• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık karar verdim, sevdigime gitmekten başka bir çare bırakmayan ailem var!!

Eğer işin gücün varsa yarın öbür gün boşanmış olsan tek başına ayaklarının üzerinde duracak biriysen git evlen kardeşim.bazen gerçekten insanı mecbur bırakıyorlar

Benim durumumu biliyorsunuzdur baştan sona tekrar anlatmak istemiyorum. Sevdigimi kabullenemeyen ve sırf severek evleniyorum babama abime danışmadan evleneceğim kişiyi buldum diye bana hakarete yardiran bir ailem var. Pazartesi günü sevdiğim ve ailesi geldi 24 saatlik yolu 3. Kez gelişleri.. babam yıldırmak için elinden gelen her seyi yapti, daha isteme olmadan 22 ayar 200 gram altın istedi, kız evinde de erkek evinde de düğün mevlidli olacak çalgılı olsun derseniz bu iş biter dedi( ki sevdiğimin aile tarafı daha önce hiç mevlidli düğün yapan insanlar değil) erkek evindeki düğüne karışma hakkı dahi yokken bunu yaptı. Ve sevdiğimin ailesi her sarti istemeye istemeye kabul etti yeter ki sevenler kavuşsun bizim yüzümüzden mutlu bir aile kurulamadan yok olmasın diye. Dün akşam aradılar kızınızı istemeye geleceğiz tüm şartları kabul ediyoruz diyerek, babam ve abim şok oldular kabul etmeyeceklerini ve bu işten sıyrılacaklarini düşündüler. Is ciddi ciddi evlenmeye doğru gidiyor diye babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi. Ve benim yapacak hiç bir şeyim kalmadı biktim usandım yıldım, gitmeyi düşünüyorum artık. Sevdiğimin bulunduğu yerde çalışıyorum zaten gidicem düğünümü yapıp evlenicem yeter diyorum artık. Nolur bana bir akıl verin eriyorum her geçen gün

benimde ailem sizinkilerle aynı bizim olayımız farklı ama benıde sevmıceksın o bilmem ne cocugunu sevemezsin diye 26 yasında dövdüler ben hala gızlı olarak gorusuyprum ve bende herkesten habersız nıkah kıymayı dusunuyorum ben sevemezmısım onların ıstedıgıyle evlenıcekmısım falan fılan sevmek suc demekkı anne babalara kardeşlere göre aylardır gızlıden gorusuyoruz cokta mutluyuz suanda ama aılem hala ıstemıyor ben her gece sessızce aglıyorum keske hersey ıstedıgım gıbı olsaydı dıye ama benı onlardan gızlı yapmaya bırakıyorlar herşeyi ve halada para ıstıyorlar su faturayı ode bunu ode dıyorlar surda 3 ay once attıkları dayakları unuttular o zaman bıle maaş yattıgında kapıya gelip para isteyen insanlar ama artık kımseyı degıl sadece sevdıgımı ve kendımı dusunuyorum ve ne gerekıyorsa yapıcam bende dayanamıyorum ... seviyorsanız gidin evlenin yuvanızı kurun gelirlerse gelsinler düğününüze gelmezlerse kendileri bilir

Severek evlenmek de neymiş biz severek mi evlendik, sen bizim yüzümüzü yere mi eğdireceksin?
NE DEMEK BUNLAR YA?
Bu cahillik bu sığlık ne?
Normalde asla bunu demem ama iyi ölç biç tart.
Bazen aileler haksızdır. Cahildir, seni karanlığa sürükler.
Bazen en iyi yol onları terk etmektir.
Aynisini benim ailemde diyor malesef
... Eger film koptuysa baska care yoksa sevdigine guveniyorsan hayata bir kere geliyoruz hayat senin herkes hayatini yasarken sen bir hevesle bakma derim

Baska seceneginiz kalmamis aileniz yolunuza tas koymaktan baska.birsey yapmiyor.
Hayirlisi olsun umarim cok mutlu huzurlu olursunuz..

