5 ay olan kim vardır başka merak ediyorum. herkes bi çıkmaya başlıyor hemen evleniyor :)

yok aslında çoğu size imreniyor bence.evlilik bildiğin yarı açık cezaevi.tabiri caizse.bekarlık gibi iyi ve güzel yanları var elbette.ama sizi zorlayan yanlarıda var.insan özlüyor o sorumsuz günlerini.bekarlar tadını çıkarsınnn...

evet daha çok erken belki evlilik için ama toplum baskısı insanı delirtiyo,,, hadi evlen hadi evlen diyen akrabalarla dolu etrafım,, ama ben onları dinlemicem tekrar aşık olmayı beklicem mutlaka beni hak eden biri çıkacak karşıma ve ben o sadık aşkı bekliyorum inşallah hakkımızda hayırlı olan ne varsa gerçek olur inşallah =))

Ah bilmez miyim o akrabaları bizim sülale işte. :) Kuzenimi 23 yaşında delirtmişlerdi evde kaldın diye o da apar topar evlenivermişti. Ama umduğu gibi bir evlilik olamadı maalesef, içinde çok şey kaldı. Çoluğa çocuğa karıştı ama hala özeniyor bazı şeylere haklı olarak. Sen en iyisini yapıyorsun aynen devam. :)

Ben ne zaman bir yakınımın düğününe gitsem hep çok mutlu gözükürüm ,oynarım ,gülerim ,herkesi bir araya toplarım ama gelin görün ki içim kan ağlar ..

Şu zamana kadar hiç kıskandığım olmadı kişileri,herkesin bir sevdiği var ve insanların sevdikleriyle evlenmesi beni üzmez aksine çok mutlu eder.Bence içinde kıskançlık
duygusunu barındırmayan her insan benim hissettiklerimi hissediyordur.Benim içimin kan ağlaması mesela şu yüzden :)

Ben 15 yaşından beri aynı adama aşığım,aşk demek yetersiz kalır onu herşeyden çok seviyorum.Canımı istese gözümü kırpmaz veririm.
Şuan 21 yaşındayım o da 27 yaşında geçen yıllarda yeri geldi ayrıldık ,yeri geldi güldük ,yeri geldi ağladık...Ama bir şey var ki tanıştığımız günden beri sanki
ikimizde evlenmeyi bekliyor gibiyiz.Artık o kadar çok istiyorum ki onunla aynı evi paylaşmak .Evlenemedik !!! 6 yıldır gerek benim yaşım ,gerek maddi sorunlar ,gerek manevi
sorunlar ..İçimde bu yüzden hep çok büyük bir özlem var ama bu evlilik değil ,ama bu gelinlik değil sadece.İçimde ki özlem ;sabahları onun sesiyle uyanmak ,
işe gitmek için başımı yastıktan kaldıramazken onun yüzünü görmek için gözlerimi bir an önce açabilmek ,akşamları onun olduğu yere gitmek ,ikimiz için yemekler denemek :).....

Herkes ,herşey o kadar saçma geliyo ki günümüz koşulları malum... Birine söylemeye hasret kaldım ARTIK EVLENMEK İSTİYORUM diyemiyorummmm.Daha 21 yaşındasın ,daha küçüksün ,şöylesin,böylesin,yemek yapmayı bilmiyosun bilmem ne .Üniversite 2. sınıftayım bu yıl mezun olacağım kısmetse.Sırf onsuz bir kaç yıl daha geçirmemek için 2. sınıf
başladığından beri çok iyi bir şirkete stajyer olarak girdim.Zorunlu olan haftada 1 gün STAJI ben okula dilekçe vererek 5 güne çıkarttırdım.Sabah 5 buçukta kalkıyorum servise biniyorum akşam 5 te mesaim bitiyo servis okula bırakıyo 2. derse yetişebiliyorum ,gece saat 10 buçukta okuldan çıkıyorum ve 11 buçukta evde oluyorum.Bu düzende vize ve finallerimi yetiştirmeye çalışıyorum.Okul biter bitmez açık öğretime kaydımı yaptıracağım ve yine aynı sırada ingilizce kursuna yazılacağım.
Peki bütün bunları neden yapıyorum...???? YAŞIM 21 O YÜZDEN YAPIYORUM

