- 2 Temmuz 2015
- 3.973
- 3.452
- 83
- 36
- Konu Sahibi Pink_Women
-
Hayatımın geneline bakarsam mutsuz değilimHepsine boşuna göğüs germişsiniz.
Önceki konularınızı da biliyorum.
Öncelikle bir kadına eşi sahip çıkacak ki diğerlerini frenleyecek.
Fakat eşinizde bu yeti yok, benim eşimde de yok o ayrı mevzu.
Mesele bence doğurgan olup olmamakta değil.
Bizim ailede bir laf vardır "kadının kusuru olmaz, erkeğin kısırı olur" diye.
Hayat bu, sağlıkta herşeyden önemli, eğer eşiniz bunu idrak edemeyen yapıdaysa yapacak birşey yok.
Odun odunluğundan vazgeçmiyor malesef.
Bu kadar kendinizi üzmeyin derim.
Mevsim geçişleri insanı bunalıma iten dönemlerdir.
Bilimsel olarak bu böyledir gerçekten.
Siz hayatınızın pozitif yönlerine odaklanın.
Daha önce de belirttiğim gibi, siz ne istediğinizi bilerek hareket edin.
Ona göre hayatınızı şekillendirin.
Bırakın eşiniz dahil olmak istiyorsa olsun, olmuyorsa da kendi bilsin.
Aksi halde psikolojinizi bozacaksınız.
Her daim dediğim gibi, hakkınızda hayırlısını dilerim.
Konuda aslında 2 yıldır eşimin nasıl çocuk istediğini ve benı bu konuda çok acı çektiği mi belirtmiştim ama
Evet belkideEşin o zamanlar senin bu kadar üzüldüğünün farkındamıydı?Asıl baskıyı yapanlar annesi ve kardeşiymiş görgüsüzlükleri yapanlarda onlar.
Eşin gerek ailesinin sizde kalma olayına gerekse çocuk olayına ne kadar üzüldüğünü farketti.Doktorla alakasını olduğunu düşünmüyorum. Şu an tek düşündüğü senin mutluluğun bence.Ailesine rest çekiyor gelmeyin diyor daha ne yapsın.Öfkesi içinde tedaviye gitti diye biliyorum.
Şu an sana bebek istiyorum dese ne değişecek.Söylediğiyle kalacak belkide kendini yine baskı altında hissedeceksin.
Gerçekten haklı olabilirsinizBelki sizi hazır hissetmiyordur, belki o an kendini hazır hissetmemiştir,belki sizin bunu teklif etmenizi beklemiştir, belki sizi bu durumun strese sokabileceğini düşünmüştür hemen sıkboğaz etmek istememiştir...
Kendimle ilgili örnek vermek isterim..Ben evlenmeden önce artık ilişkimize bi isim konulması adına evlilik teklifi beklediğimi ima eden mesajlar verdim.Bunu istediğim çok açık ve net belliydi.Sonra eşimin isteği de bu yönde oldu.. Süper bir evlenme teklifi etti.. Bu evlenme teklifi sonrası kendimi hazır hissetmediğimi farkettim.Evet ben bu adamla evlenmeyi çok istiyordum ama cevresel ve maddı faktorler nedenıyle bazı seylere cesaret edebilmem zaman aldı.. Beni istemeye gelebilmeleri bir sene sürdü.. Sabır ettik sebat ettik oldu..Çok şükür evlendik.Aynı cendereyi şu an çocuk için taşıyorum.Evlenmeden önce o kadar çok istekliydim ki.. Şimdi fırsatım var ve buna hazır hissetmiyorum..
Anlatabiliyor muyum acaba.. Yargılamadan önce anlamaya çalışsaydınız keşke kafasının içindekini diye ondan soyledim.
