Bazen kötü insanlarla olmaktansa yalnız kalmak daha iyidir eşinin veya kendi akrabalarına git onları arkadaş edin kendine mahalledeki komşularınızı misafir olarak çağırıp muhabbet edin bol bol kısaca gün gibi yapın yada pasta kursuna herhangi bir kursa yazıl ortaklaşa hiç tanımadığınız biriyle birşeyler paylaşmak arkadaş olmanızı sağlarSelamlar hanımlar,
Bu konuyu açmak için üye oldum çünkü çok bunaldım.
Evliyim 5 senelik çocuğumuz olmuyor Allah'ın takdiri, ki çocuğu olmayan insanların ben özel olduğuna inanıyorum. Konumuza gelirsek evlendiğimden beri arkadaşımın olmaması, eski arkadaşlarımda evlendi uzaktalar ne bilim kopukluk oluştu ben uğraşsam bile yok kocaları izin vermez evden dışarı çıkmazlar. Ne yapsam Nasıl arkadaş ortamı oluştursam inanın bilmiyorum bu olay çok canımı sıkıyor. Eşimden yana çok şanslıyım ve onunla vakit geçirmek çok zevkli, ama arkadaş ortamında bulunmak istiyorum arkadaşlarla dışarı çıkıp buluşmalar olsun alışverişe çıkmalar olsun birbirimize gidip gelmeler olsun çay saatlerimiz olsun sırrımı anlatayım, ya birtane bile yok, işe girip çalışayım diyorum eşim izin vermiyor. Facebook'ta görüyorum o kadar çok özeniyorum ki kendimi gerçekten yalnız hissediyorum yalnız kalınca da hep başkalarıyla uğraşıyorum yargılıyorum bazen bana yakışmayan tavırlar sergiliyorum. Bu evimize yeni taşındık o kadar hevesliydim ki komşularım olur diye komşularım var ama dışarı çıkıp gezemiyorum onlarla, kocaları izin vermez verse bile 5 tane çocuk kayınvalidesi aynı apartmanda sürekli oradalar, diğerleri yaşlı, komşuluk bile fıs çıktı yani. Off inanın ne yapacağımı bilmiyorum hiç. Yok yani arkadaşlık parayla felan alınsa alacam yani o derece. Allahtan evde vakit geçirmeyi seviyorum yoksa psikolojim bozulabilir, kitap okumayı seviyorum ev işi yabancı diziler böyle geçiyor günlerim evlendim çok mutluyum ama yalnızlık vuruyor işte böyle arada. Bazen ama herşey arkadaşlık mı diyorum belki hayırlısı bu diyorum sonra da yine kendimi bir arkadaş ararken buluyorum çok üzülüyorum bu duruma. Bir akıl verin lütfen..!
Aa ben de antalyadayım :) benim kimsem yok burda arkadaslarımdan uzak olmak çok kötüMsjlarınızı okudum kızlar inanın bende aynı durumdayım. 5 yıllık evliyim 2 buçuk yıldır antalyada yaşıyorum. Taşındıktan sonra ailem arkadaşlarım herkes eskişehirde kaldı. 1 sene dershaneye gittim arkadaşlarımda oldu ama ortak nokta bitip herkes hayatına geri dönünce yollar ayrılıyor malesef. Arıyorum arıyorum geri dönüş olmayınca koptum hepsiyle. Şimdi 6 aylık bi kızım var hep onunlayım vakit tabiki güzel geçio ama herkesin yeri ayrı kocanın, çocuğunun, kuşun, köpeğin, bide arkadaşın tabi.. buda hayatta boşluk yaratıyorsa acıtıyor
.