Ben önyargılı tüm insanlara söyliyim neden yaptığımı çünkü çok seviyorum ve artık onunla yaşamak istiyorum .Çünkü bizim için iyi bir hayat istiyorum ,
çünkü ilerde olacak çocuklarımız için iyi bir yaşam sağlamak istiyorum.Dışardan bakanlar ancak eleştirsinler yaşın küçük evlenme mutsuz olursun.Yaşın 24 25 olursa
olaylara daha mantıklı bakıyosun ,hayatını yaşa falan fistan.İyi de ben bu çocuğu 6 yıldır seviyorum onun yaşı olmuş 27 biz evlensek 3 yıl sonra bi 4 yıl sonrada bebek olsa bu adam 34 yaşında mı baba olacak hadi baba olmayı bırak insanın ne kadar yaşayacağı belli değil ki kendimi bildiğim yaştan beri sevdiğim insanla ne kadar bir arada olsam o kadar kar değilmidir bu dünyada..

Okulda sınıfta ki yaşıtlarıma bakıyorum evet bilinçsiz yaşayan çok insan var 21 yşında farkındayım bununda fakat ben öyle bi insan değilim .yaşadığım ilişki sevgi belki de öyle bir insan olmaktan uzak tuttu beni ..yaşıtlarıma göre hep daha olgun olduğum söylenir ve bende böyle hissediyorum.Ama dışardan bakan daha 21 yaşındasııııınnnn diyo işte bu lafı artık duymak istemiyorum.İşte bu yüzden bütün düğünlerde içim kan ağlıyo arkadaşlar ..

Buradan tüm önyargılı insanlara sesleniyorum bırakın dedikoduyu ,insanların işine karışmayı ,saçma sapan kalıpları ,insanların beynine olumsuzluk inşa etmeyi..Hadi ben çevreyi önemsemiym ne dediklerini, ne düşündükleri ..Olmuyo ki be arkadaşım kulaklarımda çınlıyo sanki etraftan gelen sesler herkes bi olumsuzluk abidesi kesilmiş gidiyor gerçekten anlamıyorum... küçük yaşta evlenirsen mutsuz olursun ,şöyle olursun böyle olursun ....Sonuç olarak yine de aldırmıyorum :)) Şimdi okuyanlar şunu söyleyip dalga geçebilirler (sen bu azimle gidersen taşı bile :))))))

Seviyorum arkadaşım seviyorum ohhhh herkes gelsin görsün okul bittiği gibi gelip isteyecekler..Tüm manyakları da düğünüme beklerim hatta sonrasında evliliğimi belgesel yapıp izlettirebilirim de ,sonun şöyle olur ,böyle olur diyenlere :) Ama bende T..... isem evliliğimi Allahın izniyle çok güzel yürütücem ..

NEYSE BİLİYORUM KONUNUN ÇOK DIŞINA ÇIKTIM BU YÜZDEN KONU SAHİBİNDEN VE BURADA KI HERKESDEN ÖZÜR DİLİYORUM :) Benim gibi olan, olmayan... evlenmek isteyen ,istemeyen herkesin Allah dileklerini ,isteklerini kabul etsin inşallah :)

bu arada aynı yaşıtız ama bana kimse daha 21 sin demiyo bizim tanıdıklara göre tam evlilik yaşım yavaştan yavaştan evliliği düşün diyolar,,

sanada merhaba hayat :)

keşke benm çevremdekilerde aynı şeyi söylese ama herkes kariyerin parlak geleceğin parlak kendini söndürme diyo .......................ne diyim kısmet yaşayıp görcez artık :) kimse umrumda değil zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…