Artık aileme para vermek istemiyorum

birgarip2200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2023
16
-28
1
Arkadaşlar 3 4 yıl boyunca yaklaşık her ay aileme az çok yardım ettim kardeşimi okuttum okutuyorum daha sırada küçük kardeşim var bu yıl üniversiteye gidecek muhtemelen onu da benim başıma yıkacaklar. Ailem sürekli benden para İster yok doğalgazı ödeyemedik yok şunu ödeyemedik.. annem aylık gün parası İster kardeşim okuyor ona atıyorum falan bu böyle sürüp gitti… ben de öğretmenim bi kuru maaşım var şu anki piyasada eridi gitti zaten. Yeni nişan ve nikah yaptım eşimle her şeyi beraber yaptık dişimiz tırnağımızla hiçbirine maddi manevi yardım etmediler 300 bin borç var daha yaza düğünümüz var daha bi sürü borç çıkacak.. hiç bi şeye elini sürmediler zaten. Ben artık para vermek istemiyorum arkadaşlar yani gerçekten kimseye verecek maddi durumum kalmadı ama onlar bunu anlamıyor sürekli para dökeyim istiyorlar borca geldi mi ne kadar borcun var diye sormazlar. Artık kardeşime de atasım gelmiyor çünkü çok nankörlüklerini gördüm gerçekten olayın boyutu burada yazdığımdan daha fazla sizce ben bu durumu nasıl çözebilirim

Arkadaşlar 3 4 yıl boyunca yaklaşık her ay aileme az çok yardım ettim kardeşimi okuttum okutuyorum daha sırada küçük kardeşim var bu yıl üniversiteye gidecek muhtemelen onu da benim başıma yıkacaklar. Ailem sürekli benden para İster yok doğalgazı ödeyemedik yok şunu ödeyemedik.. annem aylık gün parası İster kardeşim okuyor ona atıyorum falan bu böyle sürüp gitti… ben de öğretmenim bi kuru maaşım var şu anki piyasada eridi gitti zaten. Yeni nişan ve nikah yaptım eşimle her şeyi beraber yaptık dişimiz tırnağımızla hiçbirine maddi manevi yardım etmediler 300 bin borç var daha yaza düğünümüz var daha bi sürü borç çıkacak.. hiç bi şeye elini sürmediler zaten. Ben artık para vermek istemiyorum arkadaşlar yani gerçekten kimseye verecek maddi durumum kalmadı ama onlar bunu anlamıyor sürekli para dökeyim istiyorlar borca geldi mi ne kadar borcun var diye sormazlar. Artık kardeşime de atasım gelmiyor çünkü çok nankörlüklerini gördüm gerçekten olayın boyutu burada yazdığımdan daha fazla sizce ben bu durumu nasıl çözebilirim
Evleniyorum borcum var deyin.Vermeyin.

Bu konunun aynısından geçen gün okumuştum sanki diye düşündüm (bisküvi yediniz diye kardeşiniz kavga etmişti, bu detay özellikle aklımda kalmış)ki evet haklıymışım daha pazar gecesi konu açmışsınız.. sürekli aynı konuyu açarak sorunu çözemezsiniz ki.. o konuda da eminim yazarlar size tavsiyeler verilmiştir.. ailenizle ve kardeşinizle konuşmayı denediniz mi? Artık onlara yardımcı olamayacağınızı sizin de borcunuz olduğunu ayrı bir yuvanız olduğunu bize anlattığınız gibi onlara da anlatsanız keşke..

Çok çok az miktarlarda yardim edilir orayı geçiyorum ama düğün icin 300 bin masraf yapmak nedir ya hu.

okumak öğretmen olmak da o köylülüğü almıyor işte. düğün detayını unutmuşum. ne gerek var düğüne?
Ben köylülük olarak görmüyorum aslinda ama imkani olan yapsin bari, ayranlari yok icmeye durumu, hayatim borc odeyerek gececek neden? Param yokken borçla düğün yaptim diye😂😂😂

Anne babanızın bir geliri, emekli maaşı yok mu? Destek olmak güzel evet sonuçta ailemizde zamanında bize baktı, okuttu ama sizinkiler ipin ucunu kaçırmış gibi. Birazda ne koparabilirsem diye düşünüyorlar sanırım. Ne yazık ki bazı aileler çocuklarına hiç acımıyor. Benim annemde aksine daha hala ben vereyim diye uğraşır. E sizde şimdi aile kuracaksınız. Ne eşiniz sonsuza kadar ailesine para gönderebilir ne de siz o zaman sizin evliliğiniz sıkıntıya girer. Ha zorunlu ihtiyaçlar olur o ayrı. Evlendiğinizi ve borç altında olduğunuzdan daha fazla para gönderemeyeceğinizi söyleyin açıkça.

Back
X