- 28 Kasım 2015
- 246
- 203
- 23
Öyle diyorsun da mesela ben devletin diyetisyenine gittim kaç sefer bana illa 8 de kalkıcan 9 da kahvaltını yiyeceksin diyor yahu ben geç yatıp geç kalkan bir insanım hiç kişiye göre diyet verilemez mi? Sabit liste verip gönderiyor yüzde 90 ı ya özele gidiceksin yada böyle durum.
Ben komple yapamıyorum, o da kırk yılda bir yediğim tatlılar yüzünden. Yarı yapıyorum diyebilir. Mesela hiç ekmek yenmeyecek diyor, ben günde toplam 4 dilim falan yiyorum (tam tahıllı). Makarna olmayacak diyor benim 2-3 ayda 1 gibi. Bu şekilde yapıyorum.
Öte yandan obez olan ve kiloya bağlı şeker hastası olan arkadaşım tam yapıyor, harfi harfine. 40 civarı bir kilo verdi. Şeker ilaçlarını bıraktı ve hep yağdan verdi. Mesela 65 kilo ama 65 değil de 60 gibi duruyor.
Ve benden çok yiyor. Mesela kahvaltıda yarım kalıp peynir, 20 tane zeytin, dilediği kadar yumurta falan yiyor. Ama zayıflıyor terbiyesiz
BenIpek bu forumda cok akli basinda yorumlar yapan Kimseyle polemige girmeyen muhendis bir hanim ..
O tabiiki diyetisyenler bir ise yaramiyor salla gitsin demek istemedi ..
Ama siz daha iyi bilirsiniz kisi kendi istemedikce diyetisyen degil her an yaninda bir yasam kocu olsa bile kilo veremez ..
Bu diyetisyenin beceriksizliginden degil
Kisinin iradesizliginden kaynakli bir sey alinmayin ..
Ha birde benim bir sikayetim var ..
Yillardan beri yani tahminen 10 yildir kiloluyum ..
Diyetisyene gitmedim israrla ..
Ta ki tamam hadi bir gideyim dedikten sonra bir devlet hastanesinden randevu aldim ve gittim ..
Aynen soyle ..
Yas kac 29
Boy 174
Kilo ....
Tak printer tusuna bir parmak basildi ..
A4 kagidina basilmis bir liste ..
Buna basla 1 ay sonra gel
Ben :
Ne yani hicbir tahlik istemicek misiniz?
Cevap : Gerek yok sen buna bi basla da
Yani devlete sirtini dayamis her ay maasini tikir tikir aliyr ya gerisini salla ..
Diyetisyenlerin boyle bir imaji var ne yazikki.
Simdi diyeceksiniz ki sadece biri ..
Hayir kilolu arkadaslarimdan coook fazla dinledigim hikaye var buna benzer
Size hak veriyorum. Bu şekilde davranan diyetisyenler çok fazla. Fakat bu durum mesleği gereksiz hale getirmez. Böyle bir muamele ile karşılaştığınızda lütfen şikayet edin.
sevgili diyetisyen arkadaşımız ben kilolu değilim lakin 2 sene önce tüp bebek denemesi yaptım ve o zamandan kalma hormonal değişimler yüzünden maalesef selilüt oluştu. bende nerdeyse hiç yoktubu selülitler için masaj yapıyorum vakum yapıyorum da dietle yeme içme ile bu sorunu daha aza indiremez miyim ?
sonra 48 kilo ile başladığım tüp bebek tedavisinden 3 aylık bir periyotta 10 kilo aldım. anca bu sene kiloları vermeye başladım ama doğruluğundan azıcık şüphem var.
ben alkali su içmeyi severim bana iyi geliyor. bağırsak hazımsızlık idrara çıkma filan güzel oluyor. günde 2-3 lt. su tüketirim ( 1 lt alkali )
gıda oalrak da abartmadan kuruyemiş - cig sebze - meyve- kırmızı ve beyaz et- 2-3 dilim ekmek - kahvaltı da yulaf-bol yoğurt -süt. cay-kahve- full şekeri çıkarttım. tuzu da zeytin yiyiorum onun tuzu yetiyor.
ayrıca her gun sabah akşam yürüyüş veya köpekle bahçede koşturmaca
sence bunlar diyet için uygun mu ? ben kalori hesabı yapmadan cok da ac kalmadan canım o gun ne çekerse ona göre iyiyp içiyorum.
ve son sorum tüp bebekten önce dunyayııı yerdim bir kilo anca alırdım. 36 yaşındayım 45-48 kg üzerine çıkmamıştım. ne zman tüpcük yaptık 58 oldum. eski "ye ye bir şey olmasın" halime dönebilir miyim ?
su an yaptığım az ve seviyeli yeme şekli ile ilk 56 ya şimdi ise 51 kiloya düştüm. hedefim 48-50 arası kalmak.
bir iki bir şey yazarsan cok sevinirim...
Ben iki tanesine gittim bir sonuc yok valla ne yalan soyleyim ..
O kagitta kibrit kutusu peyniri gorunce
Koca bir kalibi agzima sokasim geliyor ..
Yillardir degismedi o kibrit kutulari
Insan az yaratici olur yahu
Öyle diyorsun da mesela ben devletin diyetisyenine gittim kaç sefer bana illa 8 de kalkıcan 9 da kahvaltını yiyeceksin diyor yahu ben geç yatıp geç kalkan bir insanım hiç kişiye göre diyet verilemez mi? Sabit liste verip gönderiyor yüzde 90 ı ya özele gidiceksin yada böyle durum.
Allah Allah nasil yahu :O
Arastircam ben bunu ...
Arastir mutlaka ayrica kibrit kutusu kadar degil herkes elinin ayasi buyuklugunde peynir yiyor.
Merhabalar;
Selülit aslında dolaşımla ilgili bir problemdir. Kötü beslenme selülit görünümü arttırırken iyi beslenme hafifletir hatta spor ile desteklendiğinde yok edebilir. Bu konuda genetik yatkınlık, hormonel durum, yaş, sigara kullanımı, kafein tüketimi, hareketsiz yaşam birçok etken var.
Selülit için; sigara içiyorsanız bırakın, kahveyi abartmayın, öğün sayınızı arttırın, selülitli bölgelere masaj yapın, bol su tüketin -ki su tüketiminiz gayet iyi.
Kilo vermek içinse; daha önce ye ye kilo almadığınızı söylüyorsunuz. Bu durum tamamen metabolizma hızınız ile alakalı. Boyunuzu yazmamışsınız. Fakat tüp bebek tedavisi öncesi kilonuza şu an gayet yakınsınız metabolizma sorunuzu yaşadığınızı sanmıyorum yine de Lütfen kan tahlili yaptırın tiroid hormonlarına baktırın. Spor olarak yürüyüşün yanında ağırlık egzersizi de yaparsanız vücudunuzdaki kas kütlesi artar. Kaslar uyuduğunuzda bile kalori yakarlar. Vücut kas oranınız arttıkça metabolizmanız hızlanacak. Bunun dışında beslenme şeklinizde bir sorun yok gibi.
Özel heralde dimi
Hahahahahahah, çok hoşsunuz.Ben komple yapamıyorum, o da kırk yılda bir yediğim tatlılar yüzünden. Yarı yapıyorum diyebilir. Mesela hiç ekmek yenmeyecek diyor, ben günde toplam 4 dilim falan yiyorum (tam tahıllı). Makarna olmayacak diyor benim 2-3 ayda 1 gibi. Bu şekilde yapıyorum.
Öte yandan obez olan ve kiloya bağlı şeker hastası olan arkadaşım tam yapıyor, harfi harfine. 40 civarı bir kilo verdi. Şeker ilaçlarını bıraktı ve hep yağdan verdi. Mesela 65 kilo ama 65 değil de 60 gibi duruyor.
Ve benden çok yiyor. Mesela kahvaltıda yarım kalıp peynir, 20 tane zeytin, dilediği kadar yumurta falan yiyor. Ama zayıflıyor terbiyesiz
akşam 6 dan sonra meyve bile yeme
BenIpek bu forumda cok akli basinda yorumlar yapan Kimseyle polemige girmeyen muhendis bir hanim ..
O tabiiki diyetisyenler bir ise yaramiyor salla gitsin demek istemedi ..
Ama siz daha iyi bilirsiniz kisi kendi istemedikce diyetisyen degil her an yaninda bir yasam kocu olsa bile kilo veremez ..
Bu diyetisyenin beceriksizliginden degil
Kisinin iradesizliginden kaynakli bir sey alinmayin ..
Ha birde benim bir sikayetim var ..
Yillardan beri yani tahminen 10 yildir kiloluyum ..
Diyetisyene gitmedim israrla ..
Ta ki tamam hadi bir gideyim dedikten sonra bir devlet hastanesinden randevu aldim ve gittim ..
Aynen soyle ..
Yas kac 29
Boy 174
Kilo ....
Tak printer tusuna bir parmak basildi ..
A4 kagidina basilmis bir liste ..
Buna basla 1 ay sonra gel
Ben :
Ne yani hicbir tahlik istemicek misiniz?
Cevap : Gerek yok sen buna bi basla da
Yani devlete sirtini dayamis her ay maasini tikir tikir aliyr ya gerisini salla ..
Diyetisyenlerin boyle bir imaji var ne yazikki.
Simdi diyeceksiniz ki sadece biri ..
Hayir kilolu arkadaslarimdan coook fazla dinledigim hikaye var buna benzer
akşam türk kahvesi içmek yağ yakar mı gerçekten. mesela saat kaçlarda içmek lazımKesinllikle türk kahvesi içebilirsin ama hem iştah kapatıyo hem yağ yakıyor.Sabah uyandığında ılık limonlu su iştahını kapatıyor en önemlisi sabah olabildiğince yürüyüş yap ilk iki gün canın istemez ama sonra alışırsın kendinden nefret etmek yerine harekete geç başarabilirsin
akşam türk kahvesi içmek yağ yakar mı gerçekten. mesela saat kaçlarda içmek lazım
Yemek yiyerek mutlu edilmiş bir çocuğun büyümüş 30 una gelmiş bir halı karşımda sanırım şuan da.
Küçükken ağlama gel sana çikolata vereyim
Baban sana şeker getirecek
Bak sana çok güzel yemekler yaptım ye
Arkandan ağlar ye ye ye sanki yemeden içmeden mutlu olamiyormusuz gibi her mutluluğu aradığınız da, yani her beyninize giden olumsuz sinyalde kendinize *YE* komutunu vermeyi bırakın. Bunu birakamiyorsaniz olumsuzluklari bırakın.
Sürekli kahkaha atın mesela
Tahlil diyet diyetisyen bunları geçiyorum muhakkak başvurduğunuz yontenlerdir bunlar. Mutluluk ve biraz hareket.
Beynini yönet. Kendini Birşey yerken bulduğunda yedigin şeye gerçekten ihtiyacın var mı bunu düşün. Kendini oyalamak için yemek yeme.
Yemek yememek için kendini oyala.
Başarabilirsin ben sana inanıyorum ..
bayıdım buna süpermiş her akşam yaparımGerçekten verdiriyor burdan bir arkadaşa da aynı şekilde önerdim onuda etiketlicem kendi de söyler çok kilo verdiriyor.Ben 7den sonra hiçbirşey yemedim sadece türk kahvesi içtim sabah yürüdüm ve 12 kg yakn verdm-Aypare- Oda söyler deneyin işe yarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?