Artik severek evlenene degil sevmeden evlenene şaşiriyor insanlar.baban baya bi kati ve özur dileyerek soyluyorum çagın gerisinde kalmis.aslinda sana baska çare birakmamislar fakat kendi basina evlenince icin burkulacak bi tarafin hep uzulecek babani ikna edecek hakemlik yapacak bi aile buyugu yok mu

Aslinda gec bile kaldin. Cok çok iyi düşün, son kez, geri dönüşü yok, sevdiginden emin misin? Burda askindan olen ve evlendikten 1 ay sonra değiştiğini söyleyen cok konu gorduk malesef. Iyice düşün ve eminsen hemen git. O aileyle o iş olmaz

Ailenizin al karşına konuş açık açık ben evlenecem sizin rizanizla olsun istiyorum yok eğer rıza göstermiyorsaniz yapacak bir şeyim yok gider evlenirim bu sefer gerçekten yüzünüz yere eğilir de. Sizi vazgeçirmeye çalışıyorlar karşı tarafi vazgeciremediler. Eğer sizin kararlı olduğunuzu anlarlarsa belki ikna olurlar diye düşünüyorum.

Ailenizde çok ciddi bir üslup bozukluğu var ne yazıkki bu durumda karşınızdaki insan hata da yapsa hatalarını göremezsiniz .
Ben bu konularsa tedirgin oluyorum cunki benzerini yaşadım ve ailem haklı çıktı . Zamanında anne babamla tartıştığım insanla şu an iyiki evli değilim diye şükrediyorum . Benim ailemin sebepleri de basit seylerdi ve aynı şekilde üslup sıkıntısı vardı. Tek sebep senin sevdiğin olmaz mı, yoksa sevdiğin kişi doğru kişi değil mi diyorlar .
Mesleğin varsa açıkta kalmazsın evet ancak psikolojik olarak çok sıkıntı çekiyor insan.
Ayrıca arkanızda ailenizin olmadığını bilince ne yazıkki karşı taraf umursamaz davranmaya başlayabiliyor .
Aile yapınızı bilmiyorum geçmiş konularınızı da.
Sadece çok çok iyi düşünün demek istedim.

Benim durumumu biliyorsunuzdur baştan sona tekrar anlatmak istemiyorum. Sevdigimi kabullenemeyen ve sırf severek evleniyorum babama abime danışmadan evleneceğim kişiyi buldum diye bana hakarete yardiran bir ailem var. Pazartesi günü sevdiğim ve ailesi geldi 24 saatlik yolu 3. Kez gelişleri.. babam yıldırmak için elinden gelen her seyi yapti, daha isteme olmadan 22 ayar 200 gram altın istedi, kız evinde de erkek evinde de düğün mevlidli olacak çalgılı olsun derseniz bu iş biter dedi( ki sevdiğimin aile tarafı daha önce hiç mevlidli düğün yapan insanlar değil) erkek evindeki düğüne karışma hakkı dahi yokken bunu yaptı. Ve sevdiğimin ailesi her sarti istemeye istemeye kabul etti yeter ki sevenler kavuşsun bizim yüzümüzden mutlu bir aile kurulamadan yok olmasın diye. Dün akşam aradılar kızınızı istemeye geleceğiz tüm şartları kabul ediyoruz diyerek, babam ve abim şok oldular kabul etmeyeceklerini ve bu işten sıyrılacaklarini düşündüler. Is ciddi ciddi evlenmeye doğru gidiyor diye babam bir hışımla odama gelerek üzerime yürüdü, severek evlenmek de neymiş sen bizim ailemizin başını yere egdirdin hiç bize sormadın danismadin, beni bir şeylere mecbur edemezsin istemiyorum madem kendi başına göre hareket edip beni hesaba katmadın çağırmıyorum aileyi evlenmiyorsun dedi. Ve benim yapacak hiç bir şeyim kalmadı biktim usandım yıldım, gitmeyi düşünüyorum artık. Sevdiğimin bulunduğu yerde çalışıyorum zaten gidicem düğünümü yapıp evlenicem yeter diyorum artık. Nolur bana bir akıl verin eriyorum her geçen gün
Canım bu işi eşin çözer. Dur hemen kaçmayı düşünme. İpleri tamamen koparmış olma. Eşin dedim bak Allah söyletti.. Eşin seni istiyorsa çabalayacak. Ailesiyle gele gide değil kendi başına gelip babanla konuşacak. Cami çıkışında yakalayacak, dükkanın önünde bir yerde yakalayıp konuşacak. Edepli terbiyeli her zaman saygılı davranarak.
Evet diyecek hata ettik. Kızınız konusunda haklısınız danışmadan görüşmeden iş yapılmaz. Ben size hak veriyorum yanlış yaptı diyecek. Benim için sizin düşünceleriniz önemli, beni isteyip istememeniz önemli. Bu yüzden ailem olmadan geldim. Size iyi bir damat olabileceğimi göstermek için buradayım. Her zaman başımın üstünde yeriniz var.

O dil adama neler yaptırır canım istek neler yaptırır. Bir gelir, iki gelir babanın güvenini kazanır. Eşim benimle öyle evlendi. Babamı ikna etmek için akla karayı seçti. Ama onun yapması gerekiyordu. Benm ısrarlarım babama vız geldi.

Ya dünyada severek evlenen kaç milyon insan var, hayatımı o yönlendirmeye alışmış paramı yeme derdinde olan bir babaya o kadar saçma geliyor ki bu, neymiş kendisi seçecekmiş evleneceğim kişiyi onu mecbur edemezmisim evlendirmeye. Bıktım artik yaa ağlamaktan göz pınarlarım kurudu. Madem başını yere egdiricem onun başı eğilmesin ben kötü konuma düşerim dedim başka bir çıkış yolum kalmadı bitti tükendi tüm seçenekler. Sevdiğim Her sey istedigin gibi olir ev esya gelinlik ne istersen yapmaya hazırım, ben sonuna kadar gönül rızasıyla olsun istedim olmadı olmuyor, gelicem dersen başımın üstünde yerin var ben sana sahip çıkarım dedi

Evlenmek doğru karar.

Babanla abin paranı yiyemeyecekleri için işi yokuşa sürüyor.

Sen herşeyi yine usulünce yap Ailene de davetiye yolla. . Artık onların bileceği iş. .

Mune Mune abla nolur bana akıl ver ben çaresizim
Ablacım,
ailenin onayı, gönlü olmadan evlenilmesi insanı boynu bükük bırakıyor, ileride Allah korusun eşinle, eşinin ailesiyle bir tartışman olsa yüzüne vururlarsa çok üzülürsün, son bir defa babanın sayıp sevdiği, sözünü dinlediği birilerini araya koysan, babanla konuşup ikna etmeye çalışsalar olmaz mı?

Baban yine inat ederse hakkınızı helal edin deyip çıkarsın evden, çalışan ayakları yere basan erişkin birisin, evlenmeye karar vermiş, karşındakinin doğru kişi olduğuna eminsen evlenirsin.

Umarım hakkında en hayırlısı olsun, mutlu ol.

bu aileyi siz seçmediniz. sonsuza dek onların isteklerine ve kurallarına göre yaşamak zorunda değilsiniz.
Mesleğiniz elinizde.
ailenizin hatalarının bedelini de siz ödemek zorunda değilsiniz.
bu durum sizi boynu bükük bırakmasın. bunun zeminini hazırlamayın.
sevdiğiniz kişi ve ailesi karşısında da mahcup olmayın.

isteklerinizden vazgeçmeyin ama biraz modern takılın.
kına gecesi vs gibi detaylara girmeyin.
çalıştığınız yerde bir büyüğünüz (meslekten biri de olabilir) size yardımcı olsun.
onun evinden çıkın çok gerekli ise. (bence değil)
düğün isteğiniz varsa ve içinizde kalacaksa da farklı bir şeyler organize edin. nikah+yemek veya eğlence gibi..

Annen yokmu devreye filan sokmayı denesen .yada babanın hayır diyemeyeceğini bildiğin bi aile büyüğünü devreye sokmalısın. Bi süre daha Diren eğer hala olmuyorsa kendi hayatına bak kaçıp evlen. Çünkü sen elinden geleni yapmışsın belli ki sevgilinin ailesi olgun insanlar sahipte çıkacak tipler gibime geldi senin işin gücünde varmış hiç bişey gözünü korkutmasın. Ama önce şansını dene hiç olmadı bu ikinci alternatifleri denersin

Mevlidi biliyor baban ama karşısındakine insanca muamele etmek hiç aklına gelmiyor.
Hem sevmenin, severek evlenmenin neresi ayıp.

Allah yar ve yardımcın olsun, keşke bazı büyükler böyle hayırlı işlerin içine etmeseler.

Back
X