- 31 Ağustos 2012
- 22.204
- 35.422
- 798
Malesef 2.5 yaşına kadar böyle gidiyor bu düzen. Gece 2-3 kez uyaniyorlarotele gidecegiz nisanda diyorumki değişiklik olur onada oynar orda.(çocugumu uyutmak sorun uyutmayı başarırısan gece 2-3 kez uyanır ama uyur)ben dinlenmiş olmayacagımki gitmiyorum ben sen çocugu al git diyor.
inanın evdeysem bırak her yerim pis olsun ama benim yanımda olsunun derdindeyim eşimde evet her yer pis olsun sorun yok yemek yapma peynir yeriz sorun yok ama gel sinemaya gidelim gel arkadaşlarla gezelim ama çocuk olmaısn yanımızda derdinde.Bitane çocuk iki kişiyi bu kadar nasıl yoruyor? Tatile gitmek için anneme bile bırakamam 1 bucuk yaşında bebeği. Onun anneye babaya ihtiyacı var anneanne babaanneye değil!
Madem sorumluluk fazla gelmiş neden çocuk için olgunlaşmayı beklememiş acaba?
Sırf rahat oyun oynayabilmek için anneanneye yada babaanneye çocuk bırakmak bana çok bencilce bir hareket gibi geliyor. Tamam seni dişünüp yorulduğun için arada annenler yanında kalabilir. Ama tavrı doğru değil.
Ben böyle birinden soğurdum ve devam edemezdim sanırım.ben artık çok bunaldım inanın dün anneme diyormuş ki bu cocuk bizim evimizde bagırınca beni dinliyr burda beni dinlemiyor çocuk daha 1,5 yaşında ya ve herşeyi bagırark yaptırıyo çocuk yuksek ses duysa titriyor artık
hayır parayla bakmıyor yeri geliyor bezinide o alıyor zaten yemeklik 1 kuruş vermiyorum pazar masrafınıda o görüyor ayda bir mutlaka üstüne başınada alıyoreşinizin tutumunu anlamadım. parasıyla mı bakıyor anneniz.benim annemde torununa bakıyor ama çok zor yani çocukla uğraşmak.bir de çocuklar anne ve babayı çok özlüyor. Çocuğunu bırakma kendin bakmaya çalış uygun zamanlarda .
belkide degil kuvvetli ihtimal. ben belli bi yasa kadar anneyle buyuyen ve iletisimi saglikli olan cocuklarin daha uysal oldugunu düşünüyorum. ayrica annenizinde kıymetini bilin . bir konusma arasinda benim annem opshi istese de ben bakamazdim kizina 4 tane buyuttum benim kafam kaldırmaz demisti. annenizinde muhtemelen zor kaldiriyodur o yaslarda daha ozgur olmak istiyorlar kendi cocuklarini buyuttukleri icin. bence esiniz icin cozum olarak bebegi benimsemesini saglayin. planlarinizi onunla yapin. tamam belki sinemaya gdemezsiniz ama bebekled3 yapilacak cok sey var. sonra aksam uykusunu esiniz uyutsun. uyuduktan sonra ona baktikca.ici merhamet dolar. daha da vakit gecirmek ister. umarim...inanın işten nasıl erken çıkarımda gider bebeği evime geitirim diye yollar arıyorum izin kolluyorum resmen bana diyorki eşim bu hafta 3 gun izin kullandın yani annem 3 gun dinlendi bırak bir günde geceli gündüzlü baksın sen dinlen ama ben bebeğimi yanımda istiyorum evet bebek bakmak çok yorucu ama o kadının gunahı ne yaşlı kadın bana gelmiş diyorki sen 3 gun iznili oldugun hafta annene ben götüreyim mine çalışıyo diyeyim sende evde uyu allah aşkına bu ne kadar dogru.belkide çocuk bizle zaman geçiremiyor diye hırcın
şuanda bebeğpim annemde akşam iş çıkışı bende yanına gidecegim eşime gelme ben bura kalmak istiyorum diyecegim sizce dogrumu yapıyorumBen böyle birinden soğurdum ve devam edemezdim sanırım.
Kendi canından çocuğunu problem , ayak bağı olarak gören biriyle ömür geçirmezdim.
Çocuğunuz biraz büyüdüğünde babasının onu istemediğini fark edince çok yaralanacak. O zaman gelmeden yolunuzu çizin bence
zaten uyanan benimki onda da asla kaldırmam o uyur ama sorun yapanda o.Malesef 2.5 yaşına kadar böyle gidiyor bu düzen. Gece 2-3 kez uyaniyorlar
Anne babalık burda devreye giriyor ışte. Çocuk dediği oyuncak bebek gibi köşede durmaz. Yemek yedirmek için mücadele edersin, uyuması için, uyanıkken oyalamak oyun oynamak için....
