Artık aileme para vermek istemiyorum

Düğün yapmak ne zamandır köylülük oldu yahu ? Modern görünmek için bu kadar da abartmayın bazı şeyleri. 300 bin bugün bir evi kurmak için harcanılabilecek bir para maalesef öğretmen maaşları bunu karşılayacak kadar ideal değil. Ailenize durumu anlatıp artık farklı sorumluluklarınızın olduğunu anlatın. İllaki sitem edecekler ama eşiniz de siz de bir yere kadar tahammül edebilirsiniz sonrası kötü olacağınıza şimdiden başlayın
Bana gore de asla köylülük değil:)

Herseyi eksiksiz alip evi kurup sonra da borc harc icinde yüzerken eşle de anlasmazliklar basliyor bu sefer, borç var para yok olunca nerde huzur kalir?
Bir de düğün diyor halâ.
Maalesef evliliklerin çoğu bu sebeple altina dinamit koymus gibi patlıyor. BUM!

Bu sebeple buna da karsiyim ben, elinden geleni yap, gerisi zamanla.

Aynı konuyu tekrar tekrar açınca farklı öneriler gelmeyecek. Yarın öbür gün düğün altınlarını da istediklerinde buraya gelip ağlamamak için altınlarla ilgili planlarını borçlara gideceğini vs vs.. anlat.

Sana mı sorucam düğün yaparken haddin olmayan şeylere yorum yapma beyinsiz başlıktaki sorduğum soru düğün yapıp yapmamak değil. Ülke geçmişsin ama boş gezmişsin ancak bununla hava atarsınız zaten başka bokunuz yok
Üslubunuz çok çirkin siz önce bir tanımadığınız insanlarla nasıl konuşacağınızı öğrenin lütfen. Hoş tanıdığınız biriylede bu üslupla konuşulmaz da neyse en azından tanımadığınız insanlarla daha düzgün konuşmasını öğrenin lütfen.

Kiz burda bukadar carlıcağına ailene carlasaydın yaa deil para istemek nasılsın demeye korkarlardı
İlginc insanlar ilginc hayatlar istedigi cevabi bulamayinca coşanlar
Hayir konu acarken ne dusunerek açıyolar bu neyin kafası 😅 cezan bitince gel banada cırla yigidim bekliyorum😂

Senin köylülüğün de bu işte para olunca ülke gezme fikri sadece 😂 kusura bakma da ben evimi baştan uca düzdüm o paraya evimi düzdüm diye düğün yapmayacak değilim kes sesini
Iyy üsluba seviyeye bak🤮 anne babasına kardeşine “yeter artık para vermeyeceğim” diyemeyenler,kendini ifade edemeyenler gelip burada millete çemkiriyor..

300binin tamamini dugun mekanina vermiyor ki konu sahibi.
Turkiyedeki fiyatlardan haberiniz mi yok bilmiyorum gerci benim de haberim yoktu guncel mobilya fiyatlarindan ama mobilya degistirecek bir arkadasimla luks olmayan normal bir magazaya girip koltuk baktik tekli koltuk bile 20bin, bir L koltuk bile 40-50-60bin civarlarinda vardi.

Eee bunun beyaz esya, kucuk ev aletleri, yatak odasi evin butun ivir zivirini icine katarsa 200-300 yakin tutabilir sanirim.

Ne yapacak insanlar 300binle bir kac ulke gezmeli tatile gidip sonra tatil bitip geri donunce de boş evde kartonlarin üstünde mi yatsinlar. 🤷

Borcla dugun yapmak bana da gore de gereksiz o ayri ama 300binin icinde ev esyalari da vardir.

Son düzenleme:
Konu sahibiii konu sahibiii hani buunuun ilk sahibiiii
Hemmen istedigin yanitlari veriyorum.
Tüh goruyonuzmu kızcagızı sen okadar calis didin hem biryandan dugun masrafi biryandan ailesinin bitmek bilmeyen para istekleri.
Eee nolduu oldumu? Peki bunlari yazinca neoldu yani ailenmi gördü okudu?
Asıl soru;
Sen bu mantıksızlıkla nasıl ögretmen oldun?
Üslubunla gaayet kendini belli ettin CIRLA ve korkut onlari yapabilirsin bekliyoruz :KK11::KK67::KK4:

Aileye düzenli yardım yapılmasını ben doğru bulmuyorum. Hediyeler olur, jest olur arada ama gerçekten kişiler çok zengin değillerse düzenli para vermek eninde sonunda sıkıntıya yol açıyor. Konu sahibi sizin de kaçarınız yok, illaki bir noktada kötü olacaksınız. Bu gerçeği psikolojik olarak kaldırabileceğiniz dönemde yardımı kesin.

Düğüne para harcamak konusu da kimseyi ilgilendirmez. Konu sahibi ailelerin boğazına çöküp para istemiyor. Kendileri borçlanıyor, kendileri ödüyor. Kimini avrupa gezmek mutlu eder, kimini düğün yapmak, ötekini yatırım yapmak. Herkes sizlerle aynı şeylerden hoşlanmak zorunda değil.

300binin tamamini dugun mekanina vermiyor ki konu sahibi.
Turkiyedeki fiyatlardan haberiniz mi yok bilmiyorum gerci benim de haberim yoktu guncel mobilya fiyatlarindan ama mobilya degistirecek bir arkadasimla luks olmayan normal bir magazaya girip koltuk baktik tekli koltuk bile 20bin, bir L koltuk bile 40-50-60bin civarlarinda vardi.

Eee bunun beyaz esya, kucuk ev aletleri, yatak odasi evin butun ivir zivirini icine katarsa 200-300 yakin tutabilir sanirim.

Ne yapacak insanlar 300binle bir kac ulke gezmeli tatile gidip sonra tatil bitip geri donunce de boş evde kartonlarin üstünde mi yatsinlar. 🤷

Borcla dugun yapmak bana da gore de gereksiz o ayri ama 300binin icinde ev esyalari da vardir.
Eh iste agzinla söylüyorsun bunların üstüne düğün müğün düşünmesin diyoruz iste. Gelinligi, damatligi, salonuydu osuydu busuydu bir 300 bin de o tutar zaten.

Pahaliliktan dem vurup hic birşeyden de geri kalmamak kanimizda var bizim heralde.

Düğün yapacagina gezsin dedim ben hem, eşyalarına laf etmedim:)

Eh iste agzinla söylüyorsun bunların üstüne düğün müğün düşünmesin diyoruz iste. Gelinligi, damatligi, salonuydu osuydu busuydu bir 300 bin de o tutar zaten.

Pahaliliktan dem vurup hic birşeyden de geri kalmamak kanimizda var bizim heralde.

Düğün yapacagina gezsin dedim ben hem, eşyalarına laf etmedim:)

Onceden dugun diyince ben de sadece gelinlik damat ve dugun mekanindan bahsediyorlar saniyordum ve sasiriyordum ama okuya okuya farkettim ki dugun masrafi dedikleri giderlerin içinde ev esyalari da oluyor. Yani 300bin dugune, 300 bin ev esyalarina ayri ayri degil sanirim. Toplam 300bin ki buyuk kismi ev esyasi tutar.
Ucuzuna kacarsa gelinlik damat, mekan 300 tutmaz. 🤷🤷

Herkesin kendi hevesi kimi gezer kimi dugun yapar. Konu o degil zaten ailesine vermek istemiyor kendi planlari var kendine gore dogru yanliş neyse.

Onceden dugun diyince ben de sadece gelinlik damat ve dugun mekanindan bahsediyorlar saniyordum ve sasiriyordum ama okuya okuya farkettim ki dugun masrafi dedikleri giderlerin içinde ev esyalari da oluyor. Yani 300bin dugune, 300 bin ev esyalarina ayri ayri degil sanirim. Toplam 300bin ki buyuk kismi ev esyasi tutar.
Ucuzuna kacarsa gelinlik damat, mekan 300 tutmaz. 🤷🤷

Herkesin kendi hevesi kimi gezer kimi dugun yapar. Konu o degil zaten ailesine vermek istemiyor kendi planlari var kendine gore dogru yanliş neyse.
Bence aileye verecek para kalmicak zaten, o sorun bastan çözüldü gibi😂

Ay bilmiyorum yine de herseyi ilk gunden eksiksiz yapmayi istemek bana sacma geliyor, ben evlendigimde hic birseyim yoktu ama borçta yoktu valla, zamanla biriktire biriktire aldik koyduk.
Tabi şimdiki ekonomide beklersen daha da pahalanir ama genel olarak bu yorumum, eskiden de oyleydi herkeste herseyi eksiksiz yapma hevesi var, bir kere evleniyorum kafasini degistirmek lazim, ticareti birakip huzura odaklanmaliyiz.
Benim gözümde su devirdeki evlilikler vs ticaret gibi geliyor.

Senin köylülüğün de bu işte para olunca ülke gezme fikri sadece 😂 kusura bakma da ben evimi baştan uca düzdüm o paraya evimi düzdüm diye düğün yapmayacak değilim kes sesini
Ayy keşke ailenize bu şekilde konussaydiniz da her ay para vermek zorunda kalmasaydiniz

300 bin masarafa yok artık dedim nereden yaptiniz bunu ? neden düğün için huzursuz bir yaşamı tercih ediyorsunuz ki ..ayrıca düğüne vereceğiniz parayla gidin, dünyada gezmek istediğiniz hiç bir yer yok mu?

Sana mı sorucam düğün yaparken haddin olmayan şeylere yorum yapma beyinsiz başlıktaki sorduğum soru düğün yapıp yapmamak değil. Ülke geçmişsin ama boş gezmişsin ancak bununla hava atarsınız zaten başka bokunuz yok
Sen öğretmen olamazsın, umarım atilirsin bu meslekten , midem bulandı resmen

Back
X