Artık insanlar aracı olmuyor mu?

Bende 4 kişiyi tanıştırma hatası yaptım biri evlendi diğer üç kişi ise evlilik düşünmeyip seks partnerligine terfi ettiler. Ama baştan öyle konuşmuşlar bana kimse senden dolayı demedi bir daha da ben böyle durumlar içine girmedim. Biri hariç (evli olan )üçü de zaten şuan kendi yolunda ve hala seks partnerligine devam ediyorlar başka kişilerle :) yine de aracılık cesaret ister şans ister.

Dip not ( sevgilisiz hayat oh ne rahat)

benim çok bekar kadın ve bekar erkek arkadaşım vardı farklı çevrelerden. kadın arkadaşlarım çok daha eski, ilişkimiz daha samimi. tanıştırmak istedim armudun sapı üzümün çöpü bin pişman ettiler. o adamlar da bebek gibi hatunlarla evlendi ve eşlerini el üstünde tutuyorlar. kızlar pişman oldu ama artık çok geç. beni de bin pişman ettiler. bir daha asla girmem bu islere.

Eğer aracı illa evleneceksin, bundan iyisini bulamazsın, bu adama nikahı kıymazsan bir daha yüzüne bakmam falan demediyse bu kızın ahı tutmaz. Allah akıl fikir vermiş. Arada aracı olunca evlenmek şartı mı var ki…

Yaş sınırı koymak bence yanlış. Bunun olgunlukla yani karakterleri ilgisi var. Bana sevdiğim bir ablam ve eşi tarafından yani bir aile aracılığıyla bir öneri sunuldu önerilen kişi o aileye ben evlenmek istiyorum demiş ben de Ankara, Çanakkale ve Uşak gibi üç farklı şehirlerde bağlantısı olmasına rağmen tamam bir konuşalım bakalım diye olumlu yaklaştım. (Fırsat verdim) Beyefendi beni instagramdan eklemiş ama bir hafta içinde sadece iki kez zoraki yazışabildik. İnstagramın hikâye bölümünden sinsi sinsi izliyor ama tanımak gibi bir çabası yok. Adam tek kelimeyle kasıntı (tabirimi mazur görün) Sürekli yoğun ve yorgun. Şu kadar gün üç farklı ile gidip geliyormuş ve haftada bir günü kalıyormuş. O günde Eskişehir'e gelemezmiş ailesinin yanına Çanakkale'ye gidiyormuş. Artık kimse kimseyi insan yerine koyup saygı duymuyor. Özellikle de kadın olsun erkek olsun iletişimsiz insan çekilecek gibi değil. Özetle ben de aracı olan abla ve abime kimseye kendimi zorla kabul ettiremem dedim. Ama doğru ama yanlış ama yaptığı saygısızlık çok onurumu kırdı. Öneriyi sunan aile de haliyle çok bozuldu. Kusura bakma lütfen bilemedik demekle yetindiler. Böyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız?

Büyük konuşmak istemem ama inşallah ben kimseye aracı olmam görücü usulü gerçekten çok riskli ve zor bazı insanlarda ego, kibir zirvede. Yukarıda anlattığım olay çok ağırıma gitti sağolsunlar ailemin desteğine rağmen zor atlattım.

Yeni üye 2 sene önceki konuyu ne hortlatıyorsun yazmadan önce bi tarihe baksaydın

Benim bir arkadaşımın sözü vardı "tanıştırdıkların birbirleri için iyi çıkarsa Allah'tan, kötü çıkarsa kuldan biliyorlar" diye. Ben buna biraz katılıyorum. Biz referans olduğumuz kişileri dostluktaki hâli tavrıyla biliyoruz, biriyle ikili ilişkide çok acayip huyları çıkabiliyor sonradan ve karşı taraf da bu sefer "senin yaptığın iş böyle oldu" vs diyebiliyor. Belki böyle düşünüyorlardır belki de size uygun bir aday yoktur. Hakkınızda hayırlısı olsun

İyisini kendi çevresine çok sevdiklerine yapar zaten insan mantıken.Ben hiç aracı olmuyorum iyi olur Allah'tan kötü olur benden bilinir.Sonra bı tartışma olur seni bana tanıştıranın........olur .Yani ben o sevabı es geçiyorum Sonra iki tarafla aramin bozulduğu yetmez birde sülalesi mi çınlatsın kulağımı.Günümüz evlilikleri belli zaten .Bide yani kendi bulunca tolere edip elestirmeyenler ilk fırsatta size dert yanmaya geliyor arada kalanın canı çıksın hesabı .Derdi bitmez o tanistirilanlarin bende arada kalamam valla .Enerji meselesi .Benim gibi düşünenler karışmıyor

Yeni üye 2 sene önceki konuyu ne hortlatıyorsun yazmadan önce bi tarihe baksaydın
Konu üzerine ben de yaşadığım bir olaydan örnek verdim sadece hepsi bu. Zamanına da dikkat etmedim açıkçası. Amacım eski konuyu hortlatmak değildi. Olayı yazdım ve siz olsanız ne yapardınız? Diye bir soru sordum.

Bir kere yaptım tövbe ettim.Iyi olur Allahtan kötü olur senden bilinir şaşmaz.
Lütfen kimse kimseye pısırık, sessiz, güyya kendini ağırdan sattığını zanneden letişim yoksunu insanları önermesin. Özellikle de erkeklerde bu belirsizlikler, çıkmazlar çok zor. Erkeğin cilvelisi, nazlısı çekilmiyor. Cilve, naz kadına yakışıyor.

Ama kimse sizin yazdığınızı görmeyecek ilk mesaja cevap verecek o yüzden konu açın

Valla bana hiç denk gelmedi.bence kapandı o devir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…