İnanin bir çok arkadaşından,dostum dediği insanlardan kazık yemis,onları hayatından bir çırpıda çıkarmış biri olarak söylüyorum ÜZÜLMEYİN. Boylelerini taniyacagima arkadassiz kalmak daha iyi olurdu diyorum.Şuan gorustugum iki arkadaşım var,dostum dediğim.Aklima dusunce,ozleyince ararim,onlarda arar.Ama beni yıkan,yalnızlığa sürükleyen o insanları affetmiyor ve yaptıklarını unutamiyorum.Bazı kurslara yönelip oralarda arkadaş edinebilirsiniz. Rabbimden size en yakın zamanda hakiki bir arkadaş,Evlat diliyorum
Ca
n
Canim cocuk icin nabtin cok ozele girmek istemem ama neden cocuk olmuyor tibbi bi sorunmu yoksa farkli birseymi?
@ABERK katiliyorum cok haklisin kazik yiyecek kisiler olacagina yanlizlik en iyisi.
konu sahibi cnm bak ben yurtdisinda yasiyorum.malesef burdada komsu arkadas bulmak zor.
5 yillik evliyim cocuk bendede yok.bol bol dua okuyorum.tesbih cekiyorum.ibadetimi yaparim.
isle gucle ugrasirim.haftasonu esimle gezerim alisveris falan yapariz.hafta ici cok sikinti cekersem cikarim bi markete tur atip gelirim.baskasina gerek yok.inanki eskilerin sozu cok onemli bu konularda.ne demis eskiler "soyleme sirrini dostuna o da gider soyler kendi dostuna".gercekten zamanla boyle oluyor.bugun konustugun konu yarin ucuncu kisilerin agzindan duyulunca insan cok mahcup oluyor.pismanlik duyacagim cevrem olacagina YANLIZLIGI TERCIH EDERIM.
hmm ben şişli :) Yani sürekli görüşmek için uzak tabi
Benim de bütün arkadaşlarım orda burda benseeşimin memleketinde bi başıma kaldım...
B
Bende aynı durumdayım şimdilik bebek vaktimi alıyor diyorum biri cagirsa belki gidemem ama genede bunaltiyor insan hep evdesin konuşacak kimse yok içinde biriktir biriktir. Bi sorunum olsa oturup konuşacak kimse yok. Bi bunaldim diyelim arayıp çağıracak kimse yok
Kızımın dişleri çıkıyor kaşınıyor yeşil soğan ver eline diyo kaşıntısını alır tövbeee..
Aa ben de antalyadayım :) benim kimsem yok burda arkadaslarımdan uzak olmak çok kötü
Bide gelmek için bi gün önceden haber veriolar sonra hazırlık kısırlar börekler falan sonra onlar oturup sohbet muhabbet çay falan ben onlara hizmet etmeye koşuşturuyorum eee ben hiç oturmadım bi halimi hatrımı sormadan gittiniz bu ne yaaaa bide arkadan konuş sonra kek hamur olmuş evi böyleymiş falan yok ya ben böyle dostluk istemem . Dost dediğin senin evine yemeye içmeye yada evinin pisliğine bakmaya gelmemeli allah ne verdiyse gerekirse beraber yapıp beraber yeyip beraber ağlayıp beraber gülmeli
Haftanın 6 günü, günde 18 saat çalıştığım bir işi bırakıp, bambaşka bir ülkede yaşamaya geldim. Yalnızlık sıkıntınızı anlıyorum, ancak şu var ki insan kendi içinde yalnız kalmayagörsün. Boşverin, seçilmiş bir yalnızlık da iyidir. Gelişime olanak tanır. Hem burada paylaşıp, konuşuyoruz dertleri :) yalnız değilsiniz.
yok 3 ay sonra evlenıcem ınsallah hayırlısıyla ama 5 kız kardesız ben 4.yum 3 tane ablam olunca bıraz daha bılgı sahıbı oluyorum bu konularda. en son ablam evlendı 1.5 sene oldu oda 4 aydır cocuk ıcın baya ugrasıyordu en son ananeme göbek çetirdi aynı ay ıcersınde hamıle kaldı ve suan 2.5 aylık hamıle tabıı denkmı geldı tam bılemıyoruz.cunku ananemı dedıgıne gore gobek dusmesınden dolayı olmadıgını falan soyler kı bu kadar basıt degıl bu konular ılahı takdır.ALLAH cc gonlune gore versın herseyı yuregını ferah tut:)Hayırlısı inş. Rabbim hep hayırlısını versin inş. Senin var mı çocuk.
yok 3 ay sonra evlenıcem ınsallah hayırlısıyla ama 5 kız kardesız ben 4.yum 3 tane ablam olunca bıraz daha bılgı sahıbı oluyorum bu konularda. en son ablam evlendı 1.5 sene oldu oda 4 aydır cocuk ıcın baya ugrasıyordu en son ananeme göbek çetirdi aynı ay ıcersınde hamıle kaldı ve suan 2.5 aylık hamıle tabıı denkmı geldı tam bılemıyoruz.cunku ananemı dedıgıne gore gobek dusmesınden dolayı olmadıgını falan soyler kı bu kadar basıt degıl bu konular ılahı takdır.ALLAH cc gonlune gore versın herseyı yuregını ferah tut:)
Niye öyle hissediyorsunİnsanın arkadaşı olmayınca derdi bir oluyormuş.kendimi işe yaramaz hissediyorum
Haklisin ama cogumuz birilerinden kazik yedigi icin güven sorunu var ve bide sanal ortam sonuctaHerkezde yalnızlıktan dert yaniyor ama hala kimse kimseyle arkadaş olmaya calismadi
Yeni bi konu acilabilir yada budan surdurulup duruma gor3 kim kimle kanki olursa onu face yada nereye ekliyosa devam edebilir sonucta muabbetinize bagli bence kizlar..Olur. İlkten bir tanışalım grup oluşturup oradan konuşalım olmaz mı?
Dogru soluyosun ama biraz netten sohbeti ilerletmekde fayda var cunku karsi karsiya gelincede bi kalakalir insan ne soliceni bilemez yani..Kizlar bende istanbul atasehirden.zaten oyle bisey olsa avmde bulusuruz kimsenin aklinda suphe kalmaz kalabalik bir yer sonucta bir bagirsan herkes ususur merak etmeyinnn
Doğru diyosun sanal ortam güvenmek zor nelerle karşılaşıyoruz. Neleri var ama yalnızlıktan yakiniliyor reelde arkadas bulunamamış buradan aranma kararı alınmış konuşulacak ki birbirimizi taniyacagiz az çok bi güven sağlamaya calisacagizHaklisin ama cogumuz birilerinden kazik yedigi icin güven sorunu var ve bide sanal ortam sonucta
Zamanla olur bence yaa amaan rahat olun sen napiyosun canm nerdendin..Doğru diyosun sanal ortam güvenmek zor nelerle karşılaşıyoruz. Neleri var ama yalnızlıktan yakiniliyor reelde arkadas bulunamamış buradan aranma kararı alınmış konuşulacak ki birbirimizi taniyacagiz az çok bi güven sağlamaya calisacagiz
Ankaradayim ben napim ufak bebeğim var bütün vaktimi alıyor şimdilik soğuk olduğu içinde pek çıkamıyorum bende yazın gelmesini bekliyorum onun dışında bebek yemek çamaşır ev isiZamanla olur bence yaa amaan rahat olun sen napiyosun canm nerdendin..
Oo masallah ne guzel...Bende coluk cocuk yok ama usengeclik var bu ara evi temizlemeye useniyorum bakalim bi kalkabilirsem aksam olduAnkaradayim ben napim ufak bebeğim var bütün vaktimi alıyor şimdilik soğuk olduğu içinde pek çıkamıyorum bende yazın gelmesini bekliyorum onun dışında bebek yemek çamaşır ev isi
O öyle arada olur boşver yarın yaparsın hergun iş diye kasmamak lazimOo masallah ne guzel...Bende coluk cocuk yok ama usengeclik var bu ara evi temizlemeye useniyorum bakalim bi kalkabilirsem aksam oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?