Artık Anladım Ki Sen Benim için Her Şey İken Ben Senin için Bir Hiçim .....

arkadaşım sakın çocuk yapma mantıklı düşün bir iki yıl bekle alkol ve şiddet evlilikte en önemli faktör lütfen akıllıca davran yoksa çocuğunda sende daha çok üzülürsün..çalışma imkanın varsa bi işe gir bence kafan dağılır kendine özgüvenin gelir bol şans dilerim

İlk Yazıya Bak, Sonraki Yazılara Bak....

Utanmasa Birazdan "Kocam O Benim , Döver De Sever De" Diyecek...................

sevgili sinel bu böyle devam edmez felan demişsin ama aha buraya yazıyorum ayrılmayacaksın hemde hiç..
aslında bu olanlardan aşırı şikayetçi değilsin o normalde böyle değildir sinirli olduğunda yapıyor gibi bi konuşma içerisindesin.bence bu durumdan çok kırıldığını ona gösteremiyorsun oturup bunları konuşamıyorsunuz bile.çünkü huzur bozulmasın diye susup içine atmaktasın

Biliyorum ki ortak payda da anlaştığımız arkadaşlarım bile belki (hatta muhtemel) bu yazdıklarıma tepki verecek.

Her kadın anne olmak ister ve tabi ki kendi için ister, kimin için isteyecekti ki ? Annesi anneannesi olsun diye mi, kardeşi dayı olsun diye mi isteyecek ?

Tamam sevdiğin adamdan çocuk sahibi olmak çok romantik muhteşem birşey ama ya olmuyorsa ? Bir çocuk için 4*4 lük mutlu aile şart söylemine katılmadım katılmıyorum. Sağlıklı ayakları üzerinde duran bir anne, bir çocuğu yetiştirmek için yeterli.

Zamanında mutlu olan evlilik, bir süre sonra mutsuz olabiliyor. Mutlu evliliğe doğmuş çocuk bir süre sonra mutsuz evliliğin bireyi olabiliyor.

Burada kilit nokta kadın, kadın ayakları üzerinde duran, sağlıklı bir ruh haline sahipse. Mükemmel çocuk yetiştirebilir.

Eşimle çok iyi giden bir evliğimiz ve yavrumuz var, tabiki minik böceğimizi 4 gözle bekliyoruz. Ama ya mutlu olmasaydım eee o zaman anne olmayayım mı diyecektim ?

O yüzden arkadaşın evliliği nasıl olursa olsun eğer kendisinin bir işi, mesleği arkasında duracak bir ailesi varsa tabiki anne olmalı. Evliliği düzelmezse alır yavrusunu yeni bir hayata başlar. Öyle veya böyle ne olursa olsun çocuk annenindir.

Ve sana Elmayra'cığım asla o dediğin olmazdı , sen ayakları üzerinde duran çok sağlam bir insansın, emin ol ki asla acılarına acı katmaz, yavrunla yeni hayata başlardın.

Adunulcum çocuk dogduktan sonraki durum degişimi elbette herkes için geçerli.
Böyle bir durumda yapılacak olanı söylemişsin.

Ama mutsuz sorunlu bir evlilikte de çocuk yapmak, evet bence sırf annenin bencilliğidir.
Ya da hep çocuk olursa düzelir mi mantıgının getirisidir bana göre...

Ve böyle bir evliliğe yeni bir birey daha katılırsa, sonuçlarının ne olacagını mutsuz aile çocukları konusunda ,
gerçek yaşamlarla tartıştık.

Sen kendi hayatından çıkarımlar yapıyorsun anladıgım kadarıyla.
Ancak ben malesef böyle düşünmüyorum.

Çünkü hep söylerim çocuk evliliğe düşen bir bombadır.
Saglam temelli evlilikleri iyice saglamlaştırıken,
sorunlu evlilikleri temelden sarsar...

Ve sonuçta mutsuz, karamsar, sinirli, öfke kontrolü olmayan bireyler yetişir.