Gece bir kaç kez çocuğun uyanması, anne baba için sorun olmaması gerek.
evet uyutuyor ama çocuk ağlayarak uyuyor zorla uyutuyor evet birlikte geziyoruz ama olmuyor yine.belkide degil kuvvetli ihtimal. ben belli bi yasa kadar anneyle buyuyen ve iletisimi saglikli olan cocuklarin daha uysal oldugunu düşünüyorum. ayrica annenizinde kıymetini bilin . bir konusma arasinda benim annem opshi istese de ben bakamazdim kizina 4 tane buyuttum benim kafam kaldırmaz demisti. annenizinde muhtemelen zor kaldiriyodur o yaslarda daha ozgur olmak istiyorlar kendi cocuklarini buyuttukleri icin. bence esiniz icin cozum olarak bebegi benimsemesini saglayin. planlarinizi onunla yapin. tamam belki sinemaya gdemezsiniz ama bebekled3 yapilacak cok sey var. sonra aksam uykusunu esiniz uyutsun. uyuduktan sonra ona baktikca.ici merhamet dolar. daha da vakit gecirmek ister. umarim...
Önce çocuğunuzun olmadığı bir ortamda eşinizle durumu açıkça konuşun.şuanda bebeğpim annemde akşam iş çıkışı bende yanına gidecegim eşime gelme ben bura kalmak istiyorum diyecegim sizce dogrumu yapıyorum
akşam önce onun yanına gideyim o zaman işyerine ordan bebeğimin yabnına geceyimÖnce çocuğunuzun olmadığı bir ortamda eşinizle durumu açıkça konuşun.
Çocuğun size eziyet olmadığını, sadece büyütürken babası olarak onun da yanınızda olmasını istediğinizi söyleyin.
Kabul etmiyorsa yolunuzu çizersiniz.
Ama onun adına gerçekten üzüldüm.. Evlat gibi bir güzelliğin tadını yaşayamıyor.
Bebeğim var 1,5 yaşında bu zamana kadar sürekli annem baktı(vardiyalı çalışıyorum çogunluk ögle 1de gidip gece 10da çıkıyorum) gündüz annem bakıyorum gece iş çıkışı biz alıyoruz.çocuk bu sonucta tabiki gece ortalama 2-3 defa uyanıyo ve genlde 7:30-8:00 gibi ayakta her gün bu böyle.eşim anneme gitmiş kızınız hastalanacak o kadar kötü nolur sanki gecede baksanız arada bir diye dün söylenmiş benim haberim yok bu konudan annem aradı dün gece çocuk uyudu bu gece almaya gelme nasılsa sabahta mesain 10da başlıyormuş o da gel git yapmasın dedi tamam dedim eşimi aradım gitmiycez diye bana cevabı hayret nasıldüşünmüşler oldu neyse dedim kapadım.Tatile gidecegiz nisanda 5 gün kadar anneme sen çocgua bak biz gidelim demiş annemde bende kendime göre program yapacaktım siz anne babasınız çocugunuz tatilde yanınızda olsun demiş kadın haklı değilmi haftanın 6 günü yerine çocugua en az 11 saat bakıyor gece dinlenmek yada biz evdeyken dinlenmek onunda hakkı değilmi sizce?eşimin ailesi ile bir çok olaylar oldu görüşmüyorum eşimde görüşmüyorki 2 ay önceye kadar şimdi görüşüyor torunları o suratına bakmadıkları 5 parça kıyafet almadıkları torunları kıymete binmiş annemlere götürecegim haftaya onlarda kalacak diyor sadece istemiyorum dedim onun kararını ben veririm senden izin istemiyorum ve götürecegim orda kalcak sende dinlend diyor güya ben dinlenecekmişim kendisi bilgisayarda raatca oyun oynamak için demiyor yoksa bazen gece 1 bazen 3e kadar oyun oynar tabii çocugu uyutabilirsem uyutamazsam çıglık çıglıa kavga gürültü kopar ağlata ağlata uyur o çocuk o da oyun oynar.siz olsanız napardınız?
şuanda bebeğpim annemde akşam iş çıkışı bende yanına gidecegim eşime gelme ben bura kalmak istiyorum diyecegim sizce dogrumu yapıyorum
evet uyutuyor ama çocuk ağlayarak uyuyor zorla uyutuyor evet birlikte geziyoruz ama olmuyor yine.
çalışma itemiyorum bak kendin ama asla ailen çocugu göremez diyor :)En güzel fikir bu. Eger kendi annene götürürsen o an istifami verir kendi cocuguma kendim bakarim de.
çalışma itemiyorum bak kendin ama asla ailen çocugu göremez diyor :)
inanın evdeysem bırak her yerim pis olsun ama benim yanımda olsunun derdindeyim eşimde evet her yer pis olsun sorun yok yemek yapma peynir yeriz sorun yok ama gel sinemaya gidelim gel arkadaşlarla gezelim ama çocuk olmaısn yanımızda derdinde.
inanın 5 yıldır evliyim daha öncedende hep srounlar vardı çok sinirli biri beni yeri geldi ailemede yollamadı onlar çagırdı işimiz var dedi evde yatmamıza ragmen evime geldiler surat yaptı.bebek fikri ortad ayokken bile bana dedğigi birgün çocugum olursa annenin bakmasını istemiyorum (annem köyde yaşamış insan şivesi köy agzı) çocuk dogru düzgün konuşamaz bile benim annem bakacak dedi Allah bu ya işte anneside bakmadı.bunu anneme söyleyemedim tabii.şimdi bile çocuk he dese sen bunu nerden ögrendin diyor.babalik annelik gibi dogumdan itibaren hissedilmiyor malesef. esinizi birseylere dahil ederek hem işinizi kolaylastirin , hem onu babaliga alistirin diye dusundum ama demekki olmuyor. Sabirli olun insallah gecer bu dönemler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?