Zaten insan manevi olarak guclendigi, kendine guvendigi zaman en cok 'neden bunlarin bana yapilmasina izin verdim' diye uzuluyor. Iste bu kisinin kendine saygisidir. Uzulme ben duzelecegini dusunuyorum. Kendine saygisi olan kadina alisik degil toplum. Kadin ceker, kadin kvye kpye bakar, cocuk isterse erkek kadin hemen dogurur.. Erkekler boyle kadinlari gorunce bocaliyor.Hayatımın geneline bakarsam mutsuz değilim
İyi bir isim var başarılıyım hani etrafımda da sevilen bir insanım
Amacım küçümsemek değil asla ama
Hayatta bir amaçları olmayan tek amaçları evlenmek ve koca olan insanların beni bu kadar derinden yaralamalarina nasıl izin verdim
Yada nasıl bu kadar sessiz kalabildim
Belkide kendi ailemden çekindim
Ne zaman ki herşeyi tek başıma taşıyabilecek gücü gördüm kendimde o zaman eşimde geri adım attı
Eşim gerçekten böyle kötü bir insan değildir
Yani eşimin karısı değilde arkadaşı olsam daha fazla çabalarDı benim için buna eminim
Bazen kendimede kızmıyor değilim hani evet bir evladım olsun çok istiyorum
Bazen yak gemileri diyor şeytan
Bu evlilik yürürse yürür yürümezse sen zaten bir insanın sorumluluğunu alabilecek konumdasın diyorum
Ya aslında çok fazla şey diyorum ben
Benimde evliligim sorunluydu nasil diyeyim esim cabuk sinirlenen kizan bana karsi hic sabri olmayan bir insandi.gecenlerde kendisine dedim keske senin esin degil de arkadasin olsaydim belki bana daha cok deger verirdin dedim aci bir gulumsedi sessiz kaldi.cocuk sahibi olmayi evlendikten 6 ay sonra isteyen ben 3 yil sonraya ikna oldum.sorunlar yokmu elbet var ikimiz de ayniyiz.esim degisti mi hayir ben degistim mi hayir. Ama belki cocuktan dolayi belki de hep yiprandigimiz icin yorulduk ve onceden kavga ettigimiz seylere ses cikarmaz uzatmaz olduk.cunku hafif sesler yukseldiginde bi annesine bi babasina bakan kara gozku kizimiza kiyamiyoruz.cunku evladinin psikolojisi mutlulugu herseyden onemli.sunu da diyeyim Allah gostermesin esimden ayrildim diyelim iyiki cocugum var diye ondan guc alir yoluma da saglam devam ederim..Allah hakkinizda hayirli olani versin.Hayatımın geneline bakarsam mutsuz değilim
İyi bir isim var başarılıyım hani etrafımda da sevilen bir insanım
Amacım küçümsemek değil asla ama
Hayatta bir amaçları olmayan tek amaçları evlenmek ve koca olan insanların beni bu kadar derinden yaralamalarina nasıl izin verdim
Yada nasıl bu kadar sessiz kalabildim
Belkide kendi ailemden çekindim
Ne zaman ki herşeyi tek başıma taşıyabilecek gücü gördüm kendimde o zaman eşimde geri adım attı
Eşim gerçekten böyle kötü bir insan değildir
Yani eşimin karısı değilde arkadaşı olsam daha fazla çabalarDı benim için buna eminim
Bazen kendimede kızmıyor değilim hani evet bir evladım olsun çok istiyorum
Bazen yak gemileri diyor şeytan
Bu evlilik yürürse yürür yürümezse sen zaten bir insanın sorumluluğunu alabilecek konumdasın diyorum
Ya aslında çok fazla şey diyorum ben
Vaktinde göz yaşları ile okuduğum romansizin konularınız bana canan tan'ın "piraye" romanını hatırlatıyor hep.
hazır olmadığınızı hissediyorsanız asla çocuk düşünmeyin.
çocuk olunca eşin ailesi ile mesafe kalmıyor fazla, sizinkiler gibi bir ailede sorun yaşayabilirsiniz.
Ne anneme nede Kv deme baktirmayacagim Allahın izni ilepeki bebek olunca kim bakacak?
annen mi? kv mi, bakıcı mı?
kesinlikle. torunumu ele emanet edemem deyip yine cümbür cemaat evine yerleşir bunlar. Allah korusun.Ne anneme nede Kv deme baktirmayacagim Allahın izni ile
Bakıcı tutarım kreşe yollarım
Kv baktırıp her gün sinir krizi geçiremem ben
Ya burada sık konu açtığım için belki bizi kanlı bıçaklı olarak düşünebilirsiniz ama çok şükür biz öyle değilizBenimde evliligim sorunluydu nasil diyeyim esim cabuk sinirlenen kizan bana karsi hic sabri olmayan bir insandi.gecenlerde kendisine dedim keske senin esin degil de arkadasin olsaydim belki bana daha cok deger verirdin dedim aci bir gulumsedi sessiz kaldi.cocuk sahibi olmayi evlendikten 6 ay sonra isteyen ben 3 yil sonraya ikna oldum.sorunlar yokmu elbet var ikimiz de ayniyiz.esim degisti mi hayir ben degistim mi hayir. Ama belki cocuktan dolayi belki de hep yiprandigimiz icin yorulduk ve onceden kavga ettigimiz seylere ses cikarmaz uzatmaz olduk.cunku hafif sesler yukseldiginde bi annesine bi babasina bakan kara gozku kizimiza kiyamiyoruz.cunku evladinin psikolojisi mutlulugu herseyden onemli.sunu da diyeyim Allah gostermesin esimden ayrildim diyelim iyiki cocugum var diye ondan guc alir yoluma da saglam devam ederim..Allah hakkinizda hayirli olani versin.
Bende size emanet edemem kusura bakmayın derim artık bunu diyebilecek güçteyim çok şükürkesinlikle. torunumu ele emanet edemem deyip yine cümbür cemaat evine yerleşir bunlar. Allah korusun.
İnşallah daha da güçlü biri olacağımZaten insan manevi olarak guclendigi, kendine guvendigi zaman en cok 'neden bunlarin bana yapilmasina izin verdim' diye uzuluyor. Iste bu kisinin kendine saygisidir. Uzulme ben duzelecegini dusunuyorum. Kendine saygisi olan kadina alisik degil toplum. Kadin ceker, kadin kvye kpye bakar, cocuk isterse erkek kadin hemen dogurur.. Erkekler boyle kadinlari gorunce bocaliyor.
Iste insan mutsuz olmaktan yoruluyor dimi mutlu olmak istiyor huzuru ozluyor ve huzuru bozacak seyleride hayatindan atmak istiyor zamanla olgunlasiyoruz evlilikte..ancak esini anlattigin kadariyla tanidik biraz iyi bir baba ve sizede bebekten sonra daha iyi bir es olacagi hissi dogdu bende.Ya burada sık konu açtığım için belki bizi kanlı bıçaklı olarak düşünebilirsiniz ama çok şükür biz öyle değiliz
Yani böyle seslerimiz felan pek yükselmez birbirine
Eşim genelde alttan alır baktı kalp kırılacak hemen ortamdan uzaklaşır
Eski ben olsam mesela gider gittiği yerde tartışmaya devam ederdim ama şimdi benimde psikolojim kaldırmıyor
İnanın mutsuz olmak çok huzursuz ediyor beni
Artık trip bile atamıyorum
Ya mutsuz olmayı sevmiyorum
Bunlar yalnızca aklımda kalanlar2 yıl nedirki. 2 yılda kısır muamelesi yapıyorlar. diyelimki herhangi bir sağlık sorunundan ötürü bebek sahibi olamıyorsunuz değil 2 yıl 22 yıl geçse aradan ne olur ki. Rabbim insanlara vicdan versin ne diyelim. Eşiniz de size psikolojik şiddet uygulamış. Yada kendisi de bebek için hazır değil o sorumluluğu almaya korkuyor ama şu an sizin açınızdan bir engel kaymadığı için kendisini geri çekmiş olabilir.
Evet öyle oluyor bizde de öyle her arama. Da Bebek soruyor ısrar ediliyor eşim görümcemle görüşmüyor pek bu yüzden .Ama evlilik oturasıyaa kadar çocuk olmaması düşüncesindeyim.Herşey ne kadar çabuk ne kadar kolay olursa kıymeti bilinmiyor.Önce problemler hallolsun bence de bana öyle diyene de Başbaşa vakit geçirmeyi çok seviyorum eşimle henüz Can'ımız sıkılmıyor diyorum artık demiyorlar :)bir yıldır nisbetin alasını yaşıyorum
şöyle diyeyim size bebeğin şampuanının bile fotoğrafı çekilip atılıyor
böyle şeyler beni gaza getiremez getirmedide zaten
belki eşimde olay ciddiye binince biraz korkmuş olabilir
benim evliliğimde de 2 yıl bitti
daha yeni yeni oturuyor bazı şeyler
Eşimle 2 yıl boyunca çok dibe vurduğumuz zamanlar olduIste insan mutsuz olmaktan yoruluyor dimi mutlu olmak istiyor huzuru ozluyor ve huzuru bozacak seyleride hayatindan atmak istiyor zamanla olgunlasiyoruz evlilikte..ancak esini anlattigin kadariyla tanidik biraz iyi bir baba ve sizede bebekten sonra daha iyi bir es olacagi hissi dogdu bende.
Benim gorumcem ilk gecesinde hamile kaldıEvet öyle oluyor bizde de öyle her arama. Da Bebek soruyor ısrar ediliyor eşim görümcemle görüşmüyor pek bu yüzden .Ama evlilik oturasıyaa kadar çocuk olmaması düşüncesindeyim.Herşey ne kadar çabuk ne kadar kolay olursa kıymeti bilinmiyor.Önce problemler hallolsun bence de bana öyle diyene de Başbaşa vakit geçirmeyi çok seviyorum eşimle henüz Can'ımız sıkılmıyor diyorum artık demiyorlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?