Onlar da evlendiklerinde farkında olmadan bilinçaltlarına işlenmiş yaşamı devam ettirirler.
Bu düzen böyle sürer gider...

Adunulcum çocuk dogduktan sonraki durum degişimi elbette herkes için geçerli.
Böyle bir durumda yapılacak olanı söylemişsin.

Ama mutsuz sorunlu bir evlilikte de çocuk yapmak, evet bence sırf annenin bencilliğidir.
Ya da hep çocuk olursa düzelir mi mantıgının getirisidir bana göre...

Ve böyle bir evliliğe yeni bir birey daha katılırsa, sonuçlarının ne olacagını mutsuz aile çocukları konusunda ,
gerçek yaşamlarla tartıştık.

Sen kendi hayatından çıkarımlar yapıyorsun anladıgım kadarıyla.
Ancak ben malesef böyle düşünmüyorum.

Çünkü hep söylerim çocuk evliliğe düşen bir bombadır.
Saglam temelli evlilikleri iyice saglamlaştırıken,
sorunlu evlilikleri temelden sarsar...

Ve sonuçta mutsuz, karamsar, sinirli, öfke kontrolü olmayan bireyler yetişir.

Onlar da evlendiklerinde farkında olmadan bilinçaltlarına işlenmiş yaşamı devam ettirirler.
Bu düzen böyle sürer gider...

Arkadaşı üzmek istemem ama size katılıyorum.

Arkadaşım.. Zaten son yazında söylemişsin erteledim diye, iyi düşün derim ben. Benim 7 yıllık evliliğim süresince iyi kötü günlerimiz oldu, boşanmanın eşiğinden döndük. Ama ilk yıllarım... Kızımı kucağıma aldığımda Allah'a binlerce kez şükür ettim. Evlilik eğer mutlu ise çocuk taçlandırıyor, ama kötü ise daha berbat olması yüksek ihtimal maalesef :( Ben sorunlarımı çözdüm, şimdilik kendimce iyi kötü idare ediyorum, darısı başına diyorum... Ama eşim bir kere şiddet uyguladı, canım yanmadı ama yüreğim yandı.. Ayrıldım, yalvardı, barıştım.. Bir daha olmayacak dedi, OLMADI. Ama çok iyi biliyor, bir kere, tek bir kere daha olursa kendini kapının önünde bulur! Senden bir tane daha yok.. Allah yardımcın olsun.

Her evin ışığı farklı yanar ve her ev kendi haline göre karar verir.
Eğer kişiye kendimizce fikirler veriyorsak ve konu sahipleri kendilerince uygun gördükleri kararı veriyorsa saygı duymalıyız.
Bazen çok ağır konuşuluyor verilen kararlar hakında. Buna hakkımız yok.

İnsan karısına nasıl öyle küfür edebilir ki? Olsun seviyor ama derseniz de adam bu, bu böyle bir adam. Değiştiremezsen bu şekilde kabul edeceksin. Değişmiyor da.. Hem cam kenarı hem koridor olsun. Eee nasıl olacak?

Arkadaşlar işim çok yoğundu yazamadım ' eşimle konuştuk özrünü diledi, tekrarı halinde ona tolerans gostermiyeceğimi soyledim ve konuyu şimdilik kapattım . Çocuk meselemizide bi süre erteliyeceğim . Hepinize çok teşekkür ederim . Çok büyük destek olduğunuz ve derdimi paylaştınız . Hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun inş.

Esim benim bogazimi sIKIYOR; küfür ediyor, ama seviyor
cocuk icin önemli doktor randevularina umursayip benimle gelmiyor bile, ama ben ondan cocuk istiyorum

:50::50::50::50:
ne diyeyim... ne sevgi var ne saygi ne ortak bi paylasim, ve siz böylesine zedelenmis bi evlilige acilariniza ortak olsun diye
cocuk dogurmak istiyorsunuz... mantiksiz geldi bana

Back
X