Artık 100 kilo ve obezim

Moraliniz bozukmu? Mutsuz olmaniza sebep olan birsey yaşadinız mı? Bu tip şeyler varsa çok normal. Bende çok stresliyken midem bulanana kadar yerdim sonrada mutsuz olurdum,sonra tekrar aynı şey. Bu bir kısırdongü. Şu an Karatay tarzı besleniyorum ki ben tatlısız yasayamam diyen biriydim,uzun zamandır ağzıma sürmüyorum,aramiyorumda ,günde 2 öğün yemek yetiyor bana şu an.
Siz 100kg diyorsunuz,inanın 1 hafta dayansanız 2 haneli rakamlara inersiniz,başlarda kilo vermeniz çok hızlı olur emin olun doğru beslenmeyle. 2-3 ayda 10-15 kg civarı verirsiniz zaten. Bir grup takip ediyorum Facebook'ta Karatay ile ilgili ,muazzam kilolar veriyorlar. Özellikle ilk aylarda. Sizde kafanızda bitirin öncelikle. Mesela yarın bugün benim son sağlıksız beslenme günüm,canım ne isterse yiyeceğim,sonrasinda sağlıksız olan hicbirşeyi tüketmeyeceğim diye baslayın. Gerçektende ne istiyorsanız yiyin o gün.
Kendinizi hazırlamış olursunuz böylece,çok işe yariyor. 2 ögün beslenmeden önce ben tam 2 gün izin vermistim kendime canım ne istiyorsa yedim ve pazartesi basladim. 6-7 kg fazlam vardı kısa sürede verdim,şimdide kilo almaya çok müsait bir insan olarak,kilo almıyorum birde sıkılaşıyorum.
Biraz kilo verince ve duraksayınca kilo vermen,yürüyüşe baslarsın,duraklamayıda kırarsın. Kışa girmeden incecik olursun. Yeterki inan.

Balık etli ve dönem dönem balina seviyesine ulaşan biri olarak anladığım tek şey sağlıklı beslenmeyi hayatıma sokmak zorunda olduğum. Eğer spor yapacaksan bunu da hayatına sokmalısın, hergün 1 saatini ayırmalısın. Bir ara yoğun spor yapıp bırakınca iki katını geri almışlığım var. Benden zayıf olup yediğimin iki katını yiyebilen insanları gördükçe isyan edesim geliyor ama yapacak birşey yok, bünyem kilo almaya müsait. Kilit bol su içmekte. Yürüyüş yapmaya çalış, akşam yemeğini erken ye. Sevdiğin şeyleri bir tabak yemek yerine tadına bakmakla yetinmeye çalış. Sütlü kahve iç acıkınca mesela, mideni sıvıyla doldur. Kuru kayısı, hurma, incir gibi malzemelerle yapılan tatlı tarifleri var, onlardan ye canın tatlı istediğinde. Zayıf göründüğün bir resmi her sabah görebileceğin bir yere as, beynine mesajlar gönder bu şekilde. Bugün canın yaş pasta çekti tutamadın kendini 3-5 dilim yedin mesela, herşey bitti ben iradesizim deyip kolaya kaçma, ertesi gün sağlıklı şeyler yiyerek bu alışkanlıklarından kurtulmaya bak. Kararlı olmak yeterli aslında. Herkes zayıflayabilir.

kısa sürede 14 kilo almış biri olarak çok iyi anlıyorum sizi.. pek çok arkadaşın dediği gibi ben de duygusal açlık olabilir diye düşündüm ama? bir psikiyatriste görünmeyi deneseniz diyetisyenden ziyade?

Karatay diyeti ...tabak tabak onlarca sey yiyerek kilo veriyorum

şişman olmak pislik olmak demek değil
iradenize sahip olmayı öğrenmeniz gerek

Yaa masallah size. Neler yaptiniz, biraz bahsedebilir misiniz? Benim de hamile gibi gobegim var ve bacaklarim tavuk butu gibi yaaa =((

Buraya iki sene önce açtığım konu var diyet yapamıyorum diye, iki senede zayıflayamadığım gibi 10 kilo da ekledim! Karatay ile zayıflayanlardan tüyoları beklerim

Aynen benim de boyum 1.76 80 kiloda manken gibiydim proporsiyon da önemli tabii. Cidden inceydim başkasına 80 kilo çok gelir ama boy ve vücut yapısı ile fıstık gibiydim

Yaa masallah size. Neler yaptiniz, biraz bahsedebilir misiniz? Benim de hamile gibi gobegim var ve bacaklarim tavuk butu gibi yaaa =((

Canım ben ilk olarak hafifletilmiş bir İsveç Dieti Yaptım.

Ardından proteın ve sebze yemekleriyle beslenmeye spora gitmeye başladım. Sonrasında gitti kilolar :))) öyle işte.

Ama simdi yine aldım, malum hamilelik....

Aksam yemeden nasil dayaniyorsun

Kızlar bende biliyorsunuz çok kiloluyum bazı yerlerde kilo vermek isteyenler psikiyatriye gitmesi lazım falan diye okumuştum ne diyorsunuz gitsem mi?
Konu sahibi kusura bakma konunu sabote etmiş gibi oluyorum

Kızlar bende biliyorsunuz çok kiloluyum bazı yerlerde kilo vermek isteyenler psikiyatriye gitmesi lazım falan diye okumuştum ne diyorsunuz gitsem mi?

Izmirde bi diyetisyen klinigi ilk olarak kan tahlillerinden sonra direkt psikiyatr gonderiyor.Dogru yani bibi.

Bunu ben de düşünyorum yani şu büyük beden giyime verdiğim paraya on seans giderdim. Malum büyük beden = 3 kat para

Yemek yiyerek mutlu edilmiş bir çocuğun büyümüş 30 una gelmiş bir halı karşımda sanırım şuan da.
Küçükken ağlama gel sana çikolata vereyim
Baban sana şeker getirecek
Bak sana çok güzel yemekler yaptım ye
Arkandan ağlar ye ye ye sanki yemeden içmeden mutlu olamiyormusuz gibi her mutluluğu aradığınız da, yani her beyninize giden olumsuz sinyalde kendinize *YE* komutunu vermeyi bırakın. Bunu birakamiyorsaniz olumsuzluklari bırakın.
Sürekli kahkaha atın mesela
Tahlil diyet diyetisyen bunları geçiyorum muhakkak başvurduğunuz yontenlerdir bunlar. Mutluluk ve biraz hareket.
Beynini yönet. Kendini Birşey yerken bulduğunda yedigin şeye gerçekten ihtiyacın var mı bunu düşün. Kendini oyalamak için yemek yeme.
Yemek yememek için kendini oyala.
Başarabilirsin ben sana inanıyorum ..

Hanımefendi diyetisyen hikaye demişsiniz ama biz diyetisyenler 4 sene boyunca sadece beslenme eğitimi alıyoruz. Lütfen cahilce yorum yapmayın.

Hanımefendi diyetisyen hikaye demişsiniz ama biz diyetisyenler 4 sene boyunca sadece beslenme eğitimi alıyoruz. Lütfen cahilce yorum yapmayın.

Karışmış gibi olucam ama diyetisyen hikaye derken mesleğinizi küçümsemek değil de " sen iradeni kullanmazsan sana diyetisyen ne yapsın ?" anlamında bir şey anladım ben. Yani diyetisyene de gitse, kampa da girse boğazını ve iradesini tutmazsa hikaye olarak kalır durum bu.

Karatay tarzı beslenip diyetisyeni gereksiz görüyorsunuz. Size tavsiyem kalp damar hastalıklarına yakalanmakistemiyorsanız bir diyetisyene danışın doğru beslenme yöntemlerini öğrenin. Biz her öğünde ne yenmesi gerektiğini hastalığa, yaşa, spesifik durumlara göre gram gram hesap yapıyoruz. 4 sene sadece bu konular ile ilgi eğitim alıyoruz. Herkes diyetisyen olabilseydi bu bölüme gerek kalmazdı. İyi akşamlar.

Ben de yemek yemeyi asırı seven biriyimdir. Ama kilo hic iyi degil 59 kilodan 57 ye dusmek icin bir aydir uğrasiyorum. İnstagramda kendine diyet hesabi açıp tüm diyet hesaplarini ekle gerçekten motive oluyor insan. Ayrica sadece kendi yaptiklari diyet ve sporla 65-70 kilo veren insanlar var. Sen